Antalet strumpor är 34

Jag bläddrade snabbt igenom min strumppärm igår och konstaterade då att jag har stickat i alla fall 34 par strumpor sedan december 2006. Inte helt illa faktiskt. Men med tanke på att 15 av dem är gjorda igår så har tempot ökat en massa. Och fler lär det ju bli =) De jag har stickat på nu, prinsens railwaysocks och mina my vampire boyfriend socks är inte jätteroliga att sticka. Det känns som jag inte kommer någon stans på dem. Eller vampire strumporna är ganska roliga att sticka men jag måste tänka mer än vad jag orkar för att få rätt på dem så därav får de lov att vila lite. Under tiden så har jag plockat fram förra månades oktoberstrumpor, glass slippers, och nu var de skoj igen. Det går därmed i vågor. Jag har, om jag har räknat rätt 4 par strumpor på gång, glass slippers, railway socks, vampire och if you know where to go. Dessutom såg jag igår att septembermönstret nu har kommit ut och de är så fina vilket innebär att jag vill göra dem =)

 

Från Simon som fick ett par strumpor i förra veckan kom det ett tackmail där det stod att både Simon och hans mor blev glada för presenten och det är sådant som uppskattas =) Prinsen överlämnade Sagas strumpor till mormor igår för vidare leverans och förhoppningsvis så passar även de =)

 

Idag är det iformloppet. Jag känner inte alls för det och skall sanningen fram så har jag inte tränat till det som jag borde men nu är läget som det är och det är lite sent att göra något åt det när det är ungefär 7 timmar kvar till start…

 

 


Sagas strumpor är nu klara

dsc01149 (MMS)

Sagas strumpor är nu klara. Prinsen har fått de med sig till jobb för att överlämna till mormor. Saga är syster till simon som fick ett par strumpor i förra veckan. Måndag idag, en ny vecka med nya möjligheter. Och med iformloppet i morgon. Tjiho ;-)


Simons strumpor blev klara i torsdag

dsc01144 (MMS)

Simons strumpor blev klara i torsdags kväll som utlovat åt prinsen så att de kunde lämnar till mormor i fredags. Enligt rapporten från prinsen blev mormor glad så det är bara till att hoppas att så även blir Simon och hans mor.


Irlandsstrumpor.

dsc01141 (MMS)

Min irlandsstrumpor är nu klara och så här fina är de. Jättesköna är de också. Det är alovera i garnet, underbart.


Jag hos ostbiten.

dsc01123 (MMS)

Jag och prinsen var hos Karin på ostbiten och hälsade på i somras när vi var på semester. Två nystan av det gröna garnet jag håller i köpte jag. Det är för övrigt garn från karins egna får som hon har färgat. Tanken är att garnet en vacker dag skall bli en stor fin sjal. Men jag måste först bara hitta det rätta mönstret att göra.


Ett par strumpor till är klara

Mina irlandsstrumpor blev klara kl 07,31 i morse. Då hade jag fäst trådarna och graftat tårna. Det känns jättebra. När jag började sticka på dem så var jag sur på kanten för den blev inte bra. Jag fick inte till den som jag ville. Och om man ser på strumporna när de ligger på bordet så är kanten inte så som jag önskar men på foten så fungerar de finfint. Jag var ju tvungen att prova de idag =) Skall se om jag kan få en bild under eftermiddagen så jag kan uppdatera även med bild =)

 

I gömmorna där hemma har jag nu letat upp prinsens Railway socks. Min förhoppning är att jag skall hinna komma en bit på dem innan jag tröttnar och väljer ett annat projekt. Orsaken till att de har fått ligga är nämligen att de är så långsamma att sticka. Jag har för mig at jag har över 80 maskor och stickor 2 vilket gör att varje enskilt varv tar lång tid att göra. Ah… jag känner mig riktigt duktig som inte börjat på några nya =)

 

 


Nytt garn till mig

Jag har fått nytt garn nu, strumpgarn. Jag skrev för ett tag sedan att jag har inköpsstopp men det innebär inte att jag har mottagnignsstopp =) Jag fick ett paket med 4 * 50 gr strumpgarn av B på Hven igår. Underbara höstfärger är det så det kommer att bli perfekt. Tack så jättemycket!

