Gott nytt år =)

Jag önskar alla mina läsare ett riktigt gott nytt år. Hoppas att det nya året blir precis så som ni önskar.

Jag sitter i nuläget hos svärföräldrarna där nyåret skall firas. Det blir jag och prinsen. Svärfar, svärmor, svåger A och svägerska A. Det skall bli trevligt. Vi var här även för två år sedan och det var trevligt då och det hoppas jag att det blir i år igen.

Nyss röstade jag i SYTYCK utmaningen. Det skall bli spännande att se vem som vinner. Självklart hoppas jag på att jag vinner. Dock röstade jag inte på mig själv då det nog inte är helt i enlighet med reglerna. JAg röstade på stickmor =) Hon har jobbat hårt med sin tröja =)

Kommentar om en julklapp

Av Litenbror och svägerska C fick jag en träningstopp (läs tränings BH) i julklapp. Provade den och visade hur det såg ut för Prinsen. Följande dialog utspelade då sig

P – Är den inte lite liten?

J – Vaddå? Nej, den passar perfekt.

P – Skall du inte ha någonting utanpå?

J – Nej, varför skall jag ha det? Den sitter ju bra.

P – Men är du säker? Jag tycker du skall ha någonting utanpå.

J – Varför då?

P – Ja så det inte blir så kallt

J – Kallt?

P – Ja, det är ju bar hud här, här och här (pekar)

J – Va?

P – Ja, den döljer inte så mycket

J – Men du, detta är en träningstopp som man har UNDER en t tröja eller liknande. Den används som underkläder. Givetvis skall jag ha en t tröja utan på.

P – Vad bra =) 

Prinsen har pratat om toppen som om att den var en träningströja och jag som en träningstopp (underklädesvarianten) det var ganska förvirrande innan vi kom underfund med vad den andre menade =)


SYTYCK utmanings resumé”Din utmaning blir att dansa BROADWAY STYLE!

Då ska vi se vad du är för en… Möbius, sockar och missnöje med
kollektivtrafiken. Och jag log stort över formuleringen om att du Inte
Ville Missa att anmäla dig till det här! Härlig inställning! Det var
inte så många bilder på din sida, men jag letade reda på din ravelry
och bläddrar lite bland dina projekt och tänker så här: Du stickar i
många olika färger, men helst med en tråd i taget. Jag känner igen
mig! Men så lärde jag mig greppet och upptäckte att jag letade
inspiration och projekt i helt nya hörn av stickvärlden! Nu är det min
förhoppning även för dig! Bland alla världens färger, motiv och
tekniker vill jag se dig greppa två trådar i taget i ett projekt som
är precis så stort eller litet du vill!”


Detta var den utmaningen som jag fick av VisaLisa i min SYTYCK utmaning. Eftersom jag i stort sett bara stickar strumpor så beslöt jag mig för att fortsätta i min anmälda kategori (Quickstep) och därpå applicera min utmaning, det vill säga Brodway Style. Efter en hel del letande i mina böcker så föll polletten ner. Jag skall sticka Nordish Inspirieret socks från Socken aus die Welt. Jättefina strumpor men de kräver sitt lugn.

 

En av de främsta orsakerna till att jag valde just att sticka strumpor är att dels stickar bara strumpor och dels att jag ansåg att det var ett lagom stort projekt. Jag satte som personligt mål att strumpa nummer 1 skulle vara färdigstickad innan jul och det fixade jag. Ett kort ögonblick var jag inne på att sticka en sjal men det projekt lade jag ner ganska snabbt då jag dels inte är någon van sjalanvändare och dels ville ha ett litet mindre och mer greppbart projekt. 

Fast om sanningen skall fram så har jag faktiskt stickat med två färger tidigare och det är mina vantar (där jag tappade den ena precis innan jul och hade turen att hitta den dagen efter). Men det var ju då en parantes.

Tillbaka då till strumpan. Efter att ha fått hjälp av mor att bestämma vilket mönster jag skulle sticka så var det då dags att välja vilket garn och färg jag skulle använda mig av. Alltid lika problematiskt att välja. Efter att ha läst och jämfört antalet meter i nystanen med mönstret så resulterade det i att det blev ett par vita strumpor med lila fåglar på. Sen så var det dags för mig att sätta igång med stickandet.Den först biten gick bra. Att fixa tårna var inga problem eftersom jag redan tidigare provat på att sticka shortrow tår. Sedan var det den svåra biten det vill säga att blanda in färg nummer två. Trots att jag höll tungan rätt i mun så blev det fel på undersidan =( Så då var det bara att repa upp och börja om. Sedan flöt sticket på sakta men säkert gick det uppåt. Några småfel hittades längs vägen men det är smällar man får ta. Jag är så nöjd med strumpan. När jag kom till hälen så var det bara att sticka på på den. Enkelt och lätt att bara hålla reda på en färg och en tråd =)Efter hälen så kom då skaftet eftersom strumpan stickades från tån och uppåt. Att sticka skaftet var en riktig fröjd då den bara bestod av mönstret på undersidan av foten. Det vill säga ett enkelt mönster bestående av 10 maskor och fem varv. Och då jag gjort det mönster under hela foten så gick det snabbt och enkelt. Skaftet gjorde jag en repetition längre än vad det skulle vara egentligen eftersom jag tycket att det blev lite väl kort (jag brukar använda mig av korta strumpor normalt sett). Spänningen var på topp huruvida garnet skulle räcka (det vill säga om jag skulle ha använt mer eller mindre än halva nystat). Efter att ha avmaskat strumpa nummer 1 så vägde jag resterande nystanet och de hade då en vikt på 25,5 gram vilket innebär att det bör finnas garn tillräckligt till strumpa nummer 2. 

