Hemma från Stockeboda

NU är jag hemma från Stockeboda. Mycket trevlig helg. Tyvärr så ingick det en ganska kraftikg förkylning för min del =( Inget kul alls så därför blir det sängen nu.

På väg till stockeboda

Om bara ett par minuter skall jag bege mig till jobbet för att åka till Stockeboda. Det skall bli så skoj =) Har fått ner alla grejer i en väska. Har fått ner tre stycken stickningar och det är inte fel :P Då har jag att leka med på tåget på vägen dit och i bussen....

Nu skall jag bara säga hejdå till prinsen =)

Bevis eller resultat på gårdagens aktivitet

Så här fint blev resultatet av det som jag pysslade med i tisdags i Bjuv samt hemma igår. Det är grattiskort till farmor som fyller 89 år i morgon samt morsdagskort och födelsedagskort till kära svärmor.


I morgon bär det iväg till Stockeboda för mig. Det är teambildning med jobbet. Undra hur det skall gå men det blir nog bra. Mitt största problem är att jag inte har några kläder att ta med mig och då menar jag verkligen att jag inte har några kläder. Det är så uselt med tvätttider så det finns inget rent som jag kan ta. Har tvätttid i morgon 8- 12 men det hjälper inte mig. Tur att prinsen kan fixa det så det finns rent när jag kommer hem.


På söndag är det morsdag. Är tidsoptimist och räknar med att hinna med tåget klockan 12.51 på söndag. Kan vara lite problem då bussen enligt kalkylen är på stationen kl 12.45 och bussar brukar alltid vara försenade.


Idag blir det till att sticka framför tvn. Jag har inte gjort det sen måndagskväll och jag börjar få abstinensbesvär av det. Men det är inget som inte går att ordna. Hmnn... frågan är vilka sticken skall med till stockeboda. Det skall vara enkelt så man slipper sitta med mönstret hela tiden. Aja. Det löser sig. Jag har hela dagen på mig att fundera ut på vad det skall vara. Det lutar åt mina godisstrumpor samt candle flame. De egendesignade strumporna kräver lite mer uppmärksamhet så de får nog stanna hemma. Men man vet aldrig... ;P


Totalt borta =(

Idag är jag helt borta. Mitt huvud fungerar inte alls =(  Urk... Jag fick ett tips på min hemlis att jag skulle henne på bild i min blogg men jag hittar henne inte. Jag måste vare helt blind eftersom jag inte ser henne. Har bett henne att göra en kommentar i det inlägget där hon är med.


I dag skall jag iväg och handla en grattis stämpel så att jag kan scrapbooka lite till kära svärmor när jag kommer hem idag. Det är trevligt. Får passa på nu när far var så gullig och lämnade bilen i min vård =)


Idag så skall jag inte göra något utöver att pyssla med en bokföring och sen pyssel. Man måste göra det som måstes först innan man får göra det som är roligt. Tråkigt men sant. Annars så hade jag kunnat pyssla mer än på heltid :P


Får se om det finns något på tv i kväll som man kan sitta och halvsova till. Måste komma ihåg att vara på stationen kl 20 när far kommer och skall ha sin bil.


Massa svammel idag men som sagt huvudet fungerar inte så jag vet inte hur jag skall göra....

Hemlispaket och iorstrumpor

Idag fick jag mitt sista hemlispaket. Tack så jättemycket. Med i paketet anns det en ledtråd om vem min hemlis är. Men jag lyckades inte lista ut det. Ledtråden är Blogg- foto- nov08- 05- nr 8. Jag har tittat i min blogg och jag får inte ihop det. Det kanske är i någon annas blogg jag skall titta. Paketet jag fick idag bestod av jättegott te som tyvärr inte kom med på bilden samt två nystan strumpgarn. Ett opalgarn och ett Araucanía. Tack så jättemycket för alla fina paket.Jag fick meddelande från min hemlis vän som jag skickade till att hemlispaketet var återfunnet. Det fanns på hennes icabutik. Det är så skönt att det är hittat =)


Här kommer då bilder på de berömda iorstrumporna =)
Sjalen växer och klipp och klistra

Min candle flame sjal växer sakta men säkert. Det är så skoj att se. Jag har inte bestämt mig för hur lång jag skall göra den men en bit till blir det garanterat =) Jag vill ju ha sjalen stor så jag kan vira in hela mig i den. 


Igår var det som sagt scrapbookingpyssel på fars jobb. Det var trevligt. Jag fick gjort ett jättesött kort till farmor som hon skall få på söndag. Hon fyller ju år på lördag. Skall försöka kombinera ihop ett grattiskort nu i veckan till svärmor som fyller år på tisdag. Får se hur det kommer att gå.


