Julklapp till mig

Detta häfte önskar jag mig i julklapp. Finns hos http://www.helylle.seFick syn på häftet när jag var på stickfest i väst i våras och sedan dess har jag funderat på att införskaffa det. Nu är det snart jul och då kan man passa på =)

En riktig näradöden upplevelse

Jag och prinsen var igår förmiddags i Hässleholm och bytte till vinterdäck, dubb blev det dessutom. Skall sedan köra därifrån till Landskrona. Där kör jag i godan ro. Det är 90 och det håller jag, det är lite snömodd på vägen men inte så farligt och uppehåll. Ser hur det kommer en bil bakifrån i ganska så hög hastighet. Men tänker att den kan ju inte köra om för det kommer möte och är dubbla heldragna linjer. Men trots det kör bilen om. När han är halvvägs om ser han mötet. Kastar sig in framför mig och prinsen med den följd att en stor del av snömodden som fanns mellan körbanorna hamnar på min ruta till följd att jag inte ser ett skit. Där kör vi i 90 km i timmen vet att jag får möte men ser inget. Bromsar in för att få ner hastigheten. Känner samtidigt att jag kommer in på fel sida vägen eftersom vägen svängde och det märkte inte jag då rutan inte visade hur det såg ut på andra sidan den. Prinsen som hade lite sikt drog försiktigt i ratten så vi kom på rätt sida och jag fick samtidigt igång vindrutetorkarna så jag såg något. Det var inte många sekunder som det tog men det kändes länge och riktigt rädd var jag. Kom ifatt om köraren sedan och gav honom tutan. Sedan såg jag att han fortsatt köra lika illa så långt som vi kunde följa honom. Att han vill riskera sitt eget liv det må så vara men han behöver inte riskera oss andra!

 

 

Mina julkalender strumpor har kommit en bit på vägen. Det finns fortfarande hopp om att jag skall vara klar med ledtråd 1 innan ledtråd 2 kommer i morgon. Allt beror på hur det går där hemma och om det blir några pauser i packandet inför flytten. 22 kartonger står nu packade i lägenheten och har för mig att det är 6 stycken som står i källaren. Och mer kommer det att bli. Men nu har vi tagit ner prydnadsföremålen så nu ser man att det verkligen minskar. Tror jag skall ta itu med badrummet idag. Det finns grejor där som definitivt kan kastas

 

Idag skall jag och prinsen till banken för att göra upp med dem inför husköpet som skall genomföras på onsdag. Det är så spännande och jag ser verkligen fram emot det. Det är första gången så det är nog extra spännande för det =) Till helgen blir det de första möblerna som kommer att köras över till det nya stället och sen finns det plats för mer packande där hemma. Och uppackande på det nya stället =) Måste komma ihåg att köpa maskindiskmedel så vi kan diska de glas som skall stoppas in i skåpen.


Utsikt från bilen.

dsc_0034 (MMS)

Utsikt från bilen.


En massa snö i skåne

Jag har just nu ca 10 cm snö på gräsmattan utanför fönstret. Det är inte klokt vad det kommer mycket. Jag har en känsla av att vi kommer få dras med snön lääänge eftersom att vändret skall fortsätta med att vara kallt *huuu*.

Om bara en liten lite stund, när prinsen har druckit sitt kaffe. Skall vi sätta oss i bilen för att först åka ner till byn och köpa bullar och sedan bege oss iväg till Hässleholm där vi skall äta frukost hos svärföräldrarna och sedan byta till vinterdäck. Det skall bli skönt att få godkända däck på bilen (även om våra faktiskt är giltiga tom tisdag). Tyvärr blir det inte allarounddäck som jag vill ha utan dubbdäck men det kanske är lika bra det.