Tack VisaLisa för en kul och rolig utmaning. Jag har fått mersmak för att sticka med fler än en färg och kommer definitivt att göra om det (måste bara få klart strumpa två först). Jag har under utmaningen hittat många nya intressanta mönster som jag vill sticka och listan på ravelry blir bara längre och längre hela tiden =)

Jag försökte mig även på en liten bebis tröja men jag gav snabbt upp det projektet då jag inte gillade att kanten nertill rullade sig. Jag kan definitivt tänka mig att sticka den tröjan igen men skall då se till att jag gör en resår eller mosskant så den inte rullar sig.


En färdig strumpa till SYTYCK

0-130ff38e330d5a261974435059aa5d91.png

Så här fin blev min första SYTYCK strumpa. Är nöjd med resultatet och strumpa två är på gång.

Sammanfattning på utmaningen håller på att författas och kommer snart på bloggen.


Enligt kusin – pensionärsvarning

Jag omtalade för min två år äldre kusin att jag hade fått en ”dramaten” i julklapp. Jag tycker ju då att en sådan är stentuff. Dock är inte min kusin av samma åsikt vad gäller den. Hon ansåg att det var pensionärsvarning på det. Illa, illa, 25 år och redan pensionär =)

På julafton började jag på december strumporna i strumklubben Twinkleberry heter mönstret och jag stickar det i ett Regia garn som jag köpte i tyskland när jag och prinsen var där på semester. Det är olika nyanser av lila. Mycket trevligt garn =) Jag kom ju på att jag måste sticka färdigt de och rapportera in de innan nyår (inte omöjligt, eller) för att vara direktkvalificerad till strumpklubben ano 2010.

I morse blev det en tidig morgon då vi åkte från Hven. Eller egentligen inte då jag gick upp en timme senare än om jag skulle gå ut och gå. Dock var frukosten tidigare än vad den brukar vara. Brukar äta vid halv sju och nu blev det redan vid strax efter sex. Men det är det definitivt värt.

På öa blev det även montering av Grevbäck, det är tv bänkar från IKEA. Vi hade införskaffat 3 stycken till vårt rum och det var perfekt passform på dem. Jag tror att vi har cirka 15 cm över totalt sett =) Kunde inte bli bättre och dessutom är de perfekt i höjd för att passa in på vårt snetak.

Sitter och funderar på vad jag skall spendera mina julklappspengar på. Det är svårt val. Jag vet vad jag vill ha men riktigt så långt räcker inte pengarna =) Jag vill nämligen ha både boxhandskar och ett par Elvis böcker. Jag skall se om jag idag eller i morgon kan komma till bokhandeln i Kävlinge och införskaffa någon Elvis bok. Är dock inte säker på att de har alla böckerna som jag önskar där men en är bättre än ingen. Jag har ju bil så jag kan ju be mor släppa av mig vi bokhandeln istället för hemma…

I övrigt så får jag en lugn vecka. Prinsen jobbar kväll så jag är helt själv på kvällarna måndag till onsdag. Skall tillbringa det med att träna, mysa med te och sticke samt plugga i fatt med min tyska och registrera mig om till nästa delkurs eller om jag väljer att stå över denna terminen och ägnar mig åt annat i stället. Köpte Harry Potter på tyska när jag och prinsen var där. Skulle kanske ta itu med att läsa den i stället….

Idag är det tänkt att hända följande

 • Jobb till 17
 • Lämna bilen till mor och bli lämnad vid Hellbergs
 • Äta kvällsmat och plugga tyska
 • Träna army kl 19,15
 • Hem och ducha vid 20,30
 • Csi NY med te och sticke kl 21
 • Sängen kl 22

Kvällen är räddad =) 


Kusinbesök

Då skall jag till kusinerna i Halmstad på besök idag. Det blir jag, mor, far och litenbror. Det var först tänkt att svägerska C och Prinsen också skulle med men de jobbar så tyvärr kunde de inte deltaga.

Efter att vi har varit hos kusinerna åker vi till Ön. När vi kommer dit så är Kantor L och Prinsen redan där. De har då värmt upp huset till oss =) På öa skall vi vara ett par dagar och bara ta det lugnt. Innan det är dags att åka tillbaka till stan och verkligheten =)

Sitter och läser i min Selma, Anna och Elsie bok. Mycket intressant men bitvis lite knepig att hänga med i meningarna då de nte stavar och skriver så som vi gör idag. Men den är väl värd att läsa. Läser även en massa i min "Lär dig springa" bok. Det finns en massa matnyttigt innehåll där.

Nu skall jag strax se till att få på mig lite kläder. Tror inte det uppskattas att jag åker och hälsar på släkten i mysedress =)

Julafton 2009...

