Dumt val igår...

Igår åkte jag och prinsen iväg till IKEA på Väla inte ont ananades... När vi kommer fram och ser att det är sjukt mycket folk där. Då går det upp för oss... Det är helgen efter löning... inte den smartaste dagen att åka iväg och handla på. Men men... vi kom där ifrån med det som vi hade tänkt förutom mina skivor som var slut. Sedan blev det Ica Maxi i lödde. Dyrt så in i norden men vi fick en massa mat med oss hem. Sen var det bara till att montera IKEA möbel (Prinsen) och laga mat (jag) innan de var dags för soffan och OS.

Idag är det sista OS dagen. Lite sorgligt men samtidigt skall det bli skönt att återgå till normala tv vanor och inte planera allt efter vad som är kul att se =)

Nu är det söndagspromend som står på schemat innan det är dags att fixa mat och herrarnas 5 mil. Funderar även på om jag skulle sätta upp lite böcker i bokhyllan....

Guld i Curling

Sverige tog guld i Curling igår. Det var riktigt nice. Eller i natt kanska jag skall säga. Jag såg delar av matchen men var något trött. Såg dock den sista omgången samt skilje omgången. Spännande det blev med avgörandet på sista stenen. Lite stickat blev det men jobbade mest på att hålla mig vaken =)

Fredag idag, även om dagen inte började som någon höjdar dag

Då var det fredag igen. Jag vaknade 6,45 det innebär 15 minuter innan jag måste gå till tåget. Upp och fixade mig i ordning och begav mig iväg. Kom ca 2 meter och inte ens upp på cykeln innan den fick för sig att ligga ner med mig under sig. Reste mig upp fort som sören och konstaterade att mina nya (nästan) fina manchester byxor gått i sönder =( cyklar till stationen. När jag hoppar av cykeln där konstaterar jag att det var ju kostigt vad lätt min väska var… Jag hade dagens lunch kvar hemma. Då kändes det som om jag inte borde ha gått upp ur sängen idag. Men men till jobbet kom jag och där fick jag frukost. Går in och sätter mig och börjar jobba. Då får jag meddelande från två kollegor som undrar om jag inte är här idag… jag har ju då glömt att logga in. Som tur väl är så har det inte hänt något mer efter det mer än att jag glömde handla ägg och keso när jag var på ICA. Peppar, peppar hoppas nu att det inte händer mer idag.

Igår gick det inte så bra för damerna i hockey bronsmatchen. Men det är så som det kan gå ibland. Eftersom jag var på stickcaféet så missade jag matchen, tror inte jag hade orkat se den ändå. Anjas storslalomåk gick ju inte heller så bra och damstafetten resulterade i en femteplats. Men sen så har vi ju curligdamerna. I natt spelar de finalen. Jag har som mål att jag skall sitta uppe och se den. Om jag lyckas eller inte det återstår att se men oj vad spännande det kommer att bli.

Mina wollemeissocks går sakta framåt. Jag har gjort borden på strumpa ett och har börjat med skaftet på strumpa två. Dagens mål är att jag skall ha kommit till borden även på strumpa två idag och börjat på mönstret på benet. Men vi får se hur långt jag kommer. Det kan bli mer och det kan bli mindre. Allt beror på dagsformen, eller i detta fall, kvällsformen. Det börjar dock dra ihop sig till ”redovisningen”. Om exakt 4 veckor sitter jag med mor, Annicka och Lena på tåget på väg till Göteborg och Stickfest i Väst. Det skall bli så skoj. Gäller bara att nu förbereda allt som skall göras och allt som skall med =)


Bokrean är invigd och i kväll är det stickcafé

Då var årets bokrea invigd av mig. Jag hade, när jag fick info om den, tänkt att åka dit men sedan glömde jag bort det. När sju nyheterna kom på på tvn och de började prata om bokrean då klickade det till. Jag passade på att gå lite tidigare till tåget och han därmed inom Hellers bokhandel i Kävlinge. Det blev tre böcker. Jag hade bara planer på att köpa en men det är så det kan bli =) På lunchen har jag planer på att ta mig ner till Nova och se på deras bokrea. Enligt katalogen skall det finnas en bok jag vill ha och två böcker till prinsen. Hoppas nu att de finns på detta stället.

Efter jobb idag så blir det stickcafé för mig. Det skall bli trevligt. Får se vad jag kommer där ifrån med :P Alltid brukar det vara något. Dock är jag i den sits att jag idag inte  behöver något och jag har inget byte att handla till så kanske jag kan låta bli att handla något :P Men man brukar alltid komma på något som man behöver =)

Mina wollemeise socks går sakta framåt. Då det var träning igår så blev det inte så mycket stickat på dem men det blir nog mer idag. Får hoppas det så att det finns någon som helst chans att de är klara innan vi åker iväg på Stickfest i Väst

På onsdagar är det box som står på schemat och igår var jag där och tränade, så som sig bör. När jag kom ifrån gymmet så var klockan redan 21.40 och herrarnas stafett var i full gång. Rattade då in radiosporten och lyssnade hela vägen hem. När jag kom innanför dörren var det i princip bara målgången kvar. Det var bara till att parkera sig i soffan och se upplösningen. Det var ju nice med ett svenskt guld i stafett. Efter det fanns det tid för att göra sig i ordning och äta lite mat. Sedan väntade vi, jag och prinsen, på andar åket i alpint men det kom ju aldrig så vi gick och la oss. Nu på morgonen konstaterade vi att om vi hade väntat längre hade det varit förgäves då andra åket går idag.

