En halv häl på körsbären…

Det är nu gjort ytterligare en halv häl på mina körsbärsstrumpor. Kanske kommer det att bli en andra halv häl i kväll. Man vet aldrig :P Idag är det en riktig tv kväll, först Allsång på Skansen och sen Morden i Midsomer. Det tycker vi om. På jobb stickas det mest på Candle Flame sjalen. Så den går också framåt. Har inte bestämt hur lång jag skall göra den. Men är snart inne på nystan 3 och då får jag vara uppmärksam för jag har bara 3. Men det är sådant som alltid ordnar sig. Det är bättre att ha lite över när jag är klar än att råka ut för att garnet inte räcker, även om det finns möjlighet att få tag på mer :P


I kväll skulle jag kanske föra över min Candle Flame till en längre sticka. Det hade nog inte varit fel. Då hade jag kunnat se hur lång den egentligen är. Jag har i nuläget ingen aning så det hade varit riktigt spännande. Det hade nog hjälpt mig även med att bestämma hur pass mycket längre jag skall göra den. Men åtminstone den flamman jag håller på med också. Kanske blir det ytterligare en till.


Semesterplanerna är nu i full gång. Det skall bli första gången i mitt liv som jag skall ha semester så det ser jag fram emot. Det blir en aktiv period men det skall bli skoj.


Fredagen den 10 juli är min sista arbetsdag och sen ser det ut som följer:

 • Svenska Akademien konsert
 • Köpenhamn med söt tös
 • Slappa på ön
 • Träffa släktingar
 • Åka till Tyskland
 • Mer slappande
 • Fylla 25
 • Ytterligare slappande

Sen är det dags att börja jobba igen och då är man förhoppningsvis utvilad och fit för fight =) Givetvis så kommer det att bli en del stickat under dessa veckorna. Har tre par strumpmönster som står i kö för att göras så åtminstone ett av de skall påbörjas och avslutas innan semestern är slut. Observera då också att minst 2 av 3 pågående strumpor då måste vara klara :P

Helg i Höganäs med cykeltur till Mölle

Helgen inleddes med att jag efter jobb i fredags promenerad till Lund Central via jordgubbsståndet här i närheten. Där mötte jag Fredrik på tåget och vi åkte in till Malmö för att gå på fest hos kusin M. Det var knytkalas och förvånansvärt många olika sorters mat då vi inte fått någon instruktion om vad vi skulle ha haft med oss. Festade och hade det trevligt. På vägen hem somnade både jag och Fredrik. Vi hade ställt mobilen i fall att så vi inte skulle missa stationen. När vi kom till Lund väckte damen till vänster om mig och omtalade att vi var i Lund och frågade var vi skulle av. Sa att vi skulle av i Kävlinge. När vi kom till Gunnesbo väckte hon mig igen och omtalade att nu var vi i Gunnesbo och att det var Kävlinge nästa. Tänk att det finns sådana personer som bryr sig om sina medpassagerare. Tack.


Lördag morgon gick Prinsen och köpte bullar till frukost *gott* Under tiden stod jag och diskade *urk*. Sedan packade vi ihop våra grejor och gick till tåget. Där mötte Linus oss. Vi tog först tåget till Helsingborg och sedan bussen till Höganäs. Där blev det sedan promenad till stället där vi skulle vara. En nätt promenad på 45 minuter. På vägen handlade vi mat till helgen. Framme i huset fixade vi i ordning lite mackor och sedan tog vi och cyklade till Mölle. Det var en skön och lagom lång cykeltur. I Mölle fikade vi på mackorna och åt glass *mums* Samt turistade som sig bör genom att gå en runda. På kvällen blev det grillning och sen stupade vi i säng.


