Måndag, ny vecka med nya äventyr =)

Det är inte klokt vad tiden går fort. Idag är det den sista dagen i februari. Jag som tyckte att det var jul och nyår nyss. Men det är ju mer än två månader sedan. Vart tar tiden vägen?

 

Helgen har tillbringats på ön. Underbart skönt har det varit. Åkte dit i onsdags kväll och hem i går eftermiddag. Dock jobbade jag både torsdag och fredag men det var det värt ändå. Har fått stickat nya inneskor till ön. Hade stoora hål i de andra. I övrigt har det mest blivit stickat på tröjan till Litenen. Den är röd med svarta ränder. Efter att ha stickat kroppen har jag kommit på att det blir en hel del trådar att fästa efter ränderna. Jag är glad att jag fäste alla dem innan jag började på ärmarna. Annars finns det en viss risk att jag inte hade fixat det när jag hade varit klar. Nu blir det inte så övermäktigt.

 

Annars är det februaristrumporna som det stickas på. Jag är snart klar med diagram 2. Dock börjar jag bli orolig för att strumporna skall bli för långa. De är perfekta i storlek på bredden men på längden är de nog lite långa. Får se när jag har kommit lite längre om det verkligen är så eller om jag bara inbillar mig. Men det löser sig alltid på något sätt.

 

Mor har varit iväg i England en tur med jobbet. Med sig hem hade hon paket till mig och prinsen.  Prinsen fick en t-tröja och jag fick en jättesöt badtermometer till Litenen och ett portabelt skötbord. Jättepraktiskt att ha tror jag. Vi bugar och bockar båda två. Sedan har mor varit i handarbetstagen och gjort en del till Litenen. Det är en mössa som passar till den tröja som hon tidigare har gjort, ett par byxor för att hålla blöjan på plats samt ett par ursöta virkade converse skor. Litenen tackar så mycket i förväg och det skall bli så spännande att se hur de passar.

 

Glöm inte Gissningslistan till höger om när Litenen kommer till världen =)


De kycklinggula februaristrumporna är på g...

mms_img44342 (MMS)

De kycklinggula februaristrumporna är på god väg. De har vuxit en hel del i helgen även om det är en bit kvar. Riktigt snygga är det.


Nya inneskor till sommarstugan. Precis sam...

mms_img40529 (MMS)

Nya inneskor till sommarstugan. Precis samma modell som de till farmor. Nu stickar jag på februaristrumporna i kycklinggult :-D


Januaristrumporna är nu klara. De är rosa ...

mms_img70397 (MMS)

Januaristrumporna är nu klara. De är rosa och fina. Stickade i eget färgat garn från stickfest i väst förra året. Skall nu sätta mig och fortsätta på februaristrumporna.


Snart dags för tåavmskning på januaristrum...

mms_img40727 (MMS)

Snart dags för tåavmskning på januaristrumporna. Har dock tjuvstartat på februaristrumporna. Trots att de är helt emot de jag brukar sticka, från tån och uppåt. Och att de stickas i enfärgat. Ibland blir man förvånad :-D


Färgglada strumpor! Sköna och skoj att se på.

mms_img72820 (MMS)

Färgglada strumpor! Sköna och skoj att se på.


Inneskor till farmor. Pappa framförde en b...

mms_img27612 (MMS)

Inneskor till farmor. Pappa framförde en beställning från farmor på ett par inneskor. Idag blev de klara. Egentligen hade jag velat dutta antihalk medel på undersidan men har inte hittat det. Garnet är rester. Svarta fårets raggsocksgarn. Jag provade tossorna lite snabbt och lätt ice på mig satt de bra, frågan är bara hur de sitter på farmor, om hon ens kan ha dem. Hoppas!


Vårtecken i Skåne. Hittade dessa små gula ...

mms_img34619 (MMS)

Vårtecken i Skåne. Hittade dessa små gula blommor i trädgården i morse. Funderar på om de kan heta vintergäck... Men fina är de oavsett namn :-D


Innehållet i paketet. Jag har en känsla av...

mms_img44361 (MMS)

Innehållet i paketet. Jag har en känsla av att min att göra lista kommer växa :-D


Paket som tack för mössan till kollegansson

mms_img12352 (MMS)

Paket som tack för mössan till kollegansson


Huvudvärk, blåst och stickcafé

I lördags var jag med prins och svärföräldrar i Helsingör. Väl där fick jag huvudvärk som satt i hela dagen. På söndagsmorgonen så var huvudvärken borta men kände att den kom tillbaka under dagen. Även igår på förmiddagen hade jag huvudvärk. I gårkväll kändes det bättre och tanken var att jag idag inte skulle ha ont i huvudet över huvudtaget, men det blev inte så.

 

I natt blåste det en massa i skåne. Ett tag var jag orolig för att fönsterna skulle blåsa in, men de gjorde aldrig det. Dock innebar det att sömnen inte blev som den skulle inatt. Jag var vaken i två timmar kring midnatt och det var ingen hitt. Även natten till igår låg jag vaken och inte kunde sova. När jag väl vaknade i morse konstaterade jag att jag måste ha sovit konstigt eftersom jag har så förbaskat ont i ryggen och i handleden. Ingen bra början på veckan med andra ord.

