Oktobermuddarna - ElofHär har jag mina Elofsmuddar från stickmeras pulsklubb. Lätta att göra och fina blev dom =)

Fredag och färdigtränad

Då var jag färdig tränad för idag. Har ätit frukost på jobbet oxå *mums*

Har som mål idag att göra klart hälen på en av julklapparna. Får se om jag hinner så långt. Jag hoppas det verkligen eftersom julen närmar sig med stormsteg och långt ifrån alla klappar är klara.

Sitter och bläddrar i mina stickböcker för att se om jag kan hitta någon fin sjal som jag kan sticka till mig i mitt julklappsgarn. Det vill säga det garn osm jag köpt åt mig själv i julklapp =)

Cernitlera *wiie* pyssel =)

Jag fick nu i morse min cernitlera av Sussies Shop. Oh vad skoj jag skall ha med det i helgen efter att jag har storstädat. Både pyssla med lera och sen även ha julbak =)

Mitt träd här på jobbet har lett till positiva reaktioner. Så fint det är =) Det är två stycken som vill ha så jag har hröt a vmig till far för att se om han kan fixa till dem. Är lite sugen på att skaffa en hem med =) Kanske skall göra det :P

Vill ha melerat strumpgarn och åka på semester

Hittade en massa fint strumpgarn på nätet som jag vill ha. Ah *vill* Men men.. det kommer ju en jul så man kan alltid önska sig det.

Såg på bilder nu här på nätet på utland. Oh jag vill verkligen åka på semester långt bort och bara ta det lugnt. Det var fina bilder på lite bergsbyar där man såg ner över vattnet. Jag gillar att bo där jag gör men skulle trots allt vilja åka bort, någon gång, ibland till sol bad och göra ingenting. Jag önskar mig en semesterresa mer än strumpgarn :P

Det är stickcafé idag och det är veckans höjdpunkt, eller en av dem, den andra var igår och det var boxen =)

Mitt träd är på plats

Jag köpte i lördags ett fiber optiksträd i en butik som heter Bjällerklang. Det står nu fint på mitt rum på kontoret. det livar verkligen upp. Synd bara att jag inte kan placera det så jag ser det mer... men det kanske går att ordna så småningom.

Idag är det måndag och då är det box. vilket är en aktivitet som jag verkligen ser fram emot. Box är så skoj =)

Oj... idag är det en månad kvar till jul. Måste spida upp julklapparna. Men ännu finns det tid och hopp. Porblemet är bara att tiden går så fort. Helgerna går alltid åt till något annat. Vart tar tiden vägen?

Tre sorters te och lite garn samt julklappar

Det är vad jag köpte på Skåne Jul i Hässleholm. Det blev garn till min julklappsbyteskompis, Garn till mig själv i julklapp =) Rosa och jättefint =)

De tre sorters teerna var
* Idas blåbärskaka
* Glöggte
* Lussete

Ska prova glöggteet nu *mumsigt värre*

Jag är trött men jag har bestämt mig för att jag skall se på film i kväll. Det är Wallander. Får sticka till den.

Sitter och bläddrar i mina stickbökcer och läser i min sticktidning om jag fick av Boel. Skall se om jag kan hitta något fint mönster. Letar efter mönster till:

* 1 sjal i 1 trådigt ullgarn
* 1 kofta/tröja i alpakka garn
* 1 kofta/tröja i ullgarn

Det är de projeken som skall börjas med efter jul när alla julklapparna är klara (förhoppningsvis)

Skånejul i Hässleholm

Idag skall jag och vännen M till Hässleholm och gå på julmarknad. Det ser jag framemot. Har velat gå de senaste två åren men det har inte blivit av men idag skall det =) Skall se om jag kan hitta något trevligt att att ge till mitt julklappsbyte. Om inte så finns det säkert något annat trevligt att gå och titta på.

Igår var det trevligt. Jag och M var hos farmor medan Prinsen var i Svalöv på kurs. Vi hängde upp gardiner och hjälpte till lite allmänt. Bland annat hade var vi snälla och hade sönder en lampa =) Skall se om inte far kan hjälpa henne med den. Vi lyckades inte reda ut det, tyvärr.


Hej mitt vinterland...