 

Kreativiteten har verkligen spirat i helgen. Eller i alla fall flitens lampa =) I lördags kväll blev mina sommarstrumpor klara och nu i morse började jag på att göra tårna på mina irlandsstrumpor så det finns gott hopp om att de skall bli klara inom en snar framtid de också. 13 strumpor är då fixade och målet var ju 18 så det känns inte alls ouppnåeligt med tanke på att par nummer 14 nog blir klara idag eller i morgon.

 

När sedan de är klara blir det till att fortsätta gå igenom restgarnshögen och se om jag kan hitta något annat trevligt att pyssla med . Ju fler ufon som fixas till desto bättre är det. Jag har ju bland annat en jättefin tröja som jag började på men som blev för stor som inte borde vara så jobbig att repa upp och börja om, stora stickor men det gäller att komma till skott bara.

 

Argh, jag gillar inte alls det nya mms förfarandet till bloggen. Man kan inte redigerar rubriken och sedan när det väl är inskickat så kan man inte ändra på det då heller. Jag vill inte ha med rubrik och första halvan av nästa mening i rubriken och jag vill inte ha med rubriken under bilden. Dock tror jag tyvärr att det är något som jag får lära mig att leva med fram tills att blogg.se bestämmer sig för att byta mms variant igen.

 

 


Sommarstrumporna är klara

dsc01137 (MMS)

Så här fina blev mina sommar strumpor. Jag är jättenöjd med valet av garn till mönstret. Detta trots att jag var så negativ till garnet när jag färgade det.


Fredag idag =)

Idag är det fredag. Det innebär att jag har jobbat nu i två veckor sedan min semester. Det är inte klokt vad tiden går fort! Men vad skönt det kall bli med helg. Jag har haft ont i ett öra i ett per dagar och därmed varit trött och gnällig men nu så har det onda gått över och det är skönt så nu kanske jag kan få sova gott igen.

 

I kväll skall jag träffa min bror och hans väninna M, prinsen skall så klart också vara med. Vi skall grilla tillsammas med föräldrarna. Det skall bli trevligt. Grilla är alltid skoj =)

 

Jag kom just på att jag bara har stickat på på mina strumpor utan att mäta på dem hur långa de är. Det kanske man skulle göra så att det inte blir för stora. Det hade varit riktigt nice om de hade blivit färdigstickade i helgen. Man kan alltid hoppas och försöka men vet inte om det går då om det är fint väder så skall ajg försöka vara ute så mycket som möjligt. Jag saknar solen =)


Torsdag, igen… tiden den går =)

I morgon är det fredag och då är det helg. Vilket innebär att min andra vecka på jobb efter semestern är fixad. Det är inte klokt vad tiden går fort. Vart tar tiden vägen kan man fråga sig. Till helgen är det golf som gäller. Prinsen min köpte nya klubbor i helgen och dessa måste då givetvis testas. Hoppas att det går bra för honom och jag skall spela tjejligan och hoppas då givetvis på bra resultat där med =)

 

Jag kom igår på att jag behöver göra ett par stickmarkörer, snacka om ilandsproblem. Har allt material hemma som behövs men det gäller att komma till skott och verkligen göra dem. Nästa gång som pärlorna kommer fram skall jag verkligen se till att jag gör markörer som räcker i en halv evighet. De andra gångerna har jag bara gjort ett par stycken då och ett par stycken då men nu får jag verkligen se till att göra ordentligt många. Jag har ju dessutom en massa cernitlera hemma… man kanske skulle göra små figurer att ha i sina markörer normalt sett så brukar jag ju bara ha små pärlor… Men det får jag ta itu med när prinsen har sin nästa jobbhelg.

 

Jag har en biobiljettscheck som snart går ut och måste därför gå på bio inom det snaraste. Finns det någon bra film som går nu som kan rekommenderas? Jag brukar inte gå på bio och har därför ingen direkt aning om vad som visas och vad man skall se… så tips mottages tacksamt =)

 

Dagens felhörning av mig: ”Det är främst för Kanalskåpen” det som personen på radion verkligen sa var ”Det är främst för kamratskapen”. Hur i helskotta fick mitt huvud kamratskapen till att bli kanalskåpet. Det verkligen en fråga. Men det orkar vi inte analysera idag.


