En god gärning, ett paket och stickcafé

Det är vad gårdagen och dagen bjuder/bjöd på

Igår på väg till stationen efter jobbet så hittade jag ett passerkort till ett företag i närheten av där jag jobbar. Var och lämnade in det där idag så det inte är ute på vift. Detta var den goda gärningen.

När jag kom hem från jobbet igår så fanns det ett paket till mig. Det var en grytlapp i pay it forward bytet (måste komma ihåg att fixa mina) från Annika. Tack så jättemycket!!

Idag är det då stickcafé. Ska försöka komma en bit på mina tröjärmar. Målet är att bli klara med dem och med skaftet på Lars julklapp. Jag tror dock inte att det är möjligt men friskt vågat häften vunnet. Jag och prinsen ska på föredrag i morgon i kommun huset och där hade det varit bra om jag kunde påbörja nästa julklapp men för att kunna göra det så krävs material från Lars strumpor.. Det är svårt men det går =) 


Har börjat på ärmarna

Jag har nu börjat på de små ärmarna. De är så söta. Dock lär det bli ett antal trådar att fästa även på dem *huu* Men fin kommer den att bli. Har gott hopp om att bli klarm ed den i veckan. Hoppas verkligen det för bebisen skall snart titta ut är det tänkt och julklappsproduktionen borde verkligen sättas igång.

Idag är det jobb och träning som står på schemat. Det känns som jag inte gör något annat men det är väll så det är att vara vuxen =)


Att fästa trådar

Urk... att det är så jobbigt at fästa så långa trådar *suck* och då är det dessutom en LITEN tröja jag har stickat. Har förträngt hur många trådar jag fäste på den tröjan som passar mig....  Men men.. är som sagt klar med kroppen och har nu ärmarna och halsen kvar. Tänkte först bara ta det tråkiga arbetet med att fästa alla trådar. Sen blir det till att göra halsen och sen avslutas det med ärmarna. Känner gott hopp om att bli klar inom det snaraste. Har ju hela eftermidddagen på mig att sticka =)

Tjejmiddag

Idag är det tjejmiddag med det nya jobbet. Det kommer att bli så nice =) Funderar på vilka stickprojekt som skallfålov att fölka med dit. Alltid blir det något frågan är bara vad =) Det är ju ändå 1 timme resa dit och en tillbaka så några maskor blir det nog =)

Dags att fixa och dona så man blir färdig och hemmet blir reprecenterbart. Prinsen ska ju ha hit Linus på jazzkväll =)

Fredagens planer =)

Nu är det helg =) Så skönt det är =)

Är snart klar med första delen av ena halvan av framstycket. Kommer bli klar med den delen idag. Sen blir det till att sticka på ärmarna. Men framåt går det.

Doobidoo är det nu och sen är det film. CSI spelas in så det finns att sticka till =)

Hoppas alla ni läsare får en trevlig fredags kväll

Sista arbetsdagen denna veckan

Idag är det fredag och sista arbetsdagen för denna veckan. Det är inte klokt vad tiden går fort. Vart tar den vägen??!!

Idag är det jobb, jobb, jobb och sen är det träning. Det skall bli skönt att få röra sig lite igen =) Efter det så blir det myskväll med prinsen *tihi*

Funderar på att ta mig ut till Nova på lunchen. Hade behövt införskaffa plastfickor till mina stickmönseter och den lådan jag hade har av någon anledning tagit slut. Det kanske blir så med både strumpklubben och pulsklubben. Ska även köpa böcker på svenska av svenska författare till två av mina väninnor. Frågan är bara vilka....

Har nu börjat med det ena framstycket på pippitröjan. Det går sakta framåt men framåt i allfall =) Det finns möjlighet att det blir en hel del stickat idag och även på söndag. Lördag är det särmre ställt med först träning och sen tjejmiddag =)

Hemma kväll

Det är hemmakväll idag. Ingen träning. Det är så skönt =) Tre dagar i rad får räcka. Ska på det i morgon igen =)

Har nu stickat klart bakstycket till pippitröjan. Så det går framåt =)

Har nu anmält mig till sockbytet och te bytet. Det vill säga. Kommer med största sannolikhet inte att hinna med oktobermönstret i strumpklubben =( Men man kan alltid göra det senare =)

Ska nu sticka lite på framstycket också så kommer jag en bit där med =)

Septemberstrumper - drops med flätorInte den bästa bilden kanske men så blir det när man fotar med mobilen :S Strumporna är jättesköna att använda =) Stickade de i mellanstorleken. Som vanligt känns skaftet lite kort. Vet inte varför jag aldrig lär mig att göra längre skaft =) Men har börjat gilla korta skaft så kanske ska ortsätta med det. Svårt val det därSka nu ta och anmäla mig till te och garn bytet samt 1/2 par strumpor byte. Alltid skoj med paket =)

Kortslutning bland "die gråe"

Min hjärna vill inte fungera på det viset som jag önskar att den skulle göra men så kan det vara i bland. Är sjukt trött i armar och ben efter gårdagens träning men det är sånt som går över.