Söndagen blev en lugn morgon med frukost och sedan promenad tillbaka till Höganäs busstation och där konstaterade vi att det skulle gå en buss och att vi skulle kunna hinna med tåget Kävlinge. Efter en liten stund stannar bussen på en hållplats där det var en hel hög med folk som skulle till Roskilde. Det resulterade i att bussen blev sen och vi missade tåget i Helsingborg med 1 minuter *urk* Beslutade oss för att ta direkttåget till Lund och byta där. När vi kommer dit konstaterar vi att det inte går några 39 tåg dör det är helg och tåget till via Landskrona är försenat *jippi* Så glada vi inte blev.


Väl hemma blev det hushållsarbete för mig. Det var tvätt (5 fulla maskiner) och disk (hann med 1 matservis och 0,5 kaffeservis). Har mer disk kvar där hemma för mig i veckan som kommer 1 glasservis, 1,5 kaffeservis *puh* den dära disken kommer aldrig att ta slut känns det som. Än så länge är det inget problem med att få plats med grejorna men förr eller senare kommer jag nog till det tillfället att det blir för mycket i skåpen.


Så mycket stickat har det inte blivit i helgen men jag har haft det trevligt i alla fall =) Candle flame sjalen går sakta framåt och kommer nog kunna vara klar inom en överskådlig framtid så att den kan komma att användas. Och så att jag kan påbörja en ny sjal :P I boken som jag fick av mina kära kolleger i förtidig födelsedagspresent så finns där två par strumpor som jag definitivt vill göra och även julimönstret står på kö. Jag har semester om 2 veckor och då tänkte jag sticka en massa =)

Jag har fått paket

Idag på fikat fick jag ett paket. Det är för att jag under semestern fyller 25 och då många är borta då så fick jag det nu. Inte föga förvånande var det en stickbok. Sticka småvarmt av Johanna Wallin. En bok som jag har tittat på men inte kommit för mig att köpa. Tack alla i team redo =)

Knyt kalas och första hälen klar

Idag är det knytkalas hos kusin M. Det skall bli trevligt. Nördig som jag är så har jag packat med ett par sticken. Det lutar åt Fredriks restgarnsstrumpor då det endast är slätstickning på dem. Lätt att ha och göra med med andra ord :P


Igår blev den första hälen på mina körsbärsstrumpor klara. Det är skönt. Bara en häl kvar och sen får jag köra igång racet med foten :P Jag längtar efter att få de klara då de är så fina. Dock tror jag att de kommer att bli för varma att ha på sig nu i sommar då de har dubbel tråd inuti i och med att de är två färger nästan hela tiden.


Det blev promenad hem. Jag hade satsat på att det skulle ta mig 1 timme och 42 minuter i stället tog det 1 timme och 54 minuter. Men men... inget som inte går att göra något åt. Får prova att knata hem någon annan gång och se om jag kan förbättra tiden.


Min candle flame går sakta framåt. Det är långa varv nu så det tar sådan tid. Men den kommer bli så fin när den är klar. Jag har just nu ingen aning om hur stor den kommer att bli när den är klar. Kommer antagligen att sticka klart detta nystanet och när det är klart skall jag göra klart de flammor som är på gång och sedan maska av. Jag tror för övrigt att jag har löst hur jag skall göra med min kant =)


Silning av saft

Idag skall jag sila min flädersaft. Det skall bli så spännande att se hur det blir *nervös* mest spännand är jag inför hur det skall smaka. Men det blir säkert gott =)


Idag är det torsdag och det är träningsfritt för min del. Har eventuellt planer på att promenera hem men vi får se hur det blir med det. Det hade varit riktigt skönt att göra.


Sitter för övrigt på Garnkorgens hemsida och klickar en massa till min korg. Funderar nu på vad jag verkligen behöver och sanningen är att jag behöver inte alls allt det som jag vill ha. Är egentligen bara ute efter ett mönster och koppling till mina knitpro stickor. Funderar på om jag skall vara så stor och duktig att jag bara tar det jag verkligen behöver. Det är svårt det :S


I kväll skall det bli en lugn kväll. Tänkte att jag skall se på CSI och sticka lite. Tänk vad livet kan vara underbart ibland. Sen blir det full rulle till helgen. Fest hos kusin M i morgon och sen till Höganäs och vännen L till helgen.

