Klar med Falling tears

dsc01115 (MMS)

Igår kväll blev jag klar med mina falling tears strumpor. Jag är helt klart nöjd. Alla trådarna är fästa och strumporna passar utmärkt. Ett par närmre målet på 18 par och juli strumporna är nu påbörjade.


Midsommar är över och verkligheten tillbaka

Vi hade en trevlig midsommarhelg inne på ön. Vi åkte dit redan i torsdagskväll och på kvällen blev det middag och sedan lugn och ro. Fredagen inleddes med brunch och sen en promenad. Middag åts och efter den gick vi till golfbanan och slog ett par hål. Efter golfen så blev det jordgubbar *mums* och dagen avslutades med en kvällspromenad. Lördagen började med en tur till kyrkan och därefter stod jag och prinsen för middagen. Efter middagen blev det lite slappande innan liten bror kom på besök och då gick vi till drivingrangen och slog lite bollar. När hinkarna var slut så gick vi hem och åt middag därefter tog vi oss tillbaka till golfbanan och gick ytterligare ett par hål innan det var sängdags. Söndagen innebar inte så mycket aktivitet. Jag var och fick massage då min fot hade bestämt sig för att jävlas med mig (men nu funkar den bra). Sen var det dags för en promenad som avslutades hemma med middag och då åkte far hem. Jag, mor och prinsen gick till golfbanan (är någon förvånad :P) och gick ett par hål innan vi gick tillbaka till huset och mamma åkte till staden. Sen i går morse var det dags för mig och prinsen att åka in till verkligheten och jobb för mig.

 

Det är den 29/6 idag. Det innebär att det är exakt en månad till min födelsedag. Men det var inte det som jag skulle ta nu utan att det är den siste i morgon. Jag håller på med aprilstrumporna i stickameras sockklubb. För att vara med och få lov att tävla skall man ha stickat ett par av periodensstrumpor inom perioden och den aktuella perioden är april, maj, juni så nu börjar det brinna i knutarna. Som tur väl är så har jag börjat med tåminskningarna så det är inte så mycket kvar. Tanken är att jag skall bli klar med dem i kväll så jag kan rapportera in de i morgon. Jag har ju även börjat på julistrumporna men de får faktiskt vänta lite nu tills april är klara. Det är ju långt till september då det är dags för den tävlingen =)

 

I övrigt så händer det inte så mycket. Det är jobb, jobb, jobb som gäller just nu för mig. Prinsen är i Malmö och träffar en vän och det är sol ute. Hoppas att vädret håller i sig så att vattnet värms upp så jag kan ta ett premiärdopp till nästa helg =)


Olika former av opal För mig som är stick...

dsc01112 (MMS)

Olika former av opal För mig som är sticknörd och fanatiker (enligt prinsen) är opal ett strumpgarn som kan omvandlas till strumpor (se till vänster i bild). Sedan finns det de som är mer intresserade av drycker och för dem är det mer den högra biten av bilden som är den intressanta. Sen finns det ju alltid de som hävdar att opal är en sten...


Midsommar är räddad Midsomas är i full gå...

dsc01109 (MMS)

Midsommar är räddad Midsomas är i full gång. Och som synes på bilden är den räddad ;-) jordgubbar och nubbe och skulle nubben ta slut så finns reservflaskan (den lilla). Lite stickat har det blivit. Jag började på my vampire boyfriend i morse och skall nu börja på mönstervarven. Det är skoj mönster ;-)


Midsommar i morgon

I morgon är det midsommar och det skall bli skönt. Vi skall ta det lugnt och göra ingenting. Eller jo sticka och spela golf och umgås. Jag började ta fram de strumpstickningarna som jag håller på med nu. Och de uppgår till sex i antalet. Tror nog att jag får se till att slutföra några strumpsstickningar innan jag sätter igång några nya. Till midsommar firande får tre par strumpor och en Harunisjal följa. Jag tror inte att jag kommer hinna med det så det är inte någon risk att jag får sitta sysslolös.

 

Igår hjälpte prinsen mig att välja garn till My Vampire Boyfriend socks. Det blev sommargrönt. I och med att jag inte hade blodröd så var det uteslutet. Prinsen omtalade att han gillar grönt så jag tog fram alla de gröna färgerna jag hade och så fick han välja och då blev det garn från steps. Hoppas att det blir bra och att mönstret syns. Det är alltid svårt att avgöra när man skall sticka mönstrade strumpor hur pass mönstrat garn man då kan ha.

