Kristianstad och Helylle

Idag var jag och prinsen i Kristianstad. Där besökte vi baland annat Helylle. Jag kom därifrån med 6 nystan fabel, 3 rundstickor á 100 mm och 3 dropskataloger med mönster. Trevlig butik med en hel del intressanta garner. Jag hade definitivt kunnat handla mer där om plånboken tillåtit. Detta är en bra kompensation för min vishet =)

Nu skall vi hålla kväll här hemma. Det blir stekt lax och film. Inte mig emot. Jag gillar båda delar och till filmen blir det sticke. Hoppas fortfarande på att bytesvantarna och 1/2 par strumpan skall bli färdiga i helgen.


Kom inte så långt igår

Jag kom inte så långt igår på mina porjekt som jag hade räknat med. Det blir så ibland. Men vad skall man göra? BAra tilla tt fortsätta idag. Fick å andra sidan läst lie i min bok från min läsklub. Har hållt på med den i en mindre evighet nu. Förstår inte varför. Den är ganska bra och intressant bara det att där är 5911 personer med och dessa byter namn *illa*

Fredag idag och helg med andra ord. Får se vad som händer och sker. Jag hade röstat för en tur till Hven men det blir nog inte så =( Får se vad det blir för något annat i stället. Alltid händer det något någonstans =)

Seg i huvudet....

För stunden är jag seg i huvudet... urk... längtar till antikrundan i kväll även om M och E på jobbet totalt mobbar ut mig för det :P

Har nu kommit förbi tummen på vantarna. Det känns så skönt. Bara resten kvar. Det kanske finns hopp om att de kan bli klara till helgen. Målet är att de och 1/2 par strumpan skall bli klar. Då får jag börja på ngåot nytt och det är alltid lika skoj =)

Torsdag idag = antikrundan

Idag är det antikrundan dag. Det är alltid lika trevligt att titta på. Och givet vis att sticka till. Stickade på mitt 172 par sturmpor strumpa igår men det blev bara fel. Brukar inte ha det problemet att jag itne hittar rätt i mönstret men igår bara ville det sig inte. Fick stickat lite på mina bytesvantar i stället. De växer men är lite orolig för att de skall bli förstora. Men det ordnar sig nog =)


Idioter på tåg *arg*

Urk, jag är definitivt inte på humör idag. Försov mig i morse och kom iväg sent på min runda. Var helt slut från igår och resultatet blev därefter =( Men sen till idioten på tåget. JAG förstår inte varför man skall ställa sig mitt i dörröppningen så inte folk kommer av när man själv inte skall av tåget. Det var gott om plats innanför dörrarna och så som personen stod i fråga trodde jag att han skulle gå av tåget men inte. han stod där och de som skulle på fick tränga sig på. Jag höll ju på att inte komma av, vilket inte hade varit så trevligt. Som tur väl gick det att tränga sig ut men varför? Det var ju gott om plats?

Jag har för övrigt tagit med mig mina bytesvantar till jobbet för att sticka på dem. Hoppas att jag blir klar med dem i helgen så att jag kan posta både de och mössan, till två olika personer. När vantarna är klara får jag lov att börja på något nytt projekt. Förhoppningsvis så har jag då även stickat klart 1/2 par strumpor strumporna. De ser lovande ut =)

Utöver det så har jag ett par strumpor till som oxå ser ut att bli färdiga inom en inte allt för lång framtid. Det går framåt. Snart kan jag nog börja på februari strumporna och göra de till faster M.


Eftermiddag...

... nu är det eftermiddag om någon skulle ha missat det. Prinsen är på väg hem från sitt jobb och tyvärr upptagen så han inte kunde prata med mig =(

För övrigt är jag sur. Har hittat en ny favorit bland naturgodiset och det är yoghurtdragerade kaneläpplen var och handlade det idag men när jag började smaka så visadedet sig att de låg blandade i lådan så mer än hälften var aprikoser och det villar jag inte alls så nu är jag putt....


