Då var första julbordet avklarat

Julbord var det igår. Det var okej. Jag har varit på bättre julbord men samtidigt var det ganska trevligt. Dessutom så fanns det inte så extremt mycket att välja på så man slapp känna sig allt för uppblåst och däst. Mina bordskamrater var trevliga att diskutera med, mamma, pappa och prinsen =)

Jag har idag kommit ½ varv på min sjal. Måste göra MINST två varje dag för att bli klar i tid. Får helt enkelt sitta med den där hemma i kväll. Jag som hade tänkt att pyssla med lite annat. Prinsen har ju satt mig på träningsförbud idag =( På grund av att jag snorar och är hes i halsen. Ingen bra kombination med träning enligt honom. Så kanske finns det där en möjlighet till att jag hinner göra lite sjal.

Helgerna fram till jul är 3 till antalet. Den som kommer nu då är det julbord. Jag skall under dessa tre helgerna hinna färga garn =) koka sylt och göra julgodis *mums* Får se hur jag kan få ihop det. Kanske kan ta sylten till helgen. Skall ringa min svägerska och höra om hon har tid och möjlighet att hjälpa till med julgodiset. Hon frågade i vintras om hon inte kunde få vara med nästa gång =) Jag och prinsen borde även åka upp till Hässleholm för att fixa med bilen så att det blir klar någon gång… Massa att göra och ingen tid… Jag säger då det :S


På väg till julbord

0-51394b8308f04821e82ad569d10d38f4.png

Nu är jag och prinsen på väg till landskrona. Där skall vi möta föräldrarna för att gå en runda på julskyltningen. Efter den så skall vi åka till Örenässlott och äta julbord med mamma och prinsens jobb. Gott skall det bli.

Jag jobbade ju med att få färdigt min sjal till julbordet. Men det blev inte så. Det var två orsaker som gjord att den inte blev klar. Dels så fanns det inte tillräckligt med tid. Dels så såg jag att mitt garn inte kommer att räcka. Fick leta upp annat garn och det blev lila från estland. Dock är det så tunt att jag måste använda det dubbelt. Bara att sätta igång och nysta då. Vet inte hur mycket jag kommer att behöva av det lila. Aja, får jobba på att få den klar till nästa julbord på lördag. Nästa stopp landskrona. Dags att göra sig i ordning för att hoppa av tåget.

 


Lördag - träningen avklarad bara resten kvar

Då var det lördag igen. Tiden går så fort. I morgon är det första advent och årets första julbord. Det skall bli gott. Idag har jag en hel del att göra. Får se hur långt jag hinner. Men alltid blir det något och lite är bättre än inget.

Det som står på dagens agenda idag är
* Bädda (klart)
* Diska (klart)
* Torkställning (klart)
* Tvätt i storarummet (klart)
* Tvätt i sovrummet (klart)
* Betala räkningar (klart)
* Plugga tyska (håller på)
* Se klart en film
* Sticka klart sjalen - 20 varv kvar á 500 maskor
* Hämta julpyntet
* Hämta ljusstakarna
* Sätt upp ljusstakarna
* Plocka undan lamporna

Som synes så är det en del men jag har ju trots allt fått gjort en del och tyskan har jag börjat med. Prinsen är hemma om ca 4 timmar så jag får en tid till på mig innan det är dags att laga middag och mysa. Vi skall ju se på Harry Potter och Halvblodsprinsen så även där finns det sticktidsmöjlighet.

Fick en kommentar av min hemlis igår och det är att hon håller på med mitt hemlispaket och att det snart kommer att skickas. Skoj. Jag har införskaffat huvudsaken till två av mina paket. Skall bara fundera på vad jag skall stoppa mer i det =)

Garn och te paket

0-1327375cca9df43c49c97499ecc663d3.png


Igår fick jag mitt garn och te paket. Prinsen hade inte skvallrat så när jag kom hem och såg avin från posten blev jag regält överraskad. Stack direkt ner till ica och hämtade paketet. Alltid lika spännaded med paket ;-) och innehållet, vad skall jag säga om det, två sorters te en med citron och honung och en orientalisk earl grey. Sen var där även två nystan fabel strumpgarn i röra, blått och gult. Jag har stickat ett par strumpor i den färgen innan. Riktigt läckra blev det. Om det blir strumpor denna gången också vet jag inte än. Jag har sedan tidigare 1.5 nysta kvar så det kanske blir något annat. Citron och honungs teet drack jag av igår. Mycket gott. Provar det orientaliska i kväll. Tack så jätte mycket för det fina paketet Jessica. Skall försöka att länka till din blogg sen (inte lätt att göra i ett mms). Tack än en gång.

Edit Jessicas blogg hittar ni här.

Fredag är det idag. Skönt med lite helg. Helgen är fullbokad som vanligt. Träning i morgon och tvätt och julbord på söndag. Började på spetsmönstret på sjalen igår. När det första varvet var klart var jag så nöjd för att det gick jämnt upp. Men när varv nummer två påbörjades visade det sig att jag gjort fel i början. Orkade inte riva upp de knappt 1000 maskorna så det fick bli en liten fix. Hoppas att kanten kommer bli lättare för värja varv som går då man om något varv förhoppningsvis kan se strukturen på ett annat sätt. Ännu finns det chans att jag blir klar i tid. Håll tummarna.

Strax är jag framme på jobb och då vankas det bullar. Gott skall det bli och riktigt hungrig är jag.