Oh... jag vill ha en massa fina stämplar att leka med. Funderar på om jag skulle ta och åka till Panduro på lunchen och se om de har de som jag efterfrågar. Skulle ju kunna kolla nätet med först så att det inte blir dyrare än nödvändigt. Fast å andra sidan så behöver jag ju inte egentligen några stämplar alls. Vill dock ha en som det står Grattis på. Det har man alltid nytta av =)


Idag är det onsdag och då är det box. Det blev ingen för mig förra veckan då vi åkte till ön då, oj är det en hel vecka sedan... Det skall bli kul att få larma till ordentligt =)


Födelsedagskort till farmor

Igår gjorde jag ett sött födelsedagskort till farmor på scrapbooking kvällen. Hoppas att det blev tillräckligt tydligt för att hjon skall kunna läsa vad det står. Aja, det märker vi på söndag när hon får det. Har även börjat komponera ihop ett morsdagskort till kära svärmor =)

Måttligt irriterad och pyssel i kväll =)

Jag är måttligt irriterad idag. När jag kom till jobb för att logga in och uppdatera bloggen så gick det inte. Ingen kommentar om varför det inte gick heller. Då blir man så där lagom mottligt glad. Det skulle vara uppdatering på bloggen men det skulle var mellan 7 och 7.30.... och jag provade efter 7.30 men vad hjälpte det. Jag kom inte in i alla fall.


Idag är det pyssel på fars jobb som gäller. De har scrapbooking kvällar där lite då och då och idag så har jag äntligen blitt färdig till att anmäla mig för att åka dit. Det skall bli trevligt. Dock innebär det att jag missar ett stickcafé men man kan inte hinna med allting alltid. Jag har lite tankar på vad det är som jag vill göra men vi får se vad det blir för något. Har tagit fram allt det material som jag hade där hemma och tagit med det =) Det innebär att jag har en massa att pyssla med.


Junimönstert till stickameras strumpklubb kom idag. Först så gillade jag inte det riktigt men nu efter att ha tittat på det ett tag så gillar jag det alltmer. Jag skall försöka mig på att sticka de. Har en del garn där hemma men behöver basfärgen. Men det skall jag nog kunna fixa =) Mönstret består av röda körsbär med grönt blad på vitbas. Jag har bara stickat med fler än en färg en gång tidigare och det var för ett år sedan då det blev ett par pulsvärmare. Om man nu inte räknar med Ior strumporna. Fast de var bara så lite så det räknas inte. Dessutom så har det inte kommit upp någon bild här på bloggen på hur de ser ut så... Måste fixa det i helgen.


Idag är det tisdag och det innebär att det är onsdag i morgon och då har halva veckan gott. När det sen är helg är det teambildning med jobbet och farmor fyller år. Oj, det har jag inte tänkt på. Farmor skall på middag hos föräldrarna på söndag och det skall jag med. Måste komma på någon present till henne. Hon är svår då hon har det mesta och inte behöver något speciellt men något skall jag nog kunna hitta på. Frågan är bara vad :P Det jag skulle komma till är at på måndag börjar juni och då är sommaren här och på sommaren har man semester och efter den är det höst. Det är inte klokt vad tiden går fort.

Skickade för övrigt ett mail till min hemlis idag och frågade om paketet hade kommit fram. Börjar ju som sagt bli lite orolig nu....

Ingen hemlisrapport =(

Jag har inte fått någon rapport om att mitt hemlispaket har kommit fram. Jag blir så ledsen. Jag undrar var mitt paket har tagit vägen. Om det är borta är det första gången som jag blivit av med något på posten. Det är ju så dumt. Det är ju det finaste paketet man sparar till sist. Det var lila mjölkgarn och naturvitt bomulsgarn med blå blommor på. *snyft*

Ett kort sammandrag om helgens aktiviteter

Här nedan följer ett kort sammandrag om hur helgens aktiviteter har fortlöpt. Kommer säkert att missa en massa men det är så det blir =)


Onsdag, packade som en galning och stressade iväg till tåget för att hinna med båten 20.15 till Hven. Framme på ön bjöd mor oss på nypäror och sill *mums* Sen blev det lite tv tittande och till att umgås. Jag fick ritat mitt strumpmönster.


Torsdag, upp och äta frukost. Sen begav jag, mor och prinsen oss iväg till golfbanan för att få golflektion medan far gick i kyrkan. Golflektionen gick inte så där lysande bra men det kunde ha gått betydligt sämre trots allt =) Vi gick sedan ner till kyrkbacken där far mötte oss. Vi var och tittade i Gamla Tullboden på Elisabets fina kort. Sen blev det vars en baguette i rökeriet. Mycket gott =) Efter det begav vi oss hem. Far och prinsen målade trapporna medan mor och jag fixade med maten. På kvällen blev det tv mys och ostar.


