Redigerat i ravelry queeren. Jag hade ca 1...

374090_359377720 (MMS)

Redigerat i ravelry queeren. Jag hade ca 100 mönster i min queer på ravelry och dessutom har jag en redan väldigt lång lista på mina pågående (håller oxå på att uppdateras) så jag bestämde mig för en rensning. Har nu ca 40 mönster kvar och antagligen kommer ytterligare några att åka men det är skönt att rensa. Detta är kanske ett kommande projekt ;-)


Present till Esther. Vår lilla fröken har ...

mms_img-36115039 (MMS)

Present till Esther. Vår lilla fröken har fått ännu en födelsedagspresent. Idag var vi en snabbis inom min brors gamla dagmamma för när vi mötte henne häromdagen så sa hon att hon hade ett paket till Esther. Så idag körde vi inom. I paketet var det den söta jordgubbströjan med matchande mössa. Tack så jättemycket! Esther posar här glatt med stickerskan.


Fullt upp med allt som ska göras. Som vanl...

mms_img-19575784 (MMS)

Fullt upp med allt som ska göras. Som vanligt är listan över saker som skall göras lång, och tiden att jobba med projekten räcker inte riktigt till. På bilden ses en del av presenten till M Det är inte allt för lång tid innan vi skall till M på fest då därför är den prio 1. Sen skall vi på prästvigning av en annan M, projekt två. Därefter, tösens midsommarklänning, sen en filt till en sommarbebis. När det är klart blir det tös stickade sommarklänning. När allt detta är klart är det nog höst sedan länge och hög tid för mig att sticka klart mina vantar och sticka mössan som mor köpte på SIV. Och om det inte var nog så är jag i skriande behov av nya strumpor, puh!


Klänning till tösen. Ett av alla mina pågå...

527830_101506355 (MMS)

Klänning till tösen. Ett av alla mina pågående projekt just nu är faktiskt en virkad klänning till tösen. Bilden är lånad från järbo som oxå står för mönstret. Modellen på bilden är Vera, dotter till min brors kompisar. Ett jättesött mönster som jag dock har fått skriva om för då jag virkad den enligt mönstret blev den påtok förstor. Men nu är den anpassad efter Esthers mått och jag virkar på för fullt för att få den färdig så jag kan ta itu med nästa projekt.


Esthers stickade födelsedagsklänning. Esth...

mms_img-13168377 (MMS)

Esthers stickade födelsedagsklänning. Esther fick inte mindre än 5 klänningar när hon fyllde år. Två från mig och Fredrik, en från moster Mirjam, en från farmor Hanna och en stickad från mormor. Detta är den som mormor stickade. Ännu är den lite stor till henne. Men till sensommaren/hösten kommer den nog passa lilla fröken perfekt. Tack mormor för den. Och tack ni andra för alla andra presenter.


Tösen i sin födelsedagskofta. Esther fylld...

mms_img-20949885 (MMS)

Tösen i sin födelsedagskofta. Esther fyllde 1 i fredags, den 13:onde och fick då en massa paket som sig bör när man är barn och fyller år. Bland annat fick hon denna koftan som jag har stickat åt henne. Den är stickad i drops alpacka och passar perfekt. Dock var det inget roligt mönster att sticka. Det var fel i det och strukturmönstret var bara jobbigt. Men klar blev jag och nöjd är jag.


Mosters halsduk. Esthers "moster" fyllde å...

mms_img-99732100 (MMS)

Mosters halsduk. Esthers "moster" fyllde år för inte så länge sedan och när det visade sig att hon skulle komma ner till tös födelsedag fick jag snabbt och lätt fixa en halsduk till kära moster. Vi blev nöjda båda två med den. Tack moster för besöket!


Dagens goda gärning... Eller egentligen gå...

mms_img-67050493 (MMS)

Dagens goda gärning... Eller egentligen gårdagens. Jag är med i ett par olika gruper på facebook. En av grupperna är för att efterlysa garn och sälja garn. Såg ett inlägg av en bekant att hon sökte lila opalgarn i en viss färg. Jag kom då att tänka på att jag har lila opal i min strumplåda. Tog en bild på nystanet och det verkade stämma. Mottagaren ville då köps garnet av mig men jag frågade om vi inte kunde byta istället. Jag fick detta fina skickat till mig och det jag hade skickat var rätt trots att det inte var någon banderoll på mitt garn. Sen var det inte illa av posten. Båda skickade på måndag annandag påsk och fick sitt paket igår, tisdag.


Esther i sin tröja. Mönstret och garnet ti...

mms_img153368341 (MMS)

Esther i sin tröja. Mönstret och garnet till denna tröjan vann mamma (http://stickmor.blogg.se) i snabbstickningstävlingen på SIV 2010. Jag vann en linkofta men vi tyckte att varandras vinster var bättre så vi bytte. Tröjan är stor i modell för jag stickade storlek 6 månader och den passar nu. Eventuellt får jag länga den lite över armar och bål.


Jag är i behov av en ny mössa. Det är mamm...

mms_img156365881 (MMS)

Jag är i behov av en ny mössa. Det är mamma och Annickas åsikt så när de var på SIV så köpte de detta mösskitet till mig. Dock kommer det bli ett projekt till nästa vinter då jag känner att jag inte kommer hinna innan denna vintersäsongen är slut. Det är nu redan april. Vart tiden tar vägen vet jag inte. Just nu har mannen påsklov och är hemma med mig och tösen, underbart. Snart så fyller dessutom lilltjejen snart 1 år och det året har gått fort. Det var inte länge sedan hon föddes, eller sen dopet, eller sen vi var i Värmland på semester, eller det var jul... Det går påtok förfort. Just nu panikstickar jag på en tråkig kofta till tösen som jag hoppas är klar tills hon fyller år så hon kan få den i present. Sen blir det att jobba på sommarklänningen så den blir klar. Hoppas nu bara det passar.... Innan Esther kom stickade jag en tröja till henne i. storlek 6 månader. Den passar snart i omkrets men är kort både i bålen och ärmarna så den får åtgärdas, tur man har lite garn kvar.


RSS 2.0