Tillbaka på jobb

Nu har jag börjat jobba igen och det känns. Jag har ju varit föräldraledig i 17 månader så det är en hel del att ta igen. Det är mycket man har glömt men det kommer snabbt tillbaka igen. Jag har haft två dagars mjukstart men idag så är det fullt ös som gäller.

Esther är nu heltid på dagis, eller förskola som det numera heter. Hon trivs bra men det märks att hon saknat oss när vi skall gå hem. Det är inget problem att lämna för då vill hon leka men på eftermiddagen tror jag att hon känner att hon är "färdig" för dagen med dagis.

Sticket där hemma går långsamt. Dels så är jag ganska så trött på kvällarna just nu och dels så är det bara en massa presenter som skall göras. Jag känner för att sticka något till mig själv men presenter och sådant där man har en deadline måste ju göras färdigt först... Att sticka mot en deadline är inte det roligaste enligt mig men ibland så har man inget val, eller val har man alltid men om man har lovat att sticka något så får man ju hålla sig till det. Dessutom är det kul att ge bort stickade presenter när man märker att det uppskattas.

En "ny" byrå till Esther. Idag är sista da...

mms_img-10520323 (MMS)

En "ny" byrå till Esther. Idag är sista dagen på min föräldraledighet. I morgon är det tillbaka på jobbet som gäller, undra hur det skall gå. 17 månader har jag varit ledig, det är lång tid. Mycket har vi gjort under denna tiden. Nu när Esther har skolats in på förskolan har jag fixat till en byrå åt henne. Vi fick den av min farmor och då var den turkosblågrön. Det var en jättefin färg men passade tyvärr inte in på Esthers rum. Istället blev det till att välja färg, slipa och måla. Byrån är klar och jag är grymt nöjd med den. Nu kvarstår det bara att slipa och måla den säng som Esther skall ha efter sin spjälsäng.


Klar med setet. Igår blev jag klar med str...

mms_img812903927 (MMS)

Klar med setet. Igår blev jag klar med strumporna i setet till Esthers bvc sköterska. Eller ja, till hennes barnbarn. Jag är helt klart nöjd med det. En vecka tog det att göra. Skall se om jag kommer ner till stan idag så det Jan överräckas.


Stickat på beställning. Det är inte ofta j...

mms_img773616755 (MMS)

Stickat på beställning. Det är inte ofta jag gör det men ibland. Denna mössan är till Esthers bvc sköterska som precis blivit mormor. Jag. Håller på med matchande strumpor som förhoppningsvis blir klara i helgen så de kan överräckas på måndag.


Mitt sista os projekt som hinner slutföras...

mms_img-85770825 (MMS)

Mitt sista os projekt som hinner slutföras. Det är ett par grytlappar som påbörjades på Grötö 2010. Hade det inte varit för os och wip wrestling så hade de fortfarande varit ofärdiga.


Ett till färdigt os projekt. Ett par match...

mms_img183121635 (MMS)

Ett till färdigt os projekt. Ett par matchande strumpor till mössan som gjordes tidigare under os. Jag har två projekt till anmälda. Ett finns det chans att få klart. Det andra kommer jag tyvärr inte hinna.


Eftersom man i osstickningen även måste re...

mms_img239002783 (MMS)

Eftersom man i osstickningen även måste redovisa nystanet som blev efter upprepningen så kommer det här. Har tre projekt till anmälda till os. Ett av de kommer jag bli klar med. Om jag lägger undan sjalen och tar itu med mina grytlappar finns det en chans att jag blir klar med de oxå. Sjalen, solution, ser det mörkt ut för. Har ett par varv kvar innan det är dags för spetsen och snart är os över.


Mitt andra os projekt var i grenen froggin...

mms_img-13183873 (MMS)

Mitt andra os projekt var i grenen frogging trampoline där man helt enkelt repade upp något. Min fd kofta till dåvarande Litenen, nuvarande Esther är numer ett nystan.


Jag är nu klar med mitt första os projekt....

mms_img-10784078 (MMS)

Jag är nu klar med mitt första os projekt. Bebis mössa till en kompis bebis. Nu skall det bara redovisas i de olika grenar som jag ställde upp i.


När man har trädgård finns det oftast lite...

mms_img-17318026 (MMS)

När man har trädgård finns det oftast lite som går att äta i den. Jag brukar oftast göra marmelad på det som finns i vår trädgård. Dock fick jag ett ryck nu provade göra te. Jag har torkat mynta, ananassalvia, smultronblad, hallonblad, vinbärsblad, vinbär, krusbär och smultron. Det är inte jättemycket smak men helt klart drickbart. Nästa mugg som drickes kommer jag lägga lite socker i muggen så blir det nog ännu bättre.


Först hade jag och herr prins bestämt oss ...

mms_img-14767017 (MMS)

Först hade jag och herr prins bestämt oss för att inte åka på semester i år utan bara vara hemma. Dock blev det tråkigt så vi bestämde oss för att åka och hälsa på moster mirjam i Kristinehamn. I Kristinehamn bodde vi hos moster föräldrar med deras hundar, Esther var överlycklig. Vi gjorde en del utflykter. Bland annat så var vi på atelje norrgården. Där köpte vi garn och ost samt fikade gott. På vägen hem från Värmland stannade vi till två nätter i Göteborg och då besöktes bland annat universeum vilket Esther tyckte var jätteskoj! Nu är vi hemma igen och myser i trädgården. Borta bra, men hemma bäst.


RSS 2.0