Oktobermönstret har kommit

I morse när jag kollade stickamera så såg jag att det var uppdaterat med oktobermönstret. Det ser kul och intressant ut. Det kräver nog lite uppmärksamhet. Inget mönster som är direkt upprepande hela vägen. Jag funderar på om jag skall sticka det, lutar åt det, och om jag då skall chockera alla människor genom att använda mig av ett enfärgat strumpgarn, inte för jag har så många enfärgade men i alla fall. Måste dessutom sticka klart ett annat par först. Tror inte jag har så många 2,5 rundstickor så jag kan sätta igång med ett par till direkt. Jag har ju trots allt 4 par på gång. Julia strumporna är jag snart vid hälen och då skall jag bara sätta dit en tråd och sen fortsätta sticka och då är de redo för att följa med på bion.

Har nu anmält mig till So you think you can knit

Anmälde mig igår till so you think yoi can knit. Anmälde mig i kategorn Quickstep. Tyckte att det passade mig då det var strumpkategorin och större delen av det som jag stickar är just strumpor. Att det sen inte alltid blir som det var tänkt från början. Det är en helt annan sak :P Stickade lite för lång resår på juliastrumporna och har missat att minska mina överskottsmaskor. Men vad gör det. Längre resår gör att de sitter bättre på benet och maskorna kan jag minska nu i stället =)

Det blev inget stickat på Bella igår. Efter träningen så sastte jag mig och pluggade tyska. Det innebär att jag faktiskt fick gjort allt som jag hade planerat att göra igår. Får se om jag lyckas lika bra idag :S Eller ås blir ledtråd 1 på Bella färdig och jag sätter igång med ledtråd 2.

Tv utbudet för kvällen är så dåligt. Vet inte hur det kan komma sig men det finns inget att se på alls. Får se vad vi kan göra åt det. Det kanske blir lite pluggat trots allt :P

Fick min garn och chokladkompis igår. Skall spana in hennes blogg för att se om det finns något skoj där att använda sig av för att se vad hon gillar. Och nu skall jag fixa en ny kategori här på bloggen så att So you think you can dance får en egen kategori =)

Regn och rusk ute = sjalväder

Det är regnigt och ruskigt ute. När jag vaknade i mrose var det uppehåll men sedan så när jag kommit 1/4 av sträckan kom regnet. Först bara lite och sedan "lite" mera. Det regnade även när det var dags att bege mig till jobbet ås jag såg det som ett tydligt tecken på att jag skulle ha på mig min candle flame sjal. Den är precis lagom stor och lagom mysig. Har dessutom hämtat en kopp te och tänt mitt blinkande träd för att förstärka mysigheten ännu mera =)

Jag är snart klar med ledtråd 1 på Bella. Förhoppningsvis så blir jag klar med den och hinner påbörja ledtråd 2 ikväll men man vet aldrig. Hoppas kan man alltid. Har ju som mål att vara på ledtråd tre på fredag när nästa släpps.

Idag skall det i huvudsak bli stickat på juliastrumporna så att de är redo för att tas med på bio samt Moebius sjalen då det som synes ut snart är höst och det är ju då man skall ha sin höstsjal. Orsaken till att det inte blir så mycket Bella på jobbet är att den stickas efter diagram och SÅ bra är inte min simultankapacitet.

Oh... slutet av månaden nu. Det borde strax komma ett strumpklubbsmönster och jag får INTE glömma att anmäla mig till so you think you can knit.


Svärföräldrarna på middag

Nu är svärföräldrarna på väg hit för att äta middag. Det blir Madeira kyckling med kokt ris och sallad till det. Till efterrätt blir det saffrans pannakotta och till kaffet sen blir det äppelpj med vaniljsås *mumsigt*

Igår blev det ytterligare några varv stickade på Bella. Och på mina juliastrumpor. Måste ju förberede då så att de kan följa med på bion på lördag. Även Moeblius sjalen fick några varv stickade på sig. Kul kul...

Inget trevligt är det på tv i kväll. Undra hur det kan komma sig att det är så. Tyckte att det fanns mer och bättre program på tv förr. Aja. Får slänga igång en dvd och se på det i stället. Alltid finns det något som man kan se på.

Snart tid att gå och kolla hur det ser ut i köket.

Lördag morgon = tvätt *suck*

Jag hade planerat att jag skulle ha sovmorgon men det blev inte så i och med tvätten. Suck. Men det var definitivt hög tid att tvätta. Det var den 5 jag tvättade senaste så...