Nu när vi vaknade var det fortfarande vitt ute. Vi skall idag först till Landskrona och hämta M. Sen lämna prinsen i Svalöv. Sen till farmor. Jag hoppas på att det är okej väglag. Jag har ju inte speciellt mycket erfarenhet av att köra i detta väglaget.

Sitter och tittar och läser i de tidningarna som jag fick av Boel. Oh, de är så fina. Chokladen kommer nog fram i kväll =) Garnet skall jag ha med på semestern i januari.

Usch.. nä nu var det till att klä på sig och göra frukost. Tänk om man hade vaknat och redan varit färdigklädd och äten :P

Ny häl =)

Jag skall i kväll sätta mig in i hur jag skall göra hälen på den julklappen som jag fastnade på igår =) Lite duktig jag känner mig  =)

Trevlig överraskning

Jag fick en trevlig överraskning igår. Tog fram en julklapp som har fått lov att ligga till sig lite och konstaterade snabbt att jag hde kommit betydligt längre än vad jag hade räknat med. Det var nice. På en annan  har jag nu kommit fram till ett visst parti. Bara det att på den skall jag göra en fortsättning som jag inte har stött på tidigare så den får jag ta itu med när jag kommer hem. Orkade inte försöka tänka i går när jag såg på den nya Indiana Jones.

Så här i den arla morgonstunden är det snart dags att bege sig tll gymmet och ha veckans 3:dje träningspass =)

Innehållet i paketet

Innehållet i paketet som jag fick igår var följande

2 nystan blått ullgarn. Jätteskönt att klappa på 300 m / 100 gram
8 enpacks toblerone (favorit godiset)
1 fitness tidning
1 sticktidning

Tack så jättemycket Boel. Har börjat fundera på vad jag skall göra med garnet. Tror jag har mina föraningar men vi får se vad det blir i slutändan. Det får ligga till sig fram tills jul i allafall. Alla julklapparna skall ju göras först. För att jag skall bli mer peppad att sticka på julklapparna har jag bestämt mig för att göra varvpeppare så nu sitter jag och försöker komponera ihop ett par =)


Jag har fått paket =)

När jag kom hem igår låg det en avi på bordet som sa att jag har ett paket att hämtaut på posten. Jag misstänker att det är mitt Mixa & Matcha från Saltflingan. Men säker kan man inte vara förän man hämtar ut det vilket jag skall göra så fort jag kommer till byn i kväll.

Var på ravelry i morse och botaniserade, åh så mycket fint det finns. Jag vill kunna sticka på heltid bara för nöjetsskull. Men det finns det ingen möjlighet får nöja med med et so hinns med där hemma. All julklapparna går sakta framot. Det känns som dagarna går fortare än mitt sticke men ännu finns det hopp =)

Regn och blåst

Det bara regnar och blåser ute. Verkligen inte något roligt alls =( Ser inte fram emot att behöva gå hem i detta vädret. Det har inte blivit något handlat heller idag.... usch ja... sen är det tvätt hela kvällen som gäller....

Ska nu gå ut och sätta mig och sticka en stund. Koppla av innan det är dags för 2 timmar till =)

Inget stickcafé idag =(

Idag är det fel tisdag så det är inget stickcafé, så tråkigt det är. I stället skall jag ägna kvällen åt att tvätta och detär ju definitivt INTE roligt, däremot är det helt nödvändigt...

Nu har jag anmält mig till stickameras julklappsbyte. Det skall vara stickerlaterade paket. Får se vad jag kan åstadkomma för något men det blir säåkert bra i slutendan =)

Fick igår kväll betalt in anmälningsavgiften till Stickfest i Väst och anmält mig till workshopsen. Ser fram emot det så mycket =) Oh är så glad att jag har hittat stickning som hobby!!

