Födelsedagen är firad. Igår var det min fö...

mms_img52981 (MMS)

Födelsedagen är firad. Igår var det min födelsedag. Hela 27 år gammal är man nu. I present av mannen och dottern fick jag golfbagen på bilden. Den är ljuslila med gråa inslag, mycket läcker. Av föräldrarna fick jag biljett till uppstickaren i Helsingborg och ett krusbärsträd på stam. Det var helt perfekt och precis det jag önskade, tack!


Söndrig strumpa :'( Mina fina strumpor gi...

mms_img22516 (MMS)

Söndrig strumpa :'( Mina fina strumpor gick sönder igår. Som tur väl är är det avmaskningen som gick åt skogen så jag får laga de någon dag.


Dessa strumpor till lilla fröken sitter ja...

mms_img15283 (MMS)

Dessa strumpor till lilla fröken sitter jag och stickar på medan jag och prinsen ser på nyheterna om Norge. Det som har hänt är helt ofattbart! Mottagaren till strumporna ligger nu och sover i sin vagn vilket gör att de växer fortare än vanligt. Snart blir det efterrätt med svenska hallon och blåbärsglass, mums.


A handsome triangle är det tänkt att detta...

mms_img14229 (MMS)

A handsome triangle är det tänkt att detta ska bli, men nu är jag inte säker längre. Vet inte om jag gillar det.mönstret med det garnet... Får se vad jag.bestämmer mig för. Sålänge får det vara som det är.


Tösens tröja är klar. Tröjan till Esther b...

mms_img15191 (MMS)

Tösens tröja är klar. Tröjan till Esther blev klar igår. Jag håller nu på med en till lika dan men där halva tröjan är blå och halva skall vara i samma rosa som den som är klar. Vi provade tröjan på Esther. Den är lite stor till henne men om inte allt för många veckor kommer den att passa. Nu blir det först att sticka på tösens strumpor.


GArn och paket. Idag kom mitt garn och pak...

mms_img68588 (MMS)

GArn och paket. Idag kom mitt garn och paket. Det bestod av två sorters te, strumpgarn och två nystan regnbågsgarn. Tack så jättemycket! Jag skall prova rosteet ikväll tror jag. Strumpgarn får man aldrig förmycket av och rengnbågsgarnet får bli något till tösen. Men först skall tösens tröja stickas klart och sen även strumporna som jag håller på med.


Dop planering och tröjstickning

På söndag är det dop för Esther. Hennes fullständiga namn blir Esther Hanna Elsbeth Fredriksdotter och sen får hon samma eternamn som mig och Fredrik. Jag tror att vi har allt under kontroll. I morgon skall vi till tippen, städa, duka och handla. Tanken var att jag idag skulle ha börjat städa men Esther var på myshumör så något städat har det inte blivit idag. Förr fredagen var första gången som vi hade barnvakt till Esther. Det var Annicka på nystat.se som passade henne. Över förväntan gick det. Hon sov sig igenom hela passandet under tiden som jag var hos tandläkaren. På vägen tillbaka till Hven, där vi hade tillbringat veckan passade jag på att gå inom Annicka igen och där införskaffades garn och mönster till en tröja till tösen. Det blir av förklarliga själ inte så mycket stickat nu som tidigare men det gör inget. Men lite blir det och det som blir blir till Esther. Tjoho, dagens tredje maskin tvätt (av fyra) är nu igång och resten hänger på tork. Det är dumt att tvätta när det regnar ute för det får bli till att torka inne och det tar upp så mycket plats. Nu är det dags för byte på tösen och sen skall det göras middag till mig och herr pris.

Tröja till tösen. Det som det stickas på n...

mms_img65687 (MMS)

Tröja till tösen. Det som det stickas på nu är en tröja till tösen. Så mycket stickat blir det dock inte. Vi har haft vvs killar här och fixat element och planeringen av dopet är i full gång, puh. På söndag är det dags och det är en massa att ordna.


Tuula strumporna växer, sakta men säkert. ...

mms_img16302 (MMS)

Tuula strumporna växer, sakta men säkert. Garnet som de stickas i är som jag själv färgat när vi var på grötö. Gillar färgerna men tycker att de kunde varit starkare.


RSS 2.0