 

En trevlig midsommar önskar jag alla läsare =) Tag det lugnt och hoppa mycket grodor =)


Julimönster i sockklubben

Idag kom julimönstret i sockklubben och det var helt perfekt i tid. Jag skall ta tåget till svärföräldrarna idag och hämta min bil och då har jag något att fundera på på tåget. Det är ”My Vampire Boyfriend” som är månades mönster. Jag HADE det perfekta garnet till dem men de sitter just nu på mina ”If you know where to go” strumpor och jag tänker INTE riva upp dem bara för att få garnet, oh nej. Istället får jag tänka om i mitt garnval. Det borde inte vara något större problem då jag har en hel byrålåda med bara strumpgarner. Får gå ner och göra en räd bland garnerna i kväll när jag kommer hem.

 

Till helgen är det midsommar. Så skönt det skall bli. Tanken är att jag och prinsen skall ta det lugnt, spela golf, umgås och äta jordgubbar. En massa stickat hoppas jag på. Efter midsommar så är det sen inte så långt till sommarsemestern! Jag skall vara ledig i 3 veckor och inte tänka alls på jobbet. I stora drag är semestern planerad. Det är bara utfärderna kvar =)

 

Ett stort i-landsproblem med att åka iväg på semester är att bestämma vilken eller vilka stickningar som skal få äran att följa med när man skall iväg. Man vill inte riskera att de blir klara och sen vill man ha någon reserv om det man stickar blir tråkigt. Svårt val. Det krävs noggrant övervägande. Strumpor är ju alltid bra då de inte tar så stor plats.


Vanliga ord i min vardag

Wordle: Kidas ord

 

Från wordle kan man få en scanning av sin blogg och därmed få ut de vanligaste orden i ens blogg. Klicka på bilden för större version

Hotell bokat

Nu har jag och prinsen bokat hotell till sommarens semester *wihi*

Söndag kväll och Ester är snart klar

Nu är det söndag kväll. Dagen har inte bestått av så mycket aktivitet men lite i allafall =) Det är precis färdigstädat och det är så skönt =)

Min modifierade version av Stickfrossas Ester, det vill säga med tumme, är snart klara. Om jag kommer ihåg rätt så har jag 6 varv kvar innan avmaskningen och sen skall jag virka runt kanterna och sticka tummen. Förhoppningsvis så blir de klara under kvällen.

På tal om kvällen så är det ju inget skoj på tv idag. Jo jag följer fotbollen hyfsat men jag tycker inte det är kul att titta på, lyssna däremot kan jag göra. Får se vad det blir för något. En sak är säker. Det blir inte lika mycket som igår.

Prinsens strumpor. Så här fina blev prins...

dsc01107 (MMS)

Prinsens strumpor. Så här fina blev prinsens tysklandsstrumpor. Jag är nöjd med dem, både mönstret och att jag lyckades att bli klar med de i tid. Nu sitter jag och prinsen och ser på det kungliga bröllopet. Det är mysigt. Vi har ätit god mat och druckgit gott. Jag sitter nu och stickar på mina "if you know where to go" strumpor, mycket trevligt. I morse lyckades jag göra något som jag aldrig lyckats med tidigare, jag sprang ungefär en mil. Det är jag grymt nöjd med. Det var ingen höjdartid 1 timme och 18 minuter men jag är grymt nöjd! Nu ner sticke och bröllop ;-)


Äntligen helg

Idag är det fredag och det innebär att det är helg. Denna helgen har varit efterlängtad, inte bara för att det är det kungliga bröllopet utan för att jag är så trött och har varit hela veckan så det skall bli skönt att ta det lugnt och inte gör något speciellt. Igår var jag faktiskt duktig och gick och la mig redan vid halv tio och sov gott hela natten och det var så skönt.

 

Precis innan vi gick hem igår kom en kollega in med ett nystan garn till mig. Jag hade i höstas lovat henne att jag skulle sticka ett par pulsvärmare till henne om hon fixade garn. Igår kom då nystanet så går satt jag och surfade framför tvn då jag inte var människa till att göra något annat. Efter en stunds letande bestämde jag mig för att sticka ett bar Ester till henne. Det är Anna på Stickfrossa som har designat dem, jättesöta är de. Dock skall jag göra lite modifiering så att det blir en liten tumme på de också men det borde inte vara så svårt, bara jag får tag på ett par säkerhetsnålar.