Ravelry är uppdaterat =)

Nu äntligen har jag uppdaterat min ravelry sida med mina projekt. Det är sören så många strumpor som jag håller på med. Är jag förvånad? Nej. Dock så måste jag avsluta MINST två par innan jag får lov att påbörja några nya vilket inte borde vara så svårt då jag har kommit förbi hälen på:

·         Sommarstrumporna

·         Irlandsstrumporna

·         Prinsens railwaysocks

·         My vampireboyfriend socks

 

Och sedan en bit på skaftet på If you know where to go och förra oktobermönstert så det finns hopp.

 

Jag måste verkligen gå igenom mina wip (pågående projekt) och se vad jag skall göra med dem. Har en påbörjad tröja med garn från Stickfest i Väst men den blev alldeles påtok förstor så den blir det till att frogga och göra om. Nu har jag ju dessutom lite lediga kablar så det kanske blir bättre att sticka en tröja på kabel 80 cm än 150 cm… =) Sedan har jag ju också en sommarkofta till mig som jag började på för länge, länge, länge sedan. En ordentlig genomgång och inventering av både projekt, mönster och garn borde jag göra. Har tidigare varit duktig och satt in mönster i pärmen allt eftersom jag har stickat klart men så har det inte blivit på sista tiden. Men men… det går att ordna =)


Sommaren är slut och sommarstrumporna är snart klara

Nu är sommaren verkligen slut. Igår var det blåsigt men varmt ute (motvind när jag cyklade till jobbet). Idag så är det ösregn. Tanken var att jag skulle cykla till jobbet men det la jag ner när prinsen talade om att det skulle regna hel dagen. När jag gick hemifrån så var det uppehåll och skönt men halvvägs till jobbet kom de första regndropparna och de har inte slutat trilla än =( tråkigt men samtidigt är det skönt för det friskar upp luften.

 

I kväll skall jag bra ta det lugnt. Jag var så trött igår efter träningen att jag bara låg i soffan och inte orkade göra någonting alls så idag planerar jag in lugn och ro så kan det ju inte bli något annat. Tänkte att jag skulle se på engelska antikrundan och sedan eventuellt någon film eller annat slötittande på tv. Jag har ju aldrig sett Göta Kanal så den såg vi i söndags kväll och när vi köpte den så fick man även med tvåan så den tror jag att jag skall föreslå att vi skall se i kväll. Så dagens planer är tv, filt, te, sticke och sist men inte prins. Det kan bli alldels underbart det här =).

 

Innan semestern fick jag två nystan garn av en kollega. Jag gick och funderade på vad jag skulle göra med dem. Det ena påminde om Svarta Fårets Freja garn och det andra var vitt och orangeluddigt. Med det orangvitluddiga garnet stickade jag en mössa i storlek liten som kollegan fick tillbaka igår när hon kom tillbaka från semestern. Den stickades med tanke på kollegans mage och liten som finns där. Tror att den kommer vara lagom i storlek till liten i vinter eller tidigt i vår. Alltid skoj att göra saker åt andra som inte räknar med det =)


Ny vecka och nya möjligheter =)

Då var det måndag igen. Jag kan inte fatta att det har gått en hel vecka sedan semestern. Tiden går så fort!

 

I fredags efter jobbet körde jag till Landskrona. Där mötte jag prinsen, min morbror och moster. Väl inne på Hven hade vi kräftskiva. Jättegott var det och trevligt hade vi. När morbror och moster hade åkt hem gick jag, prinsen och lillebror till golfbanan och försökte oss på att spela lite. Det gick inte alls bra men vi hade det trevligt. Det skylldes på allt ifrån drickat till att det var kolmörkt ute.