0-47cedd141bac48c58c3258feab879160.png

Då var julafton 2009 slut och det är dags att sova. Bilden ovan togs i morse innan jag åkte iväg till föräldrarna. Får blev det lite umgås innan det var dags för lutfisk kl 14.30. Därefter åkte jag och litenbror till kävlinge där vi hämtade prins, julklappar och julgodis. Tillbaka i landskrona blev det gröt. Efter en stund kom "tomten". Tomten han hade med en massa fina paket till mig. Jag fick en kokbok, en träningsbok, en bok med brev mellan selma lagerlöf, anna oom och elise malmros, en tränings topp, en ask med nötter, pengar, sköldpaddsörhänge, kräm för nagelband, dramaten, två tomtar och en kitkat från min hemlis samt roliga stickboken som jag tyvärr redan har men kommer att vidarebefodras till annan mottagare. Tror att det var allt. Jag tackar och bockar för alla fina paketer. Jo, jag fick pirates of the carabian dvderna oxå.

Efter tomten var det dags för köttbullar, kål och lax. När det var uppätet ägnade sig var och en till sitt. Själv läste jag i mina mycket intressanta böcker. Knappt så man kan slita sig.


Vid kvart i tio åkte jag, far, prinsen och kantor L till kyrkan. Mor slöt upp där efter att ha lämnat faster M hos henne. Efter kyrkan åkte mor hem till sig. Jag, far och prins är hos farmor. Skall sova här nu fram till 5.45 i morgon.


Tack och god natt och god jul önskar en trött Kida från farmors säng.

 


Nu är det jul =)

Då var det jul. Alla julklappar är inhandlade. Tre kvar att slå in. Massa tvätt att tvätta och ta hand om. Sen sova.

Efterlysningen är avblåst

Det borttapapde objektet (två högervantar) är återfunna på vägen mellan Ica och jobbet. Operation paniksticka nya vantar är därmed inte nödvändigt =)


Efterlysning

Jag efterlyser två stycken högervantar. Dessa är troligen tappade någon stanns mellan Nova Lund - Ica Kvantum Mobilia - och jobbet. Hade de när jag gick från jobbet till Nova men de var borta när jag skulle gå hem =( eller den ena var borta. Det är en färgglad i lite tunnare ullgarn som sitter i en lite tjockare vante i naturvitt ullgarn med grått stjärnmönster. Om någon hittar dessa vantar är jag oerhört glad och tacksam.

Army Outdoor i snön


Massa kul med utelekar i snön =) Och mer snö skall det bli idag enligt vädret

Ett riktigt snögit Skåne.

0-27b63e06b58890987a456b7a17382a27.png


Ursäkta dålig bild kvalitet, mobil och mörkt ute genom fönster blir inte alltid bra. Men, det är så fint ute. Jag har aldrig varit med om så mycket snö ute innan. Jag kan ha fel men någon snö innan jul brukar vi inte ha. Det snöade igår när jag var på army (som jag tycker jag känner i magen), dock bara lite. Sen var det uppehåll när vi åkte till lund. I lund snöade det och sen vi kom hem vid 16 igår har det snöat utan uppehåll och det har dessutom tilltagigt.

Nu skall jag leta upp mina raggsockar och återgå till sängen. Dock med öppen gardin så jag kan fortsätta se på snön.

 


Utelekar i snön =)

Idag var det organiserade utelekar för vuxna, det vill säga Army träning. Det var helt klart annorlunda att ha det i snön. Men det var kul. Och så tyst det var.

Mina strumpor som fick ny fot och nya tår blev klara igår och värmer nu mina fötter trevigt.

Kväll nu. Den skall tillbringas med Pirates of the Carabian (mitt förslag) eller någon annan fil (Prinsens val) Stekt panerad spätta och stickning. Samt pepparkakor med ädelost till efter rätt *mums*

Tidig morgon, sen kväll, mer snö och nästan ett par strumpor

I går blev det ganska sent i säng. Gick och möte mor min vid 21,30 tiden och sen gick vi hem. Hon godkände julgodiset *mums* och passade även på att provsmaka knäcken :P Sedan satt vi och snackade ett tag. Vid halv tolv tiden blev det dags för sängen. Klockan ringde sedan 4,35 i morse för att kunna ta sig ut på morgon rundan. Mamma följde med. Det var trevligt att få sällskap på turen.

I nuläget så snöar det rejält utanför fönstret. Eller snön far ganska mycket men om det är ny snö eller om det är snö som redan har trillat ner det vågar jag inte svara på. Men det ser fint ut. Och jag har inget emot att sitta inne med min tekopp och titta ut på snön. Dock måste jag ta mig ut på lunchen och införskaffa bland annat spätta och renskav till helgens middagar.

Det var tyskachat igår. Den sista för denna kursen. Passade på att sticka på mina sovstrumpor de som jag hade slitit ut under foten och stickar om från där hälmiskningarna är klara och sedan fram mot tån. Håller på att minska för tårna nu. Undrar om de kommer att bli lite korta men det gör inte så mycket. Så länge de går på foten. Jag skall ju bara ha de hemma när det är kallt om tårna.

Kvällen idag kommer jag eventuellt att vara gräsänka. Det är avslutning för lärarna i byn och Prinsen skall följa med de till Lund för avslutningslunch. Vem vet hur sent det kommer att bli =) Så länge han har det roligt så får han vara iväg. Själv så skall jag mysa framför tvn med min stickning och vilt och svamppaj =)


Ingen mer snö....