 

Dock är det online stickcafé på facebook idag. Och det är alltid lika trevligt. Dagens tema är ”gör om, gör rätt”. För omväxlingsskull så har jag inget som jag inte är helt nöjd med. Jag gjorde en storrensning när vi flyttade och har nu inte en massa saker liggande framme som jag inte är nöjd med. Men med tanke på de två senaste nätterna så är det nog snarare så att jag efter idag får göra om och göra rätt. Har siktat in mig på att sticka på mina slätstickade strumpor. Det är inte så mycket på dem som kan gå fel =)


Uppdaterad gissningslista.


Så här ser det ut just nu. Gissa gärna på alltid kul med flera olika gissningar =) Länken till ursprungsinlägget finns till höger.

Jag har nu fått frågan om att sätta upp en gissningslista på vem det är som gömmer sig därinne hos oss.

Ni kan gissa på
* Datum för nedkomst (beräkat 13 april)
* Kön
* Vikt
* Längd

Föjande har gissat (sorterat i datumordning)

Fredrik Bergenfeldt: Flicka 28/3 3150g, 51 cm
Alexandra: Flicka 8/4 3165 g och 52 cm
Ingeborg: Tös 10/4 3500g och 48 cm
Mor (blivande mormor): tös den 10/4, väger 3456 gram och är 51 cm

Mirjam: 12/4 påg 3842 g 52 cm
Prinsen (blivande pappan): tös den 13/4 3675g och 49 cm
Mia: pojke 13/4, 50cm, 3992g
Marleen: påg den 15/4 3430 g 51 cm lång
Jag: påg den 15/4 3300 g och 51 cm
Julia: 15/4
Camilla: tös den 16/4 3723 gram 49cm.
Maria: tös den 16/4 3140 g 50 cm lång
Therese: 16/4 påg 3700 gr 50 cm
Annicka: Pojke 17/4 3560g 51 cm lång
Kerstin, stickcafé: 18/4 Pojke 3450g 48 cm
Uschi: pojke 19/4 3320 g och 52 cm
Sonja: Flicka, den 20 april 3310 g, 50 cm
Monke: Pojke 20/4 3674 g och 53 cm
LenaL: pojke 23/4 3.782 gr 51 cm

Haruni torr och på plats. Den är lagom lån...

mms_img36902 (MMS)

Haruni torr och på plats. Den är lagom lång men kunde vara lite bredare. Har letat upp en brosch att stänga den med. Idag skall den även få lov att agera halsduk. Det är jobbig med dubbla sjalar när man skall iväg. Får räcka med dubbla tröjor :-D


Resultatet av stoppningen. Har haft strump...

mms_img36901 (MMS)

Resultatet av stoppningen. Har haft strumporna på idag så vi döpt de efter rätten hur de blir. Middag nu och sen på spåret.


Strumpa med hål i. Försök 1 att fixa.

mms_img36900 (MMS)

Strumpa med hål i. Försök 1 att fixa.


Haruni på blockning. Ca 150 * 75 cm är den...

mms_img36899 (MMS)

Haruni på blockning. Ca 150 * 75 cm är den. Och det är stor skillnad mot oblockad. Ser fram emot att se den när den torkat.


Klar med Haruni

Igår blev jag få klar med min haruni sjal. Konstaterade i efterhand att jag hade kunnat göra den lite större men det visste jag inte tidigare… Trots att jag har följt mönster och haft ½ nummer större stickor så tycker jag att den blev liten. Får blöta upp den idag och sedan blocka den så kanske den blir lite större. För blockas behöver den. Kanske får det eventuellt vänta till helgen. Får se vad som händer idag och hur saker och ting utvecklas. Prinsen har lovat att hjälpa mig fotografera sjalen till helgen. Hoppas verkligen att det blir tid och läge för det.

 

Det innebär att jag har 6 projekt till kvällens stickcafé. Snart finns det utrymme att starta något nytt. Jag har tre projekt som jag vill börja på:

·         Februaristrumporna i strumpklubben

·         Kofta till Litenen

·         Kattvantar till prinsen

 

Februaristrumporna får dock vänta tills jag är klar med januaristrumporna. Det är jag inte än men det går framåt. Förhoppningsvis så har jag kommit till hälen i morgon. Får se hur mycket jag hinner sticka under kvällens stickcafé.

 

Idag har jag verkligen inte huvudet med mig. Glömde först mössan hemma men det kom jag på innan jag kommit så långt så det var bara att springa tillbaka och hämta. På tåget kommer jag på, jag har min matlåda i frysen där hemma. Då blir man glad. Urk. Men det är sådant som löser sig, det gör det alltid. Tur att man har diverse livsmedelsbutiker i närheten.

 

Glöm nu inte att gissa på Litenens ankomst. Länk finns till höger.


RSS 2.0