Lördag, stickning, träning

Idag ringde klockan 6.30 vilket är okristligt tidigt när det är lördag. Orsaken till detta är att prinsen är iväg och jobbar. Normalt brukar man börja vid 11 när man har helgen men så blev det inte idag, tyvärr. Men men... Frukosten är avklarad och disken likaså. Jag skall strax gå och bädda sängen innan det blir ombyte för att gå och träna.

Dagens stickning blir till att fortsätta med pulsvärmarna från föräldrarna. Funderar på om jag skall repa upp ett par av mina strumpor. Det är hål på foten på dem så de är inte så sköna att använda och s. edan sticka en ny fot på dem. Lagom projekt att sticka med på jobb. Samtidigt som jag inte behöver mer projekt på gång. Får se om jag kan sticka klart något i helgen. Eller komma en bit på de i allafall. Bella kanske skulle kunna bli klar. Eller min tröja i SYTYCD utmaningen.

Stickcafé och spökrunda

Det var extra stickcafé igår. Jag kom dock dit först åtta och var bar med på sluttampen =) Sen gick jag med nystat, nystats mor och nystats son med två kompisar till Speakers och fikade =) Trevligt. När det  var klart blev det tåget hem =)

Eftermiddagen började med tåg hem till föräldrarna. Åt kvällsmat och sedan blev det stan. Vi var i bokhandeln, i te affären och i en indredningsaffär. Sedan blev det till dressman för föräldrarna och jag tog garnbutiken. Fick handlat till mitt garn och te så nu skall det bara postas.

Kvällens hobbyaktivitet blir till att ys fast lappen i kompisens dotters bolero. Gömde göra det igår. Sen blir det fortsatt stickning på diverse projekt. Lite SYTYCK blir det med pulsvärmare och strumpor =)

Extra spökstickcafé idag =)

Fick av mor min veta att det idag är extra stickcafé och något sådant tackar man aldrig nej till =) Det kunde dessutom inte ha kommit mer lägligt då jag denna vecka inte har någon tyskachatt utan det är uppsamligs vecka för att man skall hinna ifatt med de områdena som man ligger efter med =) Så direkt efter jobbet tar jag och åker dit =)

Igår blev jag klar med en bolero till en kompis dotter. Eller ja, nästan klar blev jag igår. Jag fäste de två sista trådarna idag och har nu bara att sy fast min ”Made by Kida” lapp i den. Sen blir det till att packa in den så att far kan ta med den på dopet. Tusan också. Missade att ta med mig banderollen med tvättråd. Får hoppas att det blir bra ändå. Har för mig att det var 40 grader och inte torktumling. Eller 40 grader är jag säker på och jag kan inte tänka mig att det fungerar med torktumlig på ullgarn. Får ringa och höra med mor om hon har något vykort som jag kan få där jag kan skriva grattis och tvättråden =)

Till stickcaféet idag så har pulsvärmarna från mor fått följa med. Det skall bli spännande och se hur de utvecklas =) Har inte kommit något längre på dem än i måndags då det igår blev till att sticka på ovanstående bolero. Volangkanten gick bra då skall jag nu bara lista ut hur jag skall göra med handlederna. Det är ju bra att min danska kunskap är så eminent :P


Sammanfattning av helgen =)

I fredags när vi kom ut till ön var middagen färdig. Det enda som fattades var dillen till gravlaxsåsen och den hade vi med oss. Vi högg sedan in på krabban *mums* När krabban var uppäten och vinet därtill uppdrucket var det dags för presentutdelning. Föräldrarna hade varit i tyskland på semester och hade paket med sig hem till de små barnen =) Prinsen, liksom min bror fick chokladfondue kit. Det var gott. Vi var ju tvugna att prova det på kvällen. Doppade frukt, kex och marsmallows. Jag fick ett kitt med mönster och garn till ett par muddarr. Har stickat volangkanten men sedan tog tiden slut i måndags och igår fanns ingen tid alls. Skall se om jag hinner göra något i kväll (träningsförbud). Jag fick även gott marsipante. Av mig och prinsen fick far en bok om pinsamma pappor i förtidig farsdagpresent. Mor fick två stycken rosabandet änglar som görs på jobbet.. En av kollegornas barn säljer jultidningar i  den hittade jag en perfekt paket till prinsen De största politiska skandalerna så den fick han av mig. Ur jultidningarna köpte jag boken 100 % choklad till mig själv *mums*

På lördagen åkte föräldrarna hem till sig och jag och prinsen blev kvar på ön. Vi var en tur till affären och handlade bröd och sedan gick vi en runda runt halva ön. Skönt med lite frisk luft. Kvällen tillbringades med matlagning och tv mys. Lite korsord gjordes oxå. Så underbart skönt att inte göra något alls. Söndagen gick precis i samma stil som lördagen.