Torsdag och snart helg igen

Nu är det torsdag, igen. Vart tar tiden vägen? Den bara försvinner. Men men.. Det är som det alltid brukar vara med andra ord =)

Igår var det box på träningen. Mycket trevligt. Fick en rejäl omgång av A. Fast j ag tror att jag slog lika mycket tillbaka på henne =) Dessutom så gick vi rullebör på uppvärmningen och jag orkade gå genom hela salen, själv så är jag lite imponerad över det =)

Vad gäller stickningen så är det endast min sjal som jag stickar på. Han nästan dit jag önskade igår. 2 varv kvar och bara ca 900 maskor :P Men det borde jag lätt kunna fixa dels på rasten och dels på lunchen. Sen blir det till att kontrollräkna så jag har mina 478 maskor på varvet och sen sätta igång med spetskanten. 30 varv där och sen är den klar =)


Kul kurs och present

Igår var det sminkkurs för min del. Det var trevligt. Nu skall jag bara se till att öva på det så att jag sedan kan lägga fin makeup själv =) Det är nog inte det lättaste. Tur att julbordet på söndag är på eftermiddagen så jag hinner öva lite.

När jag och prinsen kom hem från Lund visade det sig att jag fått present från prinsen. Han hade köpt den nya Harry Potter filmen så på lördag kväll är det Harry Potter och Halvblodsprinsen som gäller *längta*. Sitta där och dricka te och förhoppningsvis vara nästan helt klar med min sjal.

I övrigt så väntar jag på mitt garn och te paket. Har inte hört något och inte sett något. Men det kommer nog snart *hoppas* Inte för att jag egentligen behöver mer te utan för att det är så kul att få paketer :P

Det blev inte så många varv som önskat igår =( Det fanns helt enkelt inte tid till det. Synd att man inte har obegränsat med tid till sina fritidssysselsättningar =) Har nu i snitt 52 maskor mellan mina markeringar och jag skall ha 60 vilket innebär att det är 16 varv kvar innan det är dags för kanten och kanten består av 30 varv ungefär. Det kommer bli så spännande att se hur den ser ut när den är klar. Just nu är den mest ett bylte. Aja… bara att skynda sig och sticka på. Ännu finns det hopp =)


Träningsvärk och kurs

Igår var det Army Indoor. Mycket trevligt. Hoppade runder. Hade tävlingar. Var på zoo. Det är som ett enda stort dagis :P Träningsverk ger det också. Skulle nog tolka det som en liten extra bonus =)

Det blev en hel del stickat på min runda sjal igår. Hoppas bara att jag hinner minst lika mycket idag så finns det hopp om att bli färdig med den innan söndag. Så länge den är klar innan sängdags på lördag så fungerar det för då kan den blockas och torka över natten.

Oh idag är det exakt en månad till julafton. Jag har fortfarande inte koll på vad jag skall handla till vem i julklapp. Det känns som jag borde komma på det snarast så jag slipper stå i butiken på lillejulafton och inte veta vad jag skall ta.

Efter jobbet idag är det sminkkurs. Det skall bli kul. Jag är så dålig på det så det kan verkligen behövas =) Jag brukar använda smink säg 5 gånger om året det är till stora födelsedagar, balen och möjligtvis någon fest. Mer än så är det inte. Senast sminket var framme var vid höstfesten på jobbet i oktober.

På min att göra lista för veckan som beskrevs igår tillkommer även att jag skall sätta upp adventsstjärnor och putsa fönster.

Dessutom så går jag i ”väntans” tider. Jag väntar på mitt garn och te paket i Stickamera bytet. Det skall bli så kul att få paket igen.


Måndag, vilket är att helgen är slut och full vecka framför

Igår var jag och prinsen i Hässleholm. Prinsen och svärfar passade på att pilla med bilen medan jag och svärmor tog oss en tur till Hässleholmsgården. Det var lagom stort och lagom med folk. Vi han se allting och det var inte jättetrångt. Det blev en del handlat men det mesta bara tittade jag på.

Av Vivecka köpte jag två nystan zauberball garn. Jättefint ett i grönt och ett i grå/brun/vitt. Strumpor skall det givetvis bli. Hittade även fler och mer fina garner men det fick räcka med detta. Det var trevligt att träffa henne igen. Har inte gjort det sedan innan sommaren. Det är inte klokt vad tiden går och frågan är vart den tar vägen.

Jag har helt och hållet försummat min sjal i helgen. Det är inte alls bra eftersom det är på söndag det är julbord. Ännu finns det hopp om att den skall hinna bli klar även om hoppet inte är så där jättestort längre… Har fullt upp att göra hela veckan. Förutom jobb måndag till fredag 8-17 har jag följande.

  • måndag: är hemma 17.40 äter snabbt och byter om, pluggar lite tyska till klockan är 18.45 sticker då och tränar. Färdigtränad 20.15. Hem och duscha äta något och sen eventuellt CSI om det blev någon tyska innan träningen annars blir det tyska nu.
  • tisdag: flexar från jobbet från 16.25 springer bort till Makeup Store där jag skall få en sminkning (födelsedagspresent från prinsen). Åker hem med tåget 18.17 hemma vid 18.40. Dags att äta middag färdigäten vid 19.30-20 ca (skall laga riktig mat) Sen blir det tyskaplugg
  • onsdag: flexar från jobbet igen, nu från 16.40. Tar bussen till stan och gör mina ärenden. Hinner förhoppningsvis med tåget kl 18.17 annars får det bli 18.39. Sticker direkt till gymmet för att träna box kl 19.15. Kommer hem från boxen vid 21. Då blir det käk och dusch sedan lite tyska
  • tosdag: händer faktiskt inget alls. Hemma i vanlig tid 17.40 äter kvällsmat (skall laga käk då också) sen blir det tyskaplugg. Måste hinna ifatt det jag inte har hunnit göra tidigare.
  • fredag: äntligen helg. Skall bara äta gott, mysa med prinsen. Pankisticka på sjalen och se på tv.
  • lördag: upp och träna Army Outdoor (har redan anmält mig till passet för att inte råka ut för att det blir inställt igen). Sen blir det till att käka och sticka en massa på sjalen. Färga lite strumpgarn med Kool Aid och äggfärg står också på schemat liksom att koka körsbärsmarmelad. Fullt upp med andra ord. Lite tyska kanske jag också kan få in, förhoppningsvis. (Jag vet att mitt dygn inte har mer än 24 timmar men hoppas kan man alltid). Hoppas även på att spänna ut sjalen för blockning så jag kan använda den på söndagen. Prinsen jobbar på Ellco. Kvällen blir med god mat och tv mys. Kanske något spel.
  • söndag: tvätt klockan 8 fram till 12. Under tiden blir det till att sticka/plugga tyska. Sticka om jag lever på hoppet att de kanske kanske kanske hinner bli färdig. Annars är det inte lönt och då får det bli tyska. När tvätten är klar blir det tåg till Landskrona och julskyltning och sen julbord med mors och prinsens jobb. En ytterligare sak som måste vara fixad innan vi kan åka är att prinsen är färdigjobbad i fabriken men det brukar gå ganska fort på söndagarna så jag tror tvätten blir klar efter att han är klar.