 

I kväll skall jag och prinsen åka in till Malmö. Där skall vi ut och äta med en vän till prinsen. Och det är jag som har fått äran till att bestämma vart vi skall äta. Ännu har jag inte bestämt mig och jag tror inte jag gör det förrän vi kommer ner till Malmö. Hoppas på fint väder och sol så att man kan sitta ute och äta. Det har jag bara gjort en gång i år vilket är påtok för lite!!!

 

Jag kollade igenom in strumplista igår över årets strumpor och såg att jag var uppe i 11 tror jag. Det innebär att jag bara har 7 kvar innan jag når mitt mål på 18 och halva året har gått så detta kommer att gå vägen är jag helt övertygad om. Frågan är bara när och om jag måste revidera mitt mål och öka upp antalet. Men det får jag ta när det närmar sig.


Strumpor till alfons och antonia Jag ble...

dsc01103 (MMS)

Strumpor till alfons och antonia Jag blev klar med strumporna till kollegernas magar. Jag blev nöjd med dem och det blev mottagarna också när de överlämnades i morse. Idag är det stickcafé men jag funderar på om jag skall stanna hemma istället. Prinsen är inte hemma idag heller :'( så det är bara jag och Doris. Orsaken till att jag funderar på att inte gå är att jag är så trött. I morse när jag vaknade trodde jag inte det var sant jag ville bara fortsätta sova. Så idag blir det antingen stickcafé och umgås eller så blir det mys med katten, tv och tidig säng. Lutar åt det sist nämnda. Men jag behöver inte bestämma mig än.


Igår – en dag i obalans

Det är inne på jobb att man skall sitta på en boll och jobba istället för på stolar. Igår fick jag lov att låna en pilatesboll av en av mina kollegor. Tillbringade hela dagen på bollen, eller alla timmar som tillbringades framför datorn. Då bollen rullar och man har goda möjligheter att studsa på den så kände jag igår att rygg och lår fick lov att jobba lite. I morse när jag skulle iväg till jobb, på cykel, då kände jag vilken träningsvärk som denna boll har orsakat mig. Det är inte klokt. Visst jag hade ju känt att musklerna hade arbetet men inte trodde jag att det var SÅ mycket… fast lite kan även vara från måndagens Army.

 

Idag är det onsdag och då är det box men tyvärr så missar jag den =( Jag skall iväg och titta på lägenhet i Landskrona och i kväll var enda tiden som fanns om man inte kunde dagtid så det fanns inte så  mycket att välja på. Nästa vecka kommer jag också att missa boxen eftersom då är det tid att hämta bilen och Doris och veckan efter det missar jag också då jag förhoppningsvis är på Hven, buhu… Jag vill gå på box ju!!!

 

Jag blev inte klar med presenterna igår =( Jag har ett varv kvar innan det är dags för tåminskningarna. Det borde jag hinna idag eftersom jag skall ta tåget till Landskrona i eftermiddag och sedan tillbaka till Kävlinge. Så dagens mål är att bli klara med presenterna så att de kan överlämnas till mottagarna i morgon.

 

I morgon kväll är det stickcafé som jag har tänkt gå på. Prinsen är och lagar bilen då så jag är ensam hemma så jag slipper tänka på någon annan =) Så om strumporna inte blir klara idag, vilket de skall så får jag sticka de klara i morgon kväll. Förhoppningsvis är de klara så att jag kan fokusera på aprilstrumporna så att de blir klara innan majmånads slut så jag kan vara med och tävla i strumpklubben. Det borde gå utan några större problem då jag snart, tror jag, då jag har kommit en bit på skaftet. Bara till att fortsätta =)

 

I övrigt kan tilläggas att även dagen kommer att tillbringas på bollen så musklerna får sig en omgång till idag =)

 


Då var man gräsänka i ett tag…

Idag åker prinsen och bilen till Hässleholm för en genomgång innan semester. Det skall bli skönt att få den ordentligt genomgången av svärfar och prinsen så att den är tiptop när vi begär oss iväg =) Men det innebär även att jag är hemma själv idag och hela kvällen. Jag sitter nu och funderar på vad jag skall hitta på för något. Det lutar ut åt att det blir någon form av film eller tv och sticke till det. Jag håller på med mina presenter som går sakta framåt. Till helgen så kommer jag definitivt bli klar då det blir en massa stickat under bröllopet.