Måndagen hade jag semester så underbart =) tog sovmorgon. Packade i ordning och städade samt gick ner till båten. Var inom föräldrarna och lämnade lite verktyg innan vi tog oss till Kävlinge. Det var tänkt att det skulle tränas på kvällen men så blev tyvärr inte fallet =(

Då var det ju så att jag har träningsförbud. Hade lite ont i mitt öra på lördag kväll. Tänkte inte mer på det då. Men när jag vaknade söndag morgon så hade jag ritkgit ont i örat och kunde inte sova på den sidan. Lika dant på måndagsmorgonen. Ringde till sjukvårdsupplysningen när vi kom hem (som jag lovat mamma) de skulle se om de kunde fixa någon tid åt mig. Det enda de kunde se var en tid på torsdag men det var ju lite länge att vänta så det skulle återkomma dagen efter (läs igår). De ringde vid lunch och hade en tid till mig kl 14. Snabba ryck. Fick ordnat så jag kunde flexa lite. Gick till läkaren och han tittade. Fick lite piller att knapra. Frågade om jag fick lov att träna. Först fick jag ett nej och sedan ett kanske det beror på vad jag träna. Svarade box och army. Fick då ett NEJ ingen träning på ett par dagar =( så ett = tisdag, par = onsdag, dagar = torsdag så på fredag får jag träna igen. På fredag finns det inga passande pass så lörag blir det. Fit fir figth =)


Dåligt med uppdatering =(

Tiden räcker inte till. Har haft mys långhelg på Hven. Fått någon form av inflammation i öra och körtel (numera pillertrillare) stickar och står i. Har anmält mig till Garn och te bytet. Hemlisbytet skall jag anmäla mig till =) Det kommer en mer detaljerad redogörelse i morgon på vad som har skett i helgen =)

SYTYCK stickning.

0a6f2577faa3fcf6e58d8a9b0393c037.png

SYTYCK stickning.
Så här ser det ut på hven just nu. Jag sitter och stickar på mina sytyck strumpor. Underbart skönt att bara ta det lugnt och koppla av. Och semester i morgon ;-)


Veckans sista arbetsdag =) Hven here I come

Idag är det veckans sista arbetsdag. Det är skönt. Är trött i både kropp och knopp. I onsdags på boxen fick jag slåss mot en ny person och det var nog mer krävande än vad jag trodde då jag idag, liksom igår, har jätte ont i min vänstra arm.

Efter jobb idag skall jag åka direkt hem. Då har prinsen förhoppningsvis hunnit hämta våra grönsaker samt handlat pålägg till oss. Om så är fallet är det bara för mig att så snabbt som möjligt packa ner mina grejor (måste bara bestämma vad först) och sedan ta oss till tåget. Jag kommer hem ca 17,40 om tåget är i tid och senast 18,15 måste vi gå till tåget för att hinna med det norrut. Snabba puckar med andra ord. Men det brukar lösa sig. Sedan kommer vi ha ungefär 1 timme i Landets krona och då skall vi gå och handla allt käk som behövs för en 3,5 dagars vistelse på ön. Inköpslistan är klar. Skall försöka komma ihåg dillen som mor ville att jag skulle handla. Men det var ju då packningen kvar.

Packningen till Hven ser ut som följer, än så länge:

  • SYTYCK tröjan
  • SYTYCK strumporna
  • Oktoberstrumporna
  • Tyska strumporna
  • Bella

Först och främst är det Bella som jag hoppas skall bli klar. Sen önskar jag även att jag kommer upp på mönstret på min SYTYCK tröja. Strumporna i allmänhet vore det inte heller helt fel om jag kom en bit på. Så sysslolös kommer jag inte vara även om det är dåligt väder och man inte känner för att gå ut.

Det vill säga, mat som skall packas ner är klart, sticke som skall packas ner är klart. Då var det bara kläderna kvar. Till maten innefattas även choklad *mums*. Jag skall ta med det choklad som jag fick av E så har vi det att mumsa på i morgon.

Fast det finns ju en Moebius stickning också som pockar på uppmärksamheten. Kanske får även den följa med men förhoppningsvis så hinner jag sticka klart den under dagen. Jag har knappt 3 varv kvar att sticka och sen även avmaskningen. Friskt vågat hälften vunnet. Heja på mig =) Det hade varit skönt att ha den klar så att man har ett mindre projekt på gång. Även om det inte finns brist på varken garn eller inspiration. Och om sjalen blir klar idag så kan jag ju ha den på i kväll och den kommer, förhoppningsvis, vara så fiiin till min vinterkappa (ja jag är frusen av mig). 300 maskor * 3 varv = 900 maskor + 1 varv avmaskning à 1200 maskor totalt. Det är nog inte helt omöjligt, eller?