Fullt upp hela veckan med andra ord *puh*


Rick strumpor...

585149bcb492177ea1c3cf861727a35d.png

Rick strumpor på väg till Hässleholm.
Nu sitter jag och prinsen på väg till Hässleholm. Jag skall på julmarknad med svärmor och prinsen skall laga bil med svärfar. Är dock lite orolig för hur det skall gå på marknaden. Förra året var en del av den utomhus och så som vädret är nu så är utemarknad inte någon höjdare. Regnet bara öser ner.
Med på tåget fick mina nya Rick strumpor följa. Stickar på de utan mönster så det skall bli intressant att se om det blir rätt eller inte. Fast mönstret var inte så svårt och man väl kom in i det.
Igår hade vi vännen L på besök. Vi åt gott och sen så såg vi Änglar och demoner. Trevligt med besök.


Helg och ett nytt projekt =)

Nu är det lördag morgon. Skönt. Jag skall nu sätta igång och äta frukost nummer 1. Sedan blir det till att ta sig iväg till Furulund och ha ute Army med de andra =) F*n såg nu att passet var inställt =( varför då!! Nu blir det ju bara frukost nummer 1. Då får vi ta den goda osten till lunch i stället. Och ingen träningen blir det heller =( Kanske borde ta mig ner till gymmet och köra något där istället. Det enda passet som finns idag där är spinning och det är inte min favoritträning. Får tänka på hur jag skall göra.

Började igår på ett par Rick strumpor ur Cookie As Sock Innovation. Valde ut de två mönstret som jag tyckte bäst om i förhållande till garnet sen frågade jag prinsen vilket garn och vilket mönster som var snyggast ihop och vi båda var inne på samma spår. Det oranga garnet från Opals höstkollektion tillsammans med Rick mönstret. Dock var jag så trött igår att jag bara kom till halva mudden men det går att åtgärda idag. Skall nu surfa in på Ravelry och kolla in hur de andras Rockstrumpor ser ut och gottamig i att jag snart kommer ha et par jag själv. Eller snart och snart. Men om ett tag.

Sen blir det till att  byta om så blir det ett gympass i stället även om Army varit mer lockande. Jag var på väg in och skulle anmäla mig i morse men såg då att det var inställt. Orsaken till att jag inte vågade anmäla mig tidigare var att jag fortfarande har ont i min arm efter svininfluensasprutan för en vecka sedan. Men nu känns det bättre även om det känns.... Ajja men nu blev det styrketräning i stället och det överlever jag.

Stickcafésmys med 24 andra damer

Igår var det stickcafé det var så trevligt att vara där igen. Som mest var vi 24 damer och då var det trångt. Jag hamnade framför disken. Det gick bra att sitta där fram till fikat då gick det inte mer. Tog då tag i saken och gick och satte mig på dass med min stickning. Där var det lugnt och skönt och gott om plats. De andra damerna fick ganska roligt åt mig när de kom ut och såg att jag satt där =)

Det blev inhandlat en del garn *mys* Har fixat så att mina första två hemlispaket är färdiga. Eller färdiga är de inte men jag har fixat garn till dem så att de är klara. Skall bara få ihop fortsättningen nu. Har nästan bestämt mig för hur den skall vara men är inte helt säker än. Allting går med lite kreativt tänkande.

Utöver garn till min hemlis blev det två nystan strumpgarn till mig själv. Nej då jag har inte en massa strumpgarn redan :P Har bestämt att ett av de nystanen skall användas för att sticka något par strumpor ur Cookie As strumpbok (Innovative socks kanske den heter är osäker). Vad det blir av det andra nystat vet jag inte än men det vet jag förr eller senare. Garnet är från Opal och deras höstkollektion ett lila med inslag av rött och blått och ett brunt med inslag av orange. Det orange är min färg men inte det bruna men garnet bara omtalad för mig att det skulle med mig hem.

Visade upp mina SYTYCK strumpor för damerna i butiken och de tyckte de var väldigt fina (tycker jag också). Har lyckats med att inte dra trådarna för hårt på baksidan *nöjd* Har dock inte kommit så långt men det är ju så det blir när man måste sticka varje varv och räkna mönster s a k t a går det då.