 

På lördag skall jag och prinsen sen på det kungliga bröllopet. Vilken av kanalerna som vi skall se på det är inte bestämt än men maten har prinsen önskat. Det blir räkcoctail till förrätt, flygande jakob till huvudrätt och glace au four till efterrätt. Det kommer till att bli mumsigt. Min förhoppning är att jag under bröllopet skall sticka ett par strumpor till mig och det är If you know where to go i rött zauberball garn. Men gå gäller det att presenterna är klara.

 

Som höres så gick inte mitt ”löfte” om att inte börja på något nytt innan jag är klar med något annat inte så bra men det är smällar man får ta. Dock ser jag det som hoppfullt att inte börja på något nytt innan jag är klar med två påbörjade saker då presenterna snart är klara och de stickas parallellt och de måste bli klara snarast möjligt.

 

Annars har vi följande på mina stickor

·         Tröja till mig (måste repa upp och börja om, blev förstor)

·         Alpakka kofta

·         Reventouli

·         Juni 10 strumporna

·         Oktober 09 strumporna

·         Restgarns byxor

·         Restgarnskofta

·         Overall

·         Irlandsstrumpor

·         Prinsens railwaysocks

·         Haruni

·         Present 1

·         Present 2

Jag har säkert glömt något projekt men det är som synes en del saker på gång, som vanligt. Sen har jag nog, kanske, eventuellt, två sjalar på gång som ligger i valet och kvalet om de skall froggas eller inte, eller så är de redan froggade, minnet är inte så bra men jag räknar inte med de ändå =)

 

Det är den 15 juni idag vilket innebär att sommarkortet börjar gälla. Jag var och köpte mitt idag. Som vanligt så är det rabatt på ventrafiken men det gäller, som vanligt, bara med utgångspunkt landskrona. Det tycker jag är aningens irriterade. Varför kan det inte gälla i båda riktningarna så att man kan utnyttja det oavsett vilket av ställena som är ens utgångspunkt?

 

 


Fullt upp med allt

Mass att göra, som vanligt. Längtar som tusan till semestern. Vill vara LEDIG! Army i kväll. Lite stickat också hoppas jag. Först Lunch och sen mer jobb. Bild på prinsens strumpor kommer. JAg stickar vidare på mina. PÅ lördag är det bröllop. Då blir det strumpstickning. Fina strumpor (If you know where to go) till mig i zauberball (kan inte stava till).

Student, 85 års fest, massa att göra

Igår var vi på svägerskan C och hennes syster Cs studentfest. Det var trevligt. God mat och gott sällsakap. Vi gick dock hem aninge tidigt för min smak men vad gör man ine för prinsen. Han skulle iväg och jobba idag så klockan stod på ringning klockan 5 även om vi snoozade till halv sex. Sen var det bara till att masa sig upp. Prinsen gick till jobbet och jag följde med men fortsatte till gymmet.

Idag skall vi, när prinsen kommer hem, åka iväg och fira prinsens farmor som fyller 85 i nästa vecka. Det skall bli trevligt att träffa prinsens släktingar. Vi får se om vi träffar några släktingar som jag inte har träffat innan. Men innan dess så har jag en hel del att göra.

Dagens aktiviteter, innan vi åker
* Fixa Doris låda
* Ta ut papperssopor
* Föra över pengar
* Diska
* Strumpmönster
* Mat till djuren
* Blogg

Som tur väl är så är en del gjorda redan. Prinsen fick ett par fina strumpor ju i veckan och jag kände att jag också vill ha ett par Harry Potter strumpor.Jag har stickat sådana men aldrig till mig själv så nu skall jag sätta mig ner med min Harry Potter strumppärm och bestämma mig för vilket par det blir och sedan blir det till att gå och nysta garn till dem.

Det gick!!!

Det gick igår, eller i natt, strumporna blev klara =) När klockan var 01,25 så fäste jag den sista tråden. Så idag lovade prinsen att han skulle ha sina fina tysklandsstrupor på sig i skolan. Hoppas på att jag får bildbevis av honom.

