Ledtråd 1

Sitter här hemma och försöker lista ut hur man skall sticka på ledtråd ett. Det är verkligen inte lätt... Men skam den som ger sig :P Har kommit till rad 5 nu och det är 89på denna veckans ledtråd *ojoj* Vissa är redan klara med den. Tror dock att de är mer avncerade stickare än vad jag är. Jag måste ju sitta och räkna i mönstret hela tiden och vara totalt koncentrerad. Vet inte hur många gånger jag fick räkna på det igår och det blev ändå fel.

Fick igår köpt pärlor till den andra stickningen. Köpte rosa och vita. Garnet är vitt så jag ska höra med de andra vilken färg de tycker är finast. Vitt är praktiskt då man kan ha den till allt men samtidigt är det ganska tråkigt att inte ha något som piffar upp. Tur att det är stickcafé på tisdag så man kan rådfråga de som är där =)

secret-of-chrysopolis, första ledtråden

Igår kom första ledtråden till secret-of-chrysopolis. Har bara tittat på den och inte börjat sticka än. Men hoppas att det kommer bli bra. Det blir det säkert för det ser så fint ut.

Igår fick jag min sjalbytarsjal *glad* den var blå och jättefin, tack Lisbeth! Kommer att fotta den senare idag. När man har blivit lite mer människa och kan visa sig på bild =)

Annars håller jag på med min sjal och min grytlapp (mammas)

I morgon är det sista anmälan till väskbytet på stickamera. Vill gå med men vet inte om jag hinner *snyft* Får tänka på det tills i morgon. Det börjar ju även bli tid att tänka på julklapparna som ska göras. Har ju en hel del
* Mor
* Far
* Bror
* Lars
Än så länge har jag inte kommit på något till Älsklingen och Farmor

secret-of-chrysopolis

Idag börjar secret sjalen. det blir första gången jag är med i nåogt sådant så det blir spännande =)
Dock kommer instruktion först klockan 12. Men då vet jag vad jag ska ägna kvällen åt, utöver att mysa med älsklingen förstås =)

image28

infogar här provlappen igen till stickningen. tycker de när så fin =)

Bytessjalen är framme

 

Fick igår ett inlägg här på bloggen då mottagaren medelade att sjalen hade nått fram till henne, skönt. Nu väntar jag bara på att min hemlis skall uppdatera sin blogg med att hon har fått sitt paket.
Bilden gör inte sjalens färger rättvisa. Dock kan man se mönstret väldigt bra =)Här ser man färgen bättre men sjalen är endast halvvägs genom konstruktionen. Men tillsammans ger de båda bilderna en bra sammanfattande bild av hur sjalen ser ut

Secret of the stole

image35

Så här ser provlappen ut. Är så nöjd med den. Ska nu bara hitta pärlor som skall vara med så kommer det bli så bra =) Önskar att det vore fredag redan nu så jag kan få första instruktionen till den andra mysteriestickningen =)

Har inte tid och ro att sticka

Hinner inte med min stickning just nu knns det som. Har så sjukt mycket att göra med skolan =(
Försöker sticka ett par varv på tåget. Men ett par varv är itne mycket.
Idag låg föreläsningen inte där jag trodde den skulle ligga så hela dagen är fel =(
Suck
Men det är smällar man får ta
Har planer på att plugga fram till åtta nio och sen sätta mig och plugga resten av kvällen =)

Färdig nystat garn och mer redigering

Fredrik, min älskling, hjälpte mig att redigera på bloggen. Naw vilken älskling =)
Är så nöjd med resultatet. Nu kan alla se vad det är jag håller på med.

I morse var jag sjukt trött. Har fortfarande inte vaknat riktigt. Borde ha pluggat.

Nystade klart nystat till min secret of the stole =) det garnet är vitt och fint.
Ska nu bara sticka provlappen samt ha med mig älsklingen till Lund på lördag och köpa pärlor till den

Var och postade paket igår. En sjal, en hemlis och en bok till en väninna i TYskland. 129 kronor kostade portot.
HUTLÖST!

Hoppas nu bara att mottagarna blir glada för paketen =)

Uppdatering

Har lyckats med att uppdatera bloggen och lägga in länkar med bilder *så glad*

har även varit och tittat i mina garn gömmor och hittat ett garn som jag nog kan använda till the secret of stole. det känns bra att jag bara behöver köpa pärlor inte inte garn oxå.  men har ingen aning om vad jag ska välja för pärlor. Ska se om jag inte kan få någon kär liten vän med mig til Panduro och handla de på onsdag.