Fredag, upp tidigt och gå till båten. Tog fars bil och åkte till jobbet. Där blev det frukost och en massa jobbande. Dock var det jättelugnt på eftermiddagen så jag passade på att flexa och åkte med båten redan kl 16 ut till öa. Promenerade hem och mor och far mötte mig på vägen. Väl hemma var det bara till att byta skor och sen blev det en tur till drivingrangen. Det gick hyfsat. Som i onsdags då med andra ord. Sen blev det även lite puttat innan middagen.


Lördag morgon fick jag och prinsen äran att gå och handla frukostbröd hos Britta på bageriet och sen blev det frukost. Därefter åkte mor och far hem för de skulle på bröllop. Grattis nästkusin J och hennes P. Och jag gick och hade möte. Sen blev det kostrunda för min del. Jag var bland annat på Anis galleri och såg fina fat och tavlor, Silversmedjan och tittade på smycken. Sen blev det Tunaboden där jag köpte en sköldpadda och ett spel. Sen Galleri Cassiopeia. Där finns det en massa fina grejor. Tur eller otur beroende på hur man ser det hade jag inte tillräckligt med kontanter med mig för att handla något, men sommaren är lång. Sen turistgården och taveltittning och sist blev det Silverblänk och Guldkorn. Mycket fint där med, det var där jag fick gjort min vigselring. Gick sen hem via campingen där det köptes veckans lördagsgodis *mums*. Sen gick jag hem till prinsen igen som nästan var klar med sina skrivningar. Bytte om och sedan begav vi oss iväg till Turistgården och där åt vi middag. Det var god grillbuffe (även om jag råkade få peparrotssås som jag inte gillar men de andra såserna var goda). Buffen kan rekommenderas. Sen begav vi oss hem igen åt glass, såg på Babben & Co innan det blev film mys.


Söndag, upp och fixa sig i ordning. Städa huset och packa ner grejorna. Titta färdigt på filmen från i lördags och sedan gå till båten. I Landskrona tog prinsen bussen till stationen och sedan tåget hem medan jag gick hem till föräldrarna för att packa, fixa och dona inför deras flytt. Det är inte klokt vad grejer man har. Utav en stor låda med skit blev det en liten plastpåse kvar, om ens det. Så som det är just nu så är det 5 kartonger till mig och mer lär det bli. Det är tur att inte allt skall ner i källaren utan att vissa av grejorna skall vara inne i lägenheten som kaffeservisen och glasservisen. Har ju även tiggt till mig en matservis så att nu har vi massor av porslin. En och annan skål skall vi också ta. Hejdå allt IKEA porslin. Om jag kommer ihåg rätt så är det böcker och allmänt porslin som är kvar att gå igenom och sen lite allmänt smått och gott med skit. Suck... Det kommer aldrig att ta slut. Jag måste göra en storrengöring i både köksskåp och garderob.... Tur att man har semester i sommar....

Då var man hemma igen efter en långhelg

Då var jag hemma efter att ha varit på Hven sen i onsdags. Det är ganska skönt att vara hemma igen. I morgon är det måndag och jag skall jobba som vanligt =)

Jag håller på med mina nya strumpor. Det känns kul att se hur det växer fram.

Nu håller jag på med nystan två till min candle flame sjal. Den växer oxå sakta men säkert. Den blir ju sturre för vart 10 varv och då blir den 10 maskor bredare på en gång =)

Snart kommer stickameras junimönster. Det skall bli skoj att se vad det blir för något nu.

Då var det snart helg igen

Då var det en "ny" lång vecka. Även om det bara var en ledig dag så var det riktigt skönt. Och nu då en lagom lång vecka på en dag. Kan det bli bättre =)


Jag fick sovmorgon i morse trots att vi är ute på ön. Detta då jag av de snälla föräldrarna fick lov att låna en bil =) Det var så skönt.


I onsdags blev jag så sur för att jag inte kunde hitta något kul strumpmönster att sticka så jag tog tag i saken och ritade mig ett eget. Hur detta kommer att bli vet vi ännu inte då jag precis har börjat att sticka på dem. Men det är riktigt kul att sticka på något som jag själv har ritat =) Om det blir bra eller inte det vet jag inte än men det märker jag allt eftersom =)


I lördag postade jag mitt sista paket till min hemlis. Jag har inte fått någon rapport än på att det har kommit fram. Jag börjar nu bli lite orolig. Har det inte kommit upp något i nästa vecka får jag kontakta henne. Jag hoppas verkligen inte att det har kommit bort då det sista paketet var det finaste, enligt mig. Min hemlis brukar vara snabb på att lägga ut bilder och tacka för att hon har fått paketet det är därför jag nu börjar bli lite orolig.