Stickcafé för många men inte för mig

Det är stickcafé i Landskrona idag. Jag hade gärna åkt dit men det är obligatorisk tyskchat idag så då finns det inget annat att göra än att stanna hemma och vara duktig student, eller =)

I morgon åker jag och prinsen ut till Hven. Föräldrarna skall oxå vara där men de åker hem på lördag och vi på måndag. Skönt med lite ledigt. Men nu kommer mitt stora problem. Vilka sticken skall få lov att följa med ut. Har en del pågående projekt och funderar på om det är de som skall få följa med eller om det skall bli något nytt.

Just nu lutar det åt följande projekt
* Oktoberstrumporna
* SYTYCK strumpor
* SYTYCK tröjan
* Bella

Hoppas att jag idag hinner sticka klart min moebius. Det är inte så stor sannolikhet men hoppas kan man alltid. "Måste" sen börja på en ny lätt stickning som man kan ha när man måste göra annat samtidigt =)


SIV och SYTYCK 2

Igår fick jag mitt mail från SIV och jag har kommit med. Jag skall dela stuga med mor, A och L. Det skall bli så trevligt. Bäst att nu sätta igång och sticka upp det garnlagret som  jag har hemma, rent tekniskt omöjligt då det finns en del. Samt att spara pengar för att kunna spendera på mer garn. Då när jag har stickat undan en massa och har en massa plats =)

Det visade sig att inte ens alla som mailade prick klockan tio fick möjlighet att komma med. Det är synd. Men förstår att man inte kan vara hur många som hellst. Det skall ju finnas plats och möjlighet till att umgås och bara vara =)

Både jag och mor fick de workshopen som vi önskade. Kul. Det innebär att jag skall lära mig, försöka i allfall, spinna garn på slända. Har ett kit här hemma men det gick inget vidare så jag la ner projekete men nu så kanske jag kan få det att fungera. Sedan blir det So you think you can knit 2 med VisaLisa. Är med i SYTYCK idag och stickar Brodway så det skall bli intressant att sen se vad tvåan blir för något =) Jag skall även ha en snabbkurs i tvåändsstickning under tiden som man åker runt i Göteborgsskärgård. Mysigt =)

Bäst att sätta igång och färdigställa några av de projekten som idag är i full gång. Och det är många =)

80 - tals festSå  här söta var jag och min kollega V på vår 80 - tals fest. Kolla bara in den rosa ögonskuggan på  V =)

Inte många maskor igår

Det blev inte många maskor stickade igår, tyvärr. Men det är sådant det kan bli ibland. Hoppas apå att det blir fler idag.

Igår börjades det läggas upp bilder från 80 tals festen på intranätet här. Skall se om jag kna ta en av dem och klippa till den så det syns hur "fin" jag var =)

Annars så händer det inte så mycket här. Det är träning och sen blir det tyska pluggande. Det tar aldrig slut :P


Måndag morgon och verkligheten är tillbaka

Då var det måndag nu igen. Vart tog min helg vägen? Hallå, någon som såg den?

Fast å andra sidan så har jag faktiskt fått gjort en hel del i helgen så jag kan ju inte klaga egentligen. Bara på att det hade varit skönt att få sova lite mer och lite till.

Dagens aktivitet består av att jobba, jobba, jobba och sen skall jag gå och träna Indoor Army. I kväll får det bli till att studera lite tyska. Såg igår att jag hade missat att göra en av uppgifterna. Det är så det kan bli ibland.

Fick i fredags in en lapp på mitt skrivbord på jobbet. Det var min ledighetsansökan som hade gått igenom så helgen som kommer kommer att bli en långhelg för mig och prinsen eftersom jag då är fri även på måndagen. Vi skall åka in till Hven. Bara ta det lugnt och mysa. Och sticka då förståss :P

Stickade lite på min bella igår. Har nu kommit så pass så att jag är inne på den tredje ledtråden. Den kommer nog att bli klar inom en snar framitd =)

Igår äntligen så möttes Fröken Vit med Herr Lila. De tog sig ett par försiktiga varv (läs 1,5) på golvet under ca 1 timme innan de satte sig ner igen för att fortsätta sin diskussion.

Helgen är snart slut

Då var det söndag igen, redan. Vart tar tiden vägen? Det är en fråga som många säkert ställer sig en dag som denna. Jag har tillsammans med mina kollegor kommit överens om att veckan består av två dagar, måndagar och fredagar. Allting där emellan bara försvinner.

Dagen har idag inledits med frukost och film. Håller nu på att tvätta för fullt och skall snart sätta igång med att forstätta plugga tyska. Fullt upp med andra ord.