Stickade lite på Bella igår. Har nu kommit 1/3 på första ledtråden och laddade ner nummer tre igår. Hoppas att hinna en bit på den idag. Annars består dagen av följande
* Tvätta  klart allt och sortera tvätten och plocka undan den
* Handla på systemet
* Skriva inköpslista till morgondagens middag och dagens
* Träna
* Laga mat
* Plugga tyska

Och där emellan blir det förhoppningsvis lite stickat. Tänkte varva tyskaplugget medna tvätten är i maskinen så får jag springa där emellan =)

Kvällen skall bli lugn har jag bestämt. Det får bli te, tv, prins, filt och choklad. Bara slappa. Lite sticke kan också få lov att vara med =)

Blev lurad till att göra en Bella!

Igår var det stickcafé. Det var trevligt. Tror att vi totalt var 20 stycken vilket är många. Det är så att vi knappt får plats i lokalen. Kul när det är på det hållet :P

Men i allfall. När vi kommer dit tar mor upp mönstret till Bella. Det är en myseriestickning från Stäkets Hantverk och design (tror jag de heter). Hade sett länken på stickamera innan men bestämt mig för att jag INTE skulle påbörja den med. Men tji fick jag. Så när mor hade bestämt sig för vilket garn hon skulle ha och det visade sig att det bara behövdes ett nystan så var jag körd. Det blev en till mig med. Jag skall sticka den i äppelgrönt och mamma i vinrött. Enligt mönstret skall man ha stickor 3,5 men då mina sådana sitter i en annan stickning valde jag att göra den med storlek 4 i stället. Jag tror inte att det gör så stor skillnad. Kanske kommer jag för första gången att färdigställa en myseriestickning. Har annars bara börjat på dem men aldrig avslutat.


Äntligen vet jag vad jag skall göra

När jag och rpinsen var i estland i våras på semester köpte jag ett fint ullgarn. Ville göra en höstsjal i det. Det är snart höst och jag har inte kommit på vad jag skall göra.. tills i morse. Då trillade poletten ner. Jag skall göra en Moebius sjal i garnet =) fram med nystaren och garnvindan 10 minuter innan det var dags att gå till tåget och börja nysta. Man kan ju inte vänta tills man kommer hem från stickcaféet i kväll. Det är HELT omöjligt :P nystar och nystar känner hur klockan går och sedan så hänger sig allt. Härvan var förstor för att få plats på nystaren på en och samma gång. Panik. tar nystat av nystaren och börjar nysta för hand. Fick ihop det till ett nystan. Rycker till mig hela settet av Knit Pro stickorna och rusar iväg till tåget. Hann precis =) Nu har jag precis skrivit ut mönstret och skall kolla på det under dagen och som om jag kan lyckas lägga upp. Det hade varit trevligt. Den skall tydligen vara lite trixig att komma igång med så håll tummarna för mig :P

Danmark med mor och prinsen

I söndags var det från början tänkt att vi tillsammans med mors faster skulle åka iväg och hälsa på släkten men det blev inte som tänkt och det blev iställt så istället bestämde vi att vi gör en utflykt i allafall. Efter att alla ahde varit uppe och röstat i Kyrkovalet bar det av.

Först körde vi till Roskilde där vi tittade på vikingautgrävningen. Jag har varit där en gång innan men det var för ca 15 år sedan så mitt minnedärifrån är inte det bästa. Sedan var det även tänkt att vi skulle se på domkyrkan men det stod plakat om att den var stängd hela dagen och helt utan orsak. Försökte sedan smita in för att ta mig en titt men blev stoppad. Såg dock då att det var stora byggnadsställningar på insidan så jag misstänker starkt att de håller på att renovera kyrkan. Sedan åt vi lunch i Roskilde.

Efter det så körde vi iväg till Fredriksborgsslott. Där gick vi en tur och såg en massa rum. Fint var det och en massa att titta på. Båda dessa ställen kan verkligen rekommenderas.

Sen gjorde vi helt enkelt så att vi fikade och efter fikat körde vi till Helsingör där vi tog båten till Helsingborg. Det var längesedan jag åkte med bil Helsingborg Helsingör. Brukar bara göra det som gåpassagerare. På båten fick vi korv av mor och sedan åkte vi hem till föräldrarna och var där en stund innan det var dags för oss att ta tåget söderut.