I morse var det så dags för Tre Kronors kvartsfinal match, vinna eller försvinna var det som gällde. Och tyvärr så blev det då försvinna. Som de sa på radion här Dagens Flopp: Tre kronor ”sämst när det gäller”. Jag är ju då inte så insatt i Hockey (vet bara att flest mål vinner) och jag såg inte matchen utan hörde bara vissa delar men det lät som att Sverige inte gjorde riktigt som de skulle och det då inte gick vägen.

 


Ett paket till i brevlådan till mig =)

Igår när jag kom hem från jobb så fanns det paket till mig i brevlådan, det är alltid trevligt. Det fanns två möjligheter så som jag såg det och det var antingen en ny stegräknare från Livsvinst eller så var det min vist från Stickameras januarikorsord. Det var stegräknaren från Livsvinst. Jag satte igång den och ställde in den igår. Och bara under den tiden som jag lufsade runder därhemma så fick jag fler steg än vad jag fick på hela dagen tidigare med den andre (tror den var utsliten). Denna nya är även den en Ormon stegräknare om än lite mer teknisk än den förra. En bra grej med den är att jag kan ha den hängande runt halsen och den räknar ändå bra =) Har den på mig nu på prov tills på måndag morgon då skall jag nollställa den eftersom den räknar på ett ”Target” under 7 dagar och då är det bäst att ha den till att börja på en måndag så man har hela veckan på sig.

I och med att det var min stegräknare i paketet så har jag bara ett paket att vänta på posten och det paketet ser jag framemot. Yak och bambugarn, coolt :P

Under SkiCrossen igår och även under skidskyttefinalen så började jag sticka på mina Wollemeisse socks. Jag fick ju repa upp dem förra gången (hade dock bara gjort lite på mudden) eftersom de då hade blivit försmå. Jag har nu gått upp ett nummer i stickstorlek så förhoppningsvis så kommer det gå bra denna gången så att de passar. Dessutom så gick det fortare att sticka med stickor 2.5 än 2. Jag håller inte lika krampaktigt i dem. Nu gäller det bara att jag blir klar med dem innan vi skall iväg till stickfest. Även mina OS strumpor nummer 2 SYTYCK strumporna måste vara klara till dess så jag kan visa de för VisaLisa. Oh, visst ja måste även göra min motivering i min SYTYCK2 anmälan. Såklart blir det strumpor men måste ha en fin motivering trots allt.

Idag är det box som står på schemat. Det skall bli skoj att få gå på igen. Det var ju trots allt en hel veckan sedan sist :P Jag är dock lite orolig för hur det skall gå. Jag har träningsverk i halva kroppen samt bedövning efter tandläkarens påhitt i morse :S Men det skall nog gå bra. Dessutom så kommer prinsen hem idag och det ser jag framemot.

Solen skiner utanför mitt fönster. Prinsen kommer hem idag. Hålet är lagat. Box i kväll. Ny stegräknare. Ibland är livet underbart =)


Här är Kristina strumporna

0-4c835f42f669b8301d974eef53b9a397.png

Ursäkta för den dåliga bilden men det är inte lätt att fota sina egna fötter. De var snabb stickade strumpor. Jag började på dem den 6e februari och blev klar igår, den 22e. Under denna tiden har jag även stickat mina os strumpor, wanida. Nu har jag letat upp mina oktober och irlands strumpor vet inte riktigt vilka av e som jag skall sticka på idag. Jag har kommit längre med irland men oktober är roligare. Hemma i kväll undr os får det bli SYTYCK strumpora så de är klara i alla fall innan siv. Oh måste göra min dans motivering samt börja på ett par strumpor till den. Samt mina wollemeise socks. Oktober och irland kanske får lov att vänta lite till, fast på jobb idag blir det oktober då de andra är hemma.

Bestämde mig i morse för att blocka min candleflame sjal trots allt. Så nu ligger den på hela matbordet där hemma och sträcker ut sig.


Silver till Haag och Kalla samt Kristina till mig =)

Nyss körde Kalla och Haag hem en silvermedalj i stafetten. Det var skönt =) Och snyggt gjort av dem. Sitter nu och ser på herrarnas final, tyvärr utan svenskt deltagande.

Den första Kristinan är nu klar. Skall bara fästa avmaskningstråden. Sedan är det avmaskning p den andra strumpan som gäller och se är de klara =) Ett par strumpor avklarade.

Jag tror att jag snart får ta tag i mina SYTYCK strumpor så de blir klara någon gång men känner inte riktigt för dem. Men men... några varv varje dag blir till en hel strumpa efter ett tag :P

Sega tår!

Tårna på mina Kristina strumpor är sega... Vet inte varför men det känns som jag inte kommer någon stans även om jag märker att antalet maskor på stickorna minskar. Men med cirka 10 varv kvar så kan man ju inte ge upp. Det är bara till att fortsätta. Heja mig =)

Medaljer till mig =)

I Ravelympics har jag fått nedanstående medaljer tilldelat mig för mitt deltagande med mina Wanida strumpor.

image title

image titleHeja mig. Det ger mig sporre till att sticka på mina SYTYCK strumpor ikväll till OSet efter träningen.


Heja Sverige!