Kvällen skall sen fortsättas med mer fil och falsk pekinganka. Har ingredineser hemma så att jag klarar mig men det hade varit skönt att komma ut en runda och gå och handla. Skulle kunna ta en tur och ta ica på vägen hem. Får se hur pass hungrigt folket är efter att tvätten är klar =)


Ett till danspar på dansgolvet

Surfade runder på ravelry idag och hittade där ett jättesött mönster. En lite liten tröja som heter Classic Baby Pullover. Så nu är det två par ute på dansgolvet i So you think you can knit utmaningen.Mönstret finns att hämta här. Därifrån kommer även bilden. Skall sticka den i garn från Vikangarn. Prinsen har varit med och valt. Det blir grå bottenfärg och turkos mönsterfärg. Det blir även en stor utmaning för mig att göra detta mönster då det innebär att man skall klippa upp hålen för ärmarna och det är något som jag aldrig har vågat mig på förut. Nervös.

Oh... kom nu på att jag ju fick mammas lusekoftamönster. Där kanske jag kan hitta mitt nästa projket :P


Firmafest igår i 80-tals tema =)

Igår var det ju då firmafest. Det var skoj =) Först jobb hela långa dagen och sen fest halva natten =)

Vi slutar jobba kl 17. När klockan var fem i fem kom min kollega och började diskuera vad jag skulle ha på mig. Vi kom då på den undarbar idéen att vi skulle färga mitt hår. Observera att festen började kl sex. Körde snabbt iväg till ica med en annan kollega och införskaffade karamellfärg till håret =) Sedan snabbt in på toa och häll färg i hela håret =) Underbart vackert det blev. Rött hör som komplement till min blåa velourklänning och nitar :P Här blandar vi på friskt =) Smörgåstårta till mat, lite lekar och sen singstar. Underbart =)

Idag började dagen med uteträning nu kl 9,30 till 10,30 kom hem alldeles nyss. Skall ta och hoppa in i duschen och se om jag kan få bort den röda hårfärgen :P


Ida strumporna. Så här fina är min

0-76dd632bf6c9e2a564aa635ccb0421c6.png

Kolla varifrån!

Ida strumporna. Så här fina är mina egen designade strumpor. Känner mig så nöjd med dem och med mönstret.


Färdiga strumpor och firmafest

Igår blev mina egen designade strumpor färdiga. Så kul det var =) Inviger de idag. Man kan ju inte ha något nytt som inte är användt =)

I kväll är det firmafest på jobbet. Det skall bli trevligt. Temat är 80 tal. Med tanke på att jag inte var så gammal under 80 talet så fanns det inte en chans att jag skulle kunna komma i de kläder jag hade då. Men mamma hade som tur väl LITE kvar (läs en klänning) denna skall jag då ha i kväll.

Mina SYTHYCK strumpor har inte kommit något längre. Det är inget par som man har med sig och stickar på jobb så de får allt vackert vänta där hemma tills i morgon då jag skall ägna dagen åt att göra ingenting =)

Bredvid varandra på dansgolvet blygt pratandes med varandra….

Så ser det ut i min stickpåse för SYTYCK. Tån är färdigstickad men så har jag inte kommit längre. Orsaken är att fröken Vit tog sig en egen svängom på dansglovet och därmed fixade sig tån. Nu har hon dock kommit underfund med att ensamdans inte är det roligaste och har därmed bestämt sig för att bjuda upp herr Lila. Med bestämda steg tog sig fröken Vit fram till herr Lila och de står nu och småsnackar lite innan dansen… om det nu blir någon dans. Det återstår att se. Kommer någon av dem att bjuda upp den andre för en omgång?

Oktoberstrumporna går sakta sakta framåt. Har precis gjort de första fyra mönstervarven. Det är samma fyra varv som skall upprepas hela skaftet. Om jag har räknat rätt så skall jag upprepa detta i ca 9 omgångar till… eller tills att de är så pass långa som jag önskar =) Efter det så blir det hälen men så pass långt tror inte jag att jag hinner komma idag. Men man vet aldrig, undrens tid är inte förbi =)

Mina egendesignade strumpor är snart klara. Om jag mätte rätt igår, vilket det inte är helt säkert att jag gör hela tiden så har jag cirka en mönsteromgång kvar innan det är dags att köra minskningarna för tårna. Heja mig =) Hoppas att det går fort så jag kan bocka av de på min att göra lista. Den börjar bli lite lång med avseende på projekt som är igång. Men men… det är ju så kul :P Tänkte att jag skulle sticka på dem under min tyskachat i kväll. Det skall vara lagom komplicerade saker så att man kan vara koncentrerad på det som man skall göra samtidigt som man har något för händerna.