Det blev lite stickat under resan. Inte så mycket som jag hade räknat med men det är så det blir när man har mönster på strumporna och en massa att titta på. Igår lyckades jag göra den sista stroppen till Juliastrumporna och fick ihopp de på stickorna. Nu har jag bara 56 trådar att fästa innan jag kan fortsätta på skaftet. Täkte göra skaftet klart och hälen enligt mönstret och sen får de vila tills vi skall iväg och se på "Flickan som lekte med elden".


Man kan bli irriterad för mindre… Skånetrafiken suger…

I lördags var jag och prinsen på inflyttningsfest hos svägerskan. Det var trevligt och vi umgicks. Sedan bestämde vi oss för att åka hem. Kollade in skånetrafikens tider med hjälp av reseplaneraren. Fint tänkte vi. Det går ett tåg 22,42 framme i Lund 23,17 och sen 23,25 går där tåg vidare till Kävlinge. Går ner till stationen. Hittar tåget 22,42 till Malmö via Lund. Tåget kommer in och vi hoppar på. På tåget står det sen tåg mot Höör. Prinsen kommenterade det men vi kom överens om att tåget bara var felskyltat. Har hänt mer än en gång.

Tåget rullar ut ifrån Hässleholm i tid och vi tänker att det skall bli skönt att vara hemma i vettig tid. Då ropar konduktören ut att. Idag kommer detta tåget bara gå till Hässleholm på grund av banarbete. Då blir vi lite nojjiga. Sedan kommer utropet om att det kommer vara buss från Höör till Lund och Malmö. Tittar på klockan och konstaterar att vi kommer att missa tåget från Lund. Det är inte en chans att bussen kommer att hålla samma hastighet som tåget. Börjar där bli lite smått irriterade.

Tågvärden kommer och kollar på biljetterna. Frågar om det är ett planerat banarbete eller om det är nypåkommet. Det är ett planerat banarbete. Frågar då om varför det inte står på deras hemsida. Då säger hon att det gör det. Vi frågar om när nästa tåg, efter det vi hade tänkt åka med, går från Lund. Får till svar 23,51, okej tänkte vi det är 30 minuter senare än planerat. Frågar då om när bussen kommer att vara i Lund. Tågvärden går iväg.

Efter en stund kommer hon tillbaka. Hon visar du en skärmdump på hur det ser ut på skånetrafikens hemsida. Jo visst stod det om banarbetet där. OM man klickade in sig ett ANTAL SIDOR på deras hemsida. Det vill säga om man som vi gör använder reseplaneraren på vänster sida så får man inte fram informationen (vilket jag har för mig att man brukar få). Dessutom om talar hon att bussen beräknas vara framme i Lund 23,55. Det vill säga 4 minuter efter att vårt tåg har lämnat Lund och därmed hade låtit oss få vänta i över 1 timme på centralen.

Framme i Höör går vi med den strida strömmen av passagerare till bussarna som väntar. Två stycken är det. Prinsen frågar då dom BÅDA verkligen skall gå inom Eslöv. Ja det är så det är tänkt fick vi till svar. Vi undrade då om man inte kunde organisera det på något sätt så att en av bussarna går direkt Lund och den andre går Eslöv. Det gick chaffisarna med på. Åker iväg mot Lund. Sitter och hoppar i sätet på grund av nervositet över att missa tåget hem. Kommer in i Lund och upp på perrongen där tåget skall gå 5 minuter innan avgång. Kan andas ut.

Jag vet om att det inte är tågvärdens fel att det inte fanns någon information på hemsidan som var lättillgänglig. Men hon jobbar på Skånetrafiken och är den personen som är kontakten ut till kunderna och därmed är det hon som får ta skiten från oss passagerare. Man förväntar sig att hemsidorna är uppdaterade med rätt information till rätt tillfälle. Hade det varit ett oplanerat banarbete förstår jag att det kanske inte hade stått. Men ett planerat *urk*


Skånetrafiken suger!!!!

IRRITERAD!!!!


Fest och träning =)

I kväll skall jag och prinsen samt ett par andra på inflyttningsfest hos min svägerska (Prinsens syster). Det skall bli trevligt att umgås med lite folk igen. Även om jagtycker det är rktigt skönt att vara själv fortfarande :P Så för att förbereda denna fest så har jag varit på gymmet och gjort lite nytta. Det blev 45 minuter afro och sen 15 minuter spinning.