Igår hade jag, mor och prinsen golflektion. Det gick bra för både mor och prinsen. För min del så gick det lite sämre. Men det går nog att åtgärda genom lite övning.


Snart dags att gå hem

Nu är det snart dags för mig att cykla hem. Det ser ut att vara ok väder ute =) Inte helt illa =) Skall packa i ordning mina grejor som skall med till ön och sen åker vi dit jag och prinsen.

Har leta som en galning efter något nytt skoj strumpmönster. Har inte hittat något som har gett mig en riktig aha upplevelse så nu skall jag försöka mig på att rita och sticka ett eget designat par :S Lite nervös är jag men det skall nog ordna sig =)

Onsdag, lilllördag och dessutom fredag

Idag är det onsdag och onsdagar är ju lilllördagar men då det är röd dag i morgon så är det även fredag. Det skall bli skönt och vara en dag lite extra ledig =) Jag och prinsen åker i kväll ut till ön där mina föräldrar finns. Vi skall vara där tills på söndag. Dock gör jag en avstickare till fastlandet på fredag då det är jobb som gäller för min del.


Igår blev Iorstrumoprna färdiga. De fick godkänt och mottagaren hade de på sig hela kvällen på vårt tupperware party. Hon hade ingen aning om att jag hade börjat sticka på de och igår när hon fick de fick vi veta att hon hade funderat på att fråga när jag skulle börja på dem *tihi*. Alla på jobbet utom hon visste om det så det var kul. Det tog bara 1,5 vecka att sticka de när jag väl satte igång. Inte helt illa =)

Håller nu på med min candle flame för fullt. Det går framåt. Jag har snart använt hela det första nystanet. Jag tror att jag kommer att behöva åtminstone ett till. Jag har ett nystat och ett i en härva så jag kommer med all sannolikhet att klara mig.


Med mig till ön kommer jag ta candle flame och min kofta samt ett par strumpor. Det känns konstigt att bara ha ett par strumpor på gång. Funderar på om jag skulle ta och försöka leta upp något nytt mönster men samtidigt så kommer det snart ett junimönster i strumpklubben och jag vill inte riskera att få en intressekonflikt i vilka jag skall göra. Hittade ett par ursnygga på Raverly men de fanns givetvis publicerade i en tidning och den tidningen har jag inte tillgång till så det blev inga sådana. Är dock lite frestad på att gå in och kolla nu på rasten :P

Oh, såg nu på bloggen att L som jag lovade skicka ett mönster till när vi var på grötö nu hade fått det. Hade först tänkt att scanna och maila det men då åtkomsten av scanner itne gick så bra hos mig så blev det snailmail och nu så fick jag veta at jag valt rätt L =)


Tuperwareparty och 8 trådar

Nu är det bara åtta trådar kvar att fästa sen är Ior strumporna helt klara. Mottagaren vet inte om att de är påbörjade än så jag hoppas att det kommer bli en trevlig överraskning när de överlämnas i kväll på tuperwarepartyt. Jag har aldrig varit på ett sådant innan så det skall bli intressant. Får se vad man har beställt när man kommer hem.

Håller även på att nysta garn till min candle flame. Det tar tid om man skall göra det själv samtidigt som man försöker skriva på datorn :P Aja. det blir nog klart om ett tag. Kan ju ta stolen med mig ut till fikarummet sen om det skulle behövas =)

Annars händer det inte så mycket. Det är en kort vecka denn aoch det är så skönt. Tänk om alla veckor hade en ledig dag mitt i =)

Två halva öron och 8 trådar

Det är vad som är kvar på iorstrumporna. Och då har jag halva kvällen på mig. Jag kommer inte ge upp innan de är kara så de kan ges bort i morgon.

Har letat upp min candle flame sjal nu. Den kan vara lagom att ha och sticka på på jobbet. Gäller bara att komma ihåg när ioch var jag skall stoppa i mina pärlor. Det känns som om jag bara färdigställer projket nu och inte börjar på något nyutt men har inte hittat något som ger mig en aha kännsla. Inte kul men om jag väntar så kommer det nog.

