Namnsdagspresent till Esther. Lilla fröken...

mms_img126847734 (MMS)

Namnsdagspresent till Esther. Lilla fröken har sin första namnsdag idag. När jag och Esther var på stan fick prins besök här hemma och det var en god vän till familjen som hade med denna fina stol till fröken. Stolen är noga genomgången, man kan sitta på den, knuffa den och vända den upp-och-ner. Den piper dessutom när man sätter sig på den. En mycket trevlig stol. Nu ska vi bara lära Esther att man sitter på den ;-) tack så mycket för den!


Massa på att göra listan

Just nu är det fullt upp i familjen Boström. Lilla fröken har börjat få en egen vilja... och det märks!

På min sticklista finns det för stunden en massa saker som jag skall och vill göra.
* Present till M
* Present till en annan M
* Kofta till Esther
* Kofta till mig
* Klänning till Esther
* Vantar till mig
* Filt till kusin M
* Halsduk till Landskrona halsduken
* Strumpor till mig
* Strumpor till M
* Sjal till mig

säkerligen finns det en massa annat påbörjat oxå som jag har glömt

Sen vill jag sticka en sjal till mig och en kjol. I vilken ende skall man börja?

Stickfest i väst substitut. När man inte s...

mms_img-66761903 (MMS)

Stickfest i väst substitut. När man inte själv kan vara med på läger får man roa sig med annat. Jag beställde boken i söndags, i fredags fick jag mess om att den fanns för avhämtning och igår hämtad jag ut den. Har än så länge bara bläddrat lite i den men den verkar bra. Nu väntar jag bara hem mitt garn från tant kofta sen blir det nog strumpor till mig.


Stickfest i väst. I helgen går stickfest i...

mms_img118606369 (MMS)

Stickfest i väst. I helgen går stickfest i väst av stapeln och jag skulle hemskt gärna vara med mamma (www.stickmor.blogg.se), Annicka (www.nystat.se) och Marianne som är på Grötö men det blir inte alltid som man vill. På bilen är det prinsens julklappsvantar som jag har för mig att jag inte har bloggat om tidigare. De är fina och välanvända. Alltid trevligt att det man gör uppskattas. Här hemma stickar jag förfullt när tillfälle ges även om inget av det jag gör känns woho. Stickar för att få det klart så jag kan börja på något nytt men jag vet inte vad jag vill börja på.


Det projekt som jag är mest stolt över.

Det är snart dags för stickfest i väst, även kallad SIV. Jag skulle hemskt gärna åkt på det men det är inte alltid som det går som man vill. På deras blogg läste jag för ett tag sedan om att man kunde tävla om vinster från deras sponsorer genom att skicka ett mail till dem med en bild på ett projekt som man är stolt över samt en beskrivning över varför man är stolt över just detta projekt. Då tävlingen är slut nu så lägger jag upp mitt tävlingsbidrag här med bild och motivering.Det projekt som jag är mest stolt över att jag har gjort är min rosa spetssjal som jag gjorde 2009. Jag tror det var 2007 om jag såg sjalen på en blogg, vems blogg det var kommer jag tyvärr inte ihåg idag. Då jag blev så störtförälskad i sjalen frågade jag vad det var för mönster och fick då veta att det var Super Spiral Shawl av Meg Swanson och att mönstret fanns i boken A gathering of lace. Jag beställde boken och fick hem den. Läste igenom mönstret men förstod inte hur jag skulle göra.

Jag la undan mönstret och efter ett par veckor läste jag igenom det igen men förstod fortfarande inte hur jag skulle göra. I december 2008 var det julmarknad i Hässleholm som jag åkte till och där hittade jag det perfekta garnet till min sjal. Glad i hågen gick jag hem och tog fram mönstret men till min besvikelse förstod jag fortfarande inte hur jag skulle göra, och så pågick det tills en dag. I november 2009 när jag läste mönstret konstaterade jag att det stod ju precis hur jag skulle göra. Vad det var jag tidigare inte hade förstått förstod jag inte för det var ju så tydligt. Så jag la upp sjalen och stickade på. När det var dags för bården konstaterade jag att jag inte var riktigt förtjust i orginalbården på sjalen. Jag letade och hittade den för mig perfekta avslutningen på sjalen och stickade på den. När sjalen var klar mätte den ca 1,5 meter i diameter och av mina 3 hg garn jag hade från början återstod det ca 5 gram så det var maximalt utnyttjat.

Så när jag äntligen kom på hur man skulle sticka sjalen så tog det bara en månad för mig att färdigställa den och sedan dess är den flitigt använd både till vardag och till fest.