 

Idag är det svägerskan Cs student. Dock är inte vädret vad man önskar och det bara regnar. Jag skall se om jag kan få tag på ett paraply så att jag inte blir helt blöt. Dagen till ära så har jag smink och klänning. I lördags när jag och prinsen var i Landskrona gick vi och köpte sommarskor till mig, vita sandaler och dessa har jag idag. Men då jag är frusen av mig så har jag strumpor i dom. För att matcha kläderna i övrigt så är de stickameras januaristrumpor, Kristina i rosa, som fick äran att hålla mig varm idag.

 

I morgon firas prinsens farmors födelsedag. Det kommer bli intressant att se hur det reageras på min hårfärg :P den är ju inte så som den var innan =) jag skall se om jag under dagen kan få någon till att förbarma sig över mig och ta en bild så alla får se hur söt jag är idag, självförtroende javisst =)

 

 


Stickar strumpor

Kom inte alls långt igår så idag blir det maratonstickning. Sticka sticka sticka. Tur man är gräsänka i kväll.

 Over and out.

Hos frisören Då var det dags för den årl...

dsc01095 (MMS)

Hos frisören Då var det dags för den årliga klippningen. Just nu sitter och och vantar på att färgen skall tränga in ordentligt. Det är alltid kul att se resultatet sen. Strumporna till prinsen går framåt. Jag har inte kommit så långt som önskat men det är på god väg. I nuläget är det hälllappen som jag håller på med. Det finns ännu hopp. Lite stickat blir det nog i kväll och i morgon kväll är jag gräsänka för prinsen är på lärarmiddag. I värsta fall får jag sitta uppe natten till fredag för klara ska de bli så de kan användas på student och skolavslutning samt kanske prinsens farmors 85 års fest. Dags att passa på att läsa det senaste kändis skvallert


Snabba ryck - att jobba under press

Igår när jag satt och stickade på prinsens strumpor omtalade han att han skulle ha de i augusti för det hade han lovat en av kollegorna i skolan. Sedan kommer kommentaren ”för du kan väll inte ha de klara tills på fredag”. Så nu sitter jag och stickar som en tok på varje ledig minut för att få de dära stumporna att vara klara tills på fredag morgon. Jag har kommit 10 cm på skaftet och där har vi ytterligare ett problem. Prinsen vill ha extra långa skaft så jag får nog sikta på ungefär 23 cm skulle jag tro. Som tur väl är har jag nu kommit förbi mönstret, även om det inte var så svårt. Så nu har jag bara resårstickning kvar på skaftet.

 

För att det överhuvudtaget skall vara möjligt att komma i mål med denna uppgift krävs det att jag ikväll är klar med hela skaftet och hällappen med vändningar. I morgon blir det då den kilen som är på sidan av strumpan när man har plockat upp maskor och sticka så att jag i princip är halvvägs över foten i morgon kväll och alla de upp plockade maskorna längs hällappen är minskade. Så att torsdagen består av att göra klart foten, fixa tårna och fästa trådarna. Det är inte sannolikt att jag kommer att hinna men samtidigt är det inte helt omöjligt. Heja mig =)

 

Jag hoppas att jag hinner för prinsen hade varit så fin i sina strumpor på C:s student =)


Presenterna är halvvägs färdiga

Igår kväll satt prinsen och rättade skrivningar hela kvällen(och natten) och jag satt och hade stickcafé med mig själv vilket innebär att jag sitter och dricker te och stickar samtidigt. Igår blev det sedan lite utbytt =) jag fick i julklapp en bok av mina föräldrar innehållande Selma Lagerlöfs brevväxling med Anna Oom och Elise Malmros så för att avancera igår blev det simultankapaciteten som fick komma fram. Boken stor och tung låg på matbordet, det är ganska mycket text så man slipper vända blad så ofta, och där satt jag och stickade på presenterna. Igår avslöjades det att det var strumpor som stickades för att ge bort så nu kan jag då lägga till att jag kommit så pass långt att jag skall börja på hälminskningarna i kväll, hällappen är klar. När hällappen var klar beslutade jag mig för igår att det inte var läge att fortsätta sticka på något, speciellt inte på hällminskningar då jag var så trött att jag ögonen gick i kors.