Har nu gjort hälften av ärmhålet på pippitröjan =) Det känns bra. Hoppas att jag blir klar snart. Julkllapps produktionen bör komma igång så fort som möjligt.

Idag presenterades en ny tävling på stickamera. Man skall vara aktiv medlem i strumpklubben för att vara med. Har ju, som tidigare nämnt, stickat klart september strumporna men jag har fotfarande inte kommit för mig att anmäla de som klara *suck*

Nya mönster i strumpklubben och pulsklubben lades också upp. Vill sticka de. Jag hade kunnat sitt aoch sticka 24 timmar om dygnet utan att bli sysslolös. Kanske lite många projekt och önskemål på g?

Det blev inte riktigt som tänkt igår

Gårdagen blev inte riktigt som det var tänkt. Men ibland blir det så.

Skulle ha lagt in bild på mina september strumpor men det kommer nog idag i stället.  Hoppas det =)

Stickamera skall ha ett garn och te byte och ett halvt par strumpor byte. Vill vara med i båda men mitt problem är var tusan köper man kul strumpmönster. Kan man köpa det i stickbutiken måntro. Har kanske missat de mönsterna... Får leta och se vad jag kan få fram. Den som söker skall finna =)

Hade planer på att gå på modevisning på tisdag och se Wish Collections kläder men tju fick jag. Nu när jag skulle gå in och anmäla mig så var det fullbokat. Givetvis är jag glad för Viveka och hennes medutställare även om jag oxå hade velat vara där.

Har nu kommit upp till ärmhålet på pippitröjan. Det går framåt =) kommer nu sticka resterande delar var för sig. Tror att det är lättare så =)


På plats - måndag morgon

Då var man på plats på jobbet igen. Skönt att komma tillbaka till vardagen =) Idag blir det till att fortsätta med att lära mig programmet. Tror inte att jag kommer blir full lärd någon gång =)

I helgen blev bebeisstrumporna färdiga =) Så glad jag blev. Dock ser de väldigt små ut så jag hoppas att de kommer att passa. Pippitröjan är oxå på g. Har gjort 10 cm. Avmaskning för ärmar skall göras vid 15 så det känns oxå överkomligt =)

Började julklappsproduktionen så smått i helgen med. Känns bra att komma igång. Hoppas nu att jag hinner klart med de till det är jul. Men än så länge har jag ett tag på mig =)

Känner att jag har problem när jag räknar varv. Det är jobbigt. Har svårt att avgöra om jag har stickat 15 varv eller 16. Det kanske kommer med tiden. Får fortsätta räkna så gott jag kan =) Det brukar bli bra i slutänden =)

Hemma igen =)

Då var man hemma igen. Har varit på minisemester med prinsen på Hven. Det var så mysigt =) Fick stickat en hel del =) Men mer om det i morgon. Nu så skall vi sova så att vi är pigga och vakna till morgondagens jobb =) Är ju inne på tredje veckan nu. Tiden går fort!!!

Inställd höstfest och framme vid första hälen

Skulle gå på höstfest den 4/10 med gamla jobbet. Såg fram emot det och jag och prinsen vi anmälde oss tidigt för vi trodde att de 65 platserna som fanns var eftertraktade. Prinsen fick igår veta att från fabriken var vi bara 4 som hade anmält oss, han, jag och två som spelar i det band som skulle uppträda. Det vill säga det var bara jag och prinsen som var de enda av alla i fabriken som inte hade någon uppgift som hade anmält oss. Sen var det några från kontoret också men inte tillräckligt många. Här tar sig någon tid och engagerar sig i att göra något trevligt för personalen och så är det ingen som visar intresse och kommer. Visst det kostade 150 kr per person men det var för mat, kaffe, kaka och underhållning. Dricka fick man ta med själv. Sicket sett!!!  Blir så besviken!!

Nog om det.

Har kommit fram till hälen på den första bebis strumpan. Jag undrar hur den skall kunna passa på en bebeis. Den ser väldigt liten ut men då jag har följt mönstret så skall det ju fungera =) Gott hopp om att det paret blir klart i helgen.