Något som går aningen snabbare men inte så snabbt som önskas är min Super Spiral Shawl. Har använt ca 75 % av första nystat. Räknade igenom maskorna igår och konstaterade att jag har olika många maskor mellan mina markeringar = inte bra. Men det löser sig nog till slut. Räknade även att jag har 41 maskor (i snitt) mellan mina markeringar och jag måste ha 60 för att kunna göra den kant som jag vill ha. Och sen skall det stickas en kant på det vilket gör att jag verkligen måste ligga i om jag skall hinna göra det innan årets julbord den 29/11 det vill säg nästa söndag. Men inget är omöjligt, eller :P


Back in business - sjukdom och stickning

Då var man tillbaka i verkligheten igen. Som jag omtalade i måndags så var jag inte helt i form. På kvällen ställdes träningen in och det blev tv i stället. Sen gick det utför. Vaknade i tisdags med feber, illamående, huvudverk och en arm som inte var speciellt duglig till någonting. Tillbringade hela dagen med att se på nyhetsmorgon och annat sådant på tv. Den längsta sträckan som jag tog mig under ett tillfälle var från sovrummet via köket till soffan *heja mig* Sov lite i soffan, slötittade på tv, sov lite till i soffan. Så pågick min dag ända tills prinsen kom hem. Då blev det lite kvällsmat *gott*. Såg sen ännu mer på tv innan det blev en tidig sänggång för min del. Prinsen skulle vara uppe en del till och se på Hells Kitchen.

Onsdag morgon då då… vaknar och konstaterar att i och för sig så mår jag inte illa mer men var sören är min energi. Orkade knappt ta mig upp ur sängen. Masar mig ut i köket och tar tempen igen, feber. Aja... inte mycket att göra åt saken. Huvudverken finns kvar också. Går ut till soffan och sätter mig där. Prinsen kommer med frukost *sötis* Sen gick han iväg för att jobba. Jag tillbringade ännu en dag med att se på Nyhetsmorgon och andra diverse program på tv. Ända tills att prinsen kom hem till mig. Sen på kvällen kände jag mig bättre.

Jag gillar programmet Stockholm Arlanda men brukar missa det på grund av att boxen är samtidigt som det går på tv. Igår blev det ju ingen box på grund av ovanstående orsak. Dock visar det sig då att eftersom det var storm i Skåne så hade varken 3:an eller 6:an något att visa förutom en svart ruta så så gick det med mina Stockholm Arlanda planer, åt skogen alltså.

Kom på att jag missat att omtala hur det har gått för mina färdiga och även froggade stickningar. Min Bella blev klar i helgen och sitter nu utspänd för blockning (konstaterade även att jag glömt min vattensprajsflaska i tvätten sist jag manglade får gå ner och titta om den är kvar). Mina pulsvärmare som jag fick av mor och far när de var på semester i Danmark är nu också klara (det blev de under måndagens Ullared avsnitt). Det var de färdiga projekten.

Sen har jag även två stycken upprepade. Först ut är mina körsbärsstrumpor. Visst strumporna blev jättefina men de blev påtok för små och dessutom så hade jag dragit åt trådarna alldeles för hårt på baksidan så att de bara vågade sig. Strumpor töjer sig precis som allting annat men det är en fördel om fötterna inte är blåa efter att ha haft de på sig i ca 1 minut. Så nu har jag (efter att ha vägt garnet) så att jag kan sticka tre stycken par strumpor till =) I enfärgat för omväxligs skull när det gäller mig. Har använt lite av garnet tidigare så fick väga det för att se hur mycket som var kvar och av det gula var det ca 80 gram och det rosa ca 90 gram. Tog då fram mina rester från andra strumpor och vägde dem mellan 20 och 40 gram kvar av varje sort. Det vill säga det borde räcka till strumpor. Och det var det gula jag hade minst av och till det har jag gulmelerat som passar jättebra till som kan användas vid häl och tå om det skulle krisa.

Projekt nummer två som froggades var min SYTYCK bebiströja. Mönstret är jättefint. Garnet är underbart och kombination var läcker. Dock var det problemet med att tröjans kant rullade sig. Och det var inte lite den rullades. Försökte med att få den att stanna orullad men det ville den inte. Således är det inte numer. Den är nu två stycken nya nystan. Kan mycket väl tänka mig att göra den tröjan igen men då skall jag se till att ha någon form av resår nertill så att den inte rullar sig så mycket.

Jag har fått min hemliskompis nu att skämma bort. Det känns fint. Skall för om växligsskull på stickcafét idag och tänkte där införskaffa innehåll till paketen. Skall bara komma underfund med vad som skall införskaffas först. Skall jag ta det eller det… svåra val. Paketen måste ju bli bra och passa tjejen i fråga. Har mina aningar om vad jag skall skicka så vi får se vad det blir för något. Skall höra mig för med mor om vad hon tycker om mina idéer.

Om du som är min hemlis har svårt att komma på vad som skall passa mig så är jag i behov av knappar. Av alla sorter och alla storlekar =)


Suck och stön =(

Klockan 21,52 igår hörde vi (=jag och prinsen) att det slamrade på gården. Vi gick och tittad ut för att se vad det var som lät. Då var det IKEA leveransen som kom. Ingen som ringde och förvarnade om att de var på väg eller något alls i den stilen. Irriterande var det. Han skyllde på att batteriet i mobilen hade tagit slut. Jobbar man som varubud med uppdrag att leverera hem grejor och att man skall ringa när man är på väg så får man ju se till att man har laddare i bilen! Det var rena turen att vi hörde bilen på gården. Brukar inte reagera då det är så många som kör in och ut med sina bilar. Extra tur var det eftersom att vår ytterdörr låses kl 21.30 varje kväll. Aja vi fick in möblerna och till vår fasa såg vi när vi packade upp att de korgarna som vi hade plockat var i fel storlek. Vi förstår inte hur det kunde bli fel men fel blev det. Suck. Får försöka hitta andra användningsområden för de vi köpte nu och sen så får vi se om vi kan åka tillbaka till IKEA någon kväll i veckan och ta nya (förhoppningsvis är det mindre folk då också).

