Klänning till tösen. Både jag och mor min ...

mms_img-15713994 (MMS)

Klänning till tösen. Både jag och mor min stickar klänning till tösen. Dock är det helt olika modeller så det skall bli skoj att se de klara sen. Den jag stickar är hämtad från boken A gathering of lace. Ett jättefint mönster även om jag inte kan hitta något om montering men det fixar sig alltid på något sätt. Det är inget svårt mönster men det kräver ändå lite koncentration så man får ökningarna på rätt ställe. Det enda som jag oroar mig för är att klänningen skall bli förstor men då får jag bara vänta med att använda den. Jag stickar den i storlek medium men med mindre stickor och tunnare garn så det motsvarade storlek small. Allting löser sig till slut ;-)


Tösens nya skor. Igår gick jag och köpte t...

mms_img-51224522 (MMS)

Tösens nya skor. Igår gick jag och köpte tösens första par skor. De var dyra (500 kr) och jättefina. Storlek 20 blev det. Så idag var det premiär användning av de. I början var lilla fröken skeptisk till det där som mamma satte på fötterna men sen gick det bra. Lite klumpigt i början och klart över förväntan. Jag och herr prins hade tänkt oss lite mer protester. Men är jätteglada att det gick så bra.


Tröja till tös från mormor. Denna fina trö...

mms_img-64133782 (MMS)

Tröja till tös från mormor. Denna fina tröja har Esther fått från mormor. Mormor hade fått garn och mönster i ett byte när Esther var på väg och nu är den klar (annat har stickat emellan). Den är stickad i storlek två år så det dröjer nog ett tag innan den passar, men till nästa vinter blir den nog perfekt. Esther är inte så liten längre. 10 månader blev hon nyss och promenerar glatt omkring så fort hon får möjlighet. Nu är det dessutom lov här och prinsen är hemma hela veckan till dotterns stora lycka då pappa är en av idolerna ;-)


Kool-aid för mig att leka med. I en av de ...

mms_img182251665 (MMS)

Kool-aid för mig att leka med. I en av de facebook grupperna som jag är med i lades det ut en annons från Kamilla Svanlund ( http://www.mittens.se/) där hon sålde ut sitt kool-aid förråd. Jag har länge tittat efter att köpa kool aid och gick en workshop på stickfest i väst för något år sedan. Men jag tycker att det har varit för dyrt att köpa i Sverige samt att jag inte vågat beställa från utlandet. Så när Kamilla meddelade att hon skulle göra sig av med sitt lager slog jag till. Jag har nu luktat, sorterar, klämt och funderat vad jag skall färga och hur. Tror jag får knata ner till garnaffären och köpa vitt strumpgarn att börja med. Får dock vänta med att leka tills prinsen är ledigt och leker med Esther så jag kan leka i lugn och ro ;-) och väntar jag lite till så kanske tös kan vara med :-)


Då var helgen till enda igen. Det är inte ...

mms_img174550716 (MMS)

Då var helgen till enda igen. Det är inte klokt vad tiden går fort, det var ju måndag nyss. Jag har en så massa saker som jag vill göra men inte tillräckligt med tid. Jag stickar kofta till tös, kofta till mig, vantar till mig och halsduk till välgörenhet. Sen vill jag sticka en klänning till tösen och en kjol till mig, jag vill sy en klänning till tös i tyget på bilden och sen sticka en nalle puh till tös, puh. Fler timmar på dygnet önskas.


RSS 2.0