Jag håller på med advenskalenderstickningen. Den går sakta frammåt. Jag hade precis som en annan tjej problem  med varv 4 där man skulle göra en rundad kant. Jag lyckades inte lösa det med de instruktioner som fanns på mönstret utan jag gjorde mig en egen variant. Gjorde min uppläggning där med hjälp av en strumpsticka. Helt rakt blev det nog inte men det gör inte mig något. Jag är dock lite orolig för att kanten är ganska så styv om strumporna kommer att passa mig... Men det får vi se. Det brukar alltid lösa sig =) Och jag fick den om foten nu när jag har gjort varv 1-7 på mönsterkartan så omöjligt är det nog inte =)

Adventskalender stickning

Jag har hittat den perfekta adventskalendern för mig. Det är Stephanie van der Linden som har ett strumpmönster som kommer komma ut med en del nu varje advent. Så spänannde det är. Första ledtråden kom igår och den har jag skrivit ut och lagt upp på mina stickor. Dock har jag inte kommit så långt men det finns mer tid i kväll, tror jag.

Prinsen har gått iväg till jobbet för att säcka och jag är kvar här hemma. Klockan är inte så mycket än, snart halv nio. Då skall jag sätta igång med dagens sysslor. Det blir till att bädda, diska och förhoppningsvis packa något innan jag går iväg och tränar vid tio tiden. På vägen hem från träningen tänkte jag dessutom passa på att gå inom ica och handla till dagens middag så att det är fixat. Därefter blir det till att fortsätta packa, rensa och slänga innan prinsen kommer hem från jobb och middagen skall tillagas. Fullt upp med andra ord.

I morgon skall jag och prinsen ta en tur till svärföräldrarna. Vi har kommit underfund med att det är bra att ha lite mer än 3 mm mönsterdjup på bildäcken så de bytas så att bilen blir laglit farbar igen även efter tisdag nästa vecka =)

If you know where to go. Nu börjar det lik...

dsc_0033 (MMS)

If you know where to go. Nu börjar det likna strumpor även om det drar om tårarna.


Tävling

En tappad maska har en tävling på sin blogg.

Dags för tävling!!!!

Blogg entappadmaska :En tappad maska, Dags för tävling!!!!

Tävling!!

NU är det dags att fira ett år med blogg samt ett antal besökare. Det här är en chans för mig att visa hur mycket jag uppskattar era besök på sidan. För att vinna gör du följande...

Lämna en kommentar om vad du vill vinna glöm ej blogg eller e-mail = en lott. OM du dessutom berättar om min tävling för andra genom att tex skriva om det på din egen blogg får du en lott till. Max två lotter per person alltså.

Nu till det viktiga priserna,

1. omlottsjal från Garntjänst i Kilafors. Entrådigt ullgarn och mönster.

2. Rowan colourscape Chunky, 100gr som blivit liggande. 100%lammull, 160m

3. Bambino akryl 5 nystan på 50gr var,230m per nystan, stickor nummer 3.

4.Ett nystan- en bok med 30 förslag på vad man kan göra med ...just det ett nystan.

Tävlingen slutar den 22 December- exakt en månad. Vinnare meddelas under mellandagarna och priserna skickas så snart jag fått adresser:


Det snöar i skåne. Så här ser det ut utanf...

dsc_0029 (MMS)

Det snöar i skåne. Så här ser det ut utanför mitt fönsster på jobbet. Det är vitt och det fortsätter trilla ner vitt från himmeln.


Packa lådor. I vårt vardagsrum ser det nu ...

dsc_0028 (MMS)

Packa lådor. I vårt vardagsrum ser det nu ut så här och det är bara längs en vägg. Ytterligare en massa lådor står lite här och var i alla rum. Det tar tid men man ser att det minskar. En hel del kastas också och det är skönt. Därför blir det inte så mycket stickat här hemma, vilket är synd.å


Veckans UFO v 46

Veckans ufo presenteras lite sent men det är redan färdigställt... Det rör sig om en mormorrute filt som min farmor stickade som jag fick. Dock hade garnet börjat äta upp sig själv så jag började med att behålla det av rutorna som var bra och sedan kasta resten. Dock var det bara roligt ett tag så jag började men orkade inte klippa ut alla rutor och dessutom så dammade det en massa. Rutorna som var utklippta sparade jag. Fram tills nu då de åkte i soporna. Har jag inte gjort något med dem på typ 3 år så kommer jag inte göra något nu heller. Det känns skönt att ha gjort sig av med det....