Jag har hittat en sjal som jag är lite sugen på att göra. men samtidigt så håller jag på med 4 stycken redan och av de 3 jag har så används de väldigt sällan =(

Snart är helgen slut =(

Nu är det snart kväll, och i och med att det är söndag idag så innebär det atthelgen snart är slut =(

Igår var det final i ESC och det gick ju inte sådärlysande för Sverige. Jag hållermed om att Norges bidrg var bra men vet inte om det var det bästa bidraget. Definitivt så var Sverige bättre än att komma på 21 plats eller vad det blev i slutet, jag somnade i soffan :P

Fick stickat en del på Ior så snart är han klar. Har 3/4 på två öron kvar samt manen på den ena strumpan. Hoppet finns fortfarande att de skall bli klara till tisdag då de förhoppningsvis skall överlämnas.

Jag kom på att jag inte har rapporterat in min aprilstrumpor måste se till att göra det. De är ju klara. Känner mig något imponerad över mig själv att jag inte har påbörjat någotn ytt men om sanningen skall fram så har jag inte hitat något som jag känner *wow* för. Men det kommer nog snart. Det kommer snart nytt strumpmönster i strumpklubben och om inget annat så har jag laddat ner en del Harry Potter mönster och det är ju bara su söta

Redo för kvällens aktiviteter

Nu är jag redo för kvällens aktiviteter =) Hela lägenheten är städad och fin. Efterrätten står på kylning i kylen och kommer att vara lar när gästen kommer. Väntar nu på att prinsen skall komma hem från sitt extrajobb så skall vi äta middag. Det bir förrätt med lite småplock från delkatessbutiken (finsmakaren.nu) och sen blir det sparris med grillat kött, seranoskinka och hollandaisås.

Sitter och håller på med Iors öron nu. Det är kul att se att de blir längre men jag är inte riktigt nöjd med dem. Jag vet dock inte hur jag skulle kunna göra för att få de bätre så de får helt klart vara som de är. De första två öronen är gjorda till 1/3 sen är det två till som skall göras. Letade innan idag upp svart garn som skall användas till Iors svans och man.

I kväll är det final i ESC och sverige skall ju vara med i form av Malena Ernman, heja heja. Hoppas på att jag hinnr sticka klart Ior strumporna då. Letade för övrigt även fram garn till Trudie the Turtle som skall stickas. På tal om the Turtle måste jag ta och leta up sköldis guppen som är på promenad häri lägenheten.

Städning på gång

Jepps far du läste rätt, jag håller på att städa. Visst är det förvånande Har kommit så långt så att det är dags att damma. Sen åker dammsugaren fram och till sist så moppas golvet. Jag har dessutom handlat allt som behöver handlas för dagen. Totalt sett så har jag 3 timmar på mig innan städningen skall vara klar och det bör jag hinna. Lägenheten är ju inte SÅ stor :P

I kväll skall jag fortsätta att sticka öronen på Iorstrumporna. Måste även se om jag kan hitta lite svart restgarn i någon låda så att jag kan göra Iors man och svans. Letade för någon dag sedan upp lite sköldpaddsmönster som man kan sticka och virka. Kommer nog att göra någon av dem när Iorstrumporna är klara för att koppla av.

När jag var på SIV var det en tjej som gillade mitt koftmöster sa att det kunde hon få. Sedan dess har jag försökt att få det inscannat men inte lyckats. Igår kopierade mor det och då beslutade jag mig ör att jag tar och skickar det per snail mail i stället sånu är det påväg norrut till mottagaren. Hoppas att det inte är för sent bara :S

Hel död igår :S

Igår var jag heldöd. Kom hem och åt kvällsmat med prinsen. Gjorde sedan iordning en rabarberpaj och pratade med tös. Såg på inledningen av ESC semifinal 2 men sedan stensomnade jag. Sov sött i soffan fram till 1 ungefär när prinsen var värdig med sitt jobb och det var dags för honom att sova. Masade mig då in i sovrummet och stensomnade där med =) I Morse när jag vaknade var jag lite små trött men inte alls i klass med hur det var i går.

Idag är det fredag hela dagen. Det är så trevligt. Skall bara ta det lugnt idag med. Kanske se på någon film på tv annars inget =) Förhoppningsvis så kommer jag att komma en bra bit på väg på mina iorstrumpor idag. Målet är att bli klar med undersidan och det borde jag bli. men man vet aldrig säkert. Men jag har mindre kvar på undersidan nu än vad jag hade igår så det ser föruppningsfullt ut. Sen är det bara tårna och öronen som skall stickas. Det skall sys dit ögon och göras en liten svans och sen eb liten man sen är ior klar =)

Hittade igår på nätet vad mitt nästa projekt skall bli och det blir nog stickad eller virkad sköldpadda.