Fick svininfluensasprutan i lördags. På kvällen var jag öm i armen. I går så gjorde armen ont vid beröring och lite huvudvärk hade jag. Idag då... kan knappt lyfta armen, mår illa och har huvudverk. Termometer i morse visade på 37,0 mot normala 36,2. Känner mig således inte allt för aktiv idag. Frukosten har jag någonstans i höjd med öronen i nuläget. Ingen vidare trevlig känsla. Är trots allt på jobbet. Får avvakta och se hur dagen utvecklas….


Sitter och väntar på IKEA

Sitter nu och väntar på IKEAs hemkörning. Var på det nya IKEA i Malmö idag och spenderade en massa pengar. Beställde hemkörning så den borde vara här snart. Det var leverans mellan 18 och 22. Hoppas verkligen att de kommer strax. Börjar bli trött. Har varit hängig hela eftermiddagen, ingen bra kombination.

Jag har precis fått min hemlis 6 kompis. Skall under IKEA väntan sätta mig och läsa mig igenom hennes blogg.


Att kravla runder i en blöt sandlåda...

... man blir aningen (=läs jätte) grusig och ett alldeles underbart sätt att börja helgen med =) Det var Army Outdoor i morse. Alltid lika kul. Det var till att gå krokodil. Ligga ner i sandlådan. Springa runder i sandlådan. Asa folk i sandlådan. Mycket sandlåda. Hoppa guttaperka rent allmänt =)

När det var dags att åka hem upptäckte jag något som var mindre skoj. Punktering på cykeln. Det är något som man har i denna kommunen jämt och ständig. Bara till att vara duktig och lämna in den till Tures här i byn så är den till att hämta på måndag kväll utan punktering.

Efter armyn såg jag och älsklingsprinsen film. Vi såg på Patrik 1,5. En jättemysig film. Den rekommenderas.

Jag har även varit och tagit min Svin influensaspruta. Jag hade inte tänkt att jag skulle ta den men mamma tyckte och som snäll dotter som man är så har jag nu tagit den. Det är en hel del folk som har blivit dåliga av att ta den. Hoppas att jag är kry i morgon då vi skall till Ikea och fixa lite bokhyllor, ljus, mattor och annat smått och gott.

Äntligen fredag – en nyans av blågrå och nytänkande

Nu är det då äntligen fredag. Det är så skönt. Jag har varit helt seg och konstig hela veckan så jag kan verkligen behöva helgen för att ta och vila upp mig. Huvudvärk i en veckas tid är inget som är särskilt trevligt att ha. Men man lever, dock utan träning hela veckan men i morgon så. Då är det Army Outdoor och det är underbart.

I morse när jag var ute var det kallt ute men det var inte det är här kompakta gråa vilket var en trevlig upplevelse. Tittar jag ut genom fönstret nu så ser jag moln (dock grå) mot en isblå himmel. Skönt att inte bara se grått, grått, grått när man tittar ut genom fönstret.

Jag fyllde 25 i somras, om någon hade missat det :P, i mitt arbetslag brukar det samlas in pengar till en present när någon nollar eller femmar. Jag fyller år i slutet av juli men hade semester då så mina söta kollegor hade samlat in och köpt Johanna Wallins Sticka småvarmt till mig redan innan alla gick på semester och de bjöd då även på glass. Jag hade tänkt att ha med mig kaka när jag kom tillbaka från semestern (eller tänkte det innan semestern att jag skulle ha med den efter). Men då var det en massa andra som hade semestrar och var borta. Bestämde mig då helt sonika för att ha med mig kaka i höst i stället och idag är då den dagen. Jag gjorde två stycken choklad cheescake från boken 100 % choklad (köpt av en kollegas sons jultidningsförsäljning). Den ena är med Limecurd den andra med Lemoncurd choklad kex i botten på båda och vit choklad i smeten. Det skall bli intressant att se hur det smakar. Den ser god ut i alla fall.

Nytänkandet gäller min Super Spiral Shawl. Började fundera på hur stor jag egentligen skall göra den. Har hela tiden tänkt att 68 maskor mellan markörerna (så som designern har det) inte kan räcka på långa vägar. Jag har nu 32 tror jag och den är ju inte stor (sjalen då). Men kom jag nu igår att tänka på att den är ju faktiskt 30 cm i oblockat läge = den töjer sig och dessutom så mätte jag bara från mitten. Den är ju då dubbelt så stor jämfört med vad jag hela tiden har tänkt på. Detta resulterar i att jag lugnt kan sticka på då jag har använt ca hälften av det första nystat och jag har tre. Fast om det skall fortsätta på detta viset så får jag snart börja funder på hur jag skall göra kanten till sjalen. Är inte helt nöjd med den som är med ursprungligen. Men det är inte helt dumt att jag kommit längre än vad jag trodde då det snart är julbord (29/11) och då hade jag tänkt att ha den på mig.

Oh kom nyss på att det är fredag en den 13. Undra vad för något hemskt som komma skall =)


Skallebank, vaccinering och kallvatten

I morse när jag vaknade hade jag skallebank. Mindre trevligt men det finns inte så mycket att göra åt saken. Hoppas givetvis på att det går över. Vill så gärna gå och boxas idag. Var där förra veckan men missade veckan innan dess.

Vaccineringen av svininfluensan är nu igång. Alla skolelever är avklarade och denna veckan är det då min åldersgrupp. Har inte fått någon kallelse så jag ringde dem igår. Fick veta att jag var välkommen dit torsdag 13-17 eller lördag 9-16. Prinsen hade varit där tidigare på dagen och då fått veta att jag borde gå dit så tidigt som möjligt på torsdag. Hur tänker folk då torsdag kl 13 då jobbar man ju. Får se till att gå dit efter träningen på lördag.