... än... men det ser hoppfullt ut enligt meterologerna. I nuläget har vi uppskattnignsvis 5 cm snö och ett par minusgrader. Jag tror det får bli termobyxor i morgon med. Nu sitter jag och pluggar tyska samtidigt som jag väntar på att mor skall komma.

Allting är vitt, vitt, vitt =)

Igår eftermiddags började det snöa. I början så la det sig bara på gräsmattan. När jag kom till Kävlinge så var det vitt på stationen, ett tunt lager men ändå. Sedan fortsatte det snöa. Marken var täckt av snö när jag åkte och tränade. På väg hem från träningen så gick det bitvis inte att cykla på grund av att det var så mycket snö och det fastnade under stänkskärmarna. Hela kvällen fortsatte det att snöa och i morse när jag gick ut så var allting täckt av snö. Trevligt. Gick nästan hela min morgonrunda. Kortade av den lite vilket var tur eftersom det tog betydligt längre tid än vanligt… Allting är vitt. Har inte varit med om dess like i december tidigare =) Kanske kan få en vit jul :P

Det var julklappsbyte på jobbet idag. Totalt var nio personer med i bytet. I huvudsak så var det julsaker som gavs/ficks. Dock inte jag, eller jo jag gav julsaker (två ljuslyktor med ljus), i det paketet som jag fick så var det en orange mugg vita blommor. Jättefin mugg som är invigd med grönt te.

Första strumpan i SYTYCK är nu helt färdig. Fäste trådarna innan idag. Den är så fin. Lite kort i skaftet bara trots att jag gjorde det längre än beskrivningen. Dock så fanns det tyvärr inte utrymme för ytterligare längd i skaftet då jag efter strumpa nummer 1 hade 25,5 gram garn kvar av 50 det vill säga i princip hälften. Har påbörjat nummer två och håller nu på med att sticka tårna på dem =)

Idag är det tyskachat som står på schemat skall leta upp mina söndriga strumpor som var med på bion. Det är bara rundstickning, runt, runt, runt =) inget att tänka =) Ganska tråkigt men ibland nödvändigt. Kom ju en bra bit under bion och kommer kanske en bit till nu så jag kan bli färdig med de snarast möjligt. Kan vara skönt att ha dem i dunsockarna. Sen när de är klara så har jag ytterligare ett par strumpor där jag behöver nya fötter. Men det är både grövre stickor och garn så det går betydligt fortare. Kanske borde ta ut dem till Hven dessutom så jag har ett par strumpor där med. Eller så gör jag ett par helt nya strumpor som jag kan ha där. Har ju en massa strumprestgarn =)


26 gram kvar och snart färdig

26 gram vägde mitt vita nystan i min SYTYCK utmaning och jag har 0,5 varv plus avmaskningen var innan den första strumpan är färdig så det känns hoppfullt att garnet skall räcka åt strumpa nummer två också. Och skulle det krisa så har jag ett extra nystan även om jag föredrar att inte använda mig av det. Sammanfattningen av detta är att det förhoppningsvis kommer att komma en bild på den första färdiga strumpan och en slutrapport på hur det har gått för mig i denna utmaning.

Det snöar i Skåne även idag och det ligger nu lite snö på gräsmattorna. Det är inte lika stora och fina flingor idag som det var igår men man kan ju inte få allting. Igår var det precis som att någon skakade ett duntäcke på ovanvåningen. Stora och fina flingor.

I morgon är det torsdag och då är det stickcafé men tyvärr så skall jag inte dit =( Jag skall istället ha tyskachatt och förbereda mig inför vår övernattningsgäst. Det är Stickmor som kommer på besök. De skall ha tjejkväll på hennes jobb och sedan sover hon över.

Kvällen idag skall dels tillbringas med box. Frågan är dock hur det skall gå efter armyn i måndags med P har jag träningsvärk i armarna och det är P som har boxen idag. Tror jag kommer att tycka synd om mina armar i morgon =)


Letande efter Hemlis 6 och lägesrapport i SYTYCK

Det är inte lätt att hitta vem som skulle kunna vara ens hemlis. Det var sparsamt med ledtrådar i paketet. På kortet som medföljde står det ”Det är mina små gnuttar som hjälpt mig med paketen”. Det innebär ju då att hon har barn, eller? På omslagspappert var det en poststämpel från Landskrona men det var stämplat den 8/12 och så lång tid brukar det inte ta att få ett paket från Landskrona till Kävlinge. Det fanns poststämplar även på frimärkena men de gick tyvärr inte att läsa. Så så mycket klokare på vem som är min hemlis är jag då inte.

I helgen skall jag gå bort till Handarbetsboden i byn och införskaffa två nystan garn till min hemlis. Det stod uttryckligen på hennes blogg att hon önskade denna sorts garn. Tänkte göra en extra liten julklapp till henne med dessa två nystan och ett par stickmarkörer (kom ihåg att stickmarkörer måste göras).

Läste på min hemlis blogg att mitt paket till henne har kommit fram som det skulle och att det gillades. Både garnet och tillbehören verkade falla henne i smaken =) Skönt det. Då är jag på rätt väg då ju =) Jag tyckte att det var snabbt marscherat av posten. Jag postade det i söndags vid lunch och igår var det framme hos mottagaren. Jag erkänner att jag har varit dålig på att kolla upp var min hemlis bor men det är uppåt i landet.