I kväll blir det afro. Det skall bli så skönt. Det var länge sedan sist =)

Garn och te byte samt ett i lands problem

Jag har nu anmält mig till garn och te bytet. Skall även anmäla mig till Mixa och Matcha. Det blir så trevligt. Älskar att få paket i brevlådan. Och för att få så måste man ju skicka =)

Dagens I landsproblem uppmärksammades igår. Stickade duktigt vidare på mitt 1/2 par bytesstrumpa och bestämde mig för att se hur långt personen Dödergök hade stickat skaftet. Upptäckte då till min fasa att vi hade börjat sticka på skaftet på olika ställen. Jag började ca 4 varv tidigare än henne. Men nu har jag bestämt mig för att strunta i det. Det kommer att bli lite av charmen att de inte ser exakt lika dana ut =)

Strumpmönster valt

Nu är månades mönster valt i strumpklubben. *wiie* har skrivit ut det och skall läsa igenom vad det står. Vad jag kan se på bilden är det inte strumpor direkt i min stil men tror att de kan passa på min mors faster som gärna vill ha strumpor så då är det bara att sätta igång, när ett till pågående projekt är slutfört.... Men det skall nog gå att ordna =)

Nya byten =)

Det ligger just nu uppe två nya byten på stickameras hemsida. Oh vad kul =) Jag vill vara med i båda. Skall bara övertala herr prins om det också =) Men det brukar inte vara så svårt :P

I morse var jag för första gången på länge ute och gick min morgonrunda. Och det var skönt, så skönt =) Dock blev det inte det inte min vanliga runda utan min "gamla" runda, men det heter ju att omväxling förnöjer =)

Det blev middag på Old Times i lördags. Kött, potatis och sås var gott men grönsakerna var ingen höjdare =S

Igår söndag hände det inte så mycket. Vi fixade en del med lite kort vi hade där hemma. Såg på Kalle och Chokladfabriken. Jag gillar den filmen. Till det blev det stickat på 1/2 par strumpbyte. Jag är snart klar med hälen så det går framåt =) Har ännu inte brytit mitt nyårslöfte om att sticka klart minst tre grejer innan jag börjar på något nytt. Jag känner mig ganska duktig :P

Ut och äta

Om en liten liten stund skall jag och herr prins gå ut och äta. Vad och var vet vi inte än. Det beror på vad det finns för utbd i denna lilla by där vi bor i. Om det nu skulle vara så att alla ställen är fullbokade/stängda finns det som sista utväg pizzerior med hemkörning så helt utan mat blir vi inte även om det är betydligt trevligare att få gå ut och äta en få pizzan hemkörd.

Dagens, eller rättare sagt, kvällens tv tablå har jag inte koll på över huvudtaget men alltid finns det något att tita på och gör det inte det finns det ett par oanvända dvd filmer i hyllan så lördagskvällen är räddad.

Ett stort grattis till alla svenska framgångar i skidgrenarna idag *wiie*

Mössbyte och vantbyteJag kom nyss på att jag inte har redovisat vad jag fick i mina vant och mössbyten. Här kommer det. Jag tackar och bockar sä jättemycket. Både vantarna och mössan används regelbundet. Tack än en gång!

December strumporna

Stickameras decemberstrumpor stickade i vikangarns mellangrova garn. Jättesköna och varma att ha på sig.

Fit for fight

Eller i allafall nästan... efter att ha varit hemma i två dagar är det nu dags att ebge sig till jobbet igen. Det är skönt, det blir långtradigt att abra sitta och göra ingenting *ler* Jag fryser fortfarande och mår illa men tror att febern har lagt sig och då jag inte spytt något så har jag beslutat mig för att gå.

Idag är det fredag. Mysigt. Efter jobbet skall jag och prinsen hämta vår grönsker *gott* så får vi se vad som finns i den lådan. Alltid brukar dte finnas en massa gott. Kvällsmat skall lagas. Vad det blir för något är ännu inte bestämt. Det beror på lådans innehåll. Sen blir det på spåret och stickning. Trots att jag har varit hemma i två dagar har det inte blivit mycket stickat. Har inte orkat.