Ah ingen tredje ledtråd till MS4. Tordde den skulle komma idag. Får kolla i eftermiddag igen och se om det har kommit något.

Nu är det frukost dags innan allvaret börjar =)

Pippitröja på G

Har nu kommit till första färgranden på pippitröjan i bebisstorlek. Har kommit fram till att jag inte skall följa mönstret till fullo. Tror att jag har kommit på en bättre variant =) Vi vet inte men vi får se =) Framåt går det i allfall =) Kanske blir stickat en del i kväll efter träningen. Hoppas på det så att jag blir klar så julklappsproduktionen kan sätta igång =)

Premiärinvigning idag

Idag är det premiärinvigning av september strumporna. Det känns inte helt fel. Sköna är de i allafall =)

Annicka, jag hittade en 3 mm 80 cm rundsticka där hemma. Förlåt, vi som letade som galningar efter en....  Har börjat sticka på både tröjan och strumporna.

Det är ju så för varje avslutat projekt så får man ju lov att påbörja minst två nya eller hur är det?

Har nu på morgonen kopierat ett strumpmönster som jag skall göra till en god vän till familjen i julklapp. Golfstrumpor heter det =) Tycker det är passande då personen i fråga spelar mycket golf.

Jag undrar dock hur jag skall hinna färdigställa alla mina julklappar. Det är ju snart bara 3 månader kvar och det är en massa folk som skall ha presenter. Men men.. skam den som ger sig =)

Fick shoppat allt igår =)

Jag fick handlat allt som jag skulle igår
* Pippitröja till en arbetskamrat som ska ha barn (eller materialet till den nu skall den bara göras)
* Strumpmönster till samma arbetskamrats barn
* Pärlor till MS 4
* Diverse julklappar

Blev klar med september strumporna igår. Ska nu bara sy fast mina Made by Kida och rapportera in dom till strumpklubben.

Första samtalet med kunden gick bra igår =) Skönt


Får inte ihop bild och mönster

Jag får inte ihop bilden och mönstret på min stickning. Har funderat ännu mer på det. Har helt enkelt bestämt mig för att skita i det och göra precis så som jag anser är bäst =)

Är på jobbet nu och skall duktigt lära mig en massa nytt. Har mitt första samtala med kunder nu i eftermiddag. Det kommer vara nervöst :S

Stickcafé

Idag är det stickcafé. Som jag har längtat. Missade ju det förra =( Dagens projekt som får lov att följa med är

* MS4
* September strumporna
* Prinsens strumpor
* Candle flame

Har precis börjat på tårna på september strumporna. Har läst och läst mönstret och tittat åp bilden men får inte det till att gå ihop ritkigt så nu gör jag på mitt eget vis. Tror inte att det kommer tt märkas någon skillnad. Men vad vet jag. Har ju inte lyckats med att lista ut hur det skall vara =)

Skrev igår ner en lååång inköpslista. Får se hur mycket av det som jag handlar. En del är ju mer broskande än annat =)

Lunch paus = sticknings dags

Nu är det lunch. Ska gå och äta den medhavda lunchen först och sen sätta mig ner och sticka =)

Känner verkligen för att göra mig ett par vavpeppare =) Det ghade varit skönt att se hur långt man hinner på en dag =)
 

Ny vecka, nya tag =)

Nu är det måndag morgon igen. Ojoj vad helgen går fort =)

Mor, med tastaturet är det finemangt, tackar som frågar =) Krävdes bara en stjärnmejsel och lite vilotid så löste det sig =) För övrigt, mor är du intresserad av färgning och stickmaration hos Fröken Garn? Har pratat med maken och det är okej med honom. Dock krockar det med mina helger på extrajobbet men har planer på att överlåta dem till maken.

Hittade ett gott recept på rödkål. Eller jag tror att det är gott. Skall prova det i veckan =) Det fanns på VK.

Maken brukar inte vara här inne och läsa så ofta så jag tror att jag kan omtala att det är hans strumpor som har fått lov att följa med till jobbet idag. Har bara, förhoppningsvis, en fläta kvar på mina egna strumpor innan det är dags för tårna och det skall jag hinna med. Och om jag stickar på hans strumpor här och han inte vet om det kommer han bli positivt överraskad när de är klara =)

Hemmet är nu i ordning

Äntlingen är hemmet i ordning. Soffan är på plats =) Bokhyllerna har fått böcker i sig och bordet står på mattan. Det är så skönt. Ska nu sätta mig framför tvn med mina strumpor och göra ingenting. Det kommer bli så skönt. Ser gott hopp om att snart bli klar med dem. Då blir det ett FO att bocka av och ett par strumpor att ha på fötterna =)

Igår var jag och prinsen och åt på Värdshuset. Det var jättegott och definitivt prisvärt. Så om min har möjlighet så gå dit. Kan rekommenderas varmt.