 

Lördag morgon tog vi bilen till stan. Det blev rekord för vår del. Vi vaknade 6,30 och båten går 6,55 men det fixade sig och vi var med den när den gick. Väl framme i stan hämtade vi nycklarna till den andra bilen och sedan våra grejor. Därefter fick vi fixat lite innan vi skulle på handledarkursen för körkortet. När den var klar så åkte vi till Kävlinge för att fixa lite ärende och fixa oss i ordning för kvällens aktiviteter. Papegoyeskjutningen gick bra i början men sedan kom regnet och det ösregnade konstant från kl 16 tills vi gick hem vid 20 tiden och det fortsatte hela kvällen. Prinsen som var fågelkung förra året valde att abdikera i år och jag får säga att jag är nöjd trots min besvikelse men när det var min tur var vädret som värst och jag kom på delad 2:a plats.

 

Igår var det dags för mig att gå på power på gymmet. Länge sedan sist men det var skönt att få en genomkörare. När det var klart hämtade jag och prinsen upp liten bror och vi begav oss till Ängelholm och Dormy där det inhandlades golfklubbor till prinsen. Och kvällen ägnades åt att tvätta, tvätta och tvätta. Inget direkt roligt men det är så nödvändigt.


Första veckan efter semester är avklarad

Då var min första vecka efter semestern avklarad. Det hade varit skönt att fortsätta vara ledig men samtidigt är det skönt att få tillbaka rutinerna i tillvaron. Föräldrarna har semester fortfarande och börjar först på måndag så för att fira deras sista semesterdag skall de ha kräftskiva i kväll inne på Hven. Med dit kommer även min morbror och moster så det skall bli trevligt.

 

I morgon är det full rulle för mig och herr prins. Först skall vi gå på handledarkurs för att fixa körkortet och sedan blir det till att åka hem till föräldrarna och fixa sig i ordning innan det är papegoyeskjutning med St. Knuts Gille. Skoj skall det bli. Prinsen är ju fågelkung sedan förra året har nu till att försvara sin position. Hoppas på lycka för oss båda.

 

På söndag är tanken att det skall åkas till Ängelholm och gå på Dormys outlet. Jag och prinsen hade lånat golfklubbor av hans farbror och faster som de nu behövde få tillbaka så nu är vi på jakt efter nya klubbor. Jag har fått låna av grannarna inne på ön som jag skall prova och sedan om de passar mig så köper jag de av dem men till prinsen har vi inte hittat något än. Förhoppningsvis så kommer vi från Ängelholm med nya klubbor till honom.

 

Lite hade jag faktiskt tänkt att sticka också. Får se hur mycket det blir. Jag och prinsen har sett alla Harry Potter filmerna nu i veckan som gått och nu tänkte jag läsa om den sista boken innan den kommer på bio. Under tiden som vi sett på Harry Potter har jag stickat på mina sommarstrumpor och jag blir mer och mer förtjust i dem. Riktigt snygga var de på foten också så förhoppningsvis så blir de klara om inte allt för lång stund =)


Hemma på hemmaplan igen =)

Idag skall jag åka hem på riktigt. Jag och prinsen har varit i sommarstugan fram tills nu. Där har vi passat djuren under tiden som föräldrarna var på semester men nu så är det till att vara hemma i lägenheten igen. Det skall faktiskt bli riktigt skönt! Jag har sovit hemma 1 natt sedan den 18 juli. Det är ganska lång tid och sedan morgonen då har jag bara varit inom i lägenheten i ca 18 timmar totalt. Inte mycket alls så det skall bli riktigt skönt att komma hem.

 

Eftersom att semestern nu är slut på riktigt blir det till att återgå till vardagen igen. Får se vad det innebär och vad det blir för resultat av det. Dock har jag lovat mig själv att det just nu och fram tills året är slut råder garnköpsförbud. Får se hur det går. Det enda undantaget är om det behövs något för att kunna färdigställa något redan påbörjat vilket inte borde vara någon risk då det finns en hel hög med garn i lagret. Och det blev ju lite extra på semestern :P

 

Idag är det grått och mulet väder ute, en och annan regnskur har också trillat ner. Det är tur att kvällen inte innebär några större uteaktiviteter. Det blir lite träning och sedan tv mys med prinsen och sticket.