Pulsvärmare på g

Nu är jag igång med oktober pulsvärmarna från stickamera. Det var dem som föll mig bäst i smaken. Har bara problemet att jag tycker de blir för korta men då får jag helt enkelt göra något åt det när de är klara. Man kan ju alltid förlänga dem =)

Gåsamiddagen igår den var god. Trevligt sällskap var det med =)

Paketen till Mixa & Matcha samt Garn & Te bytet ligger här på jobbet. Skall gå iväg och posta de på lunchen. Det kommer bli så spännande och se vad mottagarna tycker om dem =)

Gåsamiddag

Om 2 timmar skall far, bror, prins och L ha kommit hem till mor och far. Där skall det inmundigas Gåsamiddag *mums* Vännen M som inte kommer från Skåne har inte provat på detta påfund någon gång tidigare och det skall bli intressnat att höra hennes utlåtande om svartsoppan =)

Pulsklubbstävling

Stickamera har nu gått ut med den tredje pulsklubbstävlingen. Jag har ännu inte stickat något av de tre muddarna som krävs för att vara med i tävlingen. Får ta och göra ett par nu. Farbror Elofs muddar blir det och det var oktobermönstret.

Idag skall jag och prinsen på gåsamiddag hos mor och far. M som har varit här skall också följa med. Men först skall jag till ICA och posta garn och te bytet samt mixa och matcha bytet och sen ta mig ner till Train in och köra ett träningspass.

Alla julklapparna går sakta framåt. Det känns fortfarande som om jag har möjlighet att bli klara med alla innan jul =) Bäst att fortsätta nu så jag kommer några varv innan det är dags att gå och träna.

Gårdagen, så trevlig... =)

Så här duktig var M på stickmaratonet hos Fröken Garn i går kväll.


Kvällen var mycket trevlig. Det blev en hel del gjort men som vanligt inte så mycket som jag hade tänkt men det är så det brukar vara =)

Idag är det maraton

Idag är det stickmaraton hos Fröken Garn. Det ser jag framemot så mycket. Skall möta vännen M på tåget och sen åker vi dit tillsammans. Hur länge vi stannar kvar det har jag inte bestämt än men målet måste ju vara att orka hela natten =) Har fyllt en jätteväska med tickrpojekt så jag verkligen har att jobba på. OM jag kommer ihåg ätt är det som finns i väskan följande:

* Julklapp 1
* Julklapp 2
* Julklapp 3
* Julklapp 4
* Julklapp 5
* Candle Flame
* MS 4
* Marsstrumporna i strumpklubben
* 1/2 par strumpan som jag fick.

Jag tror inte att jag kommer behöva känna mig orolig för att mitt material skall ta slut =)

Vinn lagom till jul

Hos Dockmamman kan  man vinna bland annat garn till jul. Gå in och tävla =)

Maraton i morgon

I morgon är det stickmraton hos Fröken Garn. Det kommer bli så trevligt, inbillar jag mig i allfall =) Ska dit med vännen M. Fick ju "lurat" henne till att införskaffa garn och stickor på stickcaféet i tisdags. I morgon kommer, förhoppningsvis, det sista innehållet till mitt Mixa & Matcha paket så sen är det bara till att posta på lördag eller söndag.

Det blir trots allt Stickfest i väst för min del. Får lov att sova på extra säng hos Annicka. Skall nu bara göra en inbetalning på anmälningsavgiften och anmäla mig till de kurser som jag vill gå. Jag ser fram emot det så mycket!!!


Ny tävling =)

Hos http://agata99.blogspot.com/ kan man vinna en bok om att sticka assesoarer av Nina Saguin. Tävla vet ja =)

Stickcafés tidsdag

Idag är det stickcafé. Så underbart roligt det skall bli. Jag mssade ju det förra veckan =( Idag har dessutom vännen M lovat att följa med så det är ju ingen nackdel =)

Jag skall ikväll på stickcaféet även införskaffa garn till både  mitt garn & te byte och mitt mixa och matcha byte. Har lite hum om vad det skall bli för något men helt färidgbestämt är det inte =)

Julklapspstickningarna går sakta framåt. Det känns långsamt just nu men skam den som ger sig =)

Vinn en ullhärva

Hos Fenixens pysselhörna kan man vinna en härva med ullgarn. Adressen dit är http://1337magdalena.blogspot.com/2008/11/tvling-vinn-ullhrva.html

Möjlighet att vinna garn

Hos Tummelisa finns det nu en garntävling. Man kan vinna presentkort på garn lagom till jul. Adressen dit är  http://tummelisagarn.blogspot.com/2008/11/tvling-tvling-tvling.html. Lycka till =)

Pompeji utställningen

Idag var jag, mor, M och prinsen i Hässleholm och såg på Pompeji utställningen. Den var en intressant och kul utställning. Väl värt sitt besök, tycker jag =)

Så mycket stickat har det inte blivit idag. Det blev mer igår. Tyvärr så somnade jag under CSI. Har fått en dålig vana att somna vid tio tiden vardag som helg och då oavsett om jag är i soffan eller sängen... Mindre skoj...