Igår, en ritkigt slappedag

Det blev en riktig slappedag igår och det var såååå skönt. Kom hem från jobb och fixade då i ordning mat tillsammans med prinsen. Det blev färsbiffar med sallad. Såg på Bones och sedan Allsång på Skansen. Kvällen rundades sedan av med Morden i Midsomer.


Provsmakade lite av saften igår. Den blir förhoppningsvis jättegod. Jag känner att den har potential :P


Stickat blev det också lite. Har gjort det sista varvet körsbär innan hälen och påbörjade hälen lite smått. Det finns fortfarande hopp om att de skall bli klara i juni. Sitter nu och väntar på att juli mönstret skall publiceras så man kan se vad det är för något :P


Min Candle Flame sjal börjar också bli klar tror jag. Skall sticka ut det nystanet som jag håller på med och sen så skall jag göra avmaskningen. Har inte bestämt än hur jag skall göra för att det skall bli som snyggast. Hade velat att flammorna stod upp men vet inte om det är praktiskt genomförbart. Aja. Har en stund till på mig innan det är aktuellt :P


Prinsens strumpor går det också sakta framåt med. Det är alltid skönt när man ser något projekt växa. Nackdelen är att de är de enda "lätta" projektet som är igång så när det är klart får jag börja på något nytt där jag slipper att tänka :P


Flädersaft och Amazon.co.uk

Igår på rasterna plockade jag fläderblommor (det ingick även en del djur). Hemma fick de ligga till sig medan jag var iväg och tränade och sedan blev det handlande på vägen hem. Fick köpt citroner och socker. Hemma kokade jag upp socker och vatten. Rörde i citronsyra och lade sedan i citronen och flädern. Nu står saften i kylen och väntar på att den skall dra sig så att den blir färdig. Det ser jag fram emot. Det skall bli spännande att smaka på den *mums*


Är det någon som har någon erfarenhet av att beställa böcker från Amazon.co.uk. Funderar på att göra det men blev inte riktigt klok på hur det var med frakt och så. Jag hittade en hel massa böcker som jag vill ha. Får prata lite med prinsen om hur jag skall göra. Det blir dyrt att beställa alla och dessutom så behöver jag inte 5 böcker med strumpmönster till. Jag har redan 2 =) Men det är ju så kul att sticka strumpor :P


För övrigt så måste jag och prinsen införskaffa oss en bokhylla till. Vi fick en massa böcker från föräldrarna nu när de skall flytta och dessa böcker måste vi sätta upp men de får av naturliga skäl inte plats i nuläget. Funderade då också på om man inte skulle kunna sätta upp stickböckerna i bokhyllan. Prinsen har ju sina historieböcker där. Dessutom så anser jag att man får bättre överblick över böckerna om de står där. Eller så kan jag helt enkelt ställa in de i sovrumment men då är de inte till allmän beskådan.


Igår var det outdoor challenge som stod på träningsschemat. Alltid lika trevligt. Förra veckan hade jag grym träningsverk i hela kroppen. Idag är det inte så illa men det finns risk att det kommer att komma under dagen. Idag är det helt och hållet träningsfritt. Bestämde mig för det redan igår. Det resulterade i sovmorgon för min del även om det inte gjorde att jag var piggare i morse :S jag var helt borta och jag ju omtala att det inte är mycket bättre nu trots promenad till jobbet (från tåget) och frukost. Hoppas bara jag inte skall bli sjuk igen.


Det blev inget stickat på junistrumporna igår så idag får jag se till att få upp farten på dem och det borde kunna gå. Det är ingen träning i dag så det blir en massa sticktid i stället. De fungerar utmärkt att ha till tvn. Och i kväll så är det säsongspremiär för morden i midsomer och det har jag sett framemot. Strumpsticke, midsomer, prins och te. En helt underbar tisdagskväll med andra ord.


