Två nya stickningar

Gårdagens letande resulterade i två nya sticken för min del. Så skoj =) Det blir en liten väst och sedan en liten tröja. Man får ju anpassa sig efter hurmycket garn man har. Hoppas nu bara det räcker. Annars får det bli en kort väst och en kortärmad tröja. Men det får tiden utvisa.

Idag kommer vännen E på besök. Så fram tills dess skall vi gå ut med soporna, bära ner småkläder i källaren och diska frukostdisken. Men det är sådana saker som går snabbt att göra. Om tiden vill sig väl sedan så hinner jag kanske dessutom se en film innan E kommer.

Jo en kaka skall också bakas men det räknar jag som skoj göra (tillskillnad från damsugning) så det räknas inte =)

Lördag kl 7,48

Då var det lördag nu och klockan är 7,48. Här har vi nu varit uppe och vakna i snart två timmar. Prinsen stack för en stund sedan iväg på jobb och då vi redan hade ätit frukost var jag för pigg för att gå och lägga mig igen så nu sitter jag här =)

Jag hade tänkt att jag skall gå in på ravelry och se om jag kan hitta några söta små bebiskläder till liten en där inne. Jag har i mina gömmor hittat två udda nystan som jag inte vet vad jag skall göra med så får se om jag kan hitta något som passar till dem.

Nu medans prinsen är iväg och jobbar skall jag försöka få gjort lite här hemma. Först hade jag tänkt att gå och träna men nu blir det inte så då näsan snörvlar och nyser. Istället får det bli lite hushållsarbete och en tur ner till affären för att hitta lite köttfärs till dagens middag. Men det kan allt vänta lite till =)

Torsdag och snart då helg =)

Idag är det torsdag och det innebär, logiskt, att det är fredag i morgon och fredag är ju helg. I morgon bitti så skall jag och prinsen åka in en tur till Lund. Där skall vi till KK och se Litenen som förhoppningsvis finns därinne =) Så spännande det kommer att bli. Därefter kommer det nog bli mer verkligt. Får se om man får en massa inspiration då att sticka en massa små kläder.

 

Det är riktigt höstväder idag. Det är grått ute och småduggar inget roligt väder att vara ute i. Det är nu man önskar att man hade suttit framför en sprakande brasa, med en filt i knäet, en tekopp på bordet, sticke i handen och en katt som ligger bredvid en. Men man kan inte få allting.

 

Men med tanke på dagens väder så sitter jag nu och planerar för kvällen. Jag skall efter dagens middag ta ett bad med en god bok och sedan göra ingenting. Och det längtar jag efter =)


NU är Pepitan klar =)

Igår fäste jag mina trådar på min Pepita. De är där med färdig. Lite lite garn blev det kvar av det som jag använde till benen och tårna men det innebär ändå att tre restgarnsnystan blev klara och att jag nu har ett UFO mindre i korgen. Får nu bara hoppas att det kommer att passa Litenen och inte bli alltför varmt för den. Men det är smällar man får ta om det inte skulle passa.

 

Det blev ett par varv stickade på mina If you know where to go. Jag känner att det finns gott hopp om att jag skall komma till hälen innan veckan är slut. Det är det som är mitt mål. Kommer jag längre är det givetvis en bonus men men =) Ju längre jag kommer desto större sannolikhet är det att de någon gång faktiskt kommer att bli klara. Jag känner mig faktiskt nöjd som har avslutat en ett par strumpor, en pepita, en grytlapp och froggat en tröja och under denna tid bara påbörjat ett projekt. Heja mig =)

 

 


Bara att sy ihop tårna

Nu är det bara för mig att sy ihop tårna på min Pepita sen är den klar. Ägnade gårdagen åt att sticka färdigt den i övrigt, fästa trådar och sy dit knappar. Så söt den blev =)

Veckans ufo v. 43

Nu så var det dags att presentera ett nytt ufo för denna veckan. Förra veckans ufo blev jag tyvärr inte färdig med vilket jag hade räknat med men tror att jag kan bli klar under dagen. Jag har i princip tåavmaskningen kvar på min Pepita sen skall trådarna fästas och knapparna sys på plats.