Följande konversation utspelades i tv soffan i onsdags

Prinsen: Det märks när du är sjuk
Jag. Vadå, hurdå?
Prinsen: Ja, du stickar ju inte
Jag: Okej (och drar filten tätar intill mig)Mina första pulsvärmare som för övrigt skall användas idag för att se till så jag inte fryser mer än nödvändigt

Mössbytet...

... och vantbytet

Jag fick min mössa från mössbytet igår.Tack så jättemycket  Yarnialized  =)

Garn till vantbytet fick jag i går av mor när vi var akut hos tandläkaren, tack.

Är hemma och sjuk även idag, inget kul. Förhoppningsvis är jag bra i morgon och kan gå till jobbet *hoppas*

In i sängen igen och se om man kan bli människa.

Sjuk och tandféen var på besök

Blev mer kass igår och var tvungen att gå hem. Inget stickcafé för min del med andra ord *snyft* ligger nu i sängen och skall sova en stund. Hoppas att febern går ner.

Var hos tandläkaren i måndags och drog ut en visdomstand. I natt kom jag ihåg at lägga den i ett glas med vatten så i morse låg där två guldpengar. Tack så mycket =)

Nu skall jag sova så jag blir mäniska.

JulklappsstrumporStrumporna till farbror LStrumporna till farStrumporna till Lillebror, med lillebror i =)

Ls strumpor är ett par golfstrumpor i Opal, fars strumpor är också i opal men med mönster från Harry Potter, Lillebrors strumpor där är både garn och mönster Harry Potter. Jag är nöjd. Hoppas att de också är det. Prinsen fick också strumpor men de har ännu inte hamnat på bild :S

Spinning, ett misslyckat försök....

... försökte igår med att spinna på min slända men det gick käpp rätt åt skogen. Men skamm den som ger sig. Det är en ny dag idag med nya möjligheter så det är bara till att prova igen. Det jag gjorde igår gick i allafall inte sönder utan bara korvar sig. Matade fram för mycket fiber.

Skall för övrigt till tandläkaren idag och om jag kommer ihåg rätt så kommer jag att vara där i god tid. Kanske kan ägna den tiden åt att lära mig min nya sysselsättning... =) I mitt startkitt fanns det flera olika sorters fiber. Kanske skulle prova en annan sorts fiber. Det kan ju vara så att jag inte kommer överens med just merino ullen...

Friskt vågat, häften vunnet =)


Balen 2009Jag, prinsen och M precis innan högtidsstämman skall börja. Visst är vi fina =)Även föräldrarna var uppklädda till tårna.Dans blev det med.Efter dansen blev de efterfest för vissa medan "barnen" blev hemkörda och duktgt gick och la sig

Fick två paket igår *lycka*

Igår fick jag två paket i brevlådan. Eller, det var bara det ena som var där det andra fanns på posten här i byn.

I det som fanns i lådan var det vantar från min vantbyteskompis. Så fina och sköna de är. Invigde de igår när jag tog cykeln ner till byn för att hämta ut det andra paketet. Det var ett nybörjarkit från www.spinspiration.se  med tanke på att jag beställde det i tisdags så var det snabbt jobbat. det var så fint. Så nu har jag något nytt att pyssla med.

Under antikrundan igår stickade jag på min 1/2 pa rstrumpor byte. När jag gjort alla ökningarna vid tårna såg inte min strumpa lika dan ut som den som Dödergök hade stickat åt mig. Hade missat en rad i mönstret så det var bara til att riva upp och göra om. Men men... det är s det blir ibland.