Efter middagen skall även den ägnas med plugg. Fredrik ska på möte ikväll så jag har gott om tid på mig. ska även ta och nysta garnet som jag ska göra sjalen i =)

Kalas igår

 

Så här såg då rulltårtan ut när den var färdigstickad. Är inte riktigt nöjd med den men det är ju en kul grej (och väldigt kalori fattig)

På fredag börjar min första mysteriesjal stickning. Är så spännande =) Hoppas att det kommer bli roligt. Den andra börjar nästa fredag. Måste se till att fixat garn och pärlor innan dess. Tur att det är stickcafé nästa vecka =) Tänkte fixa garn först så fixar jag pärlor sen. Synd att man inte kan fixa det samtidgt.

Idag är det bara plugg och tvätt för hela slanden. Har så sjukt mycket att göra *puh*

Kalas och festligheter

Idag är det kalas hos kusinen.
I fredags ställdes det in
Igår blev det av igen

Det innebär att jag nu i panik måste sticka klart min present till henne. Men det SKA gå. Håll tummarna för mig.

Har gått med en ny hemlig stickning *wiie* Måste nu bara fixa garn och pärlor till den =)

Stickameras fototävling!

Jag vann! I båda kategorierna som jag ställde upp i. Är så glad. Jag tackar alla som har röstat på mig.
Jag hamnade på fjärde plats i vackraste bakgrund och på andra plats med gemenskap. *wiie* jag älskar att vara med i tävlingar och vinna dem *mouahahah*. Det ksa bli så spännande att se hur vinsterna ser ut på riktigt. Sen får man se vad man man göra med dem. Men det "problemet"  tar jag då.

Håller på att fixa med mitt hemlis paket. Funderar på vad jag ska ta för kuvert att skicka det i. Fast det lättaste är att ta med det till ICA och leta upp ett kuvert där så det inte händer något med det. Tror jag får göra så.

Ska nu maila iväg mitt grupparbete till min grupp och sen gå och träna =)

Helg om ett par timmar =)

Idag är det fredag vilket för mig innebär att jag har TRE dagar fritt från skolan *skönt* Dock har jag en MASSA att plugga. Men det är som vanligt så jag är van =)

Fredagen skall tillbringas med att plugga fram till skolan börjar 14. Är hemma vid 17 och ska då handla och fixa grönsaker. Hoppas att fiskdisken inte har hunnit stänga tills jag kommer. Eller att all fisk är slut. Då blir jag ledsen :( Sen ska vi hämta grönsaker. Kvällsmat skall oxå göras.

Efter det är det tv mys och stickning *älskar* att sitta med älsklingen framför tvn och ägna mig åt att sticka, finns det något bättre. Dessutom har vi inspelat en massa bra program från veckan som vi inte har sett ännu. Perfekt start på helgen.

I morgon skall jag plugga och träna afro med Anna är det tänkt. Om jag inte har en massa träningsverk från igår (brukar komma två dagar efter). På söndag är det kalas och då hoppas jag att min rulltårta är klar. Eller rättaresagt den kommer att vara klar. Brukar inte misslyckas med mina deadlines =)

På lördag ska jag även gå och posta mitt hemlispaket och bytessjal. Funderar på väskbytet och julklappsbytet. Mor, tanken var god men väskan skall vara minst 25*25 cm och tickad. sköldpaddsväskan är virkad. Om någon har tips på vad man kan sticka för väska tas det gärna emot.

Rulltårta

Håller för närvarande på att sticka en rulltårta till min kusin i 20 årspresent. Tänkte även försöka hinna med att sticka ett par shakrutor. Har dock ingen fyllning till dem. För att få det riktigt rätt och riktigt så har jag planer på att på lördag gå till konditoriet i Kävlinge och be att få köpa en låda att lägga "godsakerna" i. Dock krävs det att de blir klara. Men det räknar jag med.

Annars så stickar jag mest på min sjal. Har börjat komma in i mönstret så jag kan hålla en lättare konversation samtidigt som jag stickar. Känns skönt. Man är inte lika associal då.

På stickameras sida kan man nu även delta i ett väskbyte. Det låter så spännande. Hade velat sticka Mrs Weaslys väska i Vivekas garn men det blir för dyrt för att skicka iväg. Får fundera ett tag till. Det är ju även julklappsbytet jag funderar på att gå med i. Ska till helgen gå och posta mitt hemlispaket, min sjalbytarsjal och en bok till en kompis. Glöm inte att gå in och rösta på mina bilder på www.stickamera.se s sida. är med i gemenskap: sitter i garnaffär och vackraste bakgrund har ett mixerbord bakom mig. Jag är en tävlingsmänniska och vill vinna!