 

Men nu till veckans ufo, det får bli mina If you know where to go strumpor. Känner att de behöver en liten pusch i rätt riktning. De är stickade i zauberball garn och jättesköna. Jag har kommit en bit ner på skaftet men fortfarande återstår det en hel del innan det är dags för att sticka hälen så förhoppningsvis så kommer jag komma ner en bit mot foten under veckan.

 

Igår blev vi efter titten på huset bjudna på middag hos föräldrarna där vi även såg på veckans avsnitt av Starke Man. Det avsnittet var underbart. Vi satt så och skrattade åt Lars-Göran Bengtssons uttalande och agerande. Utifrån personer som vi känner som jobbar inom kommunen (dock inte Svinarps utan en annan i Landet), har vi fått reda på att det inte är helt ovanligt att det går till nästan så som det gör i Starke Man.

 

Igår när vi var hos föräldrarna fick jag strumporna som skall ges till Litenen när Litenen bestämmer sig för att komma fram men än så länge får Litenen stanna där den är. Men så små de är, och söta =) Fick även se vad mer mormin stickar på men än så länge är det hemligt (hon får bestämma när det skall visas) men det kommer bli så fint. Litenen kommer definitivt inte frysa =)


Ifyllning och ösregn

Det öseregnar just nu. Det känns inte riktigt som om det är det mest optimala vädret för att fylla igen hålet som grävdes upp igår men nöden har ingen lag. Då får vi dessutom se hur det ser ut i hål.et Det kanske står vatten i det.... Man får hoppas att det inte gör det.. =)

Igår började jag sticka på ett par nya sovstrumpor till mig. Så skönt det blir när de är färdiga. Så varma och gosiga de kommer att vara. Längtar.

Annars så händer det inte så mycket här. Skall äta middag hos föräldrarna i kväll =)

Gårdagens firmafest

Firmafesten igår var riktigt skoj. Vi var på utmaningarnas hus i Malmö och lekte lekar. Mitt lag kom 2a av 9 så det var inte illa. Dessutom fick vi veta att medelpoängen var 1000 på tre timmar och vi hade över 2000 på två timmar så det var grymt bra jobbat av lag Stora Stygga Vargen. Dock blev vi slagna av Musse Pigg.

Just nu är det tvättning som står på schemat. Det var inte alls skoj att gå upp och fixa med det när klockan ringde i morse, usch och fy. Men nu är tre maskiner på gång där nere och jag skall snart gå ner med två till. Så fort som de två maskinerna är färdigtvättade så får jag hänga upp allt tvätt här inne. Hur det nu skall få plats.

Sedan skall jag bege mig till Landskrona för att gräva i trädgården i huset som vi har införskaffat. Så skoj det skall bli. Skall även kolla lite saker allmänt i huset för att se så att även detaljerna fixar sig =)

Firmafest idag =) och i morgon är det grävande

Idag är det firmafest. Det skall bli skoj. Hela jobbet, eller alla de som har anmält sig, skall åka till Malmö och vara på utmaningarnas hus och leka där. Jag har aldrig varit där så jag har ingen aning om hur det kommer att vara och vad som kommer att ske. Men det är alltid skoj att åka iväg och göra andra saker än vad man är van vid.

 

Jag och prinsen har köpt ett hus där övertagandet sker i vinter.  Vi hade besiktning av huset för någon vecka sedan och som på alla besiktningar så uppstod det en del brister och problem i huset. Bland annat så var det fukt i en av källarväggarna, men det visste vi om innan besiktningen. Dock så bestämde sig säljare och prinsen för att de skall gräva upp kring en gårdsbrunn på innergården för att se om det är därifrån som problemet kommer och det skall göras i morgon. Det kommer bli spännande.

 

Idag när jag kom in på mitt rum på jobbet låg där en bok från en av mina kollegor som handlar om ett barns utveckling innan det föds. Spännande att se hur allt kommer att gå och se ut allt eftersom tiden går. Jag bugar och bockar och tackar för lånet i förhand.