Lägesrapporten i SYTYCK då. Jag har en ruta kvar på skaftet innan jag skall börja sticka min resår stickning så det går framåt. Om det går som jag vill så är jag klar med strumpa nummer ett denna vecka. Sen får jag sticka strumpa nummer två under juldagarna. Det är ju lite långledigt framöver =) Förhoppningsvis så kommer jag innan den 11/1 när verkligheten är tillbaka att ha stickat strumpa nummer två och även stickat på mitt julprojekt. Måste bara gå igenom min byrålåda för att se vad jag har för garn som jag kan använda till mitt projekt. Eller så gör jag som så att jag tar blandade restgarner. Det kan fungera det med =)

Till helgen skall jag träna, handla julklappar, fixa hemma, plugga massa tyska. Fullt upp med andra ord. Jo fixa hemlisjulpaket och stickmarkörer. Samt njuta av att det är den tredje advent. Jag skall ”bara” vara ledig 5, 7 och 8 januari men lillejulafton är halvdag så det blir en hel del ledigt och dessutom så var det mindre att göra på jobb i fjol i mellandagarna så förhoppningsvis är det så i år med.


Hemlis 6 paket nr 1

0-70a7b62e9bf8ef1b885fb646bfdd7ccf.png

Idag när prinsen kom hem såg han att det låg en avi i mitt namn i lådan. Som vanligt så går tiden långsammare när man längtar efter något. Hemma var det först kvällsmat, fixa med julgodiset som gjordes igår SEN var det dags att gå och träna. På vägen till träningen hämtade jag ut paketet. Underbart paket. 2 inslagna paket som jag skall öppna på julafton, om jag kan hålla mig så länge. 1 nystan opal i färgerna gul, orange och blå och ett nystan 100 % ullgarn från Kilaforsgarn i naturgrått frågan är bara hur många meter det är i härvan eller per 100 meter så kan jag väga nystat och sen räkna ut hur många meter det är. Hittade garnet på nätet men inte antalet meter. Någon som vet hur många det är? Garnet ligger till vänster om mig. Fint är det.


Träningen idag var riktigt jobbig. Men skönt. Alltid trevligt att ta ut sig ordentligt. Orkar knappt lyfte armarna. Det är då det är extra skönt att mmsblogga ;-)


Lucictåget på jobbet var en trevlig och intressant upplevelse. Skönsång skulle jag inte kalla det men det är alltid kul när det händer något.


Nu skall jag se klart CSI innan det är dags för sängen.

 


Luciatåg på jobbet och snö i Skåne

Idag är det luciatåg på jobbet. Det skall bli fint att se. Förra året var jag med och gick och sjöng/skrålade så det skall bli trevligt att sitta på den andra sidan nu =)

Igår var det  det stora julbaket som stod på schemat. Totalt tio sorter blev det som jag och svägerskan gjorde. Följande blev det

 • Vitchoklad och lime kola
 • Vanliga knäck (tror de tyvärr blev lite hårda)
 • Apelsin och pistage knäcke
 • Vaniljkola
 • Mozart kulor
 • Pepparkakstryffel
 • Kardemummatryffel
 • Vitchoklad och pistage tryffel
 • Rocky road
 • Wiener nougat

Baket blev inte riktigt som jag hade tänkt men det kan det inte alltid bli. Pepparkaks och kardemumma tryffeln ser lika dan ut så den kommer man inte veta vilken sort man äter av förrän man sätter tänderna i den. Knäcken blev nog lite hårda (det lät som det när lillebror satte tänderna i dem). Det fanns bara ett paket nougat i affären så det användes i Mozartkulorna till Wienernougaten försökte jag göra egen nougat. Har ingen aning om jag lyckades eller om det blev mög av det. Men det märker vi på julafton. Svägerskan C var med och hjälpte till. Det var trevligt. Skall göra en liten burk åt henne som jag skall be mor ta med hem till henne.

Men så var det ju även en liten notis om snö i min rubrik. När jag cyklad hem från att ha handlat till hela kalaset så snöade det. Bara lite lite men det var snö i allfall. Sen slutade det för att på kvällen börja igen. I morse när vi vaknade så var det faktiskt lite vitt på marken. Det är inte ofta det är vitt så här tidigt på säsongen här i Skåne. Normalt så brukar det komma lite efter jul som singlar ner på morgonen och är slask lagom till lunch.

Igår när jag ändå var i affären så passade jag på att skicka mitt första hemlispaket. Jag är nu spänd på att se vad mottagaren tycker om det. Jag har redan tittat i hennes blogg för att se om det har kommit upp något (även om jag vet att det inte har lämnat posten än och är hos henne först i morgon). Hoppas att jag har slagit huvudet på en spik och prickat rätt på innehållet. Jag har läst i hennes blogg att hennes stickmarkörer har en förmåga att försvinna. Tar det som ett omen att jag borde sätta mig ner och göra ett par. Behöver ett par nya till mig själv med. Det är alltid bra att ha ett lager hemma.


På väg till malmö och Luftslottet som sprängdes.

63fcdd5f68c437411a1063a42e5857f3.png

Nu sitter jag och prinsen på väg till malmö. Han har bjudit ut mig på bio. Vi skall se på luftslottet som sprängdes. Den sista av millenium triliogin. Det skall bli spännande. Vi har sett de första två och har de även på dvd.
Det blev ingen army idag. Inställt :-( fick ju veta det tidigare i veckan så det var ingen nyhet men tråkigt i alla fall. Jag körde 45 minuter på crossträningen i stället bättre än inget men inte alls lika kul.