Kom nu på att jag i helgen måste fota mina färdiga projket. Det är ju mycket nu. Med paketen då givetvis. Måste bara komma ihåg =)

Snart är det dags för veckans sista arbetsdag och i morgon är det balen. Måste fixa en del grejer idag till den men det får jag ta i kväll. Nu är det snart dags att åka till jobbet och vara lite nyttig =)

1/2 par strumpbyte

Det var ju det där med att inte påbörja något nytt.. kom ju igår på att om jag stickar andra strumpan i strumpbytet så är det inte att klassa som något nytt då jag redan har en strumpa utan endast färdigställer den andra. Detta resutlerade i att den strumpan fick äran att följa med till jobbet idag så det blir till att läsa och se om jag reder ut det. Men det skall nog gå bra =)

Dagen består idag av jobb. Sen blir det hem och mysa med sticket. Hade först tänkt att träna idag men har ont i huvud, hals och är allmänt seg så jag tyckte det var bäst att låta bli. Sen blir det antikrundan. ett av favoritprogrammen på tv =) och sedan sängen. Måste i säng tidigt idag så man orkar med morgondagen.

I övrigt så händer det inte så mycket. Skall ta och traska bort till köket och hämt mig en flaska med vatten och sen sätta igång med att vara duktig =)

Att välja en sjal

Att välja en sjal att gör kanske inte är det smartaste när man skall göra klart minst tre saker innan en ny får påbörjas men men... det blir så ibland. Har i allafall kommit 3 varv på min mystery stole 4 och 4 varv på candle flame. funderade på att gå emellan med mitt 1/2 par strumpbyte och eftersom det redan finns en strumpa där så bir det inte ett nytt projekt utan endast forstätning på ett gamalt. Det hade nog gått fortare =) men sen finns det alltid en massa andra pågående projekt som behöver tasi tu med så inom sin tid så blir det nog bra =)

Lunchprommenad är avklarad

Var nu ute på lunchpromenad. Det var skönt =) Dock hjälpte det inte mycket. Har fortfarande ont i huvudet och halsen. Det känns inget vidare =(

Skall nu lägga in de ärenden som jag inte fick löst. Sen blir det till att hoppa in i den andra kön och köra lite där.

Undra vad det är på tv i kväll. Hoppas något mysigt så man kan slötitta utan att vara allt för engagerad =)


December struman (eller strumpa som det egentligen skall vara) är klar

Igår blev mina december strumpor färdiga. De är så gula och fina. Det kommer komma bild på dem. Det enda som är kvar att göra på dem är att klippa av trådarna. De är redan fästa. Så skönt det känns att ha gjort färdigt två projekt denna veckan och inte påbörjat något nytt. Jag skall nu ta itu med någon av sjalarna som ligger här hemma och se om jag kan få den till att vilja samarbeta med mig.

Jag vill så gärna sticka januari strumporna med. De är också så fina. Men det är minst ett projekt till som skall färdigställas innan något nytt får påbörjas. Undantag är vantarna till vantbytet. Men det kommer det med =)

Nu skall jag ha min första riktiga kundtjänstpass. Det vill säga det är inte det passet där man är "extra" men nu är det på riktigt... Håll tummarna för mig =)

Äntligen skall vi få kyl igen

Idag, äntligen skall vi få kyl igen. Det har vi inte haft sedan innan jul Eller egentligen har vi haft kyl men den har varit så kall så att alla varor i den, i princip, har fryst i sönder. Inte jättekul. I morse blev det till exempel inte den frukost som jag hade tänkt då min fil var djupfryst!!

Mätte min december strumpa nu och såg at jag kommit längre än vad jag hade räknat med. sådant är trevligt. Dock funderar jag på hur jag skall göra för att få tån snygg. Måste göra lite ändringar för att få det så som jag önskar. Men det är inget som inte går att rätta till =)

Nu skall jag förbereda inför jobbet. Skall hämta vatten och höra med A om jag får låna hennes bil till ett ärende på fredag. Håll tummarna för att det skall gå.

Mors julklapp

Så här fin blev mor i sin julklapp =)
Snart klar med de gula...