Mor ringde nu och täcket gick in i tvättmaskinen, vad skönt =)

Helt slut idag

Idag är det ingen bra dag. Gick och la mig i vettig tid igår men i morse så orkade jag precis assa mig upp ur sängen och ta mig in till tv soffan somnade där igen. Efter ett tag fanns det inte så mycket att välja på mer än att gå upp och det tog emot. Kände mig trött och hänging och ont i halsen hade jag. Passade på att ta tempen som visade på 37,0 grader. Det låter inte så mycket men om man normalt har 36,2 är det en bit över det normala. Fick därför ta tåget till jobb och inte cykla som jag brukar =( Men men nu är jag här så får vi se hur det går =)

Igår började jag sticka på undersidan av iorstrumpan. Kom inte så långt men det är lite på väg i allafall. Det innebär inte att ovansidan är klar menvill göra lite på undersidan så att jag kan veta när jag skall sluta med två färger och sen gå över till en i stället och göra nosen.

Det var box på schemat igår och det känns idag. Jag är helt slut i armarna idag med. Oj oj. Tur att jag har planerat kvällens aktivitet med omsorg. Ligga i tv soffan och inte göra något alls. Och detta till något program som man inte behöver ägna jättemycke uppmärksamhet åt =)

Muffinsform

Idag fick jag en muffinsform av en kollega. Alltid trevligt. Nu har jag två stycken. Efterlyste för en månadsedan och först hittade mor en och nu kollegan en. Jag kanske skulle ta och baka muffins här till fikan. Tror att det hade varit uppskattat men nackdelen är att det finns inga ingredienser här så det lutar åt inte.

Malena Ernman gick vidare igår *grattis*. Jag lyckades hålla mig vaken under hela tiden. Inte  illa för att vara mig. Kom dessutom ett par cm på mina strumpor. De går verkligen fort frammåt på dem. Har kommit halvvägs över foten och sen är det bara undersidan och tårna kvar. och givetvis lite smådetaljer men det borde gå att fixa =)


Melodifestivalssemifinal

Nu är det omröstning i melodifestivalssemifestivalen. Det var inga låtar som var riktigt Idalåtar... men men... det blir nog bra. Hoppas dock på att Malena går vidare.

Under tiden som det är semifinal sitter jag och stickar på mina iorstrumpor och läser stickblogggar. Det är lagom nivå för min del. Med min träningsverk som verkligen känns överallt :S

Det blir bara värre och värre

Dagens träningsverk blir bara värre och värre. Nu gör det ont på riktigt och jag har problem med att sträcka ut armarna. Benen och ryggen har också fått känna att de lever *puh*


Jag var med ett par kollegor på Nova idag på lunchen. Det resulterade i Elvis - bäst i test boken. Nu har jag bara tre böcker av de stora kvar och sen 2 av de små sen är min samlig komplett. Dock tror jag att det kan vara ganska svårt att hitta åtminstone de andra finns att tillgå på nätet. Och nu såg jag att det skall komma två nya Elvisböcker. Kanske skulle göra en räd och beställa alla på en och samma gång.


Det är fint väder ute och jag borde gå ut och gå en runda men istället så kommer jag vara enormt tråkig och sätta mig och sticka i stället. Träningsverken skall hållas i schack så mycket som det går med tanke på boxen i morgon =)


Längtar till kvällens melodifestivalstittande med stickning. Hoppas jag kommer riktigt många varv. Dessutom är det kanske nästan dags för mig att börja på ett par nya strumpor snart. De jag gör nu är ju strax klara =)Stickcafés tisdag

Iadg är det stickcafé. Det skall bli roligt. Undra vem som kommer att komma. Har för mig att mor inte skall dit. Dock måste jag gå en timme tidigare idag. Det är ju melodifestivalskvartfinal idag och det skall ses med prinsen och vännen L. Lite stickat kan det nog bli till det oxå. Och förhoppningsvis lite bloggläsning om nu internet villl sammarbeta vilket det inte ville alls i morse.

Igår efter träningen blev det stickat lite lite på mina strumpor. Var och är helt slut i mina armar. Det är tur att jag har armstöd på stolen annars så hjade de trillat iväg långt ner. suck. undra hur detta skall gå och sen stickcafé men men det blir nog bra =)

Annars så händer det inte så mycket för min del. Har inte hittat något nytt som jag vill börja sticka på vilket kanske är bra då jag redan har en massa pågående projekt. Aja, den som lever får se. Förr eller senare så börjar jag på något nytt och det brukar bli förr :P

Sjukt seg...

Idag är jag sjukt seg. Kan bero å att jag gick upp redan för en timme sedan för att prinsen skulle åka iväg tidigt till jobbet. Hoppas att han hinner göra det som han har planerat.