Nu är dagens OS sändningar i full gång. Jag vill se på SkiiCrossen medan prinsen vill se på nyheterna, men det är snart slut. Då är det skidskytte för fulla mått =) heja heja!!!

Jag har beslutat mig för att fortsätta på mina Kristinor lite till. Skidskyttet är så spännande att det krävs sticke där jag inte behöver läs mönster VARJE varv =)

Os och paket =)

Igår tog sverige ytterligare två medaljer i OS. Det var finemangt. Jag såg inte loppet live då jag var så trött så det fick bli sängen istället.... Men i morse så visades repricen och trots att jag visste utgången av loppet så var det spännande att se. Heja Sverige!

Igår fick jag rapporterat in mina färdiga Wanida på Ravelry. Det kändes skönt. Då innebär det att jag har gått i målmed åtminstonne ett projekt i detta os =) Igår blev det inte så  mycket stickat på mitt andra par OS strumpor men detsto mer på Kristinorna. Orsaken till det var att jag och prinsen mös med tända ljus och då såg jag inte mönstret tillräckligt s det fick bli Kristinorna där jag inte behver mönstret på samma sätt. Men idag, under OS repricen så blev det en del på min SYTYCK os strumpor =)

(Med tanke på att Wanida är klara så ligger jag på 3 par färdiga strumpor under 2010)

Strax skall jag bege mig iväg till affären. Där blir det till att handla till kvällens middag och posta paket. Det är mitt issta hemlispaket och mitt paket i garn och te bytet som skall postas =)

Paketen till mig =)Nalle Puh kitet från Lena L. Skall sätta igång med den efter att OS är över. Det ser jag fram emot :P
Sen har vi mitt garn och te paket. Jag har nu provat teet och det var gott. Är nu i full fart och funderar på vad jag skall göra med garnet :P

Os strumporna är klaraMina Wanida strumpor från Cookie A boken. Börjades den 13/2 och klara 19/2 snabbstickade.

Hemlis 6 paket nr 3

0-6ae5492cb69e99715a1412ecc35e96dd.png

Hemlis 6 paket nr 3
Tack så mycket Anna-Karin. Jag har inte hunnit testa teet än men det kommer i helgen. Chokladen ligger i skåpet och där skall den ligga tills vårruset och lundaloppet är avklarade i maj. Men det är svårt låta bli.
Mina os strumpor wanida går framåt jag är strax framme vid tårna. Mina snabbast stickade strumpor skulle jag tro.
I övrigt så händer det inte så mycket. Jag funderar på vad jag skall sticka av garnet i mitt garn och te paket samt vad som skall handlas till middag.


TRE paket till mig =)

När jag var på jobbet ringde prinsen och omtalade att jag hade två nya avier för att hämta ut paket på posten. Det var ett hemlispaket från Anna-Karin med bloggen en tappad maska. Det paketet innehöll te, choklad, en nyckelring, tre nystan fritidsgarn, stickor och mönster på ett stickfodral.

Det andra var Nalle Puh kitet från LenaL. Det skall bli kul att sticka Nalle Puhen.

Det sista paketet var ett garn och te paket från Sofia. Det var blåbärste och fyra nystan Luna. Jag är nu på väg in på ravelry för att kolla vad jag kan göra med garnet. Det skall bli skoj =) Jag har aldrig sett det garnet innan.

Bilder på alla tre paketen kommer att komma i veckan. Nu måste jag återgå till OSen. Helena har skjutit bort sig men ACO går det bättre för. Heja heja heja =) och Anja körde ju idag :P

Paket att hämta ut =)

Igår när jag kom hem från jobbet fanns det en avi till mig. Jag tror att det är mitt NallePuh kit från Lena.  Enligt avin är avsändaren Lena så hoppet finns =) Det skall bli kul att se vad jag tycker om det. Februari kommer bli en bra paketmånad. Jag har fått min vinst i SYTYCK och nu då paketet från Lena. Jag väntar även på paket från min Hemlis 6 kompis, från garn och te bytet och från min vinst i stickameras januari korsord. Heja mig vad mycket paket jag skall få. Och paket är ju det bästa man kan få eller nästan i alla fall. Kärlek från prinsen är det absolut bästa som finns :P

På mina Wanida kom jag så långt igår som jag önskade. Minskningarna för hälen är nu klara och det är bara till att tuta och köra. Jag gjorde dock inte alla minskningarna. Har nu två maskor fler under foten än vad jag egentligen skall ha och orsaken är att jag har stooora fötter så det behövs ibland lite mer utrymme i dem :P

 Idag är det skidskytte på schemat och även lite curlig. Jag tycker att curlig är kul att se på men jag har inte riktigt begripit mig på reglerna, jobbigt, får se om jag kan lära mig dem innan os är slut, eller i alla fall fått lite mer koll på dem. Jag funderar på om jag idag skall sticka på mitt andra OS projekt. Jag har ju trots allt ett till som skall stickas och det är ju ”snart” slut det har idag gått 6 dagar av OS och det är 10 dagar kvar. Jag har kommit halvvägs på mina Wanida men inte på min SYTYCK strumpa. Får sticka en massa.