I går hade vi som tidigare nämnt strömavbrott. Det varade i ca 2.5 timme. Satte upp ljus över hela matbordet och satt där och pluggade. På kvällen hade vi inget varmvatten. Tänkte inte så mycket på det. I morse var det tänkt att jag skulle ut och gå min runda men kände inte för det så jag gick och la mig igen. Tur var det för sen kl 6,30 när det var dags att gå upp… det fanns inget varmvatten då heller. Och vårt kallvatten är KALLT!

I och med att vi inte hade någon ström igår så blev det inte så mycket stickat som planerat. Orsaken är att jag brukar sticka samtidigt som jag gör något annat. Men det är svårt att skriva och sticka samtidigt. Så det fick bli till att bara plugga. Min sjal går framåt och det bara flyter på så fint. Är tacksam för att jag har mina små stickmarkörer så jag vet var jag är någon stans annars hade det varit helt omöjligt att hålla reda på.

Skallebanken fortsätter. Är hungrig nu. Tur att det är lunch. Köttbullar, brunsås, kokt potatis och lingonsylt *mums*


Strömavbrott och mycket irriterad

När jag och kollegan C hoppade av tåget i Kävlinge så sa vi "oj vad det var mörkt". Tänkte inte så mycket på det utan hämtade min cykel och cyklade hem. Konstaterade då att det inte var någon gatubelysning igång. Min tanke var då att det var något fel på deras sensorer då det lös i fönstren hos pensionärerna. Hemma var allting oxå helt mörkt. Då började jag koppla att det nog var strömavbrott på gång. (Pensionärerna hade då givetvis levande ljus hos sig). Letade upp ficklampan och alla ljus som jag hade hemma. Hade först tänkt att strunta i att plugga idag men det fanns ju inte så mycket annat att göra när man inte har någon belysning =) En hel del tyska har det altså blivit. Och kvällen är inte slut än.

Har problem med att få e faktura på min mobiloperatör. Tre tar nämligen 24 kr för varje faktura som de skickar ut. Jag har varit i kontakt med dem 4 gånger nu och varje gång man kontaktar dem så får man olika svar. Min bank har oxå varit i kontakt med dem men inte det har hjälpt heller. När jag får samtal från banken som säger att nu har vi pratat med dem du skall bar auppge ditt konto så fungerar det sen och jag då ringer till tre och ger de nummert och då får som svar att nu är det fixat. Inte tolkar jag det då som att "vi skall felsöka och se vad som blev fel med din registrering och du får nu gå in och göra en ny". Gah.... tre olika personer snackade jag med idag. Olika svar från alla. Provade göra en ny förfrågan idag. Funkar inte det så lutar det åt att jag byter operatör även om jag har månader kvar. Både bror och prins skall byta så fort som deras abonemang löper ut.

Lite stickat har det blivit men inte så mycket.

Hemlis 6 frågor och svar

Jag har nu anmält mig till en ny Hemlisomgång. Jag älskar att få paket och för att få så måste man ju även skicka =)

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?

Jag gillar de flesta sorters garn. Helt akrylgarn är jag inte helt förtjust i, man har ju blivit snobb med åren =)

2. Vilka är dina favoritfärger?

Jag gillar i princip alla färger. Ju mer färg det är i dem desto bättre =)

3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?

Är inte så förtjust i beigt och pastellfärger

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)

Jag använder uteslutande rundstickor till allt. Vanliga raka är mest i vägen så även strumpstickor. Material använder jag vilket som. Har fått knitpro stickor, underbart men hade behövt lite fler vajrar i 80 cm klassen

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?

Jag anser mig vara mittemellan – har nu stickat i 3,5 år kan mycket men har mer att lära mig

6. Dricker du kaffe? Te?

Dricker te i stora lass

7. Är du allergisk mot något?

Sötningsmedel och gräspollen

8. Vilken slags musik tycker du om?

Imperiet, Svenska Akademien, Ebba Grön och NationalTeatern är favoriterna

9. Favoritgodis?

Choklad – ljus eller vit

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)

Sticka gör jag konstant, periodvis även scrapbooking och har försökt att spinna dock utan resutlat

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...

Strumpor =) För tillfället även sjal, har precis börjat använda det till vardags

12. Prenumererar du på någon sticktidning?

Nej

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?

Stickar just nu drömprojektet Super Spiral Shawl av Meg Swansen efter 2 års funderande har jag äntligen kommit på hur jag skall göra 

14. Använder du pulsvärmare/handledsvärmare? I så fall, vad är ditt handledsmått?

Ytterst sällan men det händer

15. Tycker du om att sticka pulsvärmare?

Inte jättemycket eftersom det är sällan jag använder de

16. Stickar du sockor?

Alltid

17. Vad har du för fotstorlek? (T.ex. längd, omkrets på tjockaste stället.)

42 normalformade

18. När fyller du år?

29 juli

19. Stickar du med pärlor?

Det händer ibland

20. Vilken slags böcker (ej stickning) läser du helst? (Deckare? Fakta? Romaner?)

Deckar och i viss mån även skildringar ur verkliga livet.

Söndagsmys med prinsen och Gilbert Grape

Morgonen har inletts med att det har tvättat en massa, tråkigt men nödvändigt. Men för att göra det hela lite roligare så har jag och prinsen sett på Gilbert Grape. Första gången jag sett den. Det var en mysig morgon. Jag har fått stickat en del på mina SYTYCK strympor. Det är så skönt att jag har kommit en bit på dem.