Överkastet

image32

För tillfället ser överkastet ut på ovanstående sätt.. Håller på att klippa ut de rutorna som är sönder för att sedan försöka nästa ut de som är hela. Vissa av rutorna är så trasiga att de inte går att behålla *snyft* Det kommer ta tid. Men så fint det kommer vara när det väl blir klart.

Idag är det stickcafé *wiie* har kommit ihåg att lägga ner mina böcker jag ska ha med mig och ska nu gå och hämta två nystan garn och ett mönster för att rådfråga om vilken storlek jag ska sticka i.

Bikupssjal

image31

Så här långt har jag kommit på min sjal. Den tar tid. Men nu har jag iallfall lärt mig sticka den och se på tv samtidigt, alltid en fördel =)  så nu får den följa med på stickcafé oxå =)

Pippi tröjan

Så här ser då tröjan ut med mig isom man kan se i bakgrunden är hyllan näst högst upp tom det vill säga att det är fritt fram för mig att påbörja ett nytt projekt =)

Söndagsmorgonen ägnades åt

att disikera överkastet, fortfarande mycket att disikera (repa upp alla sömmarna mellan rutorna)
att plugga (fortfarande massa texter kvar att läsa)

Ska till föräldrarna idag och äta middag *gott*, men vet ännu inte vad det blir :P. Bildbevis på tröjan kommer då.

Idag är kroppen nästan helt mänsklig igen. Skönt det. Det blir träning i morgon bitti =)

Tröjan är klar

Är nu färdig med min pippitröja. Det gick fort idag =) ska dokumentera den i morgon då den skall med på middag hos föräldrarna är så nöjd med den =)

Annars har det inte gjorts så mycket idag. pluggat en del men det är ju så det brukar vara =) snart är det dags för sängen *skönt* är så trött idag....

Gjorde för övrigt apelisnfromage och lyckades lägga upp den på ett serveringsfat UTAN att den gick sönder, är så imponerad över mig själv :P

Pippi tröjan på montering

Håller på att sy ihop pippi tröjan nu. Glad. Den ser ut att passa perfekt oxå =)
Sträckte ut den på balkongen mellan våta handukar och den hade torkat till i morse *glad*
Kommer att ta bildbevis på den så fort som den är ihop sydd =)

Sitter fortfarande och funderar i vilken storlek jag ska sticka min topp. garnet är ju jättedyrt så jag vill ha en som jag kan ha ett tag. samtidigt vill jag inte sticka en i mindre storlek änv ad jag har nu, då den kanske aldrig kommer att passa. det är verkligen ett svårt val.

får sticka lite på mina strumpor samt min sjal. har ju även överkastet/filten med mormorsrutor att göra. det vill säga. har inte brist på projekt :P får se till att ha disikerat klart överkastet först innan ajg börjar på toppen så får vi se vad jag ebstämmer mig för... :P

Ny länk

Har lagt in en ny länk nu. Kommer där att lägga upp bilder på mina pågående och avslutade projekt.
Än så länge är det under konstruktion, men mer kommer

Snart klar med tröjan

Vet att jag har sagt det förr men nu ser det verkligen ut som om tröjan snart är klar. Har 1 rand kvar på en ärm och sen är det mudden som ska stickas. Sen skall den sys ihop. Stickningen kommer jag att bli klar med idag, tror jag. Har en massa artiklar att läsa på nätet och då kan man låta fingrarna gå samtidigt =) Får se till att skaffa en ny stickning där jag inte behöver tänka så mycket för att göra den. Enligt mönstret skall tröjan sträckas ut mellan våta handukar innan den sys ihop. Hur tusan gör man det? Det säger sig själv att man kan ju inte lägga våta handukar på mattan för att nåla fast och nålar i parketen är inte heller det någon höjdare. Det kanske räcker med att spänna ut den på en madrass ett par timmar... Det tål att funderas på... Eller det finns kanske någon som har något annat tips?