Det snöade i Skåne igår, i OKTOBER

Igår när jag cyklade hem från träningen så tyckte jag att regnet var kallare än vanligt. När jag kom fram till en lyktstolpe så tittade jag upp, det var inte regn, det var snö. Det skall inte snöa i Skåne i oktober det är fel!

 

Idag är det stickcaféstorsdag. Dock så skall jag ju då inte dit utan hjälpa liten bror med högskoleprovet. Spännande skall det bli. Jag har gjort det en gång men det var lääääänge sedan och jag kommer knappt ihåg det men har skrivit ut ett par gamla att titta på.

 

På pepitan är jag fortfarande på resåren till strumporna. Det blev inte så mycket stickat igår som jag hade tänkt och igår kväll stickade jag faktiskt på min Harunisjal och konstaterade att jag faktiskt hade kommit längre än vad jag trodde så det var skoj. Har en känsla av att det är Haruni som kommer bli mitt ufo nästa vecka men än är det ett par dagar kvar innan jag måste bestämma mig.


Gott betyg för storasyster

Igår ringde liten bror mig för att höra vad jag skulle göra i resten av veckan. Omtalade då att det var träning igår och idag men annars inget. Han kom då med sin förfrågan om jag skulle kunna tänka hjälpa honom med att plugga inför högskoleprovet och då på matematikdelen. Vår mor har studerat mer matte än vad jag har så jag frågade liten bror varför han inte kollade med henne i stället men fick då tillsvar att jag var mer pedagogisk än henne och det värmde =) I och med att jag skall hjälpa liten bror i morgon så blir det inget stickcafé men det får jag leva utan. Jag kanske kan köra det parallellt hemma hos föräldrarna när jag hjälper bror min =) Får ta igen det nästa gång.

 

Jag har nu kommit ner till resårstickningen för strumporna i in Pepita. Det går framåt men jag tycker att det ser litet ut men bebisar är ju små i början =) Får se hur det kommer att gå. Målet är att jag skall bli klar med dressen tills helgen så jag då kan börja fundera på nästa veckas ufo. Det är skönt att på Ravelry se sina WIP minska i antal även om jag inte kommer att komma ner till 0. Jag har en hel del sjalar som är på gång och vissa av dem kräver min fulla uppmärksamhet och är därför inte helt optimala att ha på jobbrasterna.

 

Igår var det spinning som stod på schemat och idag är det Trainin Cross. Det skall bli skoj att få göra det igen. Jag missade det förra veckan eftersom jag och prinsen satt och läste besiktningsprotokollet till huset då. Men idag ser jag inga hinder att gå dit och jag har ju dessutom lyckats få en av de eftertraktade platserna. Så resterande av veckans er det ut enligt följande

Onsdag – träning

Torsdag – hjälpa lillebror

Fredag – firmafest

Lördag – tvätta

Söndag – ta det lugnt

 

 


My vampire boyfriend socks.

dsc01162 (MMS)

Äntligen kommer det bild på strumporna. De är sköna att ha på sig. Det är flätor på skaftet, hälen och ovansidan foten. Jag är helt klart nöjd med mina strumpor även om de inte är så vampyrlika i färgen. Idag är det tisdag, prinsen har nämnd och är inte hemma. Jag funderar på om jag skulle ta och boka mig till något pass, tror att det får bli spinning i så fall. Får helt enkelt kolla om det finns platser lediga. Regn och tråkväder är det idag. Jag vaknade vid fyra i natt och redan då regnade det en massa. Jag fick letat upp min gamla vinterjacka och ha idag. Den är lite mer vatten motståndig än en jag brukar ha, det märks verkligen att hösten kommer med stora steg...


Veckans UFO v. 42

Då var det dags för ett nytt UFO. Denna veckans ufo är en Pepitta (tror det heter så). Men det är en sparkdräkt som stickas till den lille/lilla som tittar ut till mig och prinsen i april. Den stickas av diverserestgarner i strumpgarnstjocklek. Jag har kommit en bit ner på benen och har, om jag uppskattar det, från knäna och nedåt kvar. Sen kommer jag dock ha en massa trådar att fästa men det problemet får jag lov att ta sedan.