Julpyssel på jobbet. Det görs julgrupper, ...

dsc_0027 (MMS)

Julpyssel på jobbet. Det görs julgrupper, kransar och tomtar. Och jag stickar strumpor ;-)


Nytt projekt. Idag fick jag ett "ha" begär...

dsc_0026 (MMS)

Nytt projekt. Idag fick jag ett "ha" begär. Jag bara skulle ha ett par slätstickade regnbågsfärgade strumpor. I och med att garnet fanns i byrån var det bara att nysta upp det och sätta igång. Mest förvånad är jag över att jag vill göra slätstickade strumpor, det brukar jag inte vilja men om jag ångrar mig längs vägen kan man alltid hitta på något längs vägen ;-)


Packa Idas lådor

istället för att packa pappas kappsäck så är det packa Idas lådor som gäller och det är mååånga lådor. Dock har det inte blivit så mcyket packat denna veckanutan mest rensat och det är ju bra även det =)

Tröja till Litenen. Nu är min tröja till ...

dsc_0019 (MMS)

Tröja till Litenen. Nu är min tröja till Litenen nästan klar. Jag ska bara fästa trådarna på den. Veckans ufo kommer det info om senare.


Kanten är i fullgång. Jag håller nu för f...

dsc_0017 (MMS)

Kanten är i fullgång. Jag håller nu för fullt på att sticka på kanten på haruni sjalen. Det går långsamt frsmåt eftersom varven är så långa men en bit till hade jag tänkt komma. Jag har börjat fjndera på nästa veckas ufo men det är svårt då de flesta av mina projekt är nerpackade.


En tur på golfbanan. Jag och prinsen har n...

dsc_0012 (MMS)

En tur på golfbanan. Jag och prinsen har nu varit ute och gått nio hål golf. Riktigt skönt var det även om resultatet inte blev det bästa ;-) Hela familjen är nu samlad. Lillebror och hans jente kom i förmiddags och snart kommer en god vän till familjen och då är alla här :-) middagen är snart klar, gott. Därefter blir det ett par varv på haruni sjalen.


Jag kom för långt... jag satt i soffan och...

dsc00523 (MMS)

Jag kom för långt... jag satt i soffan och stickade på min haruni sjal. Kom då att tänka på att det var läge att räkna efter var jag var. Kom då underfund med att jag hade stickat tre varv för långt så det var bara att repa. Repade och har nu stickat ett varv till. Bilden föreställer mig, tagen för två år sedan, tror jag.


Överraskningen på jobbet. När jag kom till...

dsc_0011 (MMS)

Överraskningen på jobbet. När jag kom tillbaka till mitt rum efter att ha rådfrågat en kollega hittade jag ovanstående kaka. Det var en trevlig överraskning men det stod inte vem det var ifrån. Fick sen veta att det var från en kollegas son som tack för att jag hade köpt jultidningar från honom, det tyckte jag var gulligt.


Två av tre packade kartonger

dsc_0010 (MMS)

Två av tre packade kartonger. Inte för att jag känner och har upplevt någon skillnad än men det kommer nog. Det känns även bra att ha varit ute med en del sopor och kastat. Retar mig på att det inte går att skriva blogg inlägg online utan att man är tvungen att mmsa upp de och sen redigera mmset... men jag kommer nog överleva ;-)


Packa, rensa och plocka undan…

Just nu ser vår lägenhet ut som ett bombnedslag. Det är inte klokt vad man har mycket grejor… skall idag när jag kommer hem börja med att gå ut med det som skall slängas. Eller rättare sagt, det som vi vet om skall slängas och det är redan nu en hel del. Men förhoppningsvis kommer jag få en bättre överblick därefter. Igår packade jag ner allt garn och alla pågående projekt så nu är det ganska så tomt på de ställena. Dock är det lätt tillgängligt om man behöver =)