Snart är det den 15:e dvs i morgon och då är det dags att gå till posten och skicka mitt hemlispaket som består av *det här*, *det här* och *det här* Hoppas att mottagaren blir glad = )

Bild på tröjanSå här långt har jag då kommit på min pippitröja. Jag skäms lite att jag inte har kommit längre. Borde ju ha varit klar. Men det är snart helg och då ska det bli sticka. Skyller även på att den är på tok för stor för att tas med till skolan och stickas på där. Har börjat komma igång med min sjal på riktigt nu. Känns bra. Har funderat på om jag ska gå med i stickameras julklappsbyte och ha den som julklapp... eller om jag väljer att behålla den själv.. *svårt* Men att få hemliga julklappar är ju bra så skoj. Tror att jag ska gå med iallfall och sen får jag se vad jag väljer att skicka iväg =)

Blev inte antagen på styrkeinstruktörsutbildningen =( men det gjorde at jag slapp ångesten över att välja vad jag ska göra. Ska snart ringa min chef från i somras och säga att jag kan jobba helger. Det är alltid bra med lite extra resurser i plånboken =)

Sjal

Har stickat lite längre på min sjal idag. Mys =) Man ser nu vad det kommer att föreställa. Det inbillar jag mig i allafall =)

Längtar till helgen. Då ska jag gå och posta mitt första paket till min hemlis, samt min sjalbytarsjal =) Hoppas att båda mottagarna blir nöjda med vad de får. Ska öven skicka en bok till en väninna i Tyskland. Jag hoppas givetvis att hon oxå blir nöjd för paketet.

Sitter nu och pluggar. Försöker hålla isär begreppen men hitar ingen bra översättning på dem. För övrigt söker jag america airlines årsredovisning. någon som vet var man kan få tag på den?

Kom inte in på bloggen igår =(

Försökte igår kväll logga in hä rpå bloggen men det gick inte alls. Vet inte vad det var som knasade =S

Stickade nästan ett varv på min sjal igår. Har helt kommit ur fas. Har så sjukt mycket att göra i skolan. och med skolan.... Men i helgen ska jag sitta hemma och ta det lugnt, göra ingenting =) förutom sticka och läsa skönliterära böcker. Borde egentligen plugga nu men hinner ju inte =S Ska gå til tåget om 30 minuter och det är inte lönt att börja innan dess. Sen är det föreläsning 10 - 12 och grupparbete 12 tills det är klart... får se när jag hinner läsa det som ska ha lästs till kl 12... panik!!

Inte klar med ärmen =(

Det gick inte som planerat igå rme dmin pippitröja. Har fortfarande ungefär en halv ärm kvar. Sen skall den sträckas ut mellan våta handukar (hur tusan gör man det??!!) Sen skall den sys ihop och tillsist virkas kant runt halsen. Sen är den klar. Vet att jag MÅSTE vara klar innan den 28/9 då min mysteriestickning börjar. Ska bli intressant att se vad det blir. USch.. borde ta ta i min sjal oxå. Men det känns som man itne har tid till allt. *suck*

Prioriteringslistan är följande
1 ) Pippitröja
2) Strumpor
3 ) Sjal

Får se hur länge listan ser ut så här.. :P det brukar svänga drastiskt =)

Strumpor

Jag håller på med mina opal strumpor igen *wiie* det gick jättemycket lättare att sticka på dem denna gången än förra. Jag vet inte varför. Men det är kul :P

Det kanske blir bra med sjalen oxå. Hoppas på det. Men måste se till att bli klar med min lilla tröja oxå. Den går så sakterliga framåt. Nu har jag dessutom en arm som är något längre än en kortärmad tröja =)

Ni måste gå in och rösta på mina bilder hos www.stickamera.se Jag har en bild i kategorin Vackraste bakgrund där jag sitter på en scen och har ett mixerbord i bakgrunden samt i kategorin Gemenskap där det sitts och stickas i en stickbutik =)

Fotbolls kval

För tillfället är det fotbollskval på tv. Danmark mot Sverige på Råsunda.... =) det ser farligt ut :P

*heja sverige*

Har stickat lite på pippitröjan. Men jag har ingen motivation till den just nu. Kom att tänka på mina opalstrumpor. Ska ta ett par varv på dem nu.

Har funderat på en sak. När är ett projekt ett UFO och när är det WIP. Hur länge ska ett projekt ligga för att gå från WFO till UFO... Håller ju på med allting samtidigt ju. Brukar inte låta något ligga mer än bara ett par dagar innan det kommer fram igen.

Skola och beslut

Har en massa beslut att fatta gällade skola, träning, jobb och fritid

Usch... det har resulterat i att det inte blivit något stickat idag =(

Men det är CSI kl 21 då blir det stickat

Förhoppningsvis


Stickcafé igår

Igår var det stickcafé i min favorit butik =) Fick handlat garn till min sjal och ett paket med grejer till min Hemlis. Hoppas att hon blir glad när hon får det.