För att summer upp helgen så blev det ingen vårmarknad i lördags för min del. Jag satte mig på gården med sköldisen i stället. Jag tror att han uppskattade det mer så =) Sen åkte jag och prinsen iväg till Lund. Där gick vi och åt på Meadeterrainian. God mat =) Efter käket gick vi till kusin A och våldgästade henne. Med oss hade vi efterrätt *mums* såg på Babben & Co innan vi åkte hem. Tror att jag under lördagen kom hela 6 cm på mina iorstrumpor. Det är långt för att vara mig =)

Igår blev det Center Syd som var målet. Fick handlat allt vad vi skulle. Det gulligaste som vi hittade var en Sköldiströja till Brynolf. Jättesöt blev han =) Sen blev det lite mat och kläder till oss. Fick nu utnyttjat vårt presentkort på Hemtex också. På kvällen blev det träning innan grillen sattes igång. En helg med lagom med måsten med andra ord :P

Äntligen helg =)

Idag är det lördag och det var så skönt med sovmorgon =) Håller på med tvätten nu för fulla muggar har en maskin i torktumlaren tre igång och sen blir det ytterligare 3 till. Urk. Det är synd att man inte kan få tvättid oftare här.

När tvätten är klar så blir det till att gå ner till byn för att gå på vårmarknaden som skall hållas där. Får se vad vi kan hitta där som är trevligt. Sen blir det till att åka till Lund för att gå ut och äta med prinsen min. Med till Lund och vårmarknaden får Ior strumporna lov att följa med =)

Jag flyttade igår över min kofta till mina nya stickor och det flyter på jättefint. Har dessutom nu en större kabel så jag kan sträcka ut hela och se hur den blir. Jättefin är den =)

Nu pinglar klockan och det är dags att gå ner och byta i tvätten en gång till.

Axelvärmaren på bild och två höger lovikkavantar

Så här fin blev min axelvärmare. Jag känner mig riktigt nöjd med den. Den kommer säkert att användas en massa i sommar *wiie*


Jag letade idag upp ett par påbörjade lovikkavantar där endast tummarna var kvar. Såg då att det är två högervantar. Aja... Det får bli som det blir =) De är lite för små till mig så jag skall ge bort dem oavsett vilket =) Alltid lika trevligt :P Hoppas bara att de passar på mottagaren men det bör de göra för hon har mindre händer än mig =)


Idag är det fredag. Alltid trevligt. Skall antagligen grilla med prinsen i kväll sen blir det slappande framför tvn. Det blev inte så många timmars sömn i natt så jag kommer med största sannolikhet att somna tidigt idag. I morgon blir det tvätt klockan 8 inte det roligaste men definitivt nödvändigt.... :PHar blivit med Knit Pro stickor

Jag har blivit med knitprostickor. Det är så trevligt =) Fick de av A igår. Jag bugar och bockar. Använde de igår för att maska av mina aprilstrumpor. Avmaskningen blev jättebra. Jag brukar alltid maska av för hårt när jag stickar med tunna stickor så nu gick jag upp ett par storlekar i nummer och det blev jättebra. Jag skall i helgen flytta över min kofta till dessa Knit Pro stickor och se hur det går att sticka med dem *längtar*

Stickcaféstorsdag

Idag är det stickcafé. Det är alltid lika trevligt. Skall försöka sticka klart aprilstrumporna då. Har mudden kvar att göra. Skall även be folket där att hjälpa mig med att ta foto på min axelvärmare och välja sjalnål till den. En massa måste där alltså :P Längtar tills strumporna är klara så jag kan sticka på annat. Har även med mig min kofta som jag vill sticka på. Hoppas att jag kan sticka en massa på den så den kan användas i sommar *ojoj* det är sommar om 1 månad.


Hittade i morse en skiva med låten Snapphaneklanen så jag missade två tåg men har snart låten fint på min telefon så jag kan lyssna på den när jag går hem idag =) Fick även med en massa bra låtar med Rammstein och lite sånt smått och gott.


Idag skall jag försöka hinna inom lillebror så jag kan ge honom hans födelsedagspresent. Han fyllde ju år i söndags men jag han inte åka dit och ge honom något. Jag hoppas nu bara att han är hemma när jag kommer. Man vet ju aldrig med honom.


Helgens aktiviteter är nu under planering. Det lutar åt att jag på lördag kommer gå ner till byn för att var med på vårmarknden samt att jag skall iväg och träna en runda (är för övrigt förvånad att jag inte har träningsverk sen igår). På söndag kommer vi antagligen att åka ut till Lödde för att handla grejer på Hemtex. Vi fick presentkort där i bröllopspresent.


Vart har jag gjort av Snapphaneklanen?