Idag är det tisdag och jämn vecka. Hade det varit i vår och förra hösten hade jag planerat att gå på stickcafé. Dock fick jag förra veckan veta att det var det sista som skulle hållas där =( Men men... man kan ju inte få allt och stickcaféet på torsdagarna udda veckor är ju kvar.


För övrigt har jag gjort ett par konstaterande. Det kanske är dags att börja sticka på mina vantar igen så att de definitivt är klara till hösten. Jag borde sticka på mina spetssjalar så att jag får klart någon av dem, också till hösten. Har ju Secret of the stole, Secret of the syropolis (hur tusan det stavas) och MS4 på gång. Det finns sedan garn till ytterligare en spetssjal så det är bara för mig att sätta igång med det med.

Såhär firades midsommar 2009

Torsdagen inleddes med ett träningspass och sedan blev det jobb. Jag åkte sedan hem och packade. Tog prinsen med mig och vi åkte ut till ön. På väg ut till ön var jag inom stickcafét på uppdrag av mor och sedan blev det båt. Framme på ön blev det korvprovning =)


Fredagen inleddes med frukost och sedan kom farbror Nilsson. Det blev då grillad kyckling. Det var sedan planerat att vi skulle gå ut och gå men vädret tillät inte sådana aktiviteter så det blev stickning och tv mys för hela familjen. På kvällen åts det sill och nubbe. Det blev även en liten runda runt ön. Efter rundan blev det jordgubbar med tillbehör.


Lördagen inleddes med frukost och sedan blev det drivingrangen. Det gick hyfsat för min del. Prinsen var betydligt bättre än mig. Efter det så blev det middag. Efter middagen gick jag och Fredrik en lååång runda runt hela ön. På kvällen blev det jordgubbstårta, riktigt gottigt.


Söndagen hände det inte så mycket. Det blev frukost och sen traskade jag och prinsen till båten och tog oss till Kävlinge. Hemma så mådde Prinsen dåligt så han tog det lugnt medan jag gick ut en runda. Gjorde sedan middag och åt jordgubbar. Det var inte helt illa =)


Nu har jag varit ute och plockat fläder. Det skall kokas saft i kväll =)

Hemma från ön igen

Då var man hemma från ön igen. Ö vistelsen var som vanligt underbart. En större och mer detaljerad genomgång kommer i morgon. Men kortfattat så har helgen bestått av stickning, promenader och slappande. Jag har kommeit en bra bit på junistrumporna och det kanske kan bli så att jag denna månaden kommer att både påbörja och avsluta strumpklubbens mönster i rätt månad. Annars så stickar jag på med mina restgarnsstrumpor och egendesignade samt candle flame sjalen. Det är så skönt

Torsdag men ändå fredag

Idag är det torsdag men trots allt fredag då vi är lediga i morgon *skönt* midsommar skall tillbringas på ön med mor, far, prins och L. Det skall bli trevligt. Äta gott och ta det lugnt.


Men innan det är dags att ta sig till ön och ta det lite lugnt så är det jobb som står på schemat. På lunchen skall jag iväg till ica och handla lite mat. Det skall vara alla tillbehör till midsommar =) samt den gräddfil som mor glömde köpa :P


Idag har jag letat upp mina egendesignade strumpor att sticka på *wiie* De blir så fina. Orsaken till att de har legat nere lite är att jag har haft orken att koncentrera mig på dem. De kräver nämligen lite tankeverksamhet för att få alla ökningar och minskningar på rätt ställe.


Eftersom det är torsdag idag och det är en ojämn vecka så är det stickcafé. Jag och prinsen skall smita inom där innan båten går i kväll =) Och jag vet vem det är som får roligast där :P Skämt å sido. Skall bara inom en snabbis för att se hur det står till och spana in S Candle flame sjal.

Ut och äta idag =)

Idag har jag varit allmänt seg. Vet inte om det kan bero på att jag försov mig i morse med. Usch... jag förstår inte varför jag gör det... men men....