 

Igår eftermiddag bestämde jag mig för att jag skulle cykla till jobb. Sen när ögonen gick i kors så gick och la mig och då satt prinsen fortfarande kvar uppe och rättade proven (betygssättning idag). I morse när Tiffany skrek på Gun och mig att det var dags att gå upp. Ungefär samtidigt kom prinsen in och frågade om jag verkligen skulle cykla för att vädret såg inte kul ut. När jag kom upp så började det regna och sedan dess har det inte slutat. Det var lite motigt men jag lät bli att cykla idag och tur var det. Bara den lilla sträckan som det är ner till stationen från oss då blev jag ganska så blöt, men nu så har jag torkat =)

 

Ikväll är det utearmy som står på schemat. Det kommer att bli rejält blött om det inte slutar regna snart och solen kommer fram men med tanke på den väderprognos som är lämnad så har jag tyvärr inga positiva förhoppningar om att regnet kommer att upphöra snarast… men hoppas kan man alltid och army blir det oavsett vilket.

 

Jag har nu börjat med mönstret på prinsens strumpor. Garnet är verkligen härligt att sticka i och färgerna blir så fina. Det skall bli intressant att se vad prinsen tycker om dem när de är klara. Det är bäst att han tycker om dom eftersom det är han som har valt både garn och mönster.

 

Denna veckan är liksom de tidigare veckorna i vår fullspäckad

·         Måndag – army

·         Tisdag – spex på skolan och eventuellt golf

·         Onsdag – box

·         Torsdag – prinsen har lärarmiddag och styrketräning

·         Fredag – Carro student

·         Lördag – prinsens farmor firar födelsedag och prinsen jobbar

·         Söndag – prinsen jobbar och golf

Och sedan är det måndag och veckan börjar om igen.

 


Prinsens tyska horcrux strumpor

Det blev horcrux strumpor till prinsen. Han valde och jag satte igång direkt =) vad gör man inte för sin älskade man :P(bild tagen från ravelry)(bild från nystat)

Alltså strumporna på den översta bilden skall stickas i garnet nedan. Det är alltid kul när prinsen är intresserad av sticket. Det vara han som kom till mig och sa att han ville ha strumpor i detta garnet. Det var inte jag som frågade om han ville ha något.

Då var jag inne i mitt strumpträsk igen. Jag håller på med följande strumpor
* Oktoberstrumporna 2009 Glass Slippers
* Aprilstrumporina 2010 faling tears
* Prinsens railwaysocks
* Pesent 1
* Present 2
* Auf den Aran-Inseln
* Prinsens horcrux strumpor

Det är sju par strumpor men faktiskt är inte alla till mig =)

Fotbollsstickning

Efter att vi hade fixat vårt teoriprov åkte vi in till centrum i Landskrkona. Målet var att handla skor. Det fixades två par till prinsen och ett par till mig. Men det var inte allt... vi gick inom garnbutiken www.nystat.se där blev prinsen väldigt förtjust i ett strumpgarn, tysklands färger inför fotbolls VM, så nu skall det stickas ytterligare ett par strumpor till honom. Jag bestämde att det skall vara Harry Potter strumpor men vilka får prinsen välja. Jag fick order om att plocka ut ungefär 5 par som han skall välja mellan. Det är inte lätt då det finns så många fina att välja mellan.

Nu är det dags att sortera tvätten som skall tvättas (en massa). Sedan blir det till att laga middag och kvällen blir att tillbringa framför tvn och den ofrivilligegolfaren.
Teoriprov idag

Idag är det teoriprov för golfkursen. Närmre bestämt om ungefär två timmar. Det skall bli intressant att se. Man får visa vad man går för :P

FÖr att fira golfkursen skall jag och prinsen i kväll se filmen den ofrivillige golfaren. Det skall bli en trevlig upplevelse. Jag gillar Stig-Helmer skarpt. Till Stig-Helmer blir det till att sticka, sticka, sticka :P och dricka lite te :P

Teoriprov i morgon och fullt upp

I morgon är det teoriprov på golfen. Det skall bli intressant och skoj. Undra om man kommer att klara det. Det hoppas jag att jag kommer att göra men man kan aldrig vara säker. Jag och prinsen skall plugga duktigt i kväll är det sagt =) så det kommer med all sannolikhet att ordna sig till i morgon. Efter det är det bara våra fadderrunder kvar innan vi har hcp +36 (om jag har förstått reglerna rätt).