Med till svägerskan får de egendesignade strumporna följa. Orsaken till att det blir de och inte de andra är öljande. Jag har lärt mig mönstert utantill. Till de tyska måste jag sitta med diagram HELA tiden samma gäller körsbärsstrumporna dessutom är jag sur på dem efter att ajg stickade fel. Sedan så är probelmet med julia strumporna att jag måste ha med mig strumpstickor och säkerhetsnålar och det är inte alltid det lättaste att administrera på en fest. Fast till tåget får nog de tyska följa med.

I morgon blir det utflykt med mamma och prinsen efter att vi har varit iväg och röstat i kyrkovalet. Vad man skall röstapå och vart vi skall åka. Det har jag ingen aning om men det kommer nog så småningom. Typ i morgon.

Nu blir det lite mer tyskapluggande innan det är dags för att leta upp lite kläder att ha på sig till inflyttnignsfesten. Nedanstående sjal blir det nog. Den är ju som sagt äntligen färdig =)


Fredag idag =)

Nu så är det äntligen fredag. Denna veckan har varit helknasig i och med att vi har haft gäster och jag endast har jobbat tisdag och torsdag. Och så idag då givetvis =) I kväll så skall jag  ta det lugnt. Tänkte se på Doobidoo och sen ett avsnitt av Mordkommisionen. Lite stickat kanske det också skall bli.

Helgen i övrigt blir till att i morgon åka till svägerskan på inflyttningsfest och på söndagen antagligen åka på utflykt med mamma. Vet inte vart vi skall åka än. De ursprungliga planerna gick åt skogen på grund av en liten olycka (inget farligt) men allt blir inte som ursprungligt planerat alltid.

Utflykt med mor på söndag BORDE dessutom innebära att det kommer att finnas VISS möjlighet för mig att kunna sticka i bilen då det är hon som kör och inte jag =)

Ett något förvirrat inlägg det här känner jag. Kan dock bero på att jag är helt och hållet förvirrad idag. Men vissa dagar är man så. Som sagt… kvällens aktiviteter kommer inte vara så aktiva. Dock är det långt till kvällen. Fika nu och sen är det bara resten av dagen kvar.

Sen ett problem. Vad sören skall man ha till middag idag?


BSJ är klar =)

Nu är min BSJ äntligen klar. Jag köpte knappar i tisdags när jag var hos Annicka och sedan sydde jag fast dem igår =) Det blev så fint. Borde försöka lyckas att få upp en bild här på bloggen. Det är inte alltid det enklaste :P

Gästerna åkte hem idag. Det är tråkigt att de åker samtidigt som det skall bli skönt att bara vara själv och rå om sig själv =)

Igår var jag med gästerna i Helsingör och i Helsingborg. Vi var på Kronborgsslott och tittade. Jag har inte varit där i modern tid så det var trevligt.

Nu är jag helt slut. Har varit igång konstant i en vecka. Långa dagar med mycket aktiviteter. Idag hade jag tyskachatt. I morgon får jag ta itu med gästernas sängplats. Orkar inte göra det idag. Sängen ropar så trevligt

I morse var jag för övrigt helt väck när jag vaknade. Såg på klockan när den ringde och tänkte att jag behöver ju inte gå upp nu, det är ju helg. Sedan la jag mig igen men somnade inte om utan kom på att det var torsdag :S Förvirrande :P

Jobb, extrabesök i stickbutiken och middag hos mamma

Idag är det jobb, precis som det brukar vara när det är vardag. Fast det känns lite underligt då jag var ledig igår skönt =)

Söndagen då hade vi sovmorgon =) Inte helt illa. Sen begav jag mig iväg först till Barsebäck och sedan till Center Syd med J, A och L. Sedan blev det Lund då vi skulle sätta J på tåget till Stockholm. Kvällen tillbringades med att vi såg på Wallander =)

Igår åkte jag och A och L till Malmö. Där tittade vi på bland annat västra hamnen och åkte ett varv med ringlingen så vi fick se delar av Malmö. Efter det blev det lite shopping innan vi åkte hem. Jag gick då och tränade undertiden som töserna fixade middag som var klar när jag kom hem från träningen. Lyx. Sen blev det ytterligare Wallander innan det blev sängen.

Idag är jag ju som ovan nämnt på jobbet och skall vara här tills klockan är tre. Då beger jag mig till Kävlinge för att hämta töserna och Prinsen. Vi skall då åka till Landskrona. Där blir det besök i dels hemslöjdsbutiken och dels hos Nystat. Vi behöver lite vinborttagningsmedel samt att jag behöver knappar till min BSJ kofta så att den kan färdigställas.