Försöker hitta något recept som innehåller rödkål. Om ni har någon idé så dages det tackasamt emot.

För övrigt så måste jag ha lyckats med min operation igår för idag så fungerar tangentbordet perfekt =)

Hemma fix

Idag kommer jag ägna dagen åt hemmafix. Syltkokning, städning, demontering och montering

Det kommer bli så fint =)

Njuter av ledigheten

Jag njuter nu av ledigheten =) Har varit och tränat med prinsen sen tog jag ett långt bad och nu sitter jag här. Om 30 minuter skall jag göra mig i ordning för att gå ner till byn. Prinsen och jag skall ju äta på Värdshuset =)

Sen blir det tv mys. CSI Miami startar ju idag *tycker om* Sitta och sticka till det med prinsen brevid. Finns det något bättre?

Misslyckad operation =(

Jag har under morgonen ägnat mig åt en misslyckad operation =(

Det började igår med att jag hälde ett glas vatten i tangentbordet. Inte jättesmart, jag vet, men det bara blidde så. Jag torkade av tangentbordet och det fungerade. Det gjorde det i morsen oxå medan jag loggade in på datorn. Sen bara ville det inte mer =( Har opererat i det men det hjälper inte så nu får det ligga till sig så tittar jag på det sen igen och fungerar det inte då får jag helt enkelt införskaffa ett nytt =(

Igår stickade jag halva ledtråd 1 på MS 4. Om jag gör de andra två idag och i morgon så är jag i fatt och det vore så skönt =) Har även stickat lite på mina strumpor. Det blev så när jag inte orkade räkna maskor och pärlor. Lyckades tappa bort en maska i strumpan. Fixade en ny =) Har dragit och dragit och tror inte att jag har tappat någon. Tror att jag har lyckats sticka ihop två stycken i stället för det är inget som löper men jag får ha lite uppmärksamhet på det så det inte sticker något sen =)

Ska nu gå och övertala Prinsen att det är dags att äta frukost och gå och träna =)

Ledtråd 2 till MS 4

Har nu skrivit ut ledtråd 2 till MS4. Vad fn den ser ut. Kommer att sitta och sticka som en galning på den i kväll =)

Det blev ingen träning idag. hinner helt enkelt inte med det :S Tar det i morgon i stället.

Har följande planer för kvällen/natten
* Fixa ihop en sallad
* Traska bort till Ellco
* Göra mig en kopp te *mums*
* Packa upp min första ledtråd och sätta igång och sticka
* Äta kvällsmat
* Ta upp och fortsätta med ledtråd 1
* Sticka på strumporna (när jag inte orkar läsa mönster längre)

En fläta till klar

Jag har nu gjort klart en fläta till. Får se när jag blir klar med de dära strumporna. Har som sagt en hel del grejor på min att göra lista. Och så mycket mer jag vill göra!

Oh var inne hos fröken garn och såg hennes aktiviteter. Så mycket som jag vill göra. Får ta och höra med prinsen där hemma och se om jag kan få lov till det =) Men det brukar gå bra =)

Utbildning nu och fram till 16,30 sen är det nästan helg =)

På plats

Då var man åter igen på plats på jobbet =) Det är trevligt. Får se vad som händer idag.

Dagens agend är
* Jobb 8-17
* Hämta grönsaker
* Hemma vid 18,15
* Fixa en sallad (om inte prinsen gjort det)
* Åka till Train in och träna  (måste vara där senast 19)
* Träna till 20
* Gå till Ellco, grilla och äta gott
* Sticka på Ellco tills jag somnar där =)
* Gå hem med prinsen kl 2 i natt

Jag borde ju hinna en fläta idag på dagen. Har ju rast lite då och då!! I kväll blir det MS4. Om jag har räknat rätt som borde ledtråd nummer 2 komma idag så det är bara till att sticka på.

Såg i tidningen idag att alla bra tv program kommer på  helgen. Idag är det CSI Classic kl 20 samtidigt som Dobidoo. I morgon är det Svensson Svensson kl 20 och CSI Miami kl  21,30. Söndagen tror jag inte det var något roligt. De har ju tagit bort Bones, mycket elakt!!!

Nu har jag 30 minuter på mig att morgonfika innan det är dags att vara duktig och sätta igång och jobba =)


Träning avklarade sticke får vänta

Då var man hemma från träningen. Är så trött så mitt sticke får vänta Usch. Det känns som jag aldrig kommer att bli klar. Ser verkligen fram emot helgen då jag inte skall göra något.

