En lugn valborg.

Jag har min lugnaste valborg på länge. Klockan är snart tio och vi är redan i sängen och nattar Esther samtidigt sim vi hör grannarna sjunga blandannat schlager. Det märks att det är sommar :-D Veckan har varit full av aktiviteter. I tisdags var vi och handlade. I onsdags var vi på stan där var det först konsert i kyrkan sedan tur till stickbutiken innan vi gick till biblioteket för stickcafé och hämtande av bok som biblioteket ger alla nyfödda i staden. I torsdags var svägerskan Therese här och låg över till i fredags då var det besök hos bvc. Besöket gick precis som det skulle och därefter åkte vi till Kävlinge och hämtade prinsen samt handlade middag innan vi åkte hem. Idag har vi arbetat i trädgården och varit på tippen (precis som alla andra i stan). Lite stickat har det blivit. Det kändes faktiskt lite tomt att ha henne liggande bredvid och inte på en.

Esther

Här myser jag och Esther i fotöljen. Dock är bilden ca 1 vecka gammal och lilla fröken har växt en hel del sedan dess.

Vardagen med Esther

Igår började pappa prins att jobba igen efter att fina tösen kom till världen. Och det gick bra. Natten till igår var inte den mest lysande men samtidigt har vi haft betydligt sämre. Så igår blev det inte jättemycket aktivitet. Vi kom iväg till affären och handlade mat och den gick vi till författaren och köpte färg. Idag kommer vi vara lite mer aktiva. Tösen är färdig för att gå ut och jag skall ta på mig lite kläder och äta frukost. Sen blir det lunchkonsert i kyrkan med sopplunch och ev stickcafé på biblioteket. En tur till föräldrarna (morföräldrarna) och hämta lite grejor. Men vi får se vad vi hinner. Allt beror på vad tösen vill.

Nyplanterade rabarber. När vi kom hem med ...

mms_img10633 (MMS)

Nyplanterade rabarber. När vi kom hem med vår fina Esther fick vi en jättesöt body av våra grannar till henne, se tidigare inlägg, och jag fick en rabarberplanta. Nu äntligen är planta planterad på plats. Jag ser verkligen fram emot att göra smulpaj på den, mums!


Lite stickat har det blivit. Idag har jag ...

mms_img13516 (MMS)

Lite stickat har det blivit. Idag har jag fått stickat 1,5 varv på mina strumpor och rivit upp 1 varv. Detta under tiden då Esther satt och mös med sin far. Min bror var här på besök och träffade Esther för första gången. Jättesöta var de tillsammans. Just nu försöker jag natta lilla fröken som inte alls verkar vara på humör för att sova.


Detta är ju trots allt en stickblogg... De...

mms_img22204 (MMS)

Detta är ju trots allt en stickblogg... Detta fina setet fick Esther av sin mormor. Tack så jättemycket! Det ingick även en mössa men vid fototillfället satt mössan på huvudet på mottagaren. Jättesöt var hon i den.


Present till Esther från grannarna. Denna ...

mms_img26591 (MMS)

Present till Esther från grannarna. Denna fina body fick Esther i present av våra grannar. Vi tackar så jättemycket. Det var inget vi hade räknat med. Och till mamman, dvs jag, hade de köpt en rabarberplanta. Jag har pratat med dem om att vi funderade på att köpa en och plantera i trädgården men det var vi inte hunnit så vi blev jätteglada för den också. Tack än en gång!


Esther är här. Igår, onsdag den 13 april,...

mms_img48393 (MMS)

Esther är här. Igår, onsdag den 13 april, kom vår lilla tös till världen. Klockan 00.20 skrevs vi in och 01.43 är hon född. 3140 gr vägde hon och var 50 lång. Nu vilar vi alla tre upp oss och njuter av tillvaron. Och grattis Maria, du va den som gissade mest rätt. Det var bara datumen som var fel.