Jag har börjat på ett par nya strumpor. Denna gången ur min tyska stickbok. Det är inte det lättaste att få i ordning alla tyska termer men det går framåt =) Tror jag har fått kläm på det nu. Det är lite fel i det än så länge men för om växlingskull skall jag låta det vara. Det får bli mitt signum på dessa strumporna. De kan ju inte vara perfekta. Septemberstrumporna blev jag klar med i fredags och de invigs idag. Skall se om jag kan få hjälp av någon snäll medmänniska som kan ta foto på dom. Det är inte det lättaste att själv fotografera sina fötter =)


Igår var det fest, superman, Ale Stenar och Stens Huvud =) II

Det kom lite emellan igår så vi fortsätter med uppdateringen idag =)

Efter att vi var på konditori Fridolf och fikade så körde vi iväg till Ales Stenar. Vi tittade på skeppssättningen och på utsikten. Samt slappade i gräset och bara tog det lugnt. Sedan tog vi oss till Stens Huvud. Även där tittade vi på utsitken och naturen. Att gå upp till Stens Huvud hade jag inga problem med men värre var det när jag skulle ner. Först så snubblar jag och stukar foten lätt. Sedan så sparkar jag rakt in i en sten och slår tån och tillsist så kasar jag i löven och slår i knäet så det går hål i byxorna samt börjar blöda. Efter denna upplevelsen så körde vi tillbaka till Kävlinge.

I kävlinge handlar vi lite smått och gott som kunden tänkas behövas till kvällen. Hemma igen så fixar alla sig i ordning och sedan trillar gästerna in. Totaltsätt så var vi 8 personer som satt här och åt pizza och hade det trevligt.

En trevlig och lyckad lördag =)

Igår var det fest, superman, Ale Stenar och Stens Huvud =)

Dock var händelserna inte i den ordningen :P

Men för att börja från början och ta vid där jag slutade förra noteringen så har följande hänt.

Som planerat gick jag och jobbade och var på jobbet fram tills klockan var 12. Då tog jag och tog mig till Lunds Central. Då visar det sig att vännen J är på villovägar med sin kusin :P och att A och Ls tåg är ytterligare försenat. Talar om för J att hon inte behöver stressa utan att det räcker med att hon är på stationen till 14.15. Efter att ha väntat i ca 45 minuter kom tjejernas tåg in. Vi tog oss då till ett fik och fikade :P Lämnade sedan packningen i bilen och gick en runda i Lund. Hade även tänkt att köpa en film men den butiken var stängd för ombyggnad =( Skyndade oss sedan till stationen för vi var sena dit. Då var J ännu mer sen :P Men tillslut så var alla samlade. Vi gick till bilen och körde för att möta Prinsen. På vägen hem körde vi inom Finsmakaren här i byn och hämtade våra grönsaker samt att vi handlade lite mat på vägen hem. Hemma tog vi sedan det lugnt. Snackade och såg på tv samt åt middag. Varav en del av maten givetvis hamnade på den fina vita duken.... Sedan blev det sänggång.

Lördag morgon var det till att masa sig upp tidigt. Jag hade lyckats med att hitta ne tvätttid till duken och vi lyckades med att få den nästan helt ren. Sedan blev det en god frukost med massa tillbehör. Efter det så var det dags att köra. Vi började med att köra ner till Ystad. På vägen körde vi bland annat genom Anderslöv. I Ystad gick vi och tittade lite på de områden som är med i Wallanderböckerna och sedan fikade vi på café Fridolf.

Ny låda i kylen och möte med en stickprofil :P

Igår åkte jag och prinsen hem till föräldrarna för att hämta bilen som vi skall låna i helgen. När vi är där så frågar jag om jag kan få ett salladsblad till Sköldisen. Varpå följande dialog utspelas
Mor - Det finns i den blå påsen längst ner i kylen
Jag - Tittar längst ner i kylen men där finns ingen blå påse. Den lådan är tom
Mor - Men den finns längst ner
Jag - Nej det är tomt. Den finns NÄST längst ner.
Mor - Va! Näst längst ner? Längst ner skall det vara. Är det en låda till, som jag har missat?
Mor kommer rusande
Mor - Där var en låda till i kylen som jag har missat =)

På vägen hem från jobbet igår åkte jag inom Lund Central. När jag står där och kollar på när tåget skall gå så ser jag ett bekant ansikte. hmmnn det där liknar Ulrika från Stickamera. Men det kan det ju inte vara hon bor ju långt upp i landet. Men det var Ulrika. Snackade sticke med henne innan det var dags att gå till tåget. Trevligt att råkas och välkommen till Skåne =)