 

Igår var det stickcafé men i onsdags beslutade jag mig för att jag inte skulle åka dit. Jag har haft så fullt upp och varit så uppbokad så jag bestämde mig för att bara vara hemma och göra ingenting vilket var så skönt. Jag och prinsen satt och tittade på lägenheter på hemnet och till det ingick det te. Lite stickat blev det på presenterna så de börjar arta sig. Förhoppningsvis så kommer de att vara klara till nästa helg. Ibland är det bara så skönt att vara hemma och göra ingenting.

 

Nu verkar det som att våren/sommaren är på gång för att stanna både igår och idag har det varit fint väder. Det var så pass bra att jag i onsdagskväll (samtidigt som jag strök stickcaféet) bestämde mig för att jag skulle cykla till jobb på torsdagen om det var fint väder och det var det. Det gick betydligt lättare än vad jag hade tänkt så det blev cykel idag med, härligt.


Farmorssjal Här har vi då äntligen en bil...

dsc01086 (MMS)

Farmorssjal Här har vi då äntligen en bild på farmor sjalen. Dock är den med mig i och inte med farmor, men man kan inte få allt som man önskar. Idag är det onsdag och då är det box. Det skall bli skönt. Missade förra veckan för andys avskedsmiddag, men det var det värt ;-) För omväxlings skull är det sol ute. Tänk om sommaren hade kunnat komma, vad skönt det hade varit.


Då är man människa igen =)

I söndags var det kalas för farmor. Sjalen och de andra presenterna från familjen uppskattades. Jag har en bild på mig och sjalen men den kommer senare. Hos mor och far åts det frukost och sedan begav vi oss iväg till Halmstad för att äta middag. Maten som serverades var jättegod dock blev det tyvärr så att det blev lite mycket mat som resulterade att jag igår låg hemma med illamående och magont. Inte roligt alls men det är smällar som man får lov att ta. Idag är det då bättre och magen samarbetar med mig igen om än inte i någon speciellt stor utsträckning.

 

Efter jobb idag skall jag snabbt hem och hämta prinsen och sedan beger vi oss iväg till Landskrona. Det är repetition på golfkursen idag. Det skall bli skoj. Hoppas bara att det går bra. Det hade varit så skönt om det går vägen idag med det som står på schemat så att vi på lördag bara har teorin och efter det så är mitt gröna kort fixat. För att sedan få 36+ hcp så skall det gås två fadderrunder på 150 meter från green på 9 hål och då få 18 poäng. Det har vi som mål att fixa under de veckorna som vi är på Hven i sommar. Vi har ju både mamma, den gode vännen L och grannen J att spela med (har dock inte frågat grannen men det är nog inga problem).

 

Igår fick jag börjat på mina två presenter. Jag kör båda samtidigt så blir de klara på en gång. Jag har ju lite tid på mig men det är alltid skönt att få det fixat så är det gjort. Det skall dock tilläggas att det är helt och fullt frivilligt och mottagarna vet inte om att det är något på gång så det är skönt, ingen press här inte. Om man inte räknar med presenterna så går det faktiskt framåt med mitt försök att minska antalet pågående projekt. Det skall bli skönt att få lite överblick över det hela. Som tur väl är så finns ravelry så man har någerlunda koll på vad man har på sina stickor om än att inte allt finns där.

 

Jag borde även försöka rensa i min stach (garnlager) varje gång jag gör det så registrerar jag fint in på ravelry vad jag har men sedan när det kommer hem nytt så av någon anledning så uppdateras inte stachen automatiskt, illa, illa. En sak som jag upplever som negativ på ravelry (kan även vara så att det är min kunskap som brister) och det är att om jag stickar exempelvis ett par strumpor och garnet tar slut så vill jag att garnet helt och hållet skall försvinna från min stachlista och komma över till usedlistan men jag får inte det att funka så. Jag får att kolumnen used i stahclistan fylls på och remaining töms. Jag vill som sagt få bort det helt och fullt från denna lista och över till fliken used. Jag är bara intresserad av det jag har inte det jag har haft.


RSS 2.0