 

Mor och Annicka har båda kommit med till stickfest i väst. Jag hade också jätte gärna följt med dit men jag känner att det inte är riktigt läge. Stickfest är i slutet av mars så det känns som att det är lite väl att utmana ödet att åka till en bilfri ö ganska så höggravid. Får åka år 2012 istället, den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge =)dessutom så ser jag fram emot bebis leveransen också så det var egentligen inget svårt val att stå över =)


Årets mål är uppnått

Såg nu att jag har uppnått årets mål. Jag har stickat 18 par sturmpor. Och det är två och en halv månad kvar. Det finns därmed hopp om att det blir något mer par strumpor klara =) Har ett par som jag har börjat på så det blir till att sticka färdigt dem. UNdra vad nästa års utmaning får bli =)

Då var man färdig =)

I onsdagskväll blev jag klar med stickameras julimönster i strumpklubben, My Vampire Boyfriendsock. Eller jag hävdar att jag är klar. Trådarna är fästa så det enda som återstår för min del där är att klippa av trådarna så det får därmed räknas som klara. Skall se om jag kan få någon fin bild på dem till helgen =)

 

Igår satt jag och stickade med mina restgarner. Då kommer prinsen med det söta uttalandet ”Skall du sticka allt med ÖVERSKOTTSTRÅD”. Jag tyckte det lät så skoj med överskottstråd. Man kanske skulle börja använda det istället för restgarner… =)

 

Då var det helg igen. Det är inte klokt vad veckorna går fort. Man undrar rent vart de tar vägen. Nu är vi halvvägs igenom oktober. Det innebär att det snart kommer bli kallt *huu* vi har redan fåt skrapa rutorna på bilen en dag och det var inget skoj. Till helgen så händer det inte så mycket. Jag och prinsen skall en tur till Landskrona och sedan till center syd för att se om vi kan få tag på lite byxor till prinsen. Sen blir det nog mest till att var hemma och ta det lugnt.

 

 Jag var dock inne och kollade tv tablån och det verkar inte vara som om de sänder något roligt. Det är verkligen ilandsproblem. Man kanske skulle se om det finns någon film hos föräldrarna som man kan kidnappa =)

 


Veckans UFO är nu färdigt

Veckans UFO är nu färdigt. I måndagskväll tog jag helt enkelt och drog ur stickan ur sticket och sedan var det bara till att ta fram nystmaskinen och nysta upp det stickade. Det kändes lite vemodigt att göra det men det är ju så skönt när det är gjort. Ett projekt mindre att tänka på. Och nu ligger dessutom garnet på sin rätta plats i strumpgarnslådan och väntar på att få bli något annat istället.

 

Mina vampyrstrumpor växer så sakterliga. Jag har nu ett varv kvar innan det är dags att fixa tårna på dem. Det är inte klokt vad detta med Veckans UFO gör nytta. Jag kanske kommer få en total överblick över hur många projekt jag har någon gång i framtiden =)

 

Jag har faktiskt redan nu börjat fundera på vad jag skall ha för projekt till nästa vecka. Det är inte klokt men det är grymt bra =) rensning och städning i lådorna. Det är verkligen det som behövs för min del :P Jag har ett par saker som jag hade velat jobba på nästa vecka. Får se på måndag vad som känns mest lockande. Dessutom skulle det ju kunna var så att då jag är klar med denna veckans UFO och nästan klar med förra veckans så kanske, kanske, kanske finns det hopp om att jag tar itu med något redan till helgen och då kan jag prova på lite olika innan jag bestämmer mig för vilket projekt det är som skall väljas.


Veckans UFO v. 41

Då var det dags att presentera veckans ufo för vecka 41. Denna vecka skall jag göra det lätt för mig och köra på ett UFO som skall repas upp. Jag har funderat på att frogga det tidigare men inte blivit färdig till att göra det så nu tänkte jag slå slag i saken. Det är en babysurprise snow som skall froggas. Orsaken till froggningen är:

·         Den har blivit liggande länge

·         Jag har stickat fel

·         Garnet, Drops Delight, var inte optimalt till mönstret

·         Jag är helt enkelt inte nöjd

 

Dock så kan jag inte frogga förrän jag kommer hem men det kommer att fixas under kvällen. Jag kommer också att nysta om nystanet då det är gansak så trassligt och sedan kommer nystanet hamna i strumpgarnslådan.