I går var det tyskachat och den gick ganska bra. Fick bara ett påpekande om mitt uttal och det tyckte inte jag var så farligt =)

Det är nu dags att åka till jobbet där jag skall vara fram till 12 idag. Sedan så åker jag till Lund C och hämtar våra tre gäster =) och det ser jag fram emot

Problem med ett par strumpor

  Jag blir snart tokig. Sitter och läser och läser ett strumpmönster men blir inte klok på det. Jag tror nog att jag nu har kommit underfund med vad alla beteckningarna på diagrammet står för men det hjälper ju inte till allt... Skall se om min tyska väninna har lust till att hjälpa mig med översättningen. Jag börjar som asagt bli smått galen...

I kväll är det tyskachat. Hoppas att den går som den förra veckan för den gick ganska bra =) Skall även jobba lite på septemberstrumporna så att de blir klara. Kan ju inte ha hur många strumpor på gång som hellst. Bara nästan. har för mig att det är 4 par på gång just nu =)

Box igår. Jobbigt och skönt. Sov gott i natt efter att ha blivit pucklad på =)

Invigning av sjalen

Idag belv det då invigning av min candle flame. Tänka sig att man alltid vill ha allt det nyua på sig. Den är stor och varm och gosig =) Kanske lite varm idag men det är smällar man får ta :P

I  kväll är det box. Har ingen aning om hur det kommer att gå. Är fortfarande rent borta i kroppen sedan måndagen. Orkar knapt lyfta armarna. Men det är ju bara pettitesser. Inget som hindrar mig från att boxas :P

I övrigt händer det inte så mycket. Fredrik skall iväg i kväll och jag är hemma själv. Skall tillbringa kvällen efter  boxen med antingen sömn = kan behövas, eller plugga tyska = kan också behövas.

Fick igår hjälp av mina kollegor att välja strumpmönster ur min tyska bok. Jag tyckte det var trevligt att vi alla var inne på samma mönster =) Skönt när det är på det viset =) Nu skall jag bara lyckas översätta mönstret så att jag begriper va jag skall göra.. vilket inte är det löättaste. Det är då tur att jag får gäster som  kan hjälpa mig med det =)


Helt färdig

Jag är nu helt färdig med min candle flame. Den är avmaskad och trådarna är fästa =) Funderar på om jag skall blocka den eller inte. Just nu så står det på inte men det kan man alltid ångra sig och göra det vid ett senare tillfälle. Jag tycker att den blev lagom bred men den kunde ha varit lite längre men oavsett vilket så är den varm och gosig och jag kan tänka mig att den kommer vara varm och skön att ha till vintern =)

4,5 flammor kvar

Det är nu endast 4,5 flammor kvar på min candle falme att avmaska. Det innebär att jag fortfarnde har gott hopp om att hinna klat det i veckan. Det hade vart så skönt. Kanske till och med kommer så långt så att jag kan spänna ut och blocka den och därmed inviga min julklapp från föräldrarna som ännu inte blivit använd det vill säga skumgummihopphagen =)

Igår var det uteträning. Jättekul var  det. Och helt slut blev man. Har aldrig sprungit så mycket tidigare och inte heller så många armhävningar. Heja Malin som ledde det hela =)

Idag blir det ingen träning. Skall istället fokusera på att få undan lite tyska samt lite annat nödvändigt. Det samlar sig lätt på hög :P I morgon är det box. På torsdag är det tyskachat samt hämta bilen och på fredag kommer gästerna. Det är fullt upp, precis som det skall vara =)

Nu skall jag gå och höra med kollegan M om hon har tid och möjlighet att hjälpa mig med en grej =)

Perfekt för att få svininfluensan och två lågor

Åte som vanligt tåg till jobbet i morse. Rent sjukt trångt var det. Det var nästan så att alla som skulle med tåget inte kom med. Men det gick. Det gäller att stå exakt vid dörren när man skall av. Gör man inte det så riskerar man att få åka till både Lund och Malmö.