Igår kom liten bror på oväntat besök. Det var trevligt. Vi åt pizza och såg på film. Mysigt. Även då blev det stickat en del. Och årets första julmust dracks *mums*

Nu skall jag och prinsen gå ut och gå en runda och på vägen hem skall vi gå via ICA och handla middag. Köttbullar med kokt potatis och brun sås *mums*

Lördag morgon och snart träning =)

Idag är det då lördag. Fick sovmorgon jämfört med vardagar. Gick upp nu vid åtta tiden. Om en stund skall jag göra mig i ordning för att gå på Army Outdoor. Det är en aldeles perfekt början på dagen. Väl hemma igen så skall vi fixa igång den "nya" datorn, förhoppningsivs. Sedan skall jag iväg och handla till kvällens mat som sen måste förberedas. Vi skall ha hemmalagad pizza *mums*. Sen blir det nog stickning och tv. Det blir så trevligt. I morgon är det mer verklighet som måste tas tag i tyska och tvätt.

Det blev stickat på super spiral shawl igår. Nu kasar den fint runt på min 80 cm sticka. Den blir så fint =) Är glad att jag har kommit på hur jag skall göra.

I kväll får det nog bli till att sticka på mina SYTYCK strumpor. Vill verkligen komma vidare med dem. Men det tar jag i kväll =)

Äntligen fredag =)

Missade igår att om tala att jag tyvärr missade stickcaféet hade gärna varit där men det fick bli tyskachatt i stället. Man hinner inte allt. Inte han jag plugga så mycket. Igår var det chatt som sagt den började kl 20 och brukar hålla på i ca 1,5 timme och ca 20 elever. Igår var vi då endast 10 elever. Skönt tänkte jag som trodde att det inte skulle ta så lång tid då, men icke. Det tog LÄNGRE tid än vad det brukar göra. 2 timmar höll vi på. Så först kl tio var vi klara. Snacka om att jag var trött då.

Min super spiral shawl går sakta framåt. Den är så fin. Njuter av att titta på den. Och färgen… den är bara så perfekt. Riktigt rosa är den =) Har inte kommit så långt med läsningen i mina nya stickböcker. Läser från pärm till pärm och njuter. Tur att det är helg i morgon så jag hinner läsa en massa :P

Skall även försöka sticka klart mina muddar. Och Bella borde jag också sticka på liksom på min SYTYCK utmaning. Funderar fortfarande på om jag skall frogga tröjan eller inte. Är ju inte alls nöjd med kanten eftersom att den rullar sig. Så det lutar åt froggning. Men den får ligga lite till i garderoben innan jag bestämmer mig.


Tre nya böcker och äntligen ett nystan!

Igår fick jag en avi från Adlibris. Det var tre stickböcker och en guide till att semestra i Danmark. Stickböckerna var Knitter’s Almanac av Elizabeth Zimmerman, Knitting without tears även den av Elizabeth Zimmerman och Sock innovation av Cookia A. Har bläddrat igenom Knitter’s Almanac och Sock innovation. Det finns en hel del jag vill göra. Skall bläddra igenom Knitting without tears idag. Sedan blir det till att sätta sig ner och läsa de från pärm till pärm. Fina strumpor som jag vill ha. Skulle kunna sitta ner och bara sticka strumpor :P Aja.. det är nästan tur att jag inte har några stickor lediga så kanske jag kan få fart på de och få färdigt några strumpor så jag slipper frysa om fötterna.

Igår började jag på min Super Spiral shawl. Det tog ett bra tag innan jag fick ordning på min härva. Först stod jag i 25 minuter sen 15 till och sen ytterligare 15 minuter. Dock hade jag tur för det visade sig i slutet att det ”bara” var den första halvan av härvan som var trasslig. Skönt. När jag kom hem från träningen (box) igår så körde jag hårt med min nystmaskin och har numera ett fint rosa nystan och en nyss påbörjad sjal. Jag hade omöjligt kunna reda ut detta utan garnvindan så tack Liten bror för att jag fick den i present!

I kväll är det tyska som gäller för hela slanten. Först plugga sen ha chat och sen så pluggar vi lite till. Hade först tänkt göra lite igår men det blev ju inte så på grund av att härvan inte ville samarbeta med mig. Men det är smällar man får ta. I övrigt inga planer för dagen förutom att lära mig sjalmönstret utantill så jag slipper att sitta med diagrammet hela tiden men det skall inte vara så svårt tror jag =) bara att kämpa på :P


Nästan ett nytt projekt, irriterad

Jag har länge velat sticka super spiral shawl av Mag Swanson. Köpte boken för något år sedan och garn förra vintern. Har tagit fram boken och läst med jämna mellanrum men inte lyckats lista ut hur jag skall bära mig åt för att sticka den. Tills igår. Då trillade poletten ner. I morse letade jag upp stickor och satte igång att nysta mitt garn. Men.. det bara trasslar sig hela tiden. Fick ta det av nystmaskinen och fortsätta för hand. Det är tur att jag har garnvindan. Annars hade det nog inte gått alls. Fick nog gjort hälften nu på morgonen och då höll jag på i 25 minuter. Får ta resten när jag kommer hem och då har jag ett hemma nystat nystan och då är det bara till att sätta det på nystmaskinen och köra det där så jag kan få ett fint nystan oxå. Jag som var så glad att jag hade löst det och skulle haft det med idag, men icke =(


Uppdatering och froggning

Jag har i kväll uppdaterat med Ravelry sida med lite bilder. Kida1984 heter jag där varmt välkomna in och hälsa på där =) Sen har jag dessutom froggat två sjalar. Kom till insikt att de kommer aldrig bli klara och om de mot förmodan skulle bli klara så hade jag aldrig kommit att använda de då det är fel format på dem för att passa mig.

Nu är det sängen som gäller. Ny dag i morgon =)

Igår lekte vi zoo

Var och tränade army igår. Mycket roligt. Vi fick bland annat gå på zoo vilket innebar att vi skulle gå som vandrande pinnar, hoppa groddor och gå som krokodiler. Det kändes. Vi fick även stå på händer och göra armhävningar (Tack A och K som hjälpte mig).