Igår var det småspännande i sportens värld. Jag såg bara damernas sprintkval innan jag stack iväg för att träna. På träningens stretching fick jag mess av prinsen som omtalade att Anja hade vurpat och kört ut och att det såg illa ut. Anja klarade sig bra som tur väl var men ingen medalj. Dock får vi vara tacksamma över att hon inte trillade värre än vad hon gjorde. Vad jag har förstått av nyheternas rapportering så är det i huvudsak blåmärken hon har fått, om än rejäla. Det var lite synd om Anna Olsson som fick en fjärdeplacering, Sveriges 3:dje fjärdeplats om jag har räknat rätt. Curlingen gick bra för både damer och herrar dock var det sämre presterat av damkronorna även om de är vidare till semifinal. Får hoppas att det går bättre för skidskyttet idag, heja heja heja!!!

Tänk om jag kunde bli färdig med Wanida i eller till helgen då har jag bara mins SYTYCK strumpor kvar som anmält projekt i Ravelympics. Då kanske jag skulle kunna ställa upp i WIPdance med min reventouli sjal. Den är så fin men har inte kommit så långt men man hinner ju inte sticka på allt alltid.

I maj fyller min farmor år. Hon blir 90. Jag funderar på vad jag kan sticka till henne. Fick som tips att göra en väst det vill säga som en kofta men utan ärmar att ha på sig hemma om man fryser om ryggen men inte vill ha ärmarna. Det kan fungera men frågan är då vad jag skall ha för mönster till det. Eller om jag skall sticka något helt annat. Har funderat på om jag skall sticka en sjal till henne. Usch vad svårt det är till personer som har allt de behöver och som dessutom både ser och hör illa. Jobbigt värre det här…


Rickstrumporna invigs

3df533f4e3f4531e69680a1eeb27af3e.png

Idag så inviger jag mina rickstrumpor. Mönstret är hämtat från Cookie As bok Sock Inovation. De var roliga att göra. De var inte de snabbaste strumporna som jag har stickav eftersom det kom annat emellan, omväxling förnöjer. De är stickade i opalgarn, härligt.

Os och wanida gick inte jättebra igår. Kom inte så långt som jag hade önskat. Men det är inget att göra åt. Får fortsätta ikväll. Kanske är jag inte lika trött idag. Idag är det curling, alpint, hockey och sprint på schemat. Hela sverige. Skall försöka se så mycket som möjligt men det är ju äten träning som står på schemat, box med malin.
Dock fick jag sett björn ferry ta sitt guld och det var spännande även om det var svårt att hålla koll på tiderna eftersom de inte blev släppta i rätt ordning. Men för att återgå till min os stickning så är jag nu nere och stickar på foten och håller på med minskningarna efter hälen. Dagens mål är att komma så pass att minskningarna är klara så det bara är att tuta och sticka på. Min andra os stickning får vänta till helgen men då skall det bli stickav av på den. Kanske jag har kommit en bra bit på wanida då eftersom det på torsdag blir os för hela slanten, antikrundan är ju inställd.


Sveriges första medalj i OS 2010, det blev guld =)

Igår tog Charlotte Kalla guld i sin gren 10 km fristil skidåkning. Det var kul. Jag såg tyvärr bara inledningen sedan var jag tvungen att sticka för att inte komma försent till träningen (vilken träning det var). Dock var jag inte sämre än att jag letade upp radiosporten på mobilen och lyssnade på när Kalla åkte och tog sig i mål. Ett stort grattis till henne! Anna Haags fjärde plats var ju inte heller dålig och inte Markus Hellners placering heller även om det var lite synd att det inte blev någon medalj. Och Sveriges damkronor är vidare till semifinal. Detta känns bra =) Idag är det ju dessutom curlig, alpint och skidskytte, kanske finns det något där?

Mina Wanida OS strumpor växer så att det knakar. Inte lika fort som i helgen men i allfall. Igår stickade jag klart hällappen och skall nu börja på att göra hälvändningen. Det innebär att jag kom en bra bit längre på mina strumpor igår än vad jag räknade med vilket är trevligt då jag slipper stressa så mycket på slutet med dem.  Dock så har jag ju även mina andra OS strumpor där jag inte har kommit så långt men de kräver mer uppmärksamhet än vad jag orkar ge dem i nuläget. Förhoppningsvis så kommer jag under helgens tävlingar sticka lite på dem. Till helgen är det ju Alpint, skidor, hockey, curling, freestyle skicross, skidskytte som står på schemat. Något varv på mina SYTYCK os strumpor borde det ju bli.

Idag är det fettisdagen. Det skall bli så gott med en semla. Det blir den andra för i år. Den första fick jag förra veckan när jag var på stickcafé, gott.  Funderar på om jag skall fixa några hemmabakade till helgen så prinsen får. Mamma har ju sitt goda recept.

Jag har ”vunnit” en Nalle Puh sticksats av LenaL. Hon har köpt ett kit och stickat en. Dock fanns det material så att man kan sticka en till. Men Lena var inte jätteförtjust i mönstret (även om hon var nöjd med resultatet) så hon beslutade sig för att ge bort det. Snabbt var jag framme och erbjöd mig att ta hand om Nalle Puh så efter att OS är över så skall jag ge honom en eller flera chanser beroende på hur det går. Det skall bli skoj att se om jag efter avslutad Puh är av samma åsikt som Lena eller om jag är av en annan. Man vet ju aldrig men jag är ju av den åsikten att Nalle Puh och resten av det gänget är söta J

 


Då var verkligheten ifatt oss igen

Nu så är det måndag igen. Det är inte klokt vad veckan går fort och helgen skall vi inte ens parata om, den bara försvinner iväg.