 

Detta innebär att jag kan fortsätta sticka på förra veckans UFO även denna veckan då veckans UFO snart kommer att färdigställas =) Jag har listat ut att jag har 0,5 hjärtan kvar att sticka på mina My Vamprie Boyfriend socks innan det är dags att fixa med tårna. Så min förhoppning är att jag kommer att vara klar med dem under denna veckan och med tanke på att det blev 1,5 hjärta förra veckan trots att jag stickade på en massa annat också så finns det verkligen en möjlighet.

 

Urk vad jag är trött idag. Jag ha sovit jättedåligt i natt och vaknat flera, flera gånger. Normalt sett så brukar jag somna när jag lägger huvudet på kudden och sedan sova tills klockan ringer vid sex, nåja, ett toabesök händer också ibland men det är jag knappt medvete om, men i natt kunde jag inte sova. Vaknade fler gånger och hade problem att somna om. Prinsen sov också dåligt så jag vet inte om det var varmt i rummet eller vad det var. Men hoppas på bättre sömn i natt. Annars kommer jag vara kinkig i morgon.


Hemma igen och förra veckans UFO är nästan klart

Nu är jag och prinsen tillbaka på fastlandet igen. Det är skönt att vara hemma igen även om vi trivs väldigt bra på Hven.

Mormin och jag kom överens om att det skall vara en svart kant runt våra grytlappar och det har faktiskt min fått nu i helgen. Det enda som återstår för min del nu är att klippa av tråden till hanken och sedan fästa den. Men jag lät den ligga kvar på ön och där får den ligga.

Denna veckas UFO har oxå växt en del =) Det är så skönt att se att de ökar hela tiden. Hoppas att jag har kommit ytterligare ett par varv till innan kvällen =)

Fredag hela dagen och då är det helg =)

Det är fredag idag =) Underbart är det :P Det blir till att mysa med prinsen. Förhoppningsvis så blir det kattklappning och filmmys med sticke =) I morgon skall vi städa en massa och rensa i trädgården det kommer bli sååå fint =) Det ser jag fram emot.


Idag måste jag sticka lite extra på mitt veckans UFO strumpor. Då det på stickcafé inte är riktigt bra att sticka på mönsterstickade strumpor där. Det är så mycket folk och ljud att det är svårt att koncentrera sig på det man gör så det fick bli lättare slätstickning där istället. Jag hoppas på lugnare sällskap i helgen så att jag kan sticka ett par varv till.

 

Jag skall i kväll diskutera med mormin om vi skall ha vit eller svart kant runt våra grytlappar. Eller om vi kanske skall vara helt galna och ha svart/vitkant. Det måste diskuteras så att grytlapparna blir lika när de nu skall hänga tillsammans =)

 

Igår fick jag köpt en sticka till mor min. Hon hade tyvärr inte möjlighet att själv medverka på stickcaféet så jag fick rycka in. Dock anser jag att det inte anses som att bryta mot garnköpsförbudet då det dels inte var till mig och dels inte var garn utan en sticka =)

 

Lite golf hade vi också tänkt att få med på planeringen. Men annars blir det i huvudsak till att slappa och softa, vilket kommer bli så nice.

Sen stod det att man skulle skriva Eniro i texten för att kunna få speciallänkningar om texten. Det skall bli skoj att se om det fungerar =)


Stickcaféstorsdag

Idag är det torsdag, det är jämn vecka och det innebär då att det är stickcafé för min del. Mor min brukar följa med men hon är på tjänsteresa och lämnar därför mig helt ensam =) Men jag klarar mig själv. Skall komma ihåg att köpa en sticka till henne. Det är bra att handla åt någon annan för då räknas det inte in i mitt garnköpsförbud =) Det gäller att vara kreativ :P skämt å sido, jagh ar garn så jag klarar mig i många, många, många år så det är ingen panik.