Jag retar mig just nu så in i vassen på att jag inte hittar min Snapphaneklanen. Vart tusan har den tagit vägen. Jag vet att jag har haft den men frågan är när var och hur. Får fortsätta med mitt letande. Det går mig på nerverna.

Regn och rusk ute

Det är bara regn och rusk ute inte kul alls. Tog i morse beslutet att åka tåget till jobb. Det var skönt att slippa trampa runt i regnet även om jag saknar den friska luften.

Idag är det då ondag och då står det box på schemat. Det är den absolut roligaste träningsformen som jag vet. Det är alltid lika kkul att få lov att puckla på folk :P

Innan det är dags för box så är det först jobb, jobb, jobb. Skall se ifall jag kan få rätt på mina diffar :P

Hållar på att sticka på mina sturmpor. Det blev tyvärr inte så många varv igår men men =) Man kan inte få allt som man önskar här i världen

Helt slut

Nu är jag helt slut. Cyklade hem i motvind och sen 50 minuter styrketräning på det. Inte alls skönt men eller jo lite :P Skönt är det att jag är hemma nu och äten. Sitter nu och läser stickbloggar och stickar lite. Funderar på vad jag skall ha med för projekt på stickcaféet och om jag skall cykla till jobbet i morgon eller om jag skall åka tåget.

Axelvärmaren är nu klar

Igår blev det ingen träning då jag dels inte mådde jättebra och dels för att prinsen bad mig stanna hemma och hålla honom sällskap och om prinsen ber snällt så är det klart att jag ställer upp på det. I stället blev det så att jag stickade klart min axelvärmare. Det var precis som garnet räckte så jag kunde fästa trådarna. Men det är ju inte mer än exakt som krävs för att man skall lyckas :P Skall på torsdag skaffa mig en sjalnål att knäppa den med ångrade mig angående knapparna. Tror att de är snyggare till något annat. Skall dock rådgöra med de andra damerna som är på stickcaféet.


Efter att axelvärmaren blev klar stickade jag på mina aprilstrumpor. Det är snart klara så jag ser fram emot att få de klara så jag kan använda dem. Jag har en massa projekt på gång och känner inte för att påbörja något nytt vilket är jätteskönt. Tänk att vara tillfreds med de man håller på med för tillfället. Det är inte fota som det händer men det är skönt när det händer =) Så som prioritetslistan ser ut just nu är det.


  • Aprilstrumporna
  • Iorstrumporna
  • Spetsstrumporna
  • Koftan
  • Candle flame
  • Ms5
  • Sots
  • Soc
  • Vantar
  • Lovikka vantar

Det vill säga först en massa strumpor, sen en kofta. Efter det kommer det en massa sjalar och tillsist två par vantar. Men detta är bara hur listen ser ut just i detta nu. Jag skulle själv vara väldigt förvånad om det inte är så att det händer något på vägen. Men det är sådant som man får lov att räkna med =) Om jag har riktigt riktigt med tur så är aprilstrumporna klara idag men det tror jag inte. Tror det är mer realistiskt och chansa på att de blir klara till, eller under, helgen. Har inga planer för helgen så det blir till att sitta på gården med Sköldisen och sticka om det är fint väder och är det dåligt väder får jag sitta inne och sticka med Sköldisen i stället. Men en riktig stick helg skall det bli om än med inslag av tvätt och städning.

Tidig morgon

Nu är det vardag igen. Det som har varit så skönt med långledigt =) Skall om en liten stund se till att göra mig i ordning för att cykla till jobbet. Det har regnat hela natten så det är nog skönt cykelväder. Förhoppningsvis inte allt för varmt och kvamligt.

På dagens agenda står det
8 - 17 jobb
18 - 20 träning
20 --> tv slappande och stickande

Mitt mål med dagen är att bli klar med min axelvärmare så att den kan börja användas sen.

Det skall bli mycket intressant att se hur det går med min rygg och styrketräning. Jag är definitivt tackasam över att det först är på onsdag som det är box. Men vill man så går det.

Kan agera Lady in red eller The pink panter

Jag kan nu efter valborg på Hven agera antingen som antligen Lady in Red eller The pink panter. Det är trevligt =) Skönt att få lite färg även om det nu känns på ryggen. Tur att det först är på onsdag som det är box. Styrketräningen i morogn bör jag klara av ändå =)

Jag är snart klar med min axelvärmare och det är så skönt. Sen blir det att sticka klart aprilsturmporna så att de oxå blir klara. Efter det är det dags för iorstrumporna. Har massa progjekt på gång så sysslolös behvöer jag inte vara =)

I kväll blir det tv och sticke samt stickbloggar. Mysigt =)

RSS 2.0