Vaknade till klockan 6 i morse och konstaterade att det var vid det klockslaget som jag skulle ha befunnit mig på gymmet. Ingen bra början på morgonen med andra ord. Sen var det bara till att traska iväg till jobbet. Jobba har jag gjort hela dagen. Har försökt att kompensera den uteblivna träningen med promenad i stället.


När klockan slår 17,15 packar jag ihop för idag och beger mig till stationen i centrum (räknar med att få ett par extra steg) skall åka med tåget 18,10 till Malmö till sammas med prinsen och hans kompis F. Vi skall då ta oss in till Malmö och gå ut och äta. Det kommer förhoppningsvis bli både gott och trevligt.


Med mig till Malmö kommer ett par strumpor får lov att följa. Det är mina restgarnsstrumpor till prinsen. De börjar att ta sig nu och kommer förhoppningsvis vara klara denna sidan sommaren. Det vill säga inom de närmsta veckorna. Men man vet aldrig. Det kommer kanske komma något annat emellan som bara "måste" göras :P


AprilstrumpornaSå här fina blev mina aprilstrumpor. Jag är lite sen på att rapportera in då de har varit klara i nästan en månad. De används ganska frekvent. Det enda som jag inte är nöjd med är att foten blev lite för lång men det går ändå. Har problem med det när jag stickar från tån och uppåt.

Usch, fy och på och blä....

Usch, fy och på och blä....


Det känns som idag blir en sådan dag då man egentligen skulle ha stannat kvar i sängen och inte stigit upp alls....


I morse var jag så extremt trött så jag försov mig (precis som igår). Jag hade gått upp med prinsen och gick och la mig på soffan och somnade där (somnade där i går kväll med). Vaknade när han gick och då var klockan 6,30 det vill säga, precis då som jag skulle ha börjat cykla. Fick panika på med kläderna och gav mig iväg 6,50. Trampar på duktigt men halvvägs så hoppar kedjan av och hjulet åker in i ramen. Fick på kedjan igen och fortsätter trampa. Försiktigt denna gången då jag inte känner för att få hjulet än mer in i ramen. Kommer nästan hela vägen fram då kedjan hoppar igen *urk*. Jag skall nu på lunchen ta ner cykeln i källaren och se om jag kan få i ordning på den.


I går blev det outdoor challenge för min del. Det var grymt jobbigt. Har en massa träningsverk idag :S I kväll blir det lite styrketräning och sen bara tv slappande. Jag hade fått för mig att morden i midsomer skulle börja nu i sommar men det var inte idag =(


Det är midsommar i helgen. Skall bara ta det lugnt på öa och göra ingenting =)Pysselkväll i Bjuv och flytt av möbler

Idag är det terminens sista scrapbooking kväll i Bjuv men jag har ingen möjlighet att åka dit. Skall iväg och träna. Nödvändigt ont. Så är det när man är bokad till pass :S


Det har varit dåligt med uppdatering i bloggen i helgen. Fy på mig. Har haft så mycket annat att tänka på så det har bara inte funnits tid.


I fredags hade jag utbildning på jobbet mellan 8 och 12. Kl 13 till 17 var det kundtjänst med en massa ärenden. Inte blev det någon morgon runda eller cykling till jobbet då för regnet det bara öste ner. När jag kom hem stod Prinsen och höll på med middag till mig *gott* sen blev det till att packa och rensa i vårt vardagsrum *jobbigt* Sen såg vi på DaVinci koden och tog det lugnt.


Lördagen var det till att bära ut möbler *heja, heja* Det blev jättetomt i vårt vardagsrum. Sen åkte Prinsen och jobbade och jag åkte till Landskrona. Där blev det till att packa och packa och packa. Smet ner till centrum i ca 1 timme och var med på world wide knit day. Det var trevligt. Sen blev det lite mer packa. Fyllde sedan bilen 6 stora flyttkartonger och 1 liten samt en påse. Handlade på vägen hem och körde till Kävlinge. Fick gjort mat som var klart lagom tills att prinsen kom hem. Sen tog vi tåget till Lund och såg på Änglar och Demoner. Den var helt okej. Är glad att jag läste boken innan vi såg den på bio.