Läste i morse på SIVs blogg att i början på nästa vecka så kommer bekräftelserna till SIV eller nedslagen om man inte har fått plats. Hoppas verkligen att jag har kommit med och får lov att gå de workshopen jag vill *hoppas hoppas hoppas*


Snart sängdags... bara något varv till och en prins

Nu rä det snart sängdags är så trött idag och har varit det hela dagen. Orkade inte gå ut i morse så trött som jag var...

Nu sitter jag med oktobermönstret. Tror att det är beskrivet mer komplicerat än vad det egentligen är. Hoppas det :P Om inte så gör jag fel men vad gör det. Min variant av strumporna fungerar precis lika bra som orginalmönstret. Gäller bara att de skall passa på foten också och det ser än sålänge ut att fnka fint (har gjort resåren)

Nu kommer prinsen min hem och jag skall sova =)

Garn och Chokladpaket

Igår när jag kom hem från jobb låg det en avi i lådan. Räknade snabbt ut (och hoppades på) att det skulle vara mitt garn och chokladpaket. Och det var det. Paketet kom från E. Tack så jättemycket. Garnet är perfekt. Vet exakt vad jag skall sticka för något. Strumpor då givetvis men även exakt vilket par =) Chokladen skall jag ta med ut till Hven när jag och prinsen skall dit och ta det lugnt så har vi något gott att njuta på.

På tal om strumpor så har jag nu gjort första tån i SYTYCK utmaningen men änså länge är detbara en färg inblandad. Nästa färg kommer på nästa varv *nervös* Men det skall nog gå bra, eller :P

Blir inte klok på det här med bilden här inne. När jag kollade bloggen hemma så fanns det ingen bild på mig i hörnet men här på jobbet finns det. Men det är inte den bilden som jag vill ha där. Jobbigt men det löser sig nog.

Idag blev det ingen morgonrudna för min del. Orkade helt enkelt inte. Men det är så det kan vara. Får se om det blir någon i kväll i stället. Annars så skall kvällen ägnas ut att sticka och plugga tyska =)

Upplägningen är klar

Jag har lagt upp mina maskor och börjat stickal lite smått. Men ännu är det för litet för att det skall vara lönt att visa här. Men det kommer så småningom.

Det är nu fullbokat för helapketet till SIV. Hoppas att min anmälan kom in bland de första så att jag och mor får plats. Annars blir jag ledsen...

Är det någon som vet hur man ändrar sin bild i hörnet på bloggen? Jag kan inte få det att fungera =(

So you think you can knit - min utmaningDetta är ju då min utmaning i Brodway style. Jag fick som utmaning att sticka med fler än en färg samtidigt. Kände då direkt att det fick räcka med två. Någon måtta får det ju då vara med utmaningen :P Jag som anmälde mig i Quickste kategorin är ju fast i strumträsket. Alltså blir det strumpor stickade med två färger. Hoppas att det räcker som utmaning =) Mönstret kommer från en tysk stickbok som jag köpte när vi var där på semester i somras. Aha... en utmaning till.. att sticka på tyska :P Skall lägga upp i kväll hade jag tänkt. Som vanligt så har jag inte gjort något stickprov utan går på kännsla. Alla strumpor brukar passa. Det är oftast bara längden man får redigera. Dessutom skall jag frångå mitt normala att sticka båda samtidigt med magic loop. Det blir så jobbigt med trådarna. Tror et kommer att rassla sig om man gör det.

Nu skall jag plugga tyska ett par timmar, fixa mitt garn och chokladpaket, paket till lånesystern, handla, lägga upp oktoberstrumporna, klippa av trådarna till juliastrumporna. *ojoj* har nu inga strumpor att sticka på på jobbet. Mina egendesignade är också snart klara =)

The Studio fotogtaferingDetta är ju då jag för er som inte har sett mig IRL =) Var på The Studio i Malmö och blev sminkad och fotograferad. Det var kul och jag blev nöjd med bilderna men deras stil var enligt mig lite småful. Kom dit och fick fylla i en lapp med vänner och på den stod det att om man angav mer än 8 vänner fick man en bild gratis. När jag har fått veta priserna på bilderna (det var dyrt och då menar jag DYRT) så frågade jag om lappen ich fick då vet att den bra gällde om man köpte 10 bilder eller fler. Men lappen ville de ha ändå... Aja... tre bilder fick jag med mig och det är jag nöjd med men jag hade inte åkt dit igen för nu har jag gjort det.

Har nu sett fotboll Sverige - Danmark och det gick ju inte jättelysande... tyvärr... skall nu fortsätta med mitt stickande och se på film.

Stickfest i väst

Jag har anmält mig till Stickfest i väst. Hoppas jag. Satt med mailet färdigt och nedräkning på texttv så nu är det bara till att hålla tummarna och hoppas på att man får plats *hoppas* det var jättekul förra året =) Vill verkligen dit igen.