I morgon är det fredags kväll. Prinsen jobbar så jag ska gå dit. Tänkte att jag skulle sitta där och sticka.

I helgen skall vi bara mysa. Ska äta på Värdshuset på lördag =)

Träning först och sticke sen

Nu skall jag bege mig iväg och träna lite. Har egentligen inte den minsta ork eller lust till att göra det men jag vet at det blir bättre när jag är klar.

Det är inget kul på tv idag heller. Hur länge skall det pågå. Inget kul att se på. Det resulterar i at det inte är något kul att sticka till. Att läsa och sticka mönsterg går inte bra ihop. INte för min del i allfall... Dagens ilands problem jag vet =)

Har nu bara 4 flätor kvar på foten innan tån. Tänk om jag kunde hinna göra en i kväll =) så hade det bara varit tre kvar =)

Det går så sakta

Det går så sakta framåt för mig med mina stickningar =( Önskar att det hade kunnat gå fortare men ibland blir det inte ritkgit som man vill =( Några varv blev det på strumporna i allfall. Får se om jag kan ta ett ryck med dem nu torsdag - fredag.

Helgen vill jag ägna mig åt MS4. Ledtråd nummer 2 kommer i morgon och jag har bara börjat med ledtråd nummer ett. Det får bli till att stickai fatt där. Dagens ilands problem, jag vet.

Vi skall även se om vi kan få i ordning på soffan nu i helgen. Vad skönt det hade varit =) Det skall nog gå. Bara man inte ger upp i första taget. Det kan vara lite trixigt =)

Nu skall jag ägna mig åt att lära mig det systemet som jag skall supporta. Massa information. Men det är skoj och lärorikt =)

Sover

Sitter och nästan sover här framför datorn. Tror att det är bäst att jag knatar in och sover i sängen i stället. Man ligger bättre där än på tangentbordet =)

Hoppat av skolan

Jag har idag bestämt mig för att hoppa av skolan. När jag sökte till min kurs var jag inte säker med vad jag skulle syssla med nu i höst så jag sökte. Har nu fått ett jättebra jobb och känner inte att jag hinner med både jobb och studier.

Har nu äntligen lite tomrum i min kalender. Känns skönt =)

Lunch dags =)

Nu är det dags för lunch. Funderar på att slå en signal till prinsen. Det är ju så tråkigt nu när vi jobbar helt olika tider och inte ses alls =( men det är smällar man får ta....

Strumpor kommer att bli dagens lunch pyssel. 4,5 flätor kvar snart bara innan det är tådags =)

I eftermiddag är det utbildningsdags igen. Massa information. Det känns som det har fastnat en del även om inte allt sitter =) Men det kommer

Det går mot höst

Sitter och tittar ut och vädret ser inte jätteroligt ut. Jag tycker att det för tillfället är svårt att bestämma sig för vad det är man ska ha på sig. Ena dagen varmt och soligt, nästa kallt och murrigt. Inte roligt alls.

Idag skall det fortsättas med korvstoppning =) Det kändes lättare igår än i måndags för nu hade jag i allafall sett programmet. Hoppas det går ännubättre idag.

Har kommit fram till att jag borde sticka 5 flätor till på mina septemberstrumpor innan jag gör tån. Inte så mycket men det är dock en del. Får se hur långt jag kommer idag. Som vanligt finns det inget på tv att sticka till. Det är svårare att sticka till datorn så man hela tiden måste scrolla för att bilden skall ändras. Fast TV4 Anytime finns ju...

Usch. gröten blev för salt nu i morse. Smakar inte alls gott =(

Tröttis

Nu är jag trött och det är aldeles dags för sängen. Ska ju gå upp om 8 timmar och jag somnar i allfall aldrig direkt efter att jag har lagt mig. Även om tanken är så ibland.

Har stickat ett par varv på semptember strumporna. De går framåt. *hejaheja*

Det är hög tid att börja producera julklappar. Om någon har tips på vad man kan göra till nära och kära så tas de varmt emot

Afro Power Dance

Det är vad ajg skall gå iväg och göra idag =) Ganska precis nu för att vara exakt. Ska bara packa ner skor och vattenflasksa. Det blir första gången jag provar på afro på dett stället. I Lund var det jättekul. Hoppas det blir så här med =)

Har stifckat 1 varv på MS4. Sakta framåt med andra ord. Förhoppnignsvis blir det något mer varv i kväll =)

Paus i utbildningen

Vi har nu 10 minuter paus i utbildningen på jobbet. Ojojoj vad mycket information. Men men.. Alltid lär man sig något =)

I kväll är det afro power för min del och sen blir det till att plugga franska.

