NY BLOGG

 
 
 
Jag har nu en ny blogg som är under uppbyggnad. Ni hittar den på idashandarbete.wordpress.com
 
eller genom att klicka HÄR.
 
 
Jag hoppas att ni som följer mig och alla andra väljer att följa med mig till min nya sida.
 
 
 

Fundering över flytt…

Jag har seriöst börjat att fundera på att flytta min blogg. Orsaken till det är att blogg.se nu har tagit bort möjligheten at mms blogga. Det är på det sättet som jag i de flesta fall väljer att uppdatera min blogg. Man tar en bild skriver lite text och skickar sedan iväg det. Mina senaste mms inlägg står som skickade hos mig men de kommer inte fram på bloggen. Alltså funderar jag på att byta. Frågan är bara till vad. Om någon har något tips tages det tacksamt emot. Jag tar även tacksamt emot förslag på vad bloggen kan heta, alltså vad jag kan ha för adress. Kidassticksida känns inte helt aktuellt längre då det inte bara är stickning utan även virkning och sömnad som förekommer lite titt som tätt.

Stickfestival i Höganäs

Som några av er redan vet så var det stickfestival i Höganäs i helgen. Jag åkte dit tillsammans med min mor (stickmor.blogg.se), Annicka (som har nystat.se) och 7 andra härliga damer. Vi möttes på stationen i Landskrona och tog tåget tillsammans till Helsingborg och där  bytte vi till bussen mot Höganäs. Väl framme i Höganäs fick vi träffat bland annat Lena (som har lenasgarn.se och stod för arrangemanget) och Lisa (www.visalisa.se). Trevligt att återse vänner och bekanta.

 

På stickfestivalen släppte Lisa sitt nya mönster Rotor och det kit som lanserades såg jag till att boka. Tyvärr så hade det blivit problem med leveransen så garnet kommer att skickas hem, men mönstret fick jag med mig så det studerades noggrant på vägen hem. Det var det enda inköpet som var planerat under Stickfestivalen. Nu blir det ju sällan så som man har planerat…. På våra inträdes biljetter hade man utlottning under kvällen. Det blev inte  mindre än så att jag vann på min lott. Heja mig. Jag van ett tröjkitt från Karin Öberg (www.karinoberg.se) Det var en skuggstickad tröja och fyra nystan av hennes egna garn. Jag fick lov att byta färgerna och bytte från grå/svart till orange/lila. Dessutom så kompletterade jag med två nystan till för att få till en storlek som passar mig.

 

Under söndagen var det workshop och jag hade sedan tidigare bokat mig till Karin Öbergs. Det var om att sticka tvåfärgsstickning men att bara använda en färg åt gången. En rolig kurs var det. Dessutom så passade jag på att prova sticka i Karins lingarn som jag nu skall sticka en tröja i åt mig själv.

 

Från Tant kofta passade jag på att köpa tre nystan garn. En av härvorna skall bli till en basker. De andra två skall bli till en Fellowship sjal, inte för att jag är i behov av någon ny sjal utan bara för att jag tycker att det är mysigt men sjalar. Snart är det dessutom väder för dem =)


Veckans sista arbetsdag, tjoho!

Idag är det fredag och det innebär att det är sista arbetsdagen för denna vecka. Två mysdagar med Esther på tur dock undrar jag vart denna vecka har tagit vägen det vet inte jag. Det var ju måndag nyss.

Min planering för gårdagen gick åt skogen ganska så tidigt. När jag och Esther var på kyrkis fick jag blixtrande huvudvärk och illamående. Hemma efter att ha tagit tablett så hade jag feber trots allt. Kände att jag hade gjort rätt som bokade av mitt boxpass. Kvällen tillbringades med att se på Downtown Abby och sticka klart present två. Nu skall jag bara blocka present 1 och 2. Det känns som det blir lagom aktivitet att hitta på på en fredagskväll. Lite pillande på present 3 och 4 kan jag också tänka mig att det blir.

 

I morgon är det dags för Stickfestival i Höganäs som jag skall iväg på. Jag skall åka med mamma (stickmor.blogg.se), Annicka (nystat.se) samt ett par till. Vi åker tåg och buss upp. Väl framme skall vi umgås och äta gott och se och känna på sticke och garner. Lisa (visalisa) har ett nytt mönster till salu som har premiär i Höganäs tillsammans med specialfärgade garner. Där finns det en färg som jag blev speciellt förtjust i. Får se om den är lika fin på riktigt och om jag får tag på den innan någon annan göt det. Sedan på söndag är det dags för workshops. Jag skall gå på en som heter Sticka flerfärgsstickning med Karin Öberg. Mamma har gått de på Stickfest i Väst och kunde rekommendera den. Själv skall hon gå på Sticka kofta uppifrån och ner med Tant kofta.

 

När jag var på kyrkis igår fick jag två stycken mönstertidningar där av en bekant på symönster till barn. Tjoho! Ibland blir man glad. Det enda som saknas nu är mönster på body och mjukisbyxor. Jag vet vart man kan få tag på det men jag skall bara få tummen loss och fixa det. Behöver nämligen sitta framför datorn där hemma och göra det och det är ju inte jätteofta som man sitter där….