Reventouli Första bilden på bloggen på e...

dsc01131 (MMS)

Reventouli Första bilden på bloggen på evigheter ;-) prinsen var söt och tog den på mig i morse innan jag gick till bussen. Jag är väldigt nöjd med sjalen och mitt perfekta måttande. Jag vägde garnstumpen som har blev över och enligt mammas köksvåg blev det 1 gram garn över, av 310. Det är inte illa uträknat tycker jag. Nu är jag på väg till jobb. Började igår efter semestern. Det var hårt att gå upp, precis som idag. Men att komma in i jobbet och jobbsysslorna var inte så farligt. Det gick faktiskt förhållande vis lätt. Det återstår bara att se om det går lika lätt idag.


Reventouli - äntligen färdig

Nu är jag äntingen klar med min Reventoulisjal. Underbart det är! Det har ju bara tagit mig en evighet att göra den :P 310 gram Kaunigarn gick åt och den är ritkigt, riktigt stor. Jag tror jag inte bryr mig om att spänna ut den så stor som den är. Får se om jag kan få den fotograferad under dagen.

Just nu regnar det en massa, inget skoj väder alls. Det var tänkt att vi skulle gå ut en tur på golfbanan men jag tror att det inte kommer bli några sådan utflykter idag då man blir dyngsur bara man stoppar ut näsan genom dörren.

Igår spelade jag den så kallade tjejligan och då fick jag 15 poäng (skall ha 18). Och då misslyckades jag med att ta poäng på de sista två hålen men det är smällar som man får lov att ta.

I kväll har jag bestämt att jag och prinsen skall se på Harry Potter och se på tv framför tvn. Vi har lillebror på besök så jag hoppas att han vill vara med och se med oss.

I morgon är det till att vara tillbaka på jobbet. Semestern är slut. Det år tråkigt men samtidigt så är det skönt att vara tillbaka i verkligheten.


Morgonträning fixad =)

Har varit iväg på morgonträning nu. Det var underbart. Nu skall jag bara försöka få tag på prinsen och sedan försöka få tag på middag till idag. Sen blir det morgondopp =) innan golfträningen. Massa strängar på min lyra :P


Sommarsemestern 2010

Årets sommarsemester har varit fylld av aktiviteter och här tänkte jag försöka ge en någerlunda kronologisk sammanfattning om vad jag och min käre prins har gjort.

 

Semestern började fredagen den 16 augusti med att vi inte gjorde någonting dvs sticke och slappning framför tvn =). På lördagen tog vi oss in till Landskrona. Där var det karneval som vi gick på och vi lämnade även av Doris (min brors katt) som vi nu var färdigvaktade med. Lite tvättning av kläder och packning och andra sådana nödvändigheter blev det också.

 

Söndag morgon begav vi oss iväg på semestern. GPSen fick lite spel så en liten omväg på vägen blev det men vid lunchtid kom vi som planerat fram till Brahe hus där vi åt den medhavda lunchen samt gick och tittad på ruinen. Sedan körde vi via Rökstenen och Alvastraklosterruin samt Tåkerns naturreservat innan vi var framme i Vadstena. I Vadstena träffade vi familjens vän R som jobbar på Pilgrimscentrum där vi även fick bo. Vi fick en guidad tur i Vadstena och sedan blev det mat på en mysig restaurang. Vi var även på ett completorium. Måndag morgonen inleddes med mässa och sedan bön. Trevligt och intressant. Därefter gick vi på en guidad visning i klosterkyrkan och klostermuseet innan vi tog oss vidare mot Stockholm. På vägen dit körde vi längs med Göta Kanal och det var väldigt fint.

 

I Stockholm var vi från måndag eftermiddag till fredag eftermiddag och då fick vi gjort en hel del turistgrejor. Vi började med att åka Katarinahissen, en tur till det kungliga slottet (paradvåningen, Gustav III antikmuseum, slottskyrkan, skattkammaren och museum tre kronor), kungliga myntkabinettet, livrustkammaren, medeltidsmuseet, stadshuset, stadshustornet, konsert i Storkyrkan, Riddarholmskyrkan, KA Almgrenssidenväveri och Kaknästornet. Jag vet inte om jag har missat något ställe vilket inte är helt omöjligt men som synes så fick vi gjort en del =) Vi har även träffat släkt, vänner och bekanta så som faster A och vännerna J, D och B.