På tisdag är det stickcafé och det skall bli så trevligt att åka dit =) Missade ju förra gången på grund av att jag var kass. Mindre skoj. Vännen M skall för övrigt även med på stickmaratonet hos fröken Garn nästa fredag =)

I kväll blir det nog lite stickat och så =) mycket trevligt. Sitta med pojken i soffan, en kopp te och ett sticke. Mysigt =)

Garn & Te bytet

Detta fina garnet och detta goda teet fick jag av Granivoren. Tack så jättemycket. Det var så underbart gott =) Teet då inte garnet äve om det är gjort på mjölk :P

Garnfärgning hos Fröken Garn

Jag laddade över en del bilder i morse så här kommer ett gäng på när det var garnfärgning hos fröken garn.

Garnfärgning by Kida1984 
Färger att välja på

Garnfärgning by Kida1984 Garnfärgning by Kida1984 Garnfärgning by Kida1984 Garnfärgning  by Kida1984 Garnfärgning by Kida1984
Sen var det att stoppa ner garnet i bunkarna

Garnfärgning by Kida1984
84 grader skulle garnet upp i
Garnfärgning by Kida1984
Hemma fick garnet hänga på tork i badrummet. Det blev totalt 4 nystna a 50 gram och 4 nystan a 200 gra
50 grams nystanen blev
* Gräsgrönt
* Mossgrönt
* Rostlila
* Halva lila halva turkost
Och 200 grams nystanen blev blåa alla och det skall användas till en tröja till mig =)


Idag blir det träning

Jag ska träna idag och det har jag sett fram emot. Lovar att ta det lugnt och försiktigt.

Skrev ett lågt inlägg om att tåget var försenat...

.. och detta skrevs på mobilen men när det skulle skickas in så försvann det. Mycket elakt. Men tåget var i allfall försenat.

Obama vann i USA.

Är fortfarande förkyld.

Vill sticka och dricka te.

Tydligen funkade det att MMSa in inlägg oxå....

Garnfärgning hos fröken garn

MMS

Garnfärgning hos fröken garn


Vb: Garnfärgning hos fröken garn

MMS

Garnfärgning hos fröken garn


Middag och mys

Idag har det varit middag och mys. Synd bara att resultatet från USA valet dröjer. Jag är ju så trött så det inte är sant....

Maten var god, det var ju jag som lagade den =) L och M är på besök och sitter i soffan med Prinsen och ser på tvn. Jag är förpassad till datorn för att vakna till liv. Dock vet jag inte om det var någon lyckad aktion. Jag känner mig lika tröt ändå.

Får inte rätt på saker och ting

Jag får inte rätt på att mobilblogga via MMS får inte det att fungera med flickr.com heller. Vet inte vad jag gör för fel. Galen blir jag!!

Nu skall jag gå in till D. och höra med honom om han har en lösning på mitt problem...

Lite julklappar har det blivit stickat på idag på lunchen. Och de blir så fina =)

Mobilblogg

Nytt test med mobil bloggning

Val i USA

Det är val i USA idag. Prinsen hade bestämt att vi skall ha valvaka så vid 6 - 7 tiden så kommer L och M. Problemet är bara att det inte visas någon valvaka på någon av kanalerna innan midnatt så det kommer nog bli en lååång natt :S Men men det ger en massa sticktid och det är inte någto soms hindrar mig från att somna i soffan. Har fått en förkärlek till det. Gjorde det senast igår. Det kanske är en indikator på att jag borde lägga mig tidigare någon dag...