Strax skall jag och prinsen åka till Malmö. Min svägerska hade varit där och blivit fotograferad med en kusin och nu är det då min tur. Hoppas att det blir bra =)

Skall idag läsa igenom mönstet som jag skall sticka efter i so you think you can knit. Det kan vara bra om man förstår det innan man börjar sticka så man inte får problem halvvägs :P

Snart färdig =) och valt projekt

Nu är jag snart färdig med mina julastrumpor. Blev klar med tårna på vägen hem igår. Väl hemma efter stickcaféet så plockade jag upp maskorna för att göra min häl. Eller mina hälar kanske är det mest rätta eftersom jag gör båda samtidigt på magic loop. Har en liten, liten förhoppning om att jag skall bli färdig med de idag. Ännu finns det hopp. Tidens under är ju inte förbi :P

Får inte lov att börja på något nytt projekt innan jag har färdigställt något där hemma. Det är svårt men vad skall man göra? Hittade en ledig rundsticka i precis rätt storlek för So you think you can dance utmaningen och i och med att Julia snart är klar så kommer jag kunna börja på både oktoberstrumporna OCH min utmaning. Skall strax gå och kopiera mönstret så jag slipper ha med mig boken över allt.

Vad är det då som jag skall sticka? Det kommer förhoppningsvis bild på det i helgen men man kan aldrig lova. Jag fick ju  utmaning att dansa i brodway stil. Så pass insöad som jag är på strumpor så är det givetvis det som jag skall sticka. Har en tysk bok Socken aus die welt tror jag den heter och ur den har jag valt att sticka sverigestrumporna. Spännande.

Stickcafé och lyckad mobilbloggning

Idag är det stickcafé. Det skall bli så trevligt. Jag skall där, hade jag tänkt, få hjälp med att välja min utmaning till so you think you can knit. Det är inte det lättaste. Det finns ju en så masas fina mönster att använda sig av =)

På vägen hem igår lyckades jag på tredje försöket med att mmsa en bild till bloggen. Kände mig riktigt duktig. Så nu kanske jag kan lyckas få in fler bilder här än vad gör i vanliga fall =)

Idag blir det till att fortsätta på juliastrumporna. De hade växt med 1 cm igår. Kanske jag kan få till de sista två idag =)

Men först redigera lite på släkten :P


julia strumpor 3

306a2d8227e399b7cbb9cb1ffea32b85.png

Kolla varifrån!

julia strumpor 3


Bara 3 cm kvar till tån och biobiljetter

Jag har nu bara 3 cm kvar av mina juliastrumpor innan det är dags att göra vid tårna. Efter tårna kommer dock hälen så det är en bit kvar och sen skall jag fästa alla trådar med.... men men... det går framåt och jag har två dagar till på mig innan det är helg. Sen å andra sidan så kan jag sticka på de medans det är fotboll på lördag. Brist på påbörjade projekt har jag ju då inte. Värre är vad jag skall göra för något till visalisas so you think you can dance. Skall gå in på Ravelry och söka lite. Det finns ju så mycket så man vet ju inte alls vad man skall göra. Det som var favorit ena dagen är det inte nästa dag.

På jobbet är vi med en stegräkningsgrej med korpen. Tävlingsmänniska som jag är så är jag med =) Det visade sig idag att jag har vunnit biobiljett =) Kul. Har redan bestämt mig för vad jag skall se och det blir den sista filmen i Mellenium serien. KOMmer på bi den 27 /11. Skall bara tala om det för prinsen och se till så han är med på notorna =)


Läser alla andras utmaningar

Har suttit och börjat läsa de andra som är med i so you think you can dance och deras bloggar. Det är kul. Jag är dock idag ÄNNU mer osäker på vad jag skall sticka för något. Får ta en diskussion med prinsen och med stickmor om vad som kan passa.

Annars så är det mest juliastrumporna som växer. Försöker få de större så att de blir klara så att jag kan börja på oktoberstrumporna =)

So you think you can knit – utmaningen

Fick detta i min mail av VisaLisa. Skrattade gott åt beskrivningen. Den kändes så träffande =)

”Din utmaning blir att dansa BROADWAY STYLE!
Då ska vi se vad du är för en… Möbius, sockar och missnöje med
kollektivtrafiken. Och jag log stort över formuleringen om att du Inte
Ville Missa att anmäla dig till det här! Härlig inställning! Det var
inte så många bilder på din sida, men jag letade reda på din ravelry
och bläddrar lite bland dina projekt och tänker så här: Du stickar i
många olika färger, men helst med en tråd i taget. Jag känner igen
mig! Men så lärde jag mig greppet och upptäckte att jag letade
inspiration och projekt i helt nya hörn av stickvärlden! Nu är det min
förhoppning även för dig! Bland alla världens färger, motiv och
tekniker vill jag se dig greppa två trådar i taget i ett projekt som
är precis så stort eller litet du vill!”