Söndagen inleddes med storstädning. Så rent och fint det blev. Sen åkte jag och prinsen till Landskrona och lastade släpet med grejor och åkte till Kävlinge för att lasta av och sedan till Eslöv för att lasta av ett lass där med. Sen tillbaka till Landskrona för lass nummer två. Då stannade jag i Kävlinge medan mor och prinsen tog lass nummer tre till Kävlinge. Med sig då hade de även far. Jag stod för tvätt och matlagning där hemma under tiden. Puh. Full rulle med andra ord. Men nu är det jättefint i vår lilla lägenhet =)


Och helt slut är jag i händerna....

Godis strumporna är aldeles strax klara

Nu är godisstrumporna färdiga och alla trådarna är fästa. Jag känner mig riktigt duktig som gjorde det direkt =) Nu har jag "bara" två par strumpor och en kofta att rapportera in som klara. Det blev en del garn över som kan användas till restgarnsstrumpor =)


I morse blev det ingen promenad. Min käre man orkade inte så jag bestämde mig för att cykla till jobbet i stället. Det visade sig att det var MYCKET pollen i luften var rent rödögd när jag kom fram till jobbet. Min kollega var lika rödögd som mig. Som tur väl hade en annan kollega allergi tabletter som jag kunde få. Har nu varit och handlat då jag har några liggande här.


Känner mig så duktig som har slutfört strumporna och dessutom innan jag hade beräknat =) skall i morgon börja på ett par rätstickade strumpor med restgarnerna som finns. Det skall bli kul att se hur de kommer att se ut. Om de kommer bli lika eller om de kommer att se helt olika ut =)

Seg som sören och spex i kväll

Idag är jag seg i hela kroppen. Vet inte vad det beror på =( Kan kanske vara för lite sömn, vem vet. Jag var duktig och var ute och gick i morse med. Idag var prinsen med och vi gick furulundsrundan =)


Efter jobbet idag skall jag bege mig direkt till train in och träna. Prinsen möter mig på stationen och lämnar över cykeln som han har haft innan idag när han var och tränade. Sen blir det till att åka hem och byta om och äta något för att klockan åtta gå på Korsbacka spexet. Tror att det är trollkaren från oz i år. Sen blir det till att fixa i ordning det sista i den föreningen som jag är med i så vi kan kalla till årsmöte.


Jag skall även försöka hinna med att rensa vår extrasäng och två skrivbord och tre hurtsar *huu* men men det måste gå. Skall på söndag få möblerna av föräldrarna så innan dess skall det vara städat och tömt på våra. Det som skall tas bort är en säng, ett skrivbord, ett datorbord, ett matbord och en matta. Det som skall in är ett matbord, 4 stolar och två skåp. Det skall bli intressant att se var vi skall stoppa undan de stolarna som står framme nu. Men men det kommer nog att ordna sig på något sätt. I värsta fall så får vi ställa de i köket eller något.


En massa dukar, porslin och annat smått och gott skall vi också flytta. Vilket innebär att vi måste rensa i våra köksskåp. Usch vad jobbigt med folk som skall flytta....


Det var det sista stickcaféet igår. Hon som har det har bestämt sig för att sluta då gruppen har blivit förliten. Tråkigt men det är hennes val. Hon har bestämt sig för att satsa lite mer på kursverksamhet i stället.