 

På fredagseftermiddagen tog vi oss vidare till Västerås där vi hälsade på kusinen M där även faster G befann sig. Lördagens förmiddag var vi ganska trötta på att turista så vi gick en tur i Västerås och var inom i Västerås domkyrka. På lördagseftermiddagen tog jag och prinsen oss till Sala. Där var vi nere på den Stora Gruvturen för att se på gruvan. Det var 2 – 3 grader varmt där nere (till att jämföra med 20 + ute). Jättekul tur och väldigt intressant. Kvällen tillbringades sedan med Nintendo Wii och Mario Cart (först gången för undertecknad).

 

När vi lämnade Västerås på söndagen körde vi via Tidö slott där vi var på serie och leksaksmuseum och även hos Karin på Ostbiten. På kvällen kom vi fram till vännen M och Kristinehamn. Där blev vi bjudna på mat innan vi somnade gott. På måndagen åkte vi via Karlstad och hämtade upp den andra vännen M och åkte norrut. Vi var i Kil på en bensinmack, en snabbis inom Mårbacka och sedan åkte vi upp till Torsby där vi åt pizza innan vi körde tillbaka till Kristinehamn. På vägen tillbaka körde vi via Tossebergsklätten där man skall ha utsikt över hela Värmland dock inte den dagen då vi var där då det var dimma och regn så vi inte såg någonting. Tisdagen tillbringades med bangolf i Karlstad.

 

Vid lunchtid på onsdagen lämnade vi Kristinehamn och begav oss till Göteborg och var framme där vid tre tiden och fick då vårt rum på hotellet sedan parkerade vi bilen. Med bilen parkerad åkte vi en tur med paddan runt Göteborg, trevligt. Sedan gick vi tillbaka till hotellet och åt en stoooor räkmacka på restaurangen Heaven23 på 23dje våningen på hotellet. Vi bodde för övrigt i det andra tornet på 16 våningen och när vi kom in på rummet så fanns det champagne och choklad till oss, det tackar man inte nej till =) Torsdagen, vilken för övrigt var min födelsedage (26 år gammal, huuu) inleddes med hotellfrukost och därefter gick vi och åkte turistbuss runt Göteborg. När den var klar tog vi oss ner till Ostindiefararen och gick en tur på båten innan vi gick till en skivaffär som har jazzskivor, för att väga upp mina garnbutiker :P Middag åt sedan på en restaurang som heter Räkan där jag åt färska havskräftor och hälleflundrafilé. På kvällen var vi på hotellet och drack champagne och åt choklad i sängen under tiden som vi såg på film. Mysigt värre =) På fredagen lämnade vi Göteborg efter att ha varit på Röhska museet och titta. Hemresan var inte den roligaste eftersom vädret inte var vad man önskade men hem kom vi och det är huvudsaken.

 

Icke att förglömma så har även en del garnbutiker förärats besök under resan och där det inköptes material för framtida bruk Sticka (1 nystan zauberball och 2 nystan fabel), Ett litet nystan (1 nystan zauberball och 1 nystan sjalgarn). Garnaffären i Västerås där det blev sköldpaddsknappar i olika färger samt 3 nystan strumpgarn, i Torsby blev det 5 stycken Dropskataloger. Hos Karin på Ostbiten blev det 2 nystan sjalgarn i härlig grön färg från deras egna getter samt i Göteborg var vi hos Deisy Design och där blev det 3 nystan silk-tweed. Nu så skall det stickas =)

 

Det har stickats under semestern men inte så mycket. Nu har jag en halv vecka kvar av semestern och då skall vi bara vara hemma och ta det lugnt. Stickat blir det också och förhoppningsvis lite läsning i en bok jag fick i julklapp men inte kommit så långt i. Min Reventoulisjal växer nu sakta men säkert 7 gram garn tar den nu per varv och det är snart klar =) Funderar bara på hur mycket det kommer att räcka till mer men det märker vi. Får väga sjalen igen när jag har kommit till ett visst ställe i mönstret.


RSS 2.0