Kofta till Litenen är nu färdig. Det var p...

mms_img45151 (MMS)

Kofta till Litenen är nu färdig. Det var pilligt att få dit dragkedjan, lite skevt blev det men inte alls så skevt som jag trodde. Heja mig :-D Ännu har vi ingen bebis i sikte men sen så är ju beräknad leverans först på onsdag. Urk, jag känner att jag inte har några sicken på gång som passar just nu. Sjalen är jättefin men jag känner inte för det just nu. Strumporna vill jag inte sticka förmycket på då jag hade tänkt ha de med in till förlossningen. Alltså ser jag ingen annan utväg än att hitta på ett nytt projekt, tror det får bli strumpor igen. Man kan inte ha förmånga, eller?


Sjal pimpad med pärlor. Eller sjal och sja...

mms_img21592 (MMS)

Sjal pimpad med pärlor. Eller sjal och sjal en början på en. På bilden syns det dåligt. Man ser det bättre på riktigt. Dock är prinsen som vanligt av åsikten att pärlorna är förlika garnet ;-)


Litenens rum börjar arta sig. Nu har vi nä...

mms_img45270 (MMS)

Litenens rum börjar arta sig. Nu har vi nästan fått Litenens rum färdigt. Igår kom det upp lite tavlor på väggen och om jag får säga det själv tycker jag det ser väldigt trevligt ut.


Gissningslistan igen

Då datumen har börjat närma sig för nedkomsten så tar jag igen upp listan här. Den som gissade på det tidigaste datummet har redan fått se det passeras. Men fortfarande kan kön, längd och vikt stämma.

Jag har nu fått frågan om att sätta upp en gissningslista på vem det är som gömmer sig därinne hos oss.

Ni kan gissa på
* Datum för nedkomst (beräkat 13 april)
* Kön
* Vikt
* Längd

Föjande har gissat (sorterat i datumordning)

Annett: tös
Alina: påg

Fredrik Bergenfeldt: Flicka 28/3 3150g, 51 cm
Alexandra: Flicka 8/4 3165 g och 52 cm
Ingeborg: Tös 10/4 3500g och 48 cm
Mor (blivande mormor): tös den 10/4, väger 3456 gram och är 51 cm
Mirjam: 12/4 påg 3842 g 52 cm
Prinsen (blivande pappan): tös den 13/4 3675g och 49 cm
Mia: pojke 13/4 50cm, 3992g
Marleen: påg den 15/4 3430 g 51 cm lång
Jag: påg den 15/4 3300 g och 51 cm
Julia: 15/4
Camilla: tös den 16/4 3723 gram 49cm.
Maria: tös den 16/4 3140 g 50 cm lång
Therese:påg 16/4 3700 gr 50 cm
Annicka: Pojke 17/4 3560g 51 cm lång
Kerstin, stickcafé: 18/4 Pojke 3450g 48 cm
Uschi: pojke 19/4 3320 g och 52 cm
Sonja: Flicka, den 20 april 3310 g, 50 cm
Monke: Pojke 20/4 3674 g och 53 cm
LenaL: pojke 23/4 3.782 gr  51 cm lång

Nya blommor i trapphuset. Igår sprang vi p...

mms_img56398 (MMS)

Nya blommor i trapphuset. Igår sprang vi på dessa fina blommor och som synes så går de perfekt ihop med våra gardiner och lampa. Jag är grymt nöjd!


Marsstrumporna är nu klara. Eller i fredag...

mms_img40535 (MMS)

Marsstrumporna är nu klara. Eller i fredags stickade de klara, i lördags fäste jag trådarna och igår klippte jag av dem. Jag har bara provat de snabbt men sköna är de. Aprilstrumporna kommer jag nog inte sticka. Jag är inte förtjust i tå-upp strumpor. Dessutom verkade mönstret kräva lite tankeverksamhet. Jag har istället lagt upp till två par Harry potter strumpor där mönstret upprepas. De kan vara bra att ha med till förlossningen, ul den skulle dra ut på tiden. Idag började min ledighet inför litenens kommande och just nu sitter jag och väntar på kollegan Maria och hennes lille Leo som skall komma på besök, trevligt.


RSS 2.0