Mitt mål med att bli klar med mina godisstrumpor ser ut att gå vägen. Jag är om 4 rapporter framme vid tå avslutningen och har man väl börjat på den så brukar det gå fort. Har som plan att ta med mig strumporna till spexet i kväll. Det är tillräckligt lätta för att jag skall kunna hänga med spexet och ända sticka rätt =)


Stickcaféstisdag

Idag är det tisdag med stickcafé. Och jag kan gå dit med gott samvete. Prinsen har sista nämndmötet för terminen idag så han är inte hemma. Det enda som gör att mitt samvete inte på riktigt kan gå dit är att jag borde vara hemma och städa och plocka inför helgen då vi skall få möbler från föräldrarna.


Jag kom en bit till på mina godisstrumpor så min förhoppning är att de skall bli klara till helgen. Skall för övrigt gå på bio då med prinsen och vi skall se Dan Browns Änglar och Demoner. Har även eventuella planer på att gå på WWKD i Landskrona men det får vi se om jag hinner då jag skall packa kartonger hos föräldrarna.


I söndags var det också packning av kartonger då blev det 5 stycken med böcker. Jag har en stark känsla av att jag och prinsen måste köpa oss en ny bokhylla så att vi får plats med alla. Som tur väl är så skall 2 förvaras i källaren så länge då det är barnböcker. Får se hur många mer boklådor det blir sen då det finns mer att gå igenom.


Annars så händer det inte så speciellt mycket. Håller på att läsa Livets aviga och räta. På svenska denna gången. Har bröjat på den på engelska men jag kom inte så långt. Kom aldrig in i boken men nu så går det bättre. Den är delvis knepigt skriven även på svenska så det kan förklara saken varför det var än knivigare på engelska.


Måndag idag, igen som alltid efter helg

Idag är det då måndag och det är en betydligt bättre måndag idag än förra veckan. Då var det illa =S


Helgen tillbringades som planerat på Hven. Vi åkte dit på fredag kväll. Väl framme blev det krabba med gott tillbehör så som vin, bröd, räkor, sallad *mums* Efterrätt serverades det också. Det blev svenska jordgubbar med glass *gottigt* Sen blev det film, absolut inte den bästa filmen men heter den "Prinsen och jag 2" så måste man ju se den :P Dock kan jag inte rekommendera den :P Sen blev det sängen.


Lördagen börjades med att vi gick och införskaffade frukost till oss och resten av familjen som var på väg till oss. Sen blev det frukost. Efter det trädgårsgöra så som gräsklippning och punkteringslagning innan vi begav oss till affären och mor gick och golfade. Jag och Fredrik begav oss ut på en lååång runda 10 000 steg fick vi för den. Gick kärleksstigen ner till båten där gick vi sedan runt Haken tillbaka till Norreborg. Skönt med en lång runda. På kvällen blev det mer trädgårdsgöra och grillning. Samt svenska jordgubbar med glass *mums*


Söndagen blev jag uppkörd okristligt tidigt redan kl 9,30. Elakt! Då stod frukosten på bordet och det var bara till att hugga in =) Sen begav vi oss alla till kyrkan och var med på gudstjänsten. Jag och mor gick på vägen hem via affären och handlade tillbehör till maten innan det blev middag. Även denna måltiden avslutades med jordgubbar och glass. Sen blev det packning för mig och prinsen först på ön och sen hemma hos föräldrarna. Där blev det 5 kartonger med böcker, undra nu bara hur vi skall få plats med dem :S Söndags kvällen ägnades först att rösta, sedan en promenad, kvällsmat med Bones och tillsist valvaka. Vi var ju tvungna att se hur det hade gått för de som vi röstat på.


Under valvakan blev min bebiskofta klar. Det vill säga. Jag sydde i de 7 knapparna som fattades och även min Made by Kida lapp =) ett projekt avklarat. Mina godisstrumpor är på god väg med. Har gjort klart hälminskningarna. Funderar nu på vilka färger jag skall göra ett par vanliga enkla strumpor med. Skall på bio nästa helg och då fungerar det inte med mönsterstickning =)

Till fullo tillbaka på banan =)

Nu är jag helt tillbaka på banan och det känns så skönt. Fortfarande är näsan ganska täpt och snuvig men det kan jag leva med. I örigt så fungerar kroppen bra. Dock blev det ingen cykling idag heller. Den får vänta tills på måndag.


