Ett Fredrik i trädgården! Igår var jag, Fr...

mms_img11668 (MMS)

Ett Fredrik i trädgården! Igår var jag, Fredrik och Esther i lund för att köpa ett äppelträd. Det var inte vilket träd som helst utan sorten heter Fredrik. Vi tyckte det var passande med en namne i trädgården. Hoppas nu att det tar sig och ger massa frukt nästa höst.


Igår var jag och Esther på hven. Vi åkte d...

mms_img65904 (MMS)

Igår var jag och Esther på hven. Vi åkte dit med min far. Förra gången jag var på hven gick vi förbi en stor björnbärsbuske och igår när jag spanade in busken var det en del mogna bär. Jag tror jag höll på i ca 30 minuter och fick ihop 750 gr. På de bären skall det kokas sylt.


Rabarberchutney. Vi har en massa frukt och...

mms_img61983 (MMS)

Rabarberchutney. Vi har en massa frukt och bär i frysen och hela tiden ökar det så det är hög tid att ta itu med det så idag blev det rabarberchutney. Får se vad det blir i morgon eller om det blir äppelskalning då. I helgen har jag och älsklingen med hjälp av grannar och föräldrar röjt i trädgården. Allt i ena rabatten är borta. Fritt fram att odla där i vår. Spännande!


Strumpor till lilla fröken. Igår hade vi g...

mms_img30607 (MMS)

Strumpor till lilla fröken. Igår hade vi grillkväll med våra kära grannar. Knytkalas med god mat och dryck samt väldigt trevligt sällskap. Vi satt ute och åt och vid nio gick vi in. Lilla fröken fick lite mat och sedan somnade hon. När hon sovit i 30 minuter i prinsens knä gick vi upp och la henne vid 22 tiden och hon sover än, måste vara trött. Vi vuxna fortsatte snacka tills 1 i morse. Under tiden passade jag på att sticka lite. Det skall bli strumpor till lilla fröken. Hon behöver flera par. Dessutom är det ett bra sett att bli av med reatgarner på. Vi har i vår trädgård sågat ner träd och tagit bort växter. Igår var det stubbe nummer ett som rök och idag är det stubbe nummer två som ska bort. Samt en eller två rundor till tippen med klipprester. Idag står följande på schemat: gräva stubbe, tippen, diska och plocka från igår, skala och frysa äpplen, rabarbermarmelad, äpplemarmelad 1, äpplemarmelad 2. Får se vad man hinner men lite är bättre än inget ;-)


Igår kom morbror Andy hem! Igår var morbro...

mms_img30606 (MMS)

Igår kom morbror Andy hem! Igår var morbror Andy och Tina på besök. Andy har varit i Bulgarien hela sommaren och jobbat så det var skoj att träffa honom igen. Han var hemom på frökens dop men det var över en månad sedan. Med sig från Bulgarien hade Andy denna fina haklapp och vem presenten var till går det inte att ta miste på :-D tack!


Ny bild på frökenHelt ny är den inte men den togs i somras när vi var i sommarstugan. Hon är en sådan god och glad unge att ha att göra med =) Helt enkelt underbar.

Lingonsylt. Idag har jag och Esther kokar ...

mms_img74878 (MMS)

Lingonsylt. Idag har jag och Esther kokar lingonsylt och nu funderar jag på vad vi ska göra nu. Vi borde städa men det är inget skoj. Kanske skulle vi gå ut i trädgården och pula... Gå en runda kakan oxå göra.


En Åke till Esther. Denna katt fick Esther...

mms_img30877 (MMS)

En Åke till Esther. Denna katt fick Esther av min nästkusins dotter Marie, som jag dansade folkdans med i 10 år innan vi kom på att vi var släkt. Det komiska med denna nallen var att mönstret heter Åke och Åke var det tänkt att Esther skulle heta om hon var grabb. Med kom även ett jättefint kort som maries mamma Christina gjort. Tack så mycket! Nu pågår det nattning av lilla tösen som inte är så liten längre, 4 månader är hon nu. Jag har så smått börjat träna. Hade velat gå på pass men får inte ihop det så nu är det gymmet som gäller. Träning på morgonen är det tänkt så tar prinsen Esther då. Nu återstår det bara att se om jag orkar upp i morgon för att träna...


Pallade äpplen... I morse var jag över hos...

mms_img56367 (MMS)

Pallade äpplen... I morse var jag över hos grannen och pallade äpplen. En hel kasse med äpplen blev det. Större delen av dem blev omvandlade till mos som synes på bilden. God blev nosen så det hela var riktigt lyckat. Hade för övrigt kollat med grannen och det var helt okej att ta av äpplena.


Present från mormor. Detta fick Esther av ...

mms_img35292 (MMS)

Present från mormor. Detta fick Esther av sin mormor igår. Egentligen hade mormor tänkt köpa röda med bamse men de var slut. Då valde mormor de svarta med bilar på. De är passande då morfar älskar bilar och både farfar och farbror jobbar med bilar och kör racing. I och med att de byxorna som mormor först valde var slut blev hon kompenserad med simglasögon och badmössa. Så tuff Esther kommer vara i sin outfit.


Present från mormor. Detta fick Esther av ...

mms_img35292 (MMS)

Present från mormor. Detta fick Esther av sin mormor igår. Egentligen hade mormor tänkt köpa röda med bamse men de var slut. Då valde mormor de svarta med bilar på. De är passande då morfar älskar bilar och både farfar och farbror jobbar med bilar och kör racing. I och med att de byxorna som mormor först valde var slut blev hon kompenserad med simglasögon och badmössa. Så tuff Esther kommer vara i sin outfit.


Tröja till Esther. Detta skall då bli en t...

mms_img19343 (MMS)

Tröja till Esther. Detta skall då bli en tröja till Esther. Jag har stickat en i rosa och nu blir det en blå och rosa. Det rosa är resterna från den första och det blå är ett ensamt nystan som jag har för mig kommer från stickfest i väst. Stickandet i sommar har gått sakta. Det hinns inte med så mycket. Esther tar såklart, precis som det skall vara, mycket tid. Sen har vi nu när Fredrik har varit ledig tagit det lugnt, umgåtts, åkt på utflykter och träffat folk. Nu har vi dessutom börjat med smakportioner och provat nappflaskan. Det går verkligen framåt fort.


RSS 2.0