Frågan är ju då vad jag skall sticka. Anmälde mig till Quickstep kategorin och jag funderar starkt på att även fortsätta i den OCH göra utmaningen. Det vill säga: Sticka strumpor med fler än en tråd. Så istället för mönsterstickade strumpor där man har räta och aviga maskor i ett garn som bildar mönster så blir det istället bara räta maskor som med hjälp av garn i två olika färger bildar mönstret. Spännande. Har tagit fram en strumpbok och sitter och tittar i den för att bestämma mig för vilket par jag skall göra. Beslutsångest.

Idag så är det för övrigt måndag. Kom till jobbet och registrerade in mina steg. Såg till min fasa att en kollega har fler steg än mig. Inte bra alls. Leder min avdelningen men vill leda totalt sett för hela företaget. Det kanske inte var helt illa att det var punktering på cykeln i morse och jag måste gå och lämna in den i eftermiddag. Måste öka med ca 3000 steg om dagen för att få samma resultat som henne på en vecka och sen måste jag ju då komma ifatt också. Stackars mina fötter/ben.


Septemberstrumporna

Äntligen får jag möjlighet att visa upp mina septemberstrumpor. De var roliga att sticka och jättesköna att anvönda. Ett enkelt mönster som man lärde sig snabbt.

Irriterad på Skånetrafiken

Igår var jag prinsen och L i Malmö och såg på bio och åt gott. Mysigt. Värre var det när vi skulle hem. På vägen dit var det okej. Det var en del ströningar men det gick. Men hem. Kom ner till centralen köpte biljett och gick ut till bussarna (tågen var inställda). Fick veta att bussen till Ängelholm skulle stå längst fram nähä den gick tillk öpenhamn. gick och frågade en annan tågvärd. bussen är lite sen. efter en stund frågar jag en trejde tågvärd. Kl 23.23 säger du då har den redan gått. Va f*n? hade varit på plats sen 23,15 och frågat två olika plus två busschauförer. Efter många om och men kommer det en buss som kör via kävlinge. Men så dåligt det var med information. om man jobbar för skånetrafiken med att hjälpa folk att hitta rätt bussmåste man ju veta vilka bussar som går varifrån och vart de går.

Filmen var som jag hade tänkt mig utifrån kritiken. Vrken bättre eller sämre. Stickningen kom jag en bra bit med och maten på kvällen var god.

Jo för övrigt höll jag på att bli överkörd. Gick på övergångställe MED grön gubbe och så kommer det en buss och svänger ut. fick springa till andra sidan. och ja, jag hade reflex. Irriterad javisst.

Regn, träning, bio och stickning

Vaknade i morse innan klockan ringde och låg vaken en stund och lyssnade på regnet. Somnade sedan om. När jag vaknade av prinsen regnade det fortfarande. Det fullkomligt öste ner. Funderade då på om det verkligen skulle vara någon uteträning eller om den skulle bli inställd. Hittade ingen information om att det inte skulle vara någon träning så cyklade dit. Det var träning. Aningen otymligt i och med att jag hade både träningsställ och regnställ. Men jag blev inte så blöt =) Väl hemma igen tog jag ett långt, varmt och skönt bad. Underbart.

Prinsen har varit iväg och jobbat på Ellco och skall snart ta och sitt bad.

Skall försöka vara lite duktig och plugga lite tyska nu. Har i uppgift att skriva en kort text om en tysk stad och visa upp sedvärdheter i denna stad. Jag valde Idstein eftersom att vi har vänner där och jag och prinsen var där på semester i somras.

Om ett par timmar skall vi möta vännen L på stationen här i byn. Ska åka till Malmö och se Flickan som lekte med elden och sedan äta på St Markus Vinkällare. Det skall bli mysigt och trevligt. Har redan sagt det men säger det igen. Juliastrumporna får äran att följa med. Orsaken är att det bara är slätstickning som jag håller på med och det blir då inget problem med att hålla koll på vart man är någonstans. Och det är ingen risk att jag stickar för långt så jag får repa. Så snabbstickad är jag inte :P

Har tagit fram mina egen designade strumpor igen. Tänkte att jag kunde ta och sticka någora varv på dem idag så att de blir klara någon gång. Det är ju så att jag vill börja på oktoberstrumporna men för att göra det så behöver jag en ledig sticka och det har jag inte för tillfället och oktoberstrumporna är de som jag har kommit längst på så alltså =)