 

Vår finglasservis packades ner igår liksom min kaffeservis. Efter att jag varit i sophuset med skräpet så blir det till att fortsätta med matservisen. Det som är tråkigt med att packa servisen är att det inte märks. Två lådor blev det igår men det syns inte i lägenheten eftersom serviserna finns i skåpen. Det var tänkt att jag idag skulle gå och träna men det får va så med det idag. Det blir mer kartonger istället. Förhoppningsvis så blir jag av med allt som är i stora buffén och rensat minst ett skåp till i köket.

 

I och med allt packande igår blev det inte en enda maska stickad på Haruni sjalen. Då jag sitter med diagram till den så har jag även en magnetplatta med mönstret på och det är inte helt optimalt att ta med det till jobb varje dag för magneterna har en tendens att flytta på sig. Men den blir nog klar förr eller snare. Förhoppningsvis så får jag ett par maskor gjort på den idag. Även om det inte är något som är helt säkert. Det beror på hur packningen går…

 


Veckans ufo v. 45

dsc_0008 (MMS)

Denna veckans ufo är min haruni sjal. Suck, jag har inte kommit på hur man gör enter på den här telefonen... men det kommer nog. Igår var det bebis mys hos kollegan M mycket trevligt. Bebis somnade på min mage :-)


Vardag igen...

Snart är det dags att sova och då innebär det att det snart är vardag igen... Snd att helgen alltid gå rså fort. Men men.. det är som det är.. och i morgon skall jag träffa kollegan M med sambon M och deras lille L. Det skall bli så skoj att träffa henne igen. Det var ett tag sedan senast.

Jag har dessutom varit duktig idag och "gjort färdigt" mitt UFO för veckan vilket var att repa upp en tröja till mig så nu ligger stickorna i fodralet, garnet i påsen och UFOt är ett minne blott, skönt.

Idag avgjordes den allsveska fotbollen. Tyvärr så gick det inte så som jag önskade men man kan inte få allt här i världen...

Blåtågetvästen är nu klar.

dsc_0007 (MMS)

Blåtågetvästen är nu klar. Ah, har köpt en ny och betydligt mer avancerd mobil och det är inte helt lätt att lära sig... men det kommer nog snart. Men för att återgå till ämnet så är västen nu klar och knapprna är isydda. Jag är helt klart nöjd med den.


Helg =)

Nu är det lördag förmiddag. Jag och rpinsen har hunnit med en massa redan. Vi har tvättat två maskiner (ska snart hämta det sista i tumlaren) Plockat i ordning i sovrum och tv rum. Diskat all disk som stod sedan igår och frukost. Bäddat sängen MED överkast och alla gosedjuren. När tvätten är klar skall vi sortera recept och sätta in i pärmar. Sedan skall vi iväg en tur och handla till dagens middag. Därefter blir det nog fortsättning på att sortera recept och när recepten är klara då blir det sortering av mönster och garn. Men då får jag klara mig själv för prinsen skall fixa med sitt jobb lite.

En lördag med massa grejor att göra med andra ord =) Men de är skönt för att då ser man att man får saker gjort och speciellt nu när vi snart skall få ner hela bohaget i så få antal kartonger som det bara är möjligt.

Igår orkade jag inte sy knapparna på blåtågetvästen så den är fortfarande inte helt klar men det räknar jag med att jag blir i kväll =) Istället blir det på min röda bebiströja som det blev ett par varv. Och den kommer bli så fiin =)

Jag var den dyraste i familjen under spökaftonen

Igår var jag på spökafton med familjen. Det var trevligt. Åt först middag med föräldrar och lillebror, pizza och det var mums. Sedan gick vi ut på stan. Jag var den i familjen som spenderade mest pengar men så kan det gå. Det blev ett paket tops för 10 kr och sedan 4 knappar till Litenens väst för 12 kronor tillsammans. Inte helt illa med andra ord =)

 

Så ikväll skall jag sy fast de små knapparna på västen. Det blev blå knappar med tåg på så västen kommer heta Blåtåget. Förhoppningsvis så kommer det att komma in en liten bild på den i helgen men man vet aldrig hur det kommer gå.