I morgon kommer min svägerska C på besök. Vi skall baka julgodis. Det skall bli gott och kul. Måste bara ta mig till affären och införskaffa alla ingredienser. Det blir en hel del när man skall göra allt som är gott, eller nästan allt. Man kan ju inte skippa någon sort.


För övrigt så märks det nu att vintern är på väg. Trots massa kläder så är det kallt när man är ute. Tänk om man kunde få en vit jul. Men det är bara önsketänkande i skåne. Oh nästa stopp är malmö. 1.5 timme tills bion börjar.

 


Utmaningen i SYTYCK – att fota sina händer

Det var nu dags för en ny utmaning i SYTYCK gruppen. Att fotografera sina händer. Det är verkligen inte det lättaste så jag fick ta till hjälp. Tur att man har familj som ställer upp =) Så här ser mina händer då ut när dom stickar. Det är mina SYTYCK strumpor som jag höll på med. Jag har nu kommit så pass långt så att jag har stickat hälen. Skall ha två vita varv innan jag skall börja på benmönstret. Jag skall idag passa på att väga mina nystan så jag vet hur mycket jag har kvar. Det är ju bra om man inte har använt mer än hälften när man är klar med första strumpan =)

  

I dag är det fredag och då innebär det att det är fredagsmys med prinsen. Jag skall se på ”På spåret” och äta gott. Vad vi skall äta vet jag dock inte. Men det är sådant som alltid löser sig.

  

Är faktiskt lite imponerad över att jag har gjort foten färdig på den första strumpan. Benmönstret är samma som undersidan på strumpan och det var ju den lätta biten att lära sig så jag har gott hopp om att bli helt klar med den första strumpan inom en snar framtid =) Sen har jag bara en strumpa till och sen är paret färdigt =)

Stickcafé idag =)

Idag är det ingen chatt med min tyska grupp. Funderar på om jag skall åka till Landskrona och gå på stickcafé. Det brukar vara trevligt =) Jag frågade prinsen igår om jag skulle gå eller inte och vi körde först ”elle belle bi” och då blev det stickcafé, sen körde vi sten sax påse om jag vann (bäst av 3) så blev det stickcafé, jag vann. Den tredje ”leken” var att om det när Prinsen slog över till en annan tv kanal var reklam på den kanalen så blev det stickcafé. Och där var det reklam… =) Skall ringa och höra om det finns plats för mig. Man vet aldrig. Det kan vara fullbokat.

Igår bokade prinsen bio biljetter till lördag. Vi skall iväg och se på ”Luftslottet som sprängdes”. Fick av mor höra att Liten bror hade sett det och tyckte den var bra. Får hoppas att vi också gör det. Jag fick bestämma tiden och det blev eftermiddags föreställningen. Tur är nog det då det är ombyggnad som gäller i Malmö och inte det lättaste att ta sig dit och hem. Till bio krävs det en lätt stickning och det hade jag igår ingen igång. Men tog då tag i saken och plockade fram mina söndriga ”sovstrumpor”. Fryser om fötterna på kvällar och nätter och brukar sova med strumpor men efter ett tag så gick de i sönder. Så nu har jag repat upp dem precis innan minskningen efter är hälen är klar. Letade sedan upp ett reststrumpgarn och har nu fäst det så nu är jag redo för bio =)

VisaLisa har i SYTYCK utmaningen bett om att se händer när vi stickar. Det är inte lätt att fotta sig själv. Så om det blir stickcafé idag så skall jag be mor min ta foto på mig när jag stickar på min utmaningsstickning. Och om det inte blir något stickcafé så får det bli prinsen som får förbarma sig över mig =)


Så här ser det ut på Kävlinge station just nu.

0-5355df0444d5292d86ebc7adc9aada09.png

Så här ser det ut på Kävlinge station just nu. Det vill säga att jag sitter och stickar. Tåget skall gå 7.26. Jag kom till stationen 7.20 då är tåget försenat till 7.45. Där rök min flex tänkte jag. Aja, ingen större fara bör ju vara på plats till prick åtta. Efter en stod ropar de ut att vi är sena och tåget har tekniska problem. Ännu senare tåget är inställt. Då var kl 7.30. Vi blev hänvisade till nästa ordinarie tåg kl 8. Nu blev det ingen plus flex, ingen noll flex utan MINUS flex jä*la skånetrafiken fattar inte varför de skall ha sådana problem med att få bussar och tåg att gå i tid. Bussen till centrum var oxå försenad.

Mina SYTYCK strumpor gick ett par vart framåt nu men det blev så kallt för mina stackars fingrar inget kul. Dessutom är inte mösterstickning med diagram något kul att hålla på med när man är ute. Retar mig på att jag inte hade med några enklare strumpor oxå.

Frackprovning på prinsen gick bra så nu har vi en sådan till honom. Han var riktigt stilig ;-)

Nu står vi äntligen på tåget. Det var på tiden. Kalla är vi oxå då det inte finns vänthallar i kävlinge.
Dagens aktivitet består av jobb och där är det snart informationsmöte. Sen blir det box. Kvällen kommer avslutas med kvällsmat framför tvn med prinsen. Förhoppningsvis kommer jag även kunna inkludera sticke och tyska.