Tyska chatt, moebius och bella

Igår var det återigen tyskachat. Denna gång gick det inget vidare. Orsaken till detta var att vi var för många deltagare. Vi var 26 stycken och som mest är det sagt 200 helst kring 15. Detta resulterade i att det blev kaos. Det beslutades i att vi skulle delas upp i två olika rum så vi skulle kunna ha våra småchatter. Läraren ropade upp ett antal namn som skulle in i det andra rummet. Jag blev inte uppropad så jag stannade då kvar. Får smågrupper. Det tog lite tid men det kan det göra ibland sedan händer inget. Det visar sig sen att jag och tre andra tjejer inte fått någon grupp att vara i. Fick order om att till nästa småchatt gå in i det andra rummet. Det innebar att i 40 minuter var det bara teknikstrul för min del. I och med att vi var så många blev det fördröjning och vi slutade först 21.40. Vid kursens start fick vi information om att chatterna brukar ta 45 minuter så man skulle räkna en timme. Nu började vi 20 och höll på i 1 timme och 40 minuter. Jag tycker bäst om när chatten börjar 18,30 eller 19 då gör det inte så mycket om den håller på lite längre än vad som är tänkt man är vaken hela passet ändå. Men när det slutar så pass sent som tjugo i tio då har jag i princip somnat vid datorn redan. Nog klagat om det. Gillar kursen och det var första gången som det inte fungerade. Jo det var också en massa diskussioner om att man skulle se till att man anmälde sig till olika tider. Jag var person nummer två, totalt sett, som anmälde mig så därför ansåg jag att jag inte behövde ta åt mig kritiken om att välja annan tid. Ju senare man bokar desto mer får man kolla upp vilka tider som redan är tagna.

Under tiden som jag väntade på chatten och att den skulle börja fungera så stickade jag på min moebius sjal. Nu har den gått från roströd till orange vidare till gul och nu är det grönt för tillfället. Det är kul att se färgskiftningarna. Den kommer att bli så fin =) Ändrar mönstret allt eftersom jag känner för det. Det är ju inte kul att sticka samma hela tiden. Grunden är att vartannat varv är rätt och vartannat avigt men sedan så kan man sedan anpassa det efter vad man känner för för stunden. Känner gott hopp om att jag skall hinna klar den innan det blir allt för kallt ute även om det redan nu märks stor skillnad. Fick ha underställ på mig idag när jag var ute och gick…

Igår när jag såg på tv stickade jag lite på Bella. Har kommit bra in i mönstret tycker jag. Har inget större problem att följa med på vad som händer på tvn samtidigt som jag stickar. En tredjedel av ledtråd två är nu avklarad. Skall på rasten nu gå ut och kolla om den fjärde ledtråden har kommit ut. Det hade den gjort =) Så i kväll blir det fortsatt Bellastickande framför tvn.

På jobbet har vi nu en stegräkningstävling. De två första dagarna ledde jag. Nu har jag halkat ner på en andra plats så till helgen får det bli till att gå en massa. Jag är en tävlingsidiot och jag SKA vinna :P Skämt å sido. Tycker bara det är kul att ha någon att tävla emot så att man blir lite sporrad att gå fler steg. Dock gillar jag inte den stegräknaren som vi fick med i paketet. Var ute en tur i morse och fick 5800 steg på den från jobb. Min egen där fick jag 7400 steg. Och normalt ligger jag på mellan 7000 och 7500 så jag hävdar att den från jobb räknar fel. Men men… vi får se vad det blir i slutändan. Det är ju det som räknas.

I morgon blir det Stieg Larssons flickan som lekte med elden och middag på St Marcus vin källare med prisen och L. Det skall bli mysigt. 


Första Bella är klar

Igår stickade jag klart ledtråd ett i Bella mönstret. Skall sätta igång med nummer två idag =) I morgon kommer fyran så jag är lite efter men det kan inte hjälpas. Hakar man på sent så gör man :P

Igår mätte jag mina juliastrumpor och konstaterade att jag var vid hälen *glad* har nu satt dit min markeringstråd och stickat två varv till. Nu får den stickningen ligga till sig till bion på lördag då den får äran att följa med =) Idag blir det istället Moebius sjalen så får sig en tur.

I morgon är det fredag. Då kommer det bli tv mys med prinsen. Eftersom vi skall se flickan som lekte med elden på bio ser vi kanske män som hatar kvinnor i morgon kväll. Skall då åter ta fram mina egendesignade strumpor så jag kommer någon vart på dem. Vill sticka klart ett par så att jag kan börja på oktobermönstret snarast möjligt. Prinsen hjälpet mig igår att välja garn så nu är det bara sticka som fattas =)

I kväll är det obligatorisk tyskachatt. Önska mig lycka till.


RSS 2.0