Håller fortfarande på att sticka på min pippitröja. mitt mål är nu att bli klar innan söndag. Det är fotboll på tv på lördag kväll så det finns en chans att det kan bli "färdig" i tid =)

Ska till arbetsförmedlingen idag. Rättaresagt, jag ska vara där om 40 minuter. Det är basinformationsmöte. Undra hur det kommer att gå. Bara för detta hittar jag inte mitt papper om det, bland alla andra papper ja har fått fårn dem. BYRÅKRATI!

Första ärmen är klar

Är klar med den första ärmen till min pippitröja. Känner mig nöjd. Kanske är den i kortaste laget. Funderar. Detta trots att den är ca 8 cm längre än vad den skall vara enligt mönstret. Men man kan alltid göra den lite längre om det skulle vara så. Har tagit upp maskor till den andra ärmen oxå. Så det får bli dagens stickcafé projekt. Skulle vilja sticka på min sjal men det går inte då jag är totalt osocial när jag stickar på den, det ÄR svårt med mönster.

Dags att fixa frukost och sen plugga i 1,5 timme...
Dagen ser ut så här
6,45 - 9,00 plugg
9,26 tåg till Lund
10-12 Föreläsning
12 - 14,25 Träning
14,39 tåg
15 Hemma
17,00 Tåg till Landskrona (handla present)
18,00 Stickcafé

Första dagen i skolan

Idag var det upprop. Kommer nog gå bra det här. Har dock en massa att läsa redan till i morgon så det skall eftermiddagen ägnas åt.

Ikväll är det CSI klockan nio. tror jag får ägna tiden fram tills dess med skolgrejs. Ska bli skönt att återgå till vardagen nu. Men under CSI är det stickning som gäller. Måste ju bli klar med min ärm så jag kan lägga ut bild här på bloggen. Förlåt att det inte har kommit upp någon än!!

VM stikningen är klar för i år

Jag kom nästan så långt som jag hade tänkt. Har en röd rand kvar på pippitröjan och sen är det mudden som skall till. Dock är det så att "Mord i sinne" har premiär n klockan nio på TV4 vilket ger mig en timme sticktid till i kväll och vill det väl så hinner jag sticka klart ärmen då. Bild kommer så fort den första ärmen är klar.

I morgon är det skolstart *wiie* Har äntligen, efter många om och men, hittat lässchema för en av kurserna. Dock vet jag hur upplägget är för den andra. Men det kommer nog fram förr eller senare. Ska ha med mig min sjalstickning till skolan. Tröjan tar upp så stor plats ju. Ska ju ha med mig träningskläder oxå. Börjar med att gå på gympa och sen upprop och bokletning. Har kollat andrahandsbokhandeln en del av böckerna finns där men ska även kolla akademibokhandeln på sparta oxå innan jag går dit och betalar.

Upploppet

Idag är det upplopp på VM. Nervös. Sändningarna börjar om ca 15 minuter. Då blir det sticka av det. Sen slutar sändningarna vid 21 i kväll så jag har 12 timmar på mig att färdigställa min ärm plus allting annat som skall göras under dagen. Tror att jag kan hinna men då krävs det verkligen att jag stickar idag. Sen blir det till att fotta och lägga ut här på bloggen.

Fick min hemlis igår. Har dessutom kommit på vad jag ska skicka till henne i det första paketet. Dock hade min bloggadress försvunnit när jag skcikade in min "ansökan" konstigt, men fick mailat den igår. Hoppas nu att allting löser sig så jag oxå får lite hemlispaket :P

VM stickning

Har nu kommit ca 1/3 av min ärm. Och jag som skall vara klar i morgon. Undra hur det skall gå *ojoj* Får passa på att sticka en massa idag. Tur att inte skolan har börjat än då jag är ledig hela dagen idag och hela dagen i morgon.

På stickamera.se finns det ett julklappsbyte. Funderar på att gå med i det. Men om jag gör det blir det en grej till jag är med i, då jag redan är med i
* Secret of chrysopolis
* Weihnachtsgeheimnis
* Sjalbyte
* Hemlis

Samtidigt som jag retar mig på att jag missade bytet "en kopp garn".

Men samtidigt ska jag hinna med allt. Sjalen är jag klar med. Ska bara skicka iväg den. Hemlisbytet, har inte fått reda på min hemlis än så jag kan inte hitta på ngt än så länge. Secret of chrysopolis har jag gjort provlappen till och först i slutet av september kommer första ledtråden. I Weihnachtsgeheimnis håller jag på med sjalen och än så länge har det inte kommit ut något mer. Känns bra =)

RSS 2.0