 

I helgen skall vi ha visning av vår lägenhet, tvätt och sedan skall jag börja sortera och kasta lite. Jag har en känsla av att det finns en hel del som kan slängas… skall börja med att sortera recept och stickmönster för det vet jag att jag inte är i direkt behov av just nu samt finproslinet som inte heller behövs nu. Sortera garn skall jag också göra. Får se om det blir mer till grannen eller till dagiset i närheten. Men det i helgen

 

I kväll så blir det dock bara till att mysa framför tvn och äta gott. Kanske lägga sig tidigt och lösa korsord. Kvällsaktiviteter på lagom nivå för att passa mig =)


Spökafton i Landskrona

Idag skall jag på spökafton med mina föräldrar. Det skall bli skoj. Får se om det blir något handlat eller om vi lyckas låta bli. Behöver dock fyra knappar till min lilla väst som jag hade tänkt se om jag kunde få tag på.

 

Spökafton brukar vara skoj att gå på. Vi missade kulturnatten tidigare i höst så nu skall det bli skönt att kunna komma ut och kulturera sig lite =) Det brukar vara bra erbjudanden i affärerna så vi får som sagt se vad vi kommer hem med. Alltid blir det något =) Hoppas bara på lite bättre väder än vad vi har just nu. Det är inte jätteskoj att vara ute på stan när det regnar. Men det får det vara värt ändå =)

 

Igår var det träning på schemat. Fy tusan vad jobbigt det var. Det känns i kroppen idag. sedan så har det nog inte blivit bättre av att jag har sovit konstigt i natt så jag har nog lyckats med att få min första nackspärr någonsin och det är inte någon trevlig höjdare.


Snart klar med västen

Nu är jag snart klar med västen. Jag skall fästa de sista trådarna när jag kommer hem från spinningen i kväll och sedan så skall prinsen hjälpa mig med att välja knappar till den. Stentuff blev västen. Dock är prinsen av åsikten att den nog är för varm. Jag hoppas att det skall klara sig men vi får se hur det kommer att gå.

 

Veckans ufo har jag ju då inte börjat på. Igår hade jag huvudvärk hela dagen och det var ingen angenäm upplevelse så jag stickade då enbart på det som låg närmst i soffan så att jag slapp resa mig upp och fixa med något. Min ursprungliga plan för gårdagen var dessutom att jag skulle ta mig ett lågt bad men även det gick åt skogen. Jag och prinsen åt middag och sedan satte vi på DaVinici koden men när klockan var kvart över åtta så tror jag att jag stämplade ut. Sen låg jag och halvsov i soffan fram tills klockan var tio och CSI var slut. Får se om jag kan få badet idag i stället =)

 

Jag har kommit på att jag har varit väldigt dålig på att fotografera det som jag har stickat. Men i helgen var jag faktiskt duktig och bar ner de stickade barnkläderna i källaren där de får ligga i väntan tills vi skall flytta och då skall de gås igenom innan de packas upp =)


Veckans ufo v.44

Det blir inte alltid som man har tänkt sig så därför så har jag inte kommit så långt på förra veckans UFO som det var tänkt =( Skyller det på att jag efter fredagens UL kände för att sticka kläder till Litenen och inte till mig. Så det blev en väst som kanske blir klar idag. Och en tröja som skall börjas på så fort som västen är klar. Dock så har jag de stickena där hemma så de får vänta tills i kväll. Så på jobbet får jag fortsätta med mina If you know where to go strumpor.


Men så var det då, vad skall vara veckans UFO. Jo det är en tröja till mig. Mor vann garn på SIV tidigare i år och det donerade hon till mig. Jag började sticka en tröja till