Trots gårdagens hopp om att det skulle bli lite mer stickat så blev det tyvärr inte så. Det blev så att två lågor till är avmaskade. Men det gäller att inte ge sig =) Lite var dag gör ju att den förr eller senare blir klar trots allt =)

Dagens stickande kommer främst bli septemberstrumporna. Tusan oxå... glömde min tyska stickbok hemma. Måste bestämma mig för ett par strumpor därifrån tills när de tyska tjejerna kommer på besök =)

Färdigstädad

Då var man äntligen färdigstädad. Det har tagit sin lilla tid. men skämt och sido.. jag har inte bara städat även om det har blivit mest städning. Jag har även tagit hand om och vikt all tvätten. Prinsens tvätt ligger nu på matbordet färdigvikt och väntar på att han skall komma hem från Hässleholm och stoppa undan den. Sedan så har jag faktiskt pluggat lite tyska med =) Det som nu är kvar är att lägga ut mattorna = golvet måste torka, samt välja dukar till matbordet och köksbordet men det fixar jag i kväll =)

Några maskor har det dock inte stickats... än. Men dagen är ju ännu inte slut så det finns god chans att det skall komma några maskor på stickorna idag =) Hoppas på att hinna bli klar med min candle flame så att den blir färdig. Som man kan se på min "på mina stickor lista" så är det en massa projekt på gång och om något av dem blir klara så är ju det aldrig något fel =)

Jo beställa grönsaker måste jag oåx komma ihåg att göra. Ena tjejen som kommer på besök är vegitarian =)

Nu är det en tur till träningen som gäller. Det räcker inte med att städa. Förhoppningsvis blir det även lite crosstraining.

Storstädning på och halvvägs med sjalen

Det är storstädning på gång för min del idag. Det är sååå tråkigt men ack så nödvändigt :P Man måste ju göra det någongång och idag är ingen sämre dag än någon annan. Dessutom så får vi ju gäster till nästa helg och då är det ju bra om det är någerlunda städat här hemma... eller =)

Fast det som skall göras först är att gå ner i tvättstugan. Där blir det till att hämta en del tvätt. Hänga upp ett par dukar på tork (är lite orolig då jag aldrig tvättat den sortens dukar förr). Stoppa in en del nytt i maskinen samt en del till torktumlaren. Om jag kommer ihåg rätt så har jag 1 maskin tvätt kvar att tvätta bara men sen så skall man ju få allting tort med och det är ju en fråga för sig själv :S

Jag konstaterade igår att jag har kommit halvvägs med min avmaskning till min candle flame. Det finns därmed visst hopp om att den skall bli färdig i veckan =) Äntligen i så fall har ju hållt på med den lääänge.... I övrigt så går det sakta framåt på alla mina strumpor. Får fortsätta med dem så fort sjalen är klar eller när jag är på jobb. Det går ju inte att ta med sjalen dit så som den är nu. Den är ju stooor =)

Nä nu så kallade tvätten. Man blir aldrig populär om man drar över tvätttiden på någon annans tid =)

Avmaskning och städning

Igår bestämde jag mig. Min candle flame sjal är klar. Det är nu bara avmaskningen kvar. Började med den igår men det tar sin lilla tid då jag vill göra färdigt alla påbörjade flammor. Kanske kommer den bli klart till i morgon kväll, kanske inte. Det får vi se men det blir så fint så det får gärna lov att ta lite tid =)

Prinsen är just nu och jobbar. Han skall säcka allt spraypulver som är i silon. Han borde vara hemma om inte allt för lång tid. Vid 13 trodde han då det inte var så mycket att att säcka.

Under tiden som Prinsen har varit iväg så har jag passat på att städa i Sköldisens bur. Det är skönt att få det gjort. Våra tyska gäster skall bo i samma rum som honom så då kan det vara trevligt om även buren är städad. Resten av rummet och lägenheten skall vi städa i morgon eller på tisdag.

När Prinsen kommer hem från jobbet skall vi fixa oss i ordning och sedan blir det till att åka iväg till Hässleholm och svärföräldrarna. Eller rättaresagt svärfar. Vi har gått och blivit med bil och den behöver fixas till lite och det är svärfar den som är bäst på att göra det. Jag skall även passa på att ta med mina tyskaböcker så att jag kan jobba lite med den undertiden som de fixar med bilen.

54 minuter, tullen, tyska samt froggning

Sen klockan 17 igår så är det ovan vad som har hänt i mitt liv.

Först var det tyskachat kl 18 och den gick över förväntan. Jag skall att upprepa mer än en gång. Det innebär att det inte var något fel på mitt uttal. Efter att chatten var över blev det kvällsmat och Rejseholedt... det var då jag såg det. Jag hade stickat fel på mina körsbärsstrumpor och denna gången var det inte något litet fel som man bara såg om man tittade nära utan ett jättefel så de blev froggade, eller en bit i allfall. Sen åkte de ner i påsen igen och jag bestämde mig för att sticka på min candle flame. Hela 1,5 varv kom jag. Ska ha pärlor på nästa och det orkade jag inte pilla med igår.