Jag är snart klar med de gula strumporna. Eller i allafall så inbillar jag mig det =) Är så nöjd med att mössan är klar till bytet för nu slipper jag fundera mer på det.

Idag är det måndag i en helt vanlig vecka. Skall jobba hela dagen. Sen hem och hämta träningskläder. Det är box idag. Favorit träningen. Tror att jag skall försöka se CSI och sticka i kväll med. Kanske kan komma lite närmre slutet på december strumporna. Än så länge har jag inte påbörjat något nytt även om det definitivt finns material till det.

Kom nu i morse på för övrigt att jag lovat mors faster att sticka en mössa och ett par strumpor åt henne så det blir en del att inhandla på nästa stickcafé.

Dags att förbereda nu så att man kan sätta igång och jobba om 5 minuter.

Helgen är snart slut =( Mössan är klar =)

Nu är helgen snart slut. Skall snart bege mig ner till ICA och handla middag. Det blir stekt fläsk med kokt potatis och löksås. Inte helt fel enligt mig. Igår blev det hemmagjord pizza. Vännerna L och M var på besök.

Min mössbytesmössa blev också klar. Det var trevligt. Sitter nu med december och marsstrumporna. Den som jobbar får se resultat. De växer båda två.

Jag längtar till nästa stickcafé. Då skall jag köpa garn till vantbytet. Tror jag kommer hinna sticka de på en månad. Eller vad tror ni?

Mina sjalar borde jag ta tag i. Men det kommer, det kommer. Har ju "start förbud" inga nya projket förrän ngåot gammalt är klart. Stickar jag klart ett par strumpor får jag börja med ett par nya osv =)

Mys fredag idag

Idag är det mysfredag. Det är alltid lika trevligt. Dagen har bestått av morgon promenad änså länge. Skall snart gå och äta frukost. Sen blir det jobb hela dagen. På vägen hem skall jag eventuellt inom en butik i byn och sen hem och laga middag. Vad det blir det vet jag inte än. Vet inte heller om det är jag som skall handla eller prinsen. Men det är sånt som ordnar sig. Tänkte föreslå att han skulle handla och tänka ut vad som skall ätas = )

I kväll blir det sticke och tv. Missade att se om det var på spåret idag eller inte. Om det inte är det så finns det CSI att titta på. Och filt och te skall också vara med. Sen blir det fruktsallad till efterrätt. Det är bestämt i allafall...

Stickar som en galning på decemberstrumporna, dominostrumporna och mössbytet. Jag hoppas att minst ett av dessa projekten blir klara i helgen. Bäst vore om alla blev det men det tror jag inte...

Nu är det bullar och te till frukost innan alvaret sätter igång =)

Antikrundan och sticke

I kväll är det säsongspremiär på antikrundan och det länktar jag efter. Oh... Skall sitta där med min kopp te och mitt sticke och bara mysa =)

För övrigt så är det förbud på att starta nya projekt just nu. Minst två gamla måste avslutas innan något nytt får påbörjas. Med avslutas räknas även att repa upp. Dock finns det ett undantag och det är när jag har fått tag på vantar till stickameras vantbyte så får jag lov att börjka på de direkt för att hinna sticka de klart innan det är dags att skicka dem.

Stickamera skall ha en Harry Potter KAL. Det är bara till att anmäla sig på stickamera.se till den. Mycket trevligt initiativ för alla oss Harry Potter älskare.

Sitter främst med tre stycken stickningar just nu. Det är dominostrumporna. Decemberstrumporna och mössbytet. Det hade varit mcyket trevligt omd essa tre hade blivit klara inom en snar framtid. Borde även ta tag i mina sjalar där hemma som bara ligger och väntar på att bli färdigstickade. 4 stycken är det som jag har kommit olika långt på. Tur att man har alla delarna sparade på datorn så man kan sticka i kapp senare.