Stickat kommer det oxå att bli frågan är bara när. Några varv har det blivit både på sjalen och på strumporna idag =)

Tävling hos Pärlmudden

Hos pärlmudden kan man tävla om garn hos Elivras Garn och Hantverk. Givet vis är vinsten ett fint garn =)

Heja, heja =)

Dag nummer 2 är i antågande

Då var det dags för dag nummer 2 på det nya jobbet. SKa gå till tågt om 25 minuter. Sen är det bara till att tuta oc köra =)

Köpte en n almanacka igår för den jag hade inte var riktigt bra. Har dock inte riktigt bestämt mig för hur jag skall bygga upp innehållet i den. Kan bara dra slutsatsen att jag har ett VÄLDIGT intensivt liv med massa aktiviteter.

Hmnn.. måste ta reda på prinsens schema så jag vet när han slutar. 18-02 är det denna vecka men vem vet hur det ser ut nästa?

Idag kommer jag nog få en längre lunch än igår =) Eller, jag har lunch med mig så jag behöver inte åka iväg och äta vilket gör att det finns möjlighet för mig att sticka ett par varv. Vill ju bli klar med mina strumpor så snart som möjligt. Detta då det finns andra projekt som pokkar på uppmärksamheten =)

Ha en riktigt trevlig dag =)

Första dagen avklarad

Nu är första dagen på det nya jobbet avklarat. MAssa information och en massa att lära sig. Korvstoppning =)

Det var kul och intressant. Är dock osäker på hur mycket som jag verkligen kommer ihåg av det som lärdes ut.  Får prova i morgon och se =)

Har stickat lite lite på mina strumpor. Förhoppningsvis blir det mer i morgon. Orkade inte nu när jag kom hem. Har varit hemma i 1,5 timme har då tagit hand om tvätt och letat upp en pärm.

Tänkte nu gå in och lägga mig och göra min planering för hösten. Ett nödvändigt ont om man skall hinna med jobb, studier, träning, sticke och familjen =)

Börjar nytt jobb idag

Idag börjar jag nytt jobb. Det blir mitt första "rikiga" jobb. Är lite smått nervös men faktiskt mindre nervös än vad jag hade förväntat mig.

Jag komm knappt halvvägs på det första varvet på min MS4 som jag hade tränkt att göra igår så nu sitter jag med samma varv och tänkte försöka bli klar med det.

Har anmält mig till Afro Power Dance i morgon *trevligt*

I kväll är det franska kl 18 - 20. Det retar mig en aning. Min favorit träning är ju på måndagar 19.30 - 20.30. Det finns inte nuffran av en chans att jag ska hinna göra båda. Får helt enkelt utvärdera franskan och se ad det är för något. Det är verkligen ett dilemma. vill ju läsa franska men vill samtidigt träna.

Aja.. nu var det ju dock ett antal pärlor till att trä på sticket först. Sen frukost och sen jobbet =)


Prinsen steker pannkakor

Prinsen står just nu och steker pannkakor åt mig. De blir säkert jättegoda *mums* Frågan är bara vad vi skall ha till. Har följande att välja på
* Glass
* Vispad grädde
* Jordgubbssylt
* Hallonsylt
* Socker

Eller så kan man ha lite av varje =)

Efter pannkakorna blir det till att mysa med MS4. SKa sticka två varv på den hade jag tänkt. Sen krävs det tankeverksamhet så det får vänta till i morgon. Om det inte är dags för den nybäddade sängen blir det septembersturmporna som får sig ett par varv =)

Träningen avklarad - tvätt och städning kvar

Nu är träningen avklarad. Tvätten och städningen är kvar. Massa att göra med andra ord. De två första maskinerna tvätt är på gång. SKa nu duscha. Och sen hjälpa prinsen med bokhyllorna innan detär dags för nästa omgång tvätt.

Hoppas att det går fort att städa så jag sen kan sitta och mysa med MS4. Känner så mcyket för att sticka på den. Nu när jag har fått så fint garn. Det får bli februaristrumporna och Candle flame som får bli mina tågstickningarn. Diagramstickning på tåget när det tar 8 minuter är ingen hit. Inte med päror inblandat i allfall. Tror jag =)

Dags att lägga upp till MS4

Ska lägg upp och nu börja sticka på min MS 4. Så spännande det kommer att vara. Tycker om spänning =)

Idag skall vi göra vid våra bokhyllor. Träna. Städa. Tvätta

Massa att göra. Måste även förbereda inför morgondagen. Nytt jobb. Lite spännande är det =)


Garn och pärlor inhandalde

Nu har jag inhandlat garn och pärlor till Mystery stole 4. Ska bara skriva ut mönstret så skall jag sätta igång och sticka. Måste bara prova ut vilken virknål som är bäst att använda till detta garnet och dessa pärlorne. Men det är ett lätt "problem".