37/50 och 15 sorters julgodis

Jag är nu på rad 37 av 50 på mina SYTYCK strumpor. Det går som sagt sakta framåt. Nu börjar man dessutom kunna se vad mönstret skall föreställa och det är ju positivt. Om jag stickar på de lite varje dag så kommer jag nog kunna presentera en färdig strumpa lagom till julafton. Sen så har jag ju då en strumpa att sticka på under mellandagarna =) Tillsammans med alla mina andra pågående projekt, bara strumpor. Jag vill även påbörja en Revetouli sjal (reservation för stavning). Har fint Kaunigarn där hemma som bara väntar på att bli använt.

Till julsemestern har jag valt fram årets stickprojekt. Har som sagt valt och vad det blir det får vi se när det är dags för semestern. Men det blir nog bra *hoppas* Har funderat ett bra på att sticka det men har inte vågat. Tycker det verkar vara pilligt men det skall nog gå bra. SYTYKC utmaningen handlade ju om att utmana sig själv =)

Jag fick förra året en bok av prinsen i julklapp. Julgodisboken heter den. Har bläddrat och tittat och är i nuläget uppe i 15 olika sorters julgodis. Det är aningen för många eftersom vi inte är så många som firar jul ihop. Får se vad jag kan hitta för något som jag kan ta bort. Som tur väl är så skall svägerskan C vara med så jag har någon att dela allt med =)

I kväll. Fixa med kläder till Prinsen.


Resultatet av lördagens färgning.

2443f459fd1802dc6ea3e5d7acedb67e.png


Överst till vänster har vi det blå lila garnet med äggfärg överst till höger har vi det turkos rosa garnet från Kool Aid (smakerna blå hallon lime och körsbär) ner till vänster har vi det gul röda äggfärgs färgade garnet och ner till höger har vi det grön rosa där det gröna är äggfärg och det rosa jordgubbs Kool Aid.

Nu när sjalen är klar finns det helt plötsligt tid att sticka på annat. Jag har nu fått full fräs på mina SYTYCK strumpor. Är snart klar med den första foten. Åtminstone känns det så. Bara att fortsätta så har jag kanske två om ett litet tag. Dock såg jag att jag har stickat fel på strumpan men det får vara så det är bara ett livet fel och det skall ju synas att de är hemmastickade ;-)

I lördags var det army och igår hade jag träningsvärk i baken och låren så till den milda grad att jag knappt kunde sätta mig ner. I morse när jag vaknade hade jag ingen värk i baken. Skönt tyckte jag och reste mig upp. Problemet var dock att träningsvärken inte alls var borta. Den hade bara förflyttat sig så nu sitter den på insidan av låren. Och det kändes när jag gick upp...


Julbord nummer två och jag hann.

0bd8ee27796d3f7885c8c96018d18286.png

 


Då sitter jag och prinsen på tåget ner till malmö. Vi skall till Moriskan med mitt jobb och äta julbord. Det skall bli kul och gott. Julbord är alltid trevligt. Skall bli intressant att se vad detta innehåller.
I morse var det army träning ute. Skönt att vara ute i friska luften det är vi på tok för lite. Dock är det så att tåget ännu inte lämnat kävlinge station. Irriterande när man har en buss att passa. Jä*la skånetrafiken. 6 minuter sena KRYPER vi från kävlinge.


Sjalen blev som synes klar. Den är stor och fin under På spåret fäste jag trådarna. Jag valde att inte blocka den då den var alldeles lagom stor när jag maskade av den. Jag fasade nämligen att den skulle vara större än vad den är.


Efter träningen idag så passade jag och prinsen på att se flickan som lekte med elden. Den var bra men män som hatar kvinnor var bättre. Efter filmen var det garn färgning som gällde för mig. Jag hade äggfärg och Kool Aid. Till detta hade jag fyra nystan ofärgat strumpgarn. Jag blev nöjd med 3 av de 4 nystanen. Får se hur de ser ut när de har torkat och jag har nystat upp det. Det första var gul och röd äggfärg, det andra var grön äggfärg och rosa Kool Aid, det tredje var blå och grön äggfärg och det fjärde var rosa och turkos Kool Aid. Kol Aid färgerna var smakerna körsbär, jordgubb och blå hallon lime. Det jag inte gillade med det rosa gröna var att färgerna flöt ihop förmycket.


Nu är det bekräftat att vi kommer missa vår buss, irriterand.

 


Det blir stort – jättestort

Jag vet dock inte hur stort det blir men jättestort. Det är givetvis min runda sjal jag pratar om. Jag ville ha en stor sjal och det har jag lyckats med. Håller nu på med avmaskningen på den, skönt. Vägde garnet och har 8 gram garn kvar. Det kan bli på håret om det kommer att räcka eller inte men förhoppningsvis så kommer det att räcka. Håll nu tummarna för mig. Jag gjorde ett varv rätt och gör nu ett varv avigt i samband med avmaskningen. Har nog avmaskat ca ¼ så det borde ju räcka!