Stickningen igår gick det sämre med. Stickade inte så mycket men det blir så ibland. Håller mest aktivit på med oktoberstrumporna, mina irländska strumpor och mina pulsvärmare. I morse gjorde jag klart volangen till pulsvärmare två. Förra veckan gjorde jag den första och då gick det fort när jag kom in i mönstret och nu är jag inne i det så det borde inte ta så lång tid =)

Idag så händer det inte så mycket. Det ösregnade i morse när jag vaknade. Hade bestämt mig för att gå ut och gå så blev aningen deppig när det vräkte ner. Kom dock på att jag faktiskt är innehavare av ett regnställ så det var bara till att ta på det. Morgon runda blev det. Kvällen kommer att ängnas åt tyskaplugg och lite lite stickning. Så att jag kommer ner en bit över handen på min pulsvärmare. Är dock lite orolig för att garnet inte skall räcka. Men det löser sig alltid =) Eller =) Har dock kommit underfund med varför jag är fan av att sticka allt samtidigt = garnet räcker lika långt på båda. Det värsta som kan hända är att jag får repa upp den ena och använda den på det garnet på den andra. Mer än så är det inte =)


Måndag morgon och en ny arbetsvecka

Då var det måndag igen. Det är inte klokt vad veckorna går fort. Vi är nu inne i november. Det är snart vinter och jul. Vart tar tiden vägen? Det är inte klokt. Måste snart börja tänka på julklappar. Vissa vet jag på ett ungefär vad det skall bli till andra har jag ingen aning. En sak är säker. Det kommer inte att bli så mycket stickat denna julen. Frågan är om det kommer att bli något över huvudtaget. Har ingen aning om vad jag skulle hitta på att sticka åt andra.

Idag så är det jobb för hela slanten. Efter jobbet så blir det först lite tyska plugg och sedan blir det lite träning. Äntligen skall jag få lov att gå på min Army. Det blev ju inget förra veckan. Kom hem från öa då och örat klabbade men idag så =) 

Blev klar med min första danska pulsvärmare igår =) Så fin den blev. Gjorde lite ändringar för att stilen skulle passa mig bättre =) Dock så blev de lite stora över handen just. Vet inte varför det blev så men mina vantar som jag stickade blev precis samma. Jag kanske är smal mitt över handen… tål att tänkas på till nästa gång. Fast sen vid fingrarna så var det alldeles lagom i storlek. Tänk att det kan skilja så.

Veckan kommer bestå av sticke, jobb, tyskaplugg och träning. Skall försöka se om jag kan komma någon vart på mina SYTYCK strumpor. Det känns lite segt med dem just nu. Lade nämligen märke till förra gången när jag stickade dem att jag hade stickat fel på hela undersidan och det var då bara till att repa upp och göra om. Tråkigt men nödvändigt. Det verkligen syntes att det var fel. Får nog ta och sätta band på mig själv. Inga nya projekt förrän två är avslutade och inga nya strumpor förrän ett par av dem som är på gång är klara.

Funderar på om jag skall repa upp min SYTYCK tröja. Nederkanten rullar sig så förskräckligt på den så att det är inte kul att sticka och dessutom så har jag på flertalet ställen hållit mönster tråden förhårt på baksidan så det inte är snyggt.

Har 3 stycken sjalar där hemma som bara väntar på att bli klara. Borde ta ett ryck och sticka på dem. Eller frogga dem. De är definitivt ufos. Har nog inte tittat på de på ett år. Kanske finner jag de roliga igen nu när de har fått lov att vila till sig lite. Tål att tänkas på och under tiden så ligger de bra där de ligger. 


Man hinner faktiskt med en hel del =)

Detta var vad som skulle göras idag

* Fixa med gårdagens tvätt så att det är urvägen
* Bädda MED överkast och alla djur på sängen (brukar skippa överkaste normalt sett)
* Fixa med mitt Garn och te paket
* Fixa med ett vykort som skall till USA
* Handla
* Springa ut med vanliga sopor och papperssopor
* Plocka iordning mina stickprojekt från soffan

* Plugga tyska

Till det har det tillkommit
* Bär ner väska
* Sy i namnlappa i en bolero

* Skaka mattor

Och med tanke på antalet överstrykningar så känner jag mig faktiskt ganska nöjd med vad jag har åstadkommit och prinsen är inte på väg hem än så =)

Städning, vika tvätt, diska och gå ut med sopor

Nu skall prinsen iväg på söndagens arbetspass. Under tiden som han är iväg så har jag en hel del att göra. För när prinsen kommer hem så skall vi sätta igång och städa *urk* Avskyr värkligen att städa även om det är så fiiint när det väl är klart. Så följande skall göras när han är iväg (som han inte vet om att jag tänker göra)

* Diska upp efter frukosten och plocka i ordning i köket
* Fixa med gårdagens tvätt så att det är urvägen
* Bädda MED överkast och alla djur på sängen (brukar skippa överkaste normalt sett)
* Fixa med mitt Garn och te paket
* Fixa med ett vykort som skall till USA
* Handla
* Springa ut med vanliga sopor och papperssopor
* Plocka iordning mina stickprojekt från soffan
* Plugga tyska

Tror att det var allt men man vet aldrig. Det kan alltid komma till en massa nya grejor. Problemet är att prinsen bara är borta i sådär 3 timmar så det blir för mig att vara kvick i handligarna.

Sticket igår gick bra. Jag håller nu på med tummen på min första pulsvärmare sedan skll jag sticka klart handen. Gjorde skaftet på värmaren längre en vad det stod i mönstret så nu är jag lite orolig för om garnet skall komma till att räcka eller inte så därför görs tummen nu så det i allafall finns garn till det. Hoppas på att det finns luddigt garn kvar sen när jag har gjort den andra handens arm så att jag kan avsluta med mohärvarv längst ner vid fingrarna på båda pulsvärmarna.

RSS 2.0