Igår började jag på en Candle Flame sjal. Har tre aviga maskor mellan varje flamma istället för två. Samt att jag har satt i pärlor. Garn och pärlor fick jag av min hemlis 3 komppis Sillen. Tackar än en gång för det fina garnet. Har nu äntligen kompletterat med två nystan till så jag kan göra en JÄTTESTOR sjal =). Jo jag började igår men har repat upp den en gång och valt mindre stickor. Började med dubbelt garn. Visst blev den varm och go men det gick inte att placera några pärlor. Enkelt garn och tunnare stickor var bättre =)

Första nystanet använt

Har nu använt klart det första nystanet till september strumporna. Kommer kanske bli klar till helgen. Så länge det finns hopp finns det möjlighet =)

Komplicerad röstning

Det var visst inte så lätt att rösta som jag inbillade mig. Jobbigt. Men nu har jag nog kommit på hur man ksall göra
1. Gå in på www.stickamera.se
2. Välj sommartävling
3. Välj rösta
4. Bläddra ner till krusbärskorgen =)
5. Tryck på se resultat
6. Nytt fönster kommer upp uppe till vänster finns det en scrolllista där det står välj och rösta här.
7 Välj Rösta på detta bidrag

Fick igår mina namnlappar från minanamnband.se mycket fina är de. Ska nu sy på det på mina projekt =)


Fredag och helg

Nu är det helg. Prinsen kommer hem från jobbet om 5 timmar. Vad mysigt =) Ska följa med honom och träna. Jag ska inte träna. Får inte ta med träningskläderna ens så jag känner mig frestad.... Grönsakerna ska hämtas med så det blir gott med mat idag =)

I helgen skall vi inte göra något alls. Sticka och mysa =)

Glöm nu inte att rösta på stickameras sommartävling www.stickamera.se och då på min krusbärskorg =)

Stickameras sommarstickning

Nu kan man rösta på stickameras sommarstickning. Det är jag som har gjort underlägget krusbärskorgen. Gå in och rösta på det projekt ni tycker är bäst. Då gärna mitt. Det finns på www.stickmera.se bara att gå och se och bedömma =)

Byte av mönster i pulsklubb

Jag är lite efter, jag vet. Såg igår att det ena mönstret i pulsklubben, det som jag ville göra. Men det är smällar man får ta. Har ju skrivit ut mönstret och kan ju göra det ändå bara utan att rapportera det. Tror det får bli så. För det var ju så fint.

Annars är det bara strumpstickning som gäller. Hade som mål att vara klar med strumporna till på måndag. et inte om jag kommer att hinna det men innan september är slut är de defnitivt klara. Ska även försöka sticka klart marsstrumporna och prinsens strumpor.

Känner mig så nöjd. Har kommit på vad jag skall göra i julklapp till Lillebror och far =)

Ösregn och prinsen är ute

Prinsen är ute i ösregnet. Efter sin träning. Ingen bra kombination. Hoppas verkligen att inte han oxå blir förkyld. Det hade inte varit roligt =(

Snart ska jag gå och sova... Skönt skall det bli. Trots jag inte gjort något så är jag helt slut. Kanske mår bättre i morgon?!

Fortfarnde seg

Hur kan man vara seg efter att ha gjort ingenting? Tror jag har stickat 5 varv på mina strumpor. Läst i två bloggar. Snörvlat. Läst lite i en bok. Snart skall prinsen iväg och träna. Jag stannar hemma och fortsätter att sticka på mina strumpor.

Ah.. det finns en så massa fina grejer jag vill göra. Förstår inte hur jag ska hinna göra allt jag vill :P

Vilken sorts garn är du?

What kind of yarn are you

Created by bisybackson

1214 other people got this result! That's 26%

View all results Take another quiz!

Your Result

1075356440_erdccotton.jpg
You are Dishcloth Cotton.
You are a very hard worker, most at home when you're at home. You are thrifty and seemingly born to clean. You are considered to be a Plain Jane, but you are too practical to notice.