Jag och prinsen åkte från ön i morse. Det var lite ledsamt eftersom helgen där varit si skönt. Som tur väl är så är det inte så lång tid innan vi skall dit igen. Tanken är att vi skall fira påsken där i år *wiie*

Min OS stickning går framåt med ganska bra hastighet. Eller rättare sagt, i helgen gick den fram med bra hastighet. Nu i veckan kommer det inte gå lika fort då man ju givetvis måste jobba också. Jag har gjort lite mer än ¾ av skaftet. Målet är att idag bli färdig med skaftet så jag i morgon kan sticka på hälen.

Den andra OS stickningen går inte lika fort för där måste jag tänka mer. Men några varv blev det i helgen och till nästa helg är jag hemma själv eftersom prinsen har sin jobbehelg och då blir det en del stickat för mig mellan varven i tvättstugan.

Dagens schema är enligt följande

 • 8 - 17 jobb
 • 17 – 17.30 hem från jobb
 • 17.30 - 18.30 laga mat och äta
 • 18.30- 19.30 slappa, sticka, packa upp, diska
 • 19.30 – 21.30 till träning, träna, hem från träning
 • 21.30 – 23 nattamat, dusch, skidor och sticke

Då är frågan om jag kommer att hinna sticka klart skaftet. Vi får se. Det beror lite på hur mycket jag hinner göra på jobbet också. Det borde bli lite stickat men vet inte alls hur mycket. Det beror på dagsformen :P fast i morse kändes det bra. Det blev ju en del stickat på båten på väg till stan.

Tyvärr så missar jag damernas skidor 10 km fristil eftersom det är träning för mig då. Men man kan inte få allt. Får lyssna på radion på väg till träningen och sen även på vägen hem för att se om de säger något i annat fall får jag ju kolla på nätet i efterhand.


Paus i os stickningen.

-a44a53e64f33749c3925466b0345bb9.png

Nu är jag och prinsen på hven och tar det lugnt. Vi kom hit igår. Det är lugnt och skönt vi äter gott och umgås.
Jag vaknade i natt vid strax innan sex gick då ner och såg på os invigningen så när elden tändes fick jag se det i rätt tid. Sedan gick jag upp och la mig igen. Nog för att jag är stick och os skadad men jag var inte så magstark att jag lade upp min os stickning då, men nu är jag på gång.
Ibland behöver man lite paus i stickningen. Jag och prinsen gick ut en runda. Bilen ovan visar hur det såg ut i hamnen i norreborg. Närmst stranden var isen tjock så man kunde gå på den. Längre ut så såg man hur isen höjde och sänktes efter havsrörelserna. Till höger i bilden ser man hur isen flyter. Det var en mäktig upplevelse. Nu skall jag återgå till mina strumpor. Det är ju melodifestivalen först och sen är det skidskytte. Hela sverige!


Det passar inte, det blev för litet =(

Mina wollemeis socks blev försmå så det blir bara för mig till att repa upp dem =( det är tråkigt men sant. Ibland blir det så. Man kan ju inte ligga på topp alltid =) Det är tur att jag inte har kommit så långt. Dock tycker jag att är lite märkligt då jag brukar kunna ha 72 maskor på stickor 2.0 men inte i detta fallet, aja, får börja om efter os eller när mina OS projekt är klara beroende på vilket som går först.

Hälen på kristina är nu klar och jag håller på att sticka runt igen. Idag kommer jag nog inte bli färdig idag. Fast 30 minuter båtåkning kanske gör sitt :P Jag och prinsen skall nämligen åka till Hven och fira alla hjärtansdag och helgen där. Det skall bli så skönt. Jag har inte varit där sedan i julas så det är definitivt dags att åka dit igen. Dessutom så har föräldrarna köpt lite nya möbler så det är trevligt =)


Röda prickar och blåa prickar =)

Jag har nu börjat komma igång med mina Wollemise sock den ena är röd med blåa prickar och den andra är blå med röda prickar. Det är inför Sticfest i Väst som de skall tas med och visas. Än så länge är jag grymt nöjd med strumporna. De är inte speciellt snabbstickade men det gör inte så mycket. Tror att jag hinner klart med de ändå. Det finns ju tid efter OS innan det är dags att åka. De får dessutom följa med till stickcaféet idag. Undra om jag kommer att komma så långt på dem under tiden där. Annars i morgon kväll sen är det OS stickning.

Även kristinorna har fått ett par varv på sig idag. Där är målet att hälen skall vara klar innan kvällen. Får se om jag lyckas med det…. Friskt vågat häften vunnet :P

Jag har nyss gjort något som faktiskt förvånar mig lite, men skall jag göra något så skall det göras ordentligt och det är att anmäla mig till Vasaloppsspinningen på gymmet. Och då menar jag att jag har anmält mig till hela alltet. Det innebär att jag skall spinna fram tills att Anna och Vivekas gubbar har gått i mål i mora och enligt planeringen bör det ta 8 timmar. En sak är säker, jag kommer frångå min princip om att inte köra bil till gymmet den dagen… Hur skall jag orka och dessutom spinning som jag tycker är jättetråkigt… :S


Stickcafé idag =)

Idag är det stickcafé och jag skall dit. Vad skoj jag skall ha det :P Sticka strumpor en massa. Har börjat på Kristinas häl =) det går framåt. Att det skall vara klara innan OS tror jag inte men inget är omöjligt :P