Tåget var försenat i morse så jag fick stickat ett par varv extra på mina julklappar. Det är alltid så trevligt =) Kanske skulle ta och mäta dem så man har koll på hur mycket man har gjort..... Hmnn... Jag hade velat av varvpeppare men hinner inte göra själv. Kanske skulle fråga vännen M om hon vill göra några åt mig idag. Hade velat ha tre uppsättningar med 7 i varje. Detta för Måndag, tisdag, onsdag och så vidare och en i varje "aktiv" stickning, det vill säga julklapparna. Kanske kan fungera =) Man klanske blir snabbare då... tål att funderas på!

Julklappsstickning

Nu är det måndag kväll. Skall strax hoppa in i badkaret =) Det skall bli så skönt :P

Efter badet så är det då julklappsstickning. Det ser jag framemot. Det går så fint framåt. Tror att jag kommer att hinna klart med dem. Eller, det är mitt mål i allafall =) I morgon är det "valvaka" för USA valet så då blir det också en del stickat. Omtalade att vännen M skulle ta med sina stickor och sitt nystan så jag inte är ensam med att sticka =)

NU var det bad och en god bok *oh vad skönt*

Tårta

Idag bjöds det på tårta på jobbet, och det är ju alltid mumsigt =)

Helgen har varit så nice =)

Som rubriken ger sken av så har helgen varit ritkgit nice. Om man bortser från host, harkel och träningsförbud.

Fredag: Prinsen var och jobbade på kvällen så jag hade det lugnt och skönt med mig själv. Åt kvällsmat framför datorn, läste lite stickbloggare. Sen tog jag faktiskt hand om tvätten. Sen blev det sticke, stickbloggar framför Doobidoo =)

Lördag: Upp och fixa frukost. Sen plockades det i ordning och städades lite. Åkte till Landskrona och blev mötta av bror så tog vi oss till HBG. Där mötte vi vännen M som skall vara hos föräldrarna i 3 månader *nice*. Visade henne huset där hon skall bo lite snabbt och sen tog vi oss till kävlinge. Var på ICA och hämtade ut min strumpa. Ett stort tack än en gång  Dödergök. Sen åt vi middag och så stickades det en del. CSI var spännande men jag var så jättetrött att det inte gick att hålla sig vaken. Efter det såg M och Prinsen någon skräckfilm. Jag fick inte lov att sova så jag la mig i soffan och sov där =)

Söndag: Upp och fixa i ordning lite. Prinsen åkte iväg och köpte bullar. Sen hade vi en snabbkurs för M i hur man stickar. Nu ska jag bara få prinsen till att börja med =) Sen åkte vi till föräldrarna och åt middag där. Det var trevligt. Bror och flickvänn var också med.

Nu är det måndag och en ny arbetsvecka har precis påbörjats. Jag hostar och snorar fortfarande och har fortfarnade tränignsförbud =(


Hittade strumpan

Jag har nu hittat min strumpa *wiie* Bara till att använda igen =)

1/2 par strumpor

Igår hämtade jag ut min 1/2 par strunpor från posten. Den var jättefin. Det var Dödergök som har stickat den till mig. Kommer att sticka nummer två men det kommer nog att dröja till efter jul när julklappsproduktionen är avklarad... Jättefin är den. Bild kommer att komma... som på allting annat men det dröjer nog ett tag till, tyvärr. På Dödergöks hemsida finns det bild på den första strumpan samt lite informaiton om den.

Strumpor har för vana att försvinna men för tillfället är jag av med en hemmastickad strumpa. Är mycket irritera över det. Har högt och tydligt omtalat för Prinsen att den är borta och att jag saknar den. Förhoppningsvins kommer den att komma fram igen. Kommer att leta igenom hela huset efter den. Förstår inte vart den har tagit vägen!!!

Host och Harkel

Det är min huvudsakliga sysslesättning. Jag är feberfri en ett par dagar tillbaka men nu har förkylnigen satt sig i host och snor kanalerna. Men men. det är sådant osm man får lov att vänja sig vid. Dock får det bli träningsfritt någon dag till.

Om en liten stund skall jag och prinsen åka till HBG. Där skall vi hämta Mirjam.

På vägen hem skall vi inom Ica i byn. Där finns det ett paket till mig. Jag tror att det är min strumpa men man kan aldrig veta =)  I kväll är det tänkt att jag skall pyssla stickmarkörer. Det är alltid lika skoj och nu när Mirjam är här så kan hon få lov att hjälpa mig =)

RSS 2.0