De 54 minuterna är den tiden som det tog för mig att gå min runda i morse. Den bästa tiden någonsin =) Orsaken till det kan kanske vara tullen :P När jag var nästan hemma hör jag blåljus och sirener seadn kommer en vit bil i hög fart. Trodde då att den skulle släppa förbi blåljusbilen men icke först följer en polisbil denna vita bil och efter polisen kommer tullen. När jag sedan kommer en bit till ser jag att polisen stoppat den vita bilen och att både tull och polis är ute och springer på gatan. sedan kommer även en civilpolisbil. Var man inte vaken så blev man =)

Nu är det dags för jobb hela långa dagen. Skall sen hämta ut mina grönskaer på vägen hem från jobbet och sen så håller vi kväll med mer stickning =)


Synpunkter på bloggen....

Ja jag har ju då fått synpunkter på att jag inte uppdaterar bloggen tillräckligt ofta... Sååå för att tillfredställa de som är av den åsikten kommer här ett litet inlägg =)

Idag är jag något smått seg efter gårdagens boxträning. När jag kom hem från den undrade prinsen om det regnade så blöt som jag var =) Men det var skönt med en riktig genomkörare =)

Idag så är det jobb, jobb och åter jobb. Efter jobbet skall jag ha min första muntliga chatt på tyska. Är lite nervös för hur det skall gå men det brukar alltid lösa sig så varför skulle det inte gå bra idag =)

För övrigt så fick jag gjort klart min andra häl igår =) Så nu är båda hälarna klara på septemberstrumporna så det är bara till att sätta igång med att sticka foten så att de sen blir klara. Dessutom så stickade jag igår något varv på junikstrumporna aka körsbärsstrumporna så att då också kan bli färdiga någongång för att användas även om det är ett par sommarstrumpor. Sen så har jag ett par höst strumpor också på gång men de har det inte hänt så mycket med på länge så därför är det ignet att tala om =)

Nu är första hälen förbi

Nu är den första hälen är nu stickad på septemberstrumporna och detta trots att det bara är den andre idag. Jag känner gott hopp om att bli klar med dem i rätt månad. Känner att jag kommer att använda dessa strumporna en massa i höst och vinter =) De andra strumporna som är på gång är två förbi hälen och den sista är jag dock endast ¼ gjord av skaftet men de växer den med =)
Prinsen har varit på en skola första gången idag och det har gått bra och det kommer bli lite mer vikariat där och det är trevligt. Och fram tills nu har han varit på skolan bredvid oss men där var lärarna tillbaka nu. Det är skönt att han får lite att göra om dagarna =)

Om 1,5 vecka kommer våra tysklandsgäster och vår Julia =) Det är så mysigt. Skall be tysklandstjejerna om hjälp med ytterligare ett strumpmönster för att se om jag har översatt det rätt. Det är så tråkigt att börja sticka på något och sedan konstatera att det är fel för man missade någon liten krumelur.

Jo förresten, jag hittade en ny blogg. So you think you can knit. Det är lite frestande att ställa upp i den. Har inte bestämt mig än om jag skall göra det. Det fanns ju trots allt en kategori som passade mig =)

 


En strumpgenomgång =)

I går fick jag för mig att räkna igenom de antalet strumpor som jag har stickat under de åren som jag har hållit på. Det var totalt 23 par strumpor sedan december 2006. Det kan tänkas att jag har missat något par, man vet aldrig. Dessutom så håller jag för närvarande på med fyra par så det går snabbt undan. Det innebär att jag i snitt har stickat 7,6 par strumpor om året. Ganska bra om jag får säga det själv. Nu kan man ju då tro att jag skulle ha en massa par strumpor där hemma men så är inte fallet då jag har gett bort en massa med =) Jag kanske kanske hinner upp till 30 par strumpor till december. Då blir det ett snitt på 10 om året =)

Idag blir det nog inte så mycket stickat tyvärr. Det blir så när kvällen skall ägnas åt träning. Men vad gör det, träning är trevligt och om 1,5 vecka får jag och prinsen gäster och då skall jag ha semester och kanske får jag stickat lite då =) Den som lever får se =)


RSS 2.0