Hoppas jag hinner att maska av sjalen färdigt på eftermiddagsrasten. Det hade varit så nice att ha den färdig innan jag åker hem för i så fall så kan jag ju bara försöka hitta någonstans att spänna ut den för blockning under tiden som maten är i ungen och väntar på att bli färdig. Den kommer ju bli färdig så att jag kan ha den i morgon på julbordet, sjalen då alltså inte maten :P I värsta fall så får jag och prinsen stå och sträcka ut sjalen på väg dit =)

När sjalen är klar så är det dags att köra igång med mina strumpor igen. Jag håller ju på med ett par. Det är Rickstrumporna från Cookia A, mina SYTYKC strumpor (Stephanie Linden heter nog designern), mina Irlandstrumpor (av samma som SYTYCK) och stickameras oktoberstrumpor så det finns strumpor att sticka. December strumporna från stickamera vill jag också sticka. Jag behöver mer tid och fler rundstickor :P

I helgen skall jag försöka packa ihop och posta mitt första hemlispaket i denna omgång. Är lite osäker på om mottagaren kommer att gilla garnet eller inte. Förhoppningsvis så kommer det att fungera fint =)


Varv 220 av 224 – inget är omöjligt, eller?

Jag befinner mig nu på varv 220 av 224 på min sjal. Inte helt omöjligt att hinna bli färdig med den i tid. Funderar dock på hur mycket mer jag skall sticka. Jag kör den stickade kanten. Jag och virkning går inte igår riktig bra ihop. Fast å andra sidan. Det går ju mindre garn om man virkar. Och då räcker ju garnet. Tusan också. Men det är den stickade kanten jag vill ha alltså kör vi på den. Om man använder sig av den stickade kanten skall man ha 3 – 5 varv rätstickning efter sista varvet (221) om jag inte har detta så borde garnet räcka *dröm* Jag vägde garnet när jag kom i morse hade då 26,5 gram garn kvar. Satte en markering som tyvärr rymde. När jag kom till min markering för varvets början så vägde jag garnet igen 22 gram kvar dvs 4,5 gram mindre och ca 2/3 varv. När lunchen var slut hade jag 20,5 gram kvar. Ca ¼ varv gjort. Detta innebär att det går åt ungefär 6 gram garn per varv. Följande varv är kvar 221, 222, 223, 224 och avmaskningen á 6 gram à 30 gram. Jag saknar således ca 10 gram för att få sjalen färdig. Då funderar jag på följande, skall jag skippa de tre rätstickade varven och maska av direkt efter varv 221. Eller skall jag sticka varv 221 och sen totalt 5 rätstickade varv och byta från det rosa till det lila när det rosa tar slut. Svårt val.

Om någon har någon smart idé vilken idé som är det smartaste….


Mina SYTYCK strumpor

765971906a58aca36a7a481ac67d1fcf.png

Så här ser mina SYTYCK strumpor ut i nuläget. Har som sagt inte kommit så långt men ännu är det inte slut än. Jag får komma igen nu på upploppet. Skall bara se till att få min sjal klar bara.

På tal om sjalen, jag är nu på varv 215 av 224. De tre sista är rätstickning så det kommer gå hyfsat fort. Värre är det med vägen dit. Men hoppet är ju det sista som överger människan. Kom bara 3 varv igår så får ta 5 idag. När sjalen är klar då blir det strumpor. Skönt. Mer lagom i storlek.

Kollade på frack till prinsen igår. Du fanns inte i hans storlek men de skulle försöka få hem så vi kan pröva och handla. Inte det billigaste men bra att ha hemma.

Snart är det helg igen. Idag gav prinsen mig ok till att gå och träna igen. Skönt. Dessutom är det ju onsdag idag och box vilken man ju inte kan missa ;-)

På tal om helg så är det fullt upp denna helgen med. På lördag är det först träning sen är det garnfärgning med Kool Aid samt Äggfärg. Kool Aid provade jag på grötö men äggfärg har jag inte använt på garn så det är spännande hur det kommer att bli. På kvällen är det sen julbord i Malmö. Söndagen då skall jag förhoppningsvis koka sylt och gå på julskyltningen i byn. Sen är det måndag och vardag igen.


Snart final i SYTYCK utmaningen

Det är inte klokt vad tiden går fort. Såg nu på SYTYCK bloggen att i morgon så kommer det att läggas upp inlägget för att börja finalen med. Jag måste verkligen sticka på mina strumpor i kväll, hur jag nu skall hinna det. Fota dem och blogga om dem i morgon så att folk faktiskt kan se att jag har kommit någonstans. Jag har ju faktiskt fått bättre kläm på hur jag skall gå till väga för att sticka med två färger samtidigt som ju faktiskt var min utmaning. Brodway style var kategorin som jag hamnade i =)

Det var dessa strumporna jag valde och jag är faktiskt nöjd så långt som jag har kommit. Problemet är bara att det inte är någon jobbstickning då den kräver koncentration och det har jag inte när jag är här. Men men… Om man ser på bilden så har jag kommit till mitt på fågeln ungefär på första strumpan. En hel del kvar med andra ord men bättre att skynda långsamt så att det blir fint och ordentligt gjort =)

  

Så följande finns att göra idag

 1. Jobba fram till 17
 2. Ta bussen in till centrum och möta prinsen
 3. Handla kläder åt prinsen
 4. Åker nog hem med 18,39 tåget.
 5. Hemma 19
 6. Fixa kvällsmat och äta färdiga till 20
 7. Plugga tyska i många timmar
 8. Sticka ett antal varv på min sjal
 9. Sticka 75 % av en strumpa
 10. Gå och sova senast kl 22

 Är det någon mer än jag som tror att jag INTE kommer att lyckas med detta idag?


RSS 2.0