Jag åkte iväg på stickcaféet och det var trevligt som vanligt. Det stora samtalsämnet där var att en av tjejerna skulle bli gammelmormor. Jag hoppas att allt gick bra =)


Knappar inhandlades till min lilla lillakofta och kommer att sys fast i nästa vecka. Jag orkar nämligen inte ta den med mig till ön och göra det där, jag kommer ha sticken med mig så det räcker ändå. Med till ön kommer följande tas:


 • Liten linkofta
 • Spetsstrumpor
 • Junistrumpor (skall bara komma ihåg att lägga ner det gula nystanet)
 • Idastrumporna
 • Candle flame sjalen

Utöver 14 knappar till mina småkoftor så köpte jag två nystan regia silk för att ha till mina junistrumpor (vita strumpor med röda körsbär är orginalet medan jag skall ha rosa och gula på mina =) ) Sen blev det 2 nystan gul / orange kaunigarn som skall användas till en Raventouli sjal men den för inte påbörjas innan Candle flame sjalen är klar så det blir till att sticka på den en massa =)


Vad gäller strumpklubben i övrigt så kom jag nu på att jag inte har fotograferat och rapporterat in aprilstrumporna. De har ju varit klara ett tag nu så varför det inte finns dokumenterat vet jag inte. Har nog bara inte orkat :S


Innan jag börjar på något nytt par strumpor, utöver junimönstert så måste jag färdigställa minst ett par av de som redan är påbörjade och det lutar starkt åt mina spetsstrumpor där är jag nu och stickar på hälen. Hällappen är strax klar och sen är det vändningarna innan jag skall börja på foten och när foten väl är påbörjad så brukar det gå snabbt att göra. I morgon har jag ju då inga planer för dagen så då finns det ypperligt tillfälle att sticka. Undra hur långt jag kan komma på en dag på mina strumpor.

Hyfsat back in business

Då är jag hyfsat tillbaka på banan. Har fortfarande lite feber men inte mer än att jag står ut med det. Värre är det med hostan och nysningarna men men vi får se hur det går.

Idag är det stickcafé och dit vill jag gärna. Jag behöver ett nystan vitt strumpgarn samt 7 + 7 små knappar. Vi får se om jag orkar åka dit eller om det blir till att sitta hemma framför tvn och göra inget alls idag.

I måndags hade jag Pottermaraton, i tisdags blev det Stig Helmer och igår såg jag halva Peter Pan. Är så trött på att sitta hemma framför tvn och inte göra något.

Lite kreativ har jag dock varit. Hittade två små nystan som jag inte visste vad jag skulle göra med så det blev en liten liten kofta. Snabbstickat var det. Det tog två dagar att genomföra. Jag har fler sådana smånystan så det blir kanske fler små koftor.

Aja, nu är det dags att göra något vettigt. Se om det finns några folk som vill prata med mig i telefon i denna arla morgonstund

Nu är det kväll =)

Det är kväll nu och jag känner mig piggare. Skönt. Det är tråkigt att bara sitta hemma och göra inget och i morgon blir det jobb om inget annat händer *hoppas*

Envis förkylning

Min förkylning är envis. Feber, hosta och huvudvärk. Suck. Det blir en ny dag med film maraton. Frågan är bara vilket tema vi skall köra idag.

Fortfarande sjuk =(

Febern är kvar, inte snällt, och dessutom så har halsen bröjat hosta. Det är inget kul alls =( Dessutom jobbar prinsen länge idag så jag är lämnad själv hela dagen =(

Ida är en ofungerande människa

Idag fungerar jag inte alls. Kände mig kass igår och det är samma idag. Med feber, hals och huvudont samt ingen röst blir det alvedon, saltvatten, te och sängen som kommer bli dagens höjdpunkter.

RSS 2.0