 

Jag fick för övrigt plats på mitt pass igår. Riktigt skönt var det. Och för att inte samma problem skall uppkomma nästa vecka så har jag redan nu bokat mig till det passet. Det gäller att vara förberedd =)

 

I övrigt så händer det inte så mycket här. Mina strumpor växer så sakterliga och än så länge har jag stickat minst två varv på dem varje dag så det finns hopp om att de skall bli klara så småningom. Frågan är bara när =) men det löser sig alltid på något sätt. Pratade med mor igår om grytlappen som vi båda stickar. Skall i morgon bestämma vilken färg som skall vara på kanten kring grytappen. Sen är den klar och kan bockas av från WIP/UFO listan. Och det är riktigt skönt för den är lååååång =)

 

 


Veckans UFO v. 40

Då jag började med veckans UFO i onsdags förra veckan så tänkte jag sneeka mig in på samma projekt denna veckan men det verkar inte gå då jag om bara ett par varv är klar med min grytlapp. Det här med veckans UFO verkar, så här långt, fungera för mig =) Frågan är då bara vad jag skall välja som denna veckans UFO.

 

Efter en kort fundering, ca 45 sekunder, så har jag bestämt mig för att välja My Vamprie Boyfriend sock som denna veckans UFO. Så då blir det till att sticka MINST två varv på dem varje gång jag sätter mig ner för att sticka där hemma. Får se om jag samtidigt kan få förra veckans UFO färdigt också. Undrens tid är ju inte förbi =)

 

Denna veckan är det fullt upp. Idag skall jag och prinsen iväg och träna. I morgon skall vi träffa banken och på kvällen är det träning. På onsdag skall jag försöka träna, dock var passet fullt när jag kollade senast =( På torsdag är det stickcafé så då blir det till att mysa med mormin =) Sen är det fredag och helg igen. Vart tar tiden vägen?


På besök

Idag skall jag och prinsen åka till farmor och hälsa på. Det skall bli trevligt. Det var länge sedan jag träffade henne senast. Om det blir som jag vill så skall prinsen dessutom köra hela vägen. Men det får vi se. Man kan alltid bya förare längs med vägen =)

Igår efter den goda middagen gick jag och prinsen en runda i Lund och sedan köpte vi ett par DVD filmer. Dock upptäckte vi 20 minuter in i den första filmen att skivan inte längre ville fungera så idag blir det till att ringa till affären och höra hur vi kan bta den då vi inte är inne i Lund så speciellt ofta... Förhoppningsvis kan jag byta den i en annan butik i samma kedja i en annan stad. Men man vet aldrig. Dessutom så är förpackninge öppnad (hur skall man annars kunna se på den och märka felet). Håll tummarna för mig =)

Inget stickat blev det igår. Jag är faktiskt lite imponerad över mig själv =) Undrens tid är ännu inte förbi =)

Utbjuden på middag =)

Idag skall min käre prins bjuda mig på restaurang. Det skall bli trevligt. Vi skall fira vår bröllopsdag lite försenat. Vi hade pratat om att gå ut och äta redan d  men det blev adlrig av men så i torsdags så frågade han om vi inte kunde gå ut på lördag (idag) så det skall vi göra.

Igår var jag med prinsen på jobbet. Satt där och stickade och läste bok. Det är inte det roligaste att göra på fredagskvällen men vad gör man inte för kärleken =) Mina favorit fredagar är hemma i soffan MED prins och sticke, en kopp te och en filt. Men som sagt, man kan inte få allt =)

Prinsen är just nu och jobbar men omtalade att han snart skulle vara påväg hem. Det skall bli mys = ) Sen blir det till att byta kläder och därefter bege sig till civilisationen =) Fast innan jag åker hinner jag sticka lite. Och sticket får nog allt följa med ut också. Om jag känner mannen min rätt så kommer vi nog sitta och snacka ett tag innan och ta en fördrink och då är det bra med sticke =)

RSS 2.0