SYTYCK vinst

6faabbd61ee324f511de03af22a0b10b.png

På väg till jobbet så passade jag på att gå till postens utlänningsställe. Där fanns det ett paket till mig. Jag Älskar att få paket. I paketet fanns min vinst i so you think you can knit. Det var fint norogarn med färgen blålila med grönt och rosa inslag. Skall sitta och klappa det heeela långa dagen. Undra vad jag skall göra med det. Får kolla ravelry och se om jag kan få något tips där. Fast egentligen så behöver jag inte börja på något nytt... Men det är kul ;-) Tack så mycket VisaLisa och Deisy Design


Paket på posten - irriterad

När jag kom hem från jobb såg jag till min lycka att det fanns en avi, jag har ett paket att hämta ut på posten. Jag går iväg på det jag skall idag och sedan åker jag hem. NU kommer jag på att jag har avin. Plockade ju ner den för att kunna ta det på vägen hem.. Suck... ica stänger om 8 minuter och jag hinner inte ta mig dit nu. Irriterande. Måste komma ihåg att göra det i morgon. Paket är ju det bästa som finns =)

Sen vet jag ju inte om det är något kul paket. Men man hoppas ju alltid =)

Ja se det snöar, ja se de snöar, men inte nu längre =)

Det har snöat idag, igen. Det är inte klokt vad det finns mycket snö här i världen :P Det är fint att titta på ibland men det känns som jag har tröttnat på det nu. Nu vill jag ha vååår =)

På stickfronten är det bara strumpor som gäller, strumpor, strumpor och åter strumpor. Jag har inte lyckats med att färdigställa några än men det kan man inte alltid lyckas med :P

Restgarnsstrumporna är jag nu klar med hälen och har börjat på foten. Hoppas att de kommer gå fort att sticka så jag har något att komma med att rapportera in snart. Vi är ju snart halvvägs inne i februari och jag har fortfarande bara två par strumpor färdiga i år 

Här är statuslistan för mina kära strumpstickningar

Restgarn: Precis förbi hälen

Kristina: Snart färdig med skaftet, sticka en massa i kväll

SYTYCK: En strumpa stickad, den andra är mitt ena OS projekt

Wanida: OS strumpor börjas på lördag morgon

Railwaysock: ca ¼ av mönstret på skaftet är gjort

Wollemeise: lagt upp till en strumpa

Oktober: ca ¼ på skaftet är gjort

Irland: ca ½ skaftet gjort 

Om man räknar samman detta som en strumpa så har jag faktiskt gjort mer än ett helt par strumpor =) Inte helt omöjligt för mig att nå upp till mitt mål på 18 stycken i år då, eller?

Restgarnsstrumporna är de som just nu är med på jobbet. Jag har stickat resår och häl i en färg och skaftet i en annan. Jag har precis bytt från hälfärgen till skaftfärgen nu och skall sticka ett par varv på de (dvs så mycket jag hinner på min eftermiddagsrast). Efter det så får de åka in i lådan och ligga där ett tag. Jag och prinsen skall gå och se på Alice i Underlandet i mars och då är de perfekta att ha med och sticka på då.

Kristina är just nu hemma och väntar på att jag skall komma hem från jobbet. Det är dem jag kommer att fokusera på under resten av veckan. Orsaken är att de är lätta och snabbstickade. Om jag stickar lika mycket på dem idag som jag gjorde igår så kommer skaftet vara klart i kväll och hälen kanske påbörjad. De stickas i jätterosagarn =) Kristina är även januarimönstret i stickameras strumpklubb och det är ju trevligt att kunna redovisa något stickat par. Jag blev direkt jätteförtjust i detta mönstret.

På lördag kl 03.00 svensk tid drar ju då OS igång. Jag har som ovan nämnt två par OS stickningar. Strumpor bägge delar. Jag kommer nog att pendla mellan dem då det är helt olika svårighetsgrad på de. SYTYCK strumporna är det mönsterdiagram i två färger på varje varv och man måste ha en del fokus på stickningen. Wanida ser inte lika svårt ut. Det är bara att följa de ”linjer” som bildas av omslagen och att sticka två ihop. Jag är osäker på om jag kommer hinna sticka klart alla tre strumpor men friskt vågat häften vunnet :P

Railwaystrumporna hade det ju inte varit fel om de fick några varv på sig. De är kul att sticka på men det kräver att man själv är aktiv och i helgen och igår orkade jag inte tänka när jag stickade.

Wollemisestrumpan som skall med till SIV har jag lagt upp strumpa nummer ett sen så har jag tyvärr inte kommit längre. Ibland önskar jag att dygnet hade dubbelt så många timmar då man var ledig så man kunde hinna mer med på det som man önskade. Men på något sätt så skall jag lyckas få de strumporna klara innan SIV precis som jag måste lägga upp ett par till min SYTYCK 2 utmaning där.

Oktoberstrumprna och Irlandsstrumporna skall vi inte prata om eller med. De ligger fint i garderoben och väntar på bättre tider. Har bara tittat i påsen på denna sida nyår. Inte en enda maska har blivit stickat på dem. Inte kul alls men tiden den räcker som sagt inte till.