Torsdag, igen

Det är inte klokt vad tiden går fort. Vart tar den vägen? Jag har som vanligt en massa att göra men blir inte färdig med någonting. Av det som skulle göras igår blev det ingenting. Eller jo lite stickat på en av presenterna. Den andra ligger dock fortfarande oblockad. Att det inte blev något mönster har att göra med att jag idag förhoppningsvis får ta del av en del nya (för mig) mönstertidningar och där ser kanske hittar något nytt och spännande. Att jag sedan inte sydde på den klänning som är utklippt och påbörjad har att göra med att vi igår fick hem säsong två av Downtown Abby och då ville jag ju givetvis se på det. Och det var till det jag stickade.

 

Dagens schema så som det ser ut nu efter att jag har slutat jobba klockan 12.

 

12 Äta lunch

12.30 Gå till tåget

13.00 Framme på stationen

13.30 Hemma i staden cykla hem hämta vagnen

13.45 Hämta Esther på förskolan

14.00 Vuxen – barn verksamhet hos Svenska Kyrkan

16.00 Ner på stan, handla mönsterhäfte hos Annicka på nystat.se och kantband till Esthers klänning hos Grand Magasin

17.00 Hemma, laga mat (fläskpannkaka, mums)

17.30 Fredrik kommer hem, vi äter

18.00 Plockar i ordning, diskar och dukar av

18.15 Gör i ordning Esther för natten, Fredrik nattar, jag tränar

20.15 Hemma från träning, duschar äter mellis

20.45 Ser Downtown Abby och stickar

22.00 Stupar i säng

 

Målet att göra idag

·         Träna

·         Sticka present

·         Blocka present

·         Handla kantband svart och någon annan färg

·         Köpa mönsterhäfte åt Malin

 

Sen återstår det bara att se vad som blir gjort och när på dagen som min plan stupar….


Halva veckan är avklarad

Då var det onsdag lunch. Det innebär att halva veckan har gått. Två mornar kvar och sedan är det helg.

 

Som jag hade räknat med igår så hann jag inte med det som jag skulle göra. Tråkigt men sant. Fick tränat men kom inte iväg när jag hade räknat så fick nöja mig med pilates men det gick det med. Något sytt på Esthers klänning blev det inte eftersom jag var hemma först 21,15. Dock fick jag stickat lite på en av presenterna som skall vara klar till helgen. Den som jag bara har blockningen på kanske jag skall försöka få klar idag så är de ur världen.

 

Igår var föreseten jag och en kollega till mig på secondhand här i lund. Fick köpt två stycken olika påslakan, ett med hjärtan och ett med blommor samt ett blommigt örngott. Det örngottet verkar vara perfekt i storlek för att göra en klänning till Esther. Så fräsig den hade varit. Nu behöver jag bara införskaffa ett par meter (läs många) med kantband så kan jag göra de extra fina. Dock var målet med secondhandbutiken att se om det fanns ett par sytidningar som jag var intresserad av men tyvärr var fallet inte så. Dock har jag fått napp på nätet om en bekant som vill bli av med sina och jag är helt lyrisk. Längtar till i morgon då jag förhoppningsvis kommer att få dem.

 

I kväll har jag bara en lugn kväll. Jag kommer dock hem sent så vid 18 blir det middag. Sen lägga Esther men när hon väl har somnat så har jag ett par timmar för mig själv. Fredrik skall jobba i kväll så det blir inte till att vara social med honom. På sätt och vis så fungerar det väldigt bra för mig för jag kommer då ha möjlighet att pyssla undan lite av mitt.

 

Målet med kvällen är således

·         Blocka present 1

·         Sticka färdigt present 2

·         Virka på present 3

·         Virka på present 4

·         Sy klänning till Esther

·         Rita mönster till ny klänning till Esther


Lite tid och massor som man vill göra…

Oh, det är påtok förlite timmar på ett dygn! Jag hade behövt minst dubbelt så mycket för att få ihop allt det som jag vill göra… Idag är en sådan dag då allt går i ett.

 

5.30 ringde klockan, upp och klä på mig, väcka tösen och klä henne

5.50 Äta frukost, bråka om tandborstning och ta på ytterkläder

6.30 gå till dagis och lämna dotter sedan vidare promenad till stationen

7.09 tåget avgår Fredrik hoppar av på sin station och 7.30 är jag framme

7.45 anländer till jobbet och sätter igång

12 Lunch, äta, detta skrivs

13 jobba, jobba, jobba

17 slutar, går till stationen

17.29 tåget går

17.50 framme i staden

18.05 hemma

18.05 fixa mat, äta, pussa på Esther

18.30 fixar i ordning Esther för natten, Fredrik plockar undan

18.45 sticker iväg och tränar, Fredrik nattar Esther

21 hemma från träning, duschar, käkar

 

Sedan var tanken att jag skulle slipa på Esthers kommande säng, tvätta av slipresterna på den samt maska upp den så att den kan målas. Dessutom så har jag en stickad present som skall blockas, en som skall stickas klart och sedan blockas (skall vara färdiga 10/9). Två virkade blommor som skall göras klart för att ges bort i present nu i september. Samt att jag vill sy på Esthers klänning som jag började med igår. Puh, som sagt, jag behöver definitivt fler timmar på mitt dygn. Vet dock inte ritigt varifrån jag skall ta de.


RSS 2.0