Stickprioriteringsordnignen är nu (framt tills jag får vantgarnet)
1. Mössbytet
2. Domino strumporna
3. Decemberstrumporna
4. Candle Flame
5. 1/2 par strumpor
6. Bellatrixstrumporna
7. MS 4
8. SOTC
9. SOTS

Tävling hos Handlas Hantverk

Det finns en tävling hos Handlas Hantverk. Där kan man vinna jättefint garn. Detta är vad som finns i paketet. Givetvis skulle det även vara med 2 fina bilder men firefox släpper inte in dom. Gå helt enkelt in på Handlas Hantverk och titta och tävla själv.

1:a pris 1 nystan Artesano Alpacka Cocoa
2 nystan Ecobabyull från Marks & Kattens i vitt
1 härva Manos silk blend 6828
1 par stickor symfonie wood i storlek 5 mm
En förvaringspåse Kabel till stickorna storlek 80 cm
1 st kompendium om hur man bygger ett par vantar

Tillbaka till verkligeheten

Nu är man då tillbaka i verkligheten och vardagen. Semestern har varit underbar.

Lördag. Far och M hämtade mig och prinsen. Lillebror och pojkarna åkte med mor. Kom ner till Lalandia. Åt lunch och packade upp. Ner och bada och sedan middag. Det var tänkt att vi skulle bowla men min fot och jag kom inte överens så det blev sitta hemma och ta det lugnt.

Söndag. Äta frukost. Foten var lite mer sammarbetsvillig. En tur till Bordershop och shoppa. Laga middag och ta det lugnt.

Måndag. Upp. Äta frukost ner och bada. Laga lunch. Ta det lugnt. Ut och äta. Spela bowling.

Tisdag. Upp. Städa och plocka i ordning. Lämna nycklar. Shoppa. Bada och åka hem. SOVA.

Givetvis har det blivit lite stickat varje dag. Lite här och lite där. Trevligt =)

Nu är det onsdag och dags att återgå till vardagen. Massa att göra på jobbet.

Hade för övrigt en dust med akademibokhandeln i fredags. Är fortfarande arg på dem. Mer om det i morgon

Minisemester

Snart skall jag och prinsen iväg på minisemester med hela familjen och lite till. Totalt blir vi 8 personer. Mina föräldrar och 6 "barn". Det skall bli skönt att komma bort ett par dagar och ta det lugnt. inte göra så mycket och bara slappa =) Har stoppat ner en massa sticke att roa mig med. Om jag nu skulle få tråkigt.

Till bilen blir det stickameras mössbyte. Enkelt och lätt så man slipper att tänka och därmed sticka fel. Det är aldrig roande :P

Nyår var en mycket trevlig tillställning

I onsdags var det nyårsafton. Trevligt =) Jag och Prinsen mötte L på stationen i Kävlinge och åkte med 17 tåget till Malmö. Det var mycket folk och en del rabalder när inte alla han trycka biljetter, tur att man har pendlingskort =)

Framme i Malmö var förberedandet i full gång. Vi hjälpte till med att fixa fördrinken. Efter hand så trillade resten av gästerna in. Det blev sangria till välkomstdrink. Toast med räkor till förrätt, fläskfilé med potatisgratäng till huvudrätt samt paj till efterrätt. Mycket gott.

Rakter och skumpa blev det oxå en del av kring 12 slaget. Mycket fint. Tog en del bilder men fick ingen som blev ritkigt bra. Får kolla hemma sen om det finns någon som är användbar =) Strax efter tolvslaget blev både jag och prinsen ritkigt trötta så vi däckade på en madrass inne hos Kusinen. Där halvsov vi i 6 timmar under blandade ordningar. Detta under tiden då bland annat nattamat i ordnignställdes.

Vid 8 i går morse gick vi upp och masade oss tillbaka till Kävlinge. Där sov vi middag i ett par timmar och sen blev det en massa slappande. Min vanliga runda gick vi oxå. Skönt at göra något vettigt =) En trevlig fest med god mat och gott sällskap =)

RSS 2.0