Till helgen skall jag och prinsen till Hven. Det skall bli lugnt och skönt. Bara slappa och umgås. Förhoppningsvis så kommer jag hitta tid till att sticka där så att jag får en bra början på mina OS strumpor så jag slipper panika sen på målrakan :P

Stickcafé på torsdag. För det så krävs det ett lagom krävande projekt så jag kan umgås och sticka samtidigt. Får se vilket det blir. Eller det blir med största sannolikhet Kristina för det är omöjligt för mig att tänka mig att jag har kommit så långt så jag har de klara till dess. Stand in till Kristina får bli Railwaystrumpan och eventuellt Wollemeister…. Dagens största ilandsproblem, jag vet.


Jag har hittat en tävling =)

Hos Stickning hittade jag en tävling där man kan vinna garn och Kool-Aid färg. Jag har använt det innan och det är jättekul att färga med och garnet luktar så gott efteråt =) Det luktar godis :P  Vill gärna vinna så jag kan färga lite mer. Det är bland det roligaste som finns :P Och inte minst spännande då man inte vet hur resultatet kommer att bli förrän det är klart =)

Utlottning av garn och Kool-Aid


Löpträning och tvättning

Idag var det löpträning som stod på träningsschemat. Det var kul även om det inte gick så fort för min del =) Men men... det gick fortare än vad det hade gjort om vi inte hade flöpgruppen.

Nu är det tvättning som står på mitt schema. Har en maskin i och skall strax gå ner och byta den. Tänkte bara vänta på att det som är i skall bli klart först :P

Igår började jag på Kristinastrumporna och idag på Wollemeis. Så nu har jag en massa strumpor på gång. Men det är kul. Nu måste jag bara sticka färdigt något av dem. Fast på lördag börjar jag på nya till OS :P Kanske kommer jag få en massa strumpor klara färdiga samtidigt =)

Gäster, ett löst problem och OS medverkning =)

Nu är prinsen på väg ner till stationen för att möta vår gäst P. Det är en fd kollega till Prinsen som kommer på middag. Egentligen så skulle han redan ha varit här men Skånetrafiken ville annorlunda när hans buss inte kom....  Jag håller ställningarna här hemma med maten =) Den är snart färdig =)

Problemet sin är löst gäller min avsaknad av rundsticka till mina strumpor. Jag gick inom handarbetsboden här i byn och införskaffade en ny. Samt en grej till mitt sista hemlispaket =) Har nu bara en sak kvar som jag skall packa ner i det. Får se när jag hittar det =)

Jag har även anmält mig på riktigt till Ravelrys OS stickning och team Sweden. Jag ställer upp i kategorierna NordicCOlorworkCombined, Sockhockey och StachCompulsoryDance. Det skall bli spännande att se hur det går =)

Snart borde pojkarna vara här. Förrätten är framme på bordet. Till huvudrätten skall det kokas pasta men det gör jag efter att vi ätit förrätten och efterrätten står på balkongen och väntar bara på att bli garnerad. Läget här helt under kontroll med andra ord =)

Fest

Snart är det dags för mig och prinsen att åka på inflyttningsfest. Vi skall bara göra oss i ordning. Det skall bli skoj =)

Ett problem…

Jag gick igenom mina strumpor det vill säga mina stickor, garn och mönster. Upptäckte då den bistra sanningen. Jag har mönster och jag har garn MEN jag hade inte stickor tillräckligt. Jag letade upp två stycken stickor 2 till mina Wollmeister Socks (måste sticka de var för sig eftersom det är två färger, det blir rött och blått). Så långt var allting lugnt. Sedan tänkte jag ta fram och förbereda för mina Kristina strumpor men såg då, till min fasa, det finns ju bara en 2,5 sticka i skåpet och den måste jag ha till mina OS strumpor. Jag kommer inte hinna sticka färdigt några Kristinor innan OS så det var bara till att stoppa undan det fina rosa garnet och sticka för att låta den vila. Det innebär då att jag i helgen kommer att fokusera väldigt mycket på att sticka på mina restgarnsstrumpor så att de blir färdiga så att stickorna blir lediga. Det är de som jag har störts chans att bli klar först med. Det hjälper inte om jag stickar som en galning på Prinsens railway sock eftersom det är storlek 2 på den stickan.

Sitter och bläddrar lite i min Cookie bok efter att ha kopierat Wanida mönstret som är tänkt att ha som OS mönster. Jag kanske skulle ha valt något annat i stället. Skall be någon av mina kollegor bläddra igenom boken och se vad de tycker om dem. Alltid kul att höra någon annans åsikt. Brukar bara fråga prinsen men det är inte alltid han hinner ta ställning till det hela.

Idag är det då fredag. Fredagar är alltid trevliga dagar =) Vi skall på inflyttningsfest hos kusin A i kväll. Det skall bli trevligt att se ur hon bor. Dock innebär det att kvällen kommer att bli lite stressande. Jag kommer till Kävlinge vid 17,30 då skall vi iväg och handla, både till middagen idag och till frukost i morgon. Är nog hemma vid kvart över sex. Då skall vi fixa mat och fixa oss i ordning. Senast 19,15 borde vi börja med att försöka skotta ut bilen. Eller det kanske vi skulle göra innan….funderar… Men senast halv åtta måste vi köra för att vara där till åtta när festen börjar.