Quizet hittade jag här http://www.quizilla.com/quizzes/281864/what-kind-of-yarn-are-you


12 timmar sömn - fortfarande väck

Har sovit 12 timmar i natt. Det är betydligt mer än vanligt. Trots det är jag fortfarande trött och seg. Det kommer INTE bli någon träning för mig idag. Istället kommer det att bli te och filt.

Septemberstrumporna går framåt =) Fina blir de

Tror att jag har kommit på vilket garn jag skall sticka mysteriestickningen 4 =) Undra om det finns fler mysteriestickningar att hoppa på =)

Förkyld och upprop

Känner nu i huvud och näsa att jag håller på att bli förkyld på riktigt. Inte bra och definitivt onödigt. Åker ändå in till Lund och går på mitt upprop. De brukar inte vara SÅ jobbiga. Sen får det bli sängen direkt efter när jag kommer hem. I morgon händer det inget så då får det bli te och täcke så jag kurerar mig till på måndag då det nya jobbet sätter igång. Är så nyfiken på hur det kommer att vara.

Med till Lund och föreläsningen får mina septemberstrumpor följa. Har nu gjort  hälen och hälminskningarna. De är så fina. De känns lite trånga just nu men om jag inte missminner mig så kommer de att töja sig en aning.

SommarstickningTror inte att jag har rapporterat in min sommarstickning. Det är ett underlägg i form av en korg med krusbär =) *mums*

Mysterie stickning

Det har startat en ny mysterie stickning. Jag har anmält mig och vill så gärna vara med. Har dock ingen aning om vad jag skall använda för garn. Har ju inget här hemma som är tillräckligt fint. Får åka till Landskrona om 14 dagar och fråga mina små vänner i stickbutiken. Men det löser sig alltid.

Ska nu sätta igång med att diska och dammsuga kon. Så hon ligger på plats när prinsen kommer hem från jobbet. Annars så händer det inte så mycket här. Var och tränade igår trots att jag hade haft lite ont i halsen, det skulle jag aldrig ha gjort. Är nu snuvig och lite smått hängig. Inte jättekul men men....

Stickcafé idag, och jag kan inte gå

Jag är putt. De har lagt upprop mitt på min stickcafé tisdag. Mycket elakt. Inte blir det bättre av att krusen är 18 - 20 så det finns inte nuffran av en chans att hinna gå. Som tur väl så är det bara någon gång till som det krockar.

Är för övrigt inte helt 100 på om jag skall gå kursen. I och med att jag fått jobb så kan det bli lite tight med tid. Men det får jag se. Allting löser sig på något sätt.

Skall idag fixa mitt koskin, handla mjölk, äta frukost, skruva i möbler, göra i ordning i källaren, skriva in franska glosor.

håller nu på med hällappen till strumporna. Mycket trevligt =)

Sorterat

Nu har jag sorterat mina garnhögar. Har satt in de i ett skåp. Blir nog bra. Hittade inga UFO som jag inte visste om. Det känns ju bra =)

Ska nu börja på hälen på mina september strumpor. Hoppas att de blir bra =)

Det skall börja stickcafé här i byn. Hade varit trevligt att gå på men vet inte om jag hinner. Har ju stickcafé i Landskrona varannan vecka. Jobba heltid och studier på halvfart, kvällstid. Men men... får se hur det går =) Kan ju göra det någon dag om det finns tid över =)

Blev ingen kräftskiva =(

Det blev ingen kräftskiva för mig och prinsen. Orsaken var att jag jobbade.

I fredags gick jag till jobbet och hörde hur mycket det var och hur länge jag skulle jobba ungefär. Ca 17 stod det på lappen. Messade och förvanade om att vi skulle bli sena till festen.

Lördag morgon kommer jag till jobbet lite tidigare än vad som var tänkt för att bli klar lite tidigare så jag slapp stressa vid 17. Kommer ner och börjar räkna på hur mycket det var. Det var inte alls slut vid 17 snarare vid 23. Ringd ansvarig och fick att 17 var en ca tid. Men 23 är inte ca 17. Ringde den som skulle arbeta på söndag och för att höra hur mycket jag kunde lämna. De ville ha det så tomt som möjligt. Ringde chefen och bestämde att det var bara att gå och jobba tidigt på söndag morgon. Kl 6 var jag där och fick hålla på till 9.30 för det vi körde var så tungt. Normalt skulle jag varit klar 7.30 men vet inte varför det var så segt.

Hemma igen var det dags att städa och plocka. Vi monterade 2 cd hyllor och 3 bokhyllor. 2 bokhyllor var defekta men vi kunde få ihop de till en hel. Stickade en del också på strumporna. De blir så fina. Är snart klar med skaftet på dem. Kommer att klara tidsfristen =)

RSS 2.0