Kjolen växer så sakterliga och julen är öv...

mms_img110606109 (MMS)

Kjolen växer så sakterliga och julen är över. Jag har nu stickat upp 2 av mina tre nystan till min kjol och vid bytet mätte den 33 cm, det innebär att jag borde komma 16.5 cm på mitt sista nystan och få en längd på ca 50 cm. Enligt mönstret skall den bli ca 60 så lite kortare än originalet blir den, men det skall nog gå bra. I år hade jag, prins och Esther julen. Det var första gången Samtidigt som det var jobbigt så var det kul att träffa alla. Alla som var här verkade nöjda när de åkte hem. Vi vuxna körde julklappsspelet. I slutet så fick jag två ljusstakar i glas, två ljusstakar i betong och en bok. Ljus och ljusstakar tycker jag är jättemysigt och boken verkar riktigt bra. Av mig fick prinsen ett par stickade kattvantar sim han har tjatat på mig att han ville ha samt att han av Esther fick en mugg med en bild av de två på. I julklappsspelet fick Fredrik choklad, ljus och bok. Esther var den som fick flest paket. Hon fick bland annat två stickade tröjor, strumpor, en nalle, en bananbil, en väska, en bok, pengar, portabel matstol, varma skor att ha i vagnen/bilen mer kläder och en leksaksmus tror det var det mesta men kan ha missat något. Av mina föräldrar fick jag och Fredrik en almanacka och en dörrklocka. Tack alla för alla paketer!


16 cm kjol

Nu har min kjol växt till 16 cm. Försökte skicka upp en bild på den men först kom den två gånger och jag var inte klar med texten så jag tog bort den igen. Det är skoj att se hur den växer för varje dag. Längtar tills jag får göra mina ökningar. Idag är det sista dagen för mannen i skolan. Ikväll är det after work för honom så jag och tös är hemma själv. Så från i morgon så kommer vi ha två veckor då vi kan mysa tillsammans alla tre, mysigt. På lördag är det julafton och vi skall ha julen här. Det skall bli trevligt men samtidigt är det en hel del grejor som skall göras. Just nu kokar revbenen i köket och sen skall det städas, plockas, ta hand om tvätt bland annat. Jag tror inte det blir så mycket stickat idag. Får även se om fröken vill sova middag så hinner jag lite mer. Igår var jag och Esther en tur inom jobbet och hälsade på samt var med på julklappsbytet. Jag fick två batteridrivna värmeljus och gav bort två burkar hemmakokt marmelad.

En kjol finns på stickorna. Dessutom är de...

mms_img359755223 (MMS)

En kjol finns på stickorna. Dessutom är det en kjol till mig. Det var Amanda ( manduzanastickar.blogspot.com) som hade stickat en kjol till sig och lagt ut i online stickcafé. Gillade modellen och började fundera. Efter att ha kollat mönstret ( http://garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=103&d_id=44&lang=se ) gjorde jag konstaterat att jag hade garn i mitt lager som räckte. Ett rosa garn med inslag av gult så det var bara att nysta garnet och sätta igång. Dessutom var det inte bara jag som gillade mönstret utan även Maria ( garnomera.wordpress.com) har börjat på en. Det skall bli skoj att se bådas färdiga. Dock kommer nog Marias bli klar först, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;-)


Sjukstuga. I söndags var fröken lite små s...

mms_img893625126 (MMS)

Sjukstuga. I söndags var fröken lite små snorig men pigg och glad i måndags morse så vi gick på babycafé. Väl där började Esther hosta och snora, och det gjorde jag med. Tog det lugnt resten av dagen. I tisdags tänkte vi åka till jobb och se på luciatåg men hostandet och snorandet gjorde att vi stannade hemma dessutom var det dåligt väder. Även igår precis som idag har vi varit hemma och tagit det lugnt. Det tar på krafterna att vara förkyld. Jag har börjat på en kofta till tösen. Det går sakta framåt. Och en del fel är det men det får det vara.


Vantar till mig. Igår blev jag klar med mi...

mms_img-72975925 (MMS)

Vantar till mig. Igår blev jag klar med mina vantar. Det är riktigt skönt då det är hål i mina gamla... Får inviga dessa idag. Provade de igår och de är inte lika sköna som mina gamla men det är nog en vanesak. Idag är det avslutning på bvc och nästa termin får vi byta grupp då Esther blir för gamla för den vi går i nu. Dock är lilla fröken snorig så vi får se om vi går dit. Idag vaknade vår underbaring kl 6 och det förvånade mig då hon somnade redan kl 19. Dvs vi fick lite egentid och jag fick stickat en massa :-)


På plats vid datorn

Just nu befinner jag mig faktiskt brevid datorn. Det är inte ofta man gör det. Lilla underbaringen sover middag och har gjort så i en timme. Hoppas på att hon sover lite till. Dock skall vi snart köra och hämtahennes pappa men om on kna sova fram tills dess såvore det toppen.

Jag har försökte sortera mina foton som vi har tagit. Det är inte klokt vad man tar en massa hela tiden. Dock känner jag mig ganska klar nu över vilka som skall framkallas och bli riktiga bilder det är 110 stycken. Bara på Esther =) och då har vi redan framkallat en del =) Det känns osm att det är bäst att beställa nu så att de kommer till jul.

Idag är det då fredag igen... Det är inte klokt vad tiden går och snart är det jul. FÅr se om man har varit snäll så att tomten kommer =) Kvällen kommer nog att tillbringas med På spåret, stickmys och Esther mys. Man kan helt klart ha det sämre. Började ju på strumpor till Esther igår och om jag har tur så blir de klara i helgen och kan slås in som julklapp, tur hon är liten och inte kan läsa än =)Klädtryck till tös. På bvc fick vi i månda...

mms_img183031428 (MMS)

Klädtryck till tös. På bvc fick vi i måndags möjlighet att trycka kläder. Tog med en body och ett par byxor. På bodyn är det en båt och nu står det även båt på den. På byxorna har jag satt en katt och så står det meow på det andra benet. Jättenöjd blev jag.


Vantar, till mig! För omväxlingsskull stic...

mms_img102608783 (MMS)

Vantar, till mig! För omväxlingsskull stickar jag till mig själv och inte till tösen. Ett par vanliga tumvantar skall det bli. Mina gamla är helt uppslitna i handflatan. Har kommit fram och stickat in en tråd där jag vill ha min tumme.


En oblockad men avmaskad gratitude. I tisd...

mms_img-75464517 (MMS)

En oblockad men avmaskad gratitude. I tisdags blev jag klar med den. Hade tänkt blocka den få oxå men har helt enkelt inte hunnit. Dock är det inget arbete som springer från mig och som någon annan gör. Jag har gjort den lite större och framförallt djupare. Den hade kunnat vara ännu större men var osäker på mängden garn. I efterhand hade den kunnat bli större gör jag har garn över. Kanske kan få den lite större med blockning... Får prova :-)


RSS 2.0