I morgon skall jag ha sovmorgon. Det kommer bli så skönt =) Sovmorgon kan man inte få förmycket av. Sedan är det städning som gäller hela förmiddagen samt att det måste handlas. Vid femtiden så får vi gäster. Det skall fixas mat till middagen också. Kvällen kommer tillbringas med melodifestivalen. Åtminstone jag skall titta på det. Hur prinsen och gästen gör vet jag inte. Det är fritt val =)

På söndag är det löpgruppsträning med gymmet. Det skall bli spännande. Får se om det är någon skillnad gentemot förra gången. Man kan ju hoppas. Inte för jag tror det eftersom det inte har blivit någon löpträning sedan dess. Lite tvätt har jag också planer på att hinna med. Riktigt huslig skall jag vara med andra ord :P Inte desto mindre skall jag försöka hinna sticka en massa mellan varven =)


Strumpor, strumpor och åter strumpor =)

I nuläget är det bara strumpor som står på mitt schema. Har en massa att göra. Följande skall göras samt när de borde vara klara

 • Restgarnsstrumpor, klara 11/2
 • Prinsens railwaysocks, klara 11/2
 • Wanida strumpor – de lila till Ravelympics2010 – kategori Sockhockey och StachCompulsoryDance, skall påböarjas och slutföras mellan 13/2 och 28/2
 • SYTYCK strumpan – har en kvar och ställer upp i Ravelympics 2010 – kategori Sockhockey, NordicColorworkCombined + SingleSkeinSpeedSkate, skall påböjas och slutföras mellan 13/2 och 28/2
 • Wollmeise Poppy Sock, att visa på SIV, klara senast 25/3
 • SYTYCK2 strumpa, till workshop på SIV klar senast 25/3
 • Kristina strumporna klar senast 31/3
 • Irlandsstrumpor, är påböjrade klar senast 30/4
 • Oktoberstrumpor, är påbörjade klar senast 30/4

 Det blir till att sticka strumpor där hemma och fort borde det gå för att hinna med det som skall hinnas med. Funderar på vilket av mina strumpor som jag skall satsa på först, restgarnsstrumporna eller railwaysock. Restgarnsstrumpan har jag kommit längre på och är lättare att ha och göra på jobb. Railwaystrumporna måste jag tänka när jag gör.

Om jag lyckas med allt ovanstående så kommer jag ha lyckats med 11 par strumpor på 1/3 av året. Och 11 par strumpor är 60 % av det som jag önskar sticka under hela året. Heja mig =) Friskt vågat hälften vunnet.

Om jag nu inte hinner som jag vill får fördelningen bli följande. Jag stickar på Railway och restgarnsstrumporna fram till OS när os börjar sätter jag igång med de projekten. Efter OS så får jag börja på Wolleise så de är klara till SIV även min SYTYCK2 strumpor måste vara klara då. Kristina vill jag har färdig till den 31/3 så jag kan vara med i strumpklubbstävlingen. Hade gärna kunnat börja på Kristina nu om jag hade haft fler stickor i rätt storlek. Av detta att döma så tror jag att mina Irlandsstrumpor och Oktoberstrumper kommer få ligga ett tag….


Tågen hem går inte som de skall =(

Nu slutar jag men skall sitta kvar här ett tag till. I typ 15 minuter en går jag till stationen. Håller koll på Skånetrafikenoch Banverket för att försöka se när tågen går och så. Inte roligt alls =( Men i kväll är det box och det är mys =)

Insnöad

Eller ja inte på riktigt men nästan. Igår på vägen hem så gick inte tågen som de skulle så jag kom till Kävlinge först 17,55 istället för 17,25. Med tanke på det underbara vädret (småsnö och blåst) bestämde jag mig för att gå direkt till gymmet och träffen där. Det var tur. Det tog mig 35 minuter att gå dit från stationen. Borde ha tagit mig 15 - 20. Med till gymmet drog jag också cykeln. NÄr jag var där träffade jag lite folk. Fick då erbjudande om att få åka med de hem. Det gjorde jag så nu har jag cykeln på gymmet, måste komma ihåg det.

Kollade skånetrafiken i morse. då skulle alla landskronatåg gå som de skulle. KOllade banverket. Då var alla ordinarie tåg inställda. kollade skånetrafiken igen. Inställda. De har satt inextra tåg som kör med entimmes trafik vilket innebär att det skall gå 7,54. Hoppas att det går och att det går i tid. Men det löser sig nog. Jag har chefen med mig på samma tåg =)

Jag vann och Garn och Te byte

I Stickameras januarikorsord var jag en av vinnarna och jag vann bamyak garn. Det skall bli spännande att se vad det är. Bamyak står för bambu och yakgarn, nice :P

Jag har gått med i Stickameras Garn och Te byte. Gå in på www.stickamera.se och anmäl dig =) JAg älskar te och jag älskar att få paket. Det är ju bara toppen när man får båda på en gång :P


Träna eller inte träna

Det är en fråga. Har bestämt mig och ångrat mig flera gånger idag. Men nu blir det.... ja det blir träning. Eller försök till i allafall. Skall byta om nu och sedan försöka cykla ner till gymmet. Det är cyklingen som gör kansket... :P vet inte riktigt hur väglaget är hela vägen. Hoppas på det bästa =)

Beslutsångest

Inför OS så ställer jag upp i Team Sweden. Jag har valt kategori (Sockhockey och stash Compulsory Dance) och garn men jag har inte valt mönster. Väljer mellan följande:ochVad tycker ni. De bruna eller lila?

RSS 2.0