Sjukstuga. Här hemma har vi sjukstuga. Est...

mms_img-19293791 (MMS)

Sjukstuga. Här hemma har vi sjukstuga. Esther var förkyld sen innan sportlovet och på sportlovet fick hon ögoninflammation. Dock var hon inte speciellt påverkad av det utan det var bara någon enstaka dag som hon var kinkig. Till helgen som var blev hon frisk, trodde vi. I måndags när vi var och lekte med Esthers kompisar blev hon mer och mer hängig och det konstaterades feber. Åkte hem och bäddade ner henne i sängen där hon sov gott. I tisdags var allting bra igen.och febern borta. Igår kände jag mig inte på topp. Konstaterade feber även om det inte var så mycket. Esther var piggelin så vi gick och lekte. Kände sen hur jag blev sämre och efter en natt med frossa varvat med att jag svettades konstaterade jag i.morse hej feber 39.0 visade tempen och jag brukar ha 36.2 lite skillnad med andra ord. Jag tror inte att Esther är helt kry heller idag. Hon sov hela natten, var uppe i 2 timmar, dov 1 timme, sen ville hon mysa lite innan hon somnade i mitt knä och där ligger hon nu och utan möjlighet för mig att nå varken bok eller sticke. Just nu finns det mycket jag vill sticka. Jag håller på med strumpor till Esthers kompis och sen blir det tre par strumpor till som ska stickas. Jag håller på med en kofta till Esther och en till mig samt klänning till Esther. Sen är det överkast till spjälsängen och bidrag till Landskrona halsduken som är på g. Tror det var allt. Jo, jag håller ju på med ett par vantar till mig själv oxå. Nu var det nog allt. En del att göra med andra ord och just nu når jag inget för tösen sover så sött i knäet. Ah, jag är så nöjd med min kjol!


Nu är lilla fröken inte inte liten längre....

mms_img-14855578 (MMS)

Nu är lilla fröken inte inte liten längre. Då det bara stickas strumpor här så fick det bli en annan bild istället. Här provsitter Esther sin nya bilstol som köptes i torsdags, monterades i lördags och premiär användes igår. Det blev snabba ryck där. Orsaken är att Esther kan flytta sitt babyskydd när hon sitter bältad i det. Så istället för att sitta bakåtlutad lutade hon framåt. Men med denna nya stol skall hon inte kunna flytta.. Två av strumporna som skulle vara klara idag är det. Det tredje paret är halvklart. Dock kommer inte den mamman idag så det är lugnt. Träffar henne nästa måndag istället och då skall de vara klara. Jag fick därmed stickat lite på Esthers kofta. Det närmar sig slutet. Stickar på armarna nu.


Strumpor i massor. I måndags överlämnade j...

mms_img252952166 (MMS)

Strumpor i massor. I måndags överlämnade jag strumpor till L och M. Ms mamma A fick en burk sylt. På måndag som kommer skall vi träffas hos M och sonen C så nu är strumpstickningen i full gång. Har tre par som skall vara klara till söndag kväll. Detta är de första. Sen skall det bli en runda sylt till oxå. När det är klart så blir det nog inga strumpor på ett tag. Måste få färdigt tösens kofta och klänning.


Och så var det strumpor till kommande näst...

mms_img145522119 (MMS)

Och så var det strumpor till kommande nästkusinen. I veckan har vi fått reda på att det skall komma en ny liten släkting till världen så jag fick bråttom att sticka ett par strumpor till den lille/lilla. Min kusin bor en bit härifrån och jag visste att vi skulle träffas igår så det var bara att få full fort på stickorna. Jag hade fäst trådarna när eftertexterna i antikrundan började, timeing. Strumporna överlämnades igår och kusinen blev glad för de.


Strumpor till Linnéa. Vi är ett par tjejer...

mms_img-20497167 (MMS)

Strumpor till Linnéa. Vi är ett par tjejer med barn i samma ålder som har träffats på bvc och deras babycafé. Vid årsskiftet blev våra barn för gamla för att vara med på babycaféet och vi var ett par som valde att fortsätta träffas. Veckan innan lovet var vi hos M, denna vecka hos L och nästa vecka skall vi till den andra M. När man går bort känner jag att jag vill ha en liten present med mig till värden/värdinnan. Jag är därmed fast i strumpträsket. M fick innan lovet ett par blå strumpor. De på bilden är till Linnéa och egentligen skulle de lämnats i måndags men inte blev jag klar i tid. På måndag som kommer skall vi då till M och då hoppas jag att Ms strumpor är klara så att både L och M kan få sina.


RSS 2.0