Pippi tröja och stick café

I tisdags var det stickcafé i Landskrona. Vi befinner oss i en liten mysig butik på Norra Infartsgatan 52. En visitation i butiken rekommenderas starkt. Hemsida till butiken är www.vikangarn.se

Köpte möster och garn till pippi tröja. Är så överlycklig över det. Det visade sig dessutom vara MYCKET billigare att köpa garn och mönster än sticktidningar. Ska börja med den så fort något av mina andra projekt är klara. Har ju vissa projekt som det står MYCKET BROTTOM på.

image8

I rosa tröja ser vi Viveka som tillsammans med Annicka har butiken. I bakgrunden syns Vivekas hemmafärgade garner. De är underbara att sticka i!! Har stickat en tröja i det till min fästman (bild kommer senare) och det var så bra. Har även köpt mer garn av det som Viveka färgat men de tillhör än så länge mina hemliga projekt.

image9

Som mest stickas och virkas det på stickcaféet även om det snackas en del.

Pippi tröja

Hade som plugg muta att jag skulle få köpa en sticktidning för varje godkänd tenta jag fick i vår. Har nu fått 8 godkända tentor och inga underkända, glad. Detta har resulterat i att jag får lov att köpa en massa sticktidningar men har ännu inte hittat någon som jag känner för. Detta har resulterat i att jag istället skall försöka få tag på mönster och garn till en pippi tröja i vuxenstorlek.

Projekten går framåt

Alla mina projekt går framåt. Det går inte fort men det är inte det som är huvudsaken. och det blir så fiiint.
Funderar på att gå med i sjalbytet på www.stickamera.se har ett par dagar på mig att fundera på det.
Det hade varit kul att sticka till någon och veta att någon stickar till just mig. ska nog gå in och titta på mönster på sjalar =)

fullt upp med plugg, ska skriva ett debattinlägg *panik*

Projekten går framåt

Det går sakta men säkert =) det är inte lätt att sticka pärlmuddar när man är på tåget. Stickerna är små (1,5 mm) och det är lätt att tappa dem. Men man ska ju inte ge sig.

image8

Så här ser den första ut, det är meningen att den andra skall bli lika dan, men man vet aldrig när jag är i farten =)

Nya projekt

Har nu fixat nya projekt att göra =) Vad som komma skall är ännu inte officiellt då jag inte vet om det kommer att fungera. Men om man inte provar så vet man inte =)
I morgon är det helgdag. Massa att plugga samt förhoppningsvis tid att sticka. Ska till Tyskland med mor på södag och då kan man alltid sticka i bilen. Dags att nu se om det serveras någon kvällsmat och kanske TV med stickmys =)


Farmors hatt på farmor

Så här söt blev farmor i sin hatt =)

image7

Fick hämtat hem lite mer garn så nu har jag två vita till och 1,5 blått. Får se vad det blir av det =)

Farmors hatt är klar

Nu är dock frågan om hon skall få den i helgen. Träffar henne då eller om jag skall vänta tills min bror tar studenten. Det är nästa gång jag ser henne. Det blir nog till studenten tror jag =)
Ska ta med min påbörjade duk till henne. Det är av henne jag har fått garnet. Tänkte ta med lite mer med mig hem.
Om 4 timmar ska jag hem till föräldrarna. Undra om jag får gjort något fram till dess. Måste läsa lite granne och packa det jag ska ha med mig så det blir nog inget sticke =(

Farmors hatt = upprepad =(

Farmors sommarhatt fick jag repa upp. Det var inte skoj, men det är sånt som måste göras *snyft*
Får ta nya tag med den. Har ett par dagar på mig innan den ska vara klar. Tänkte ta med den till henne på lördag. Det bör jag hinna. Annars är det en massa med skolan så det blir nog inte mycke stickat och virkat på ett tag =(


Duken så här långt

Så här långt har jag då kommit med min duk. Det går sakta, men frammåt =) Har gjort kanske 1/20 så det är definitivt en del kvar. Men det är ganska trevligt så än har jag inte tröttnat. Ska till farmor nästa helg, har fått garnet av henne, ska passa på att ta med mig lite mer hem.


image6

Duk

Duken min går sakta. Men den går frammåt. För tillfället tar det just nu 30 minuter per varv. Men skam den som ger sig. Tänker inte ge upp.

Ska se på Spindelmanen 3 idag. Är lite nervös över hur det skall gå ty jag kan ju inte sitta på bio och sticka eller virka. Man ser ju inget då. men det är sånt som löser sig. Skall nu ta och förberada mig för filmen genom att städa och sortera tvätten och passa på att sticka och virka lite innan jag åker.

Sköldpaddan är klar

Nu är jag klar med min Sköldpadda. Tycker att han är söt =) Det är den lilla gröna sköldpaddan som jag har gjort. Den med brunt skal har jag bara lagat. Var i stickbutik igår gillade inte bemötandet där *usch* fick i allfall det jag skulle ha. En nål så jag kunde sy hop sköldpaddan samt fästa mina trådar till sjalen. 

Ska virka en duk *tihi* har fått mönster och garn av farmor. Är lite nervös över hur det kommer att bli. Men det skall nog gå bra. Fast tid lär det ta om den skall vara lagomstor så den passar till bordet på balkongen. Men fin skall den bli. 

Mina projekt börjar sina nu =( är halvvägs klar med pulsvärmare nummer 2. sen är det Farmors hatt och mors grytlappar som är kvar, om man inte räknar med raggsockor, mössa och vantar vilket det inte är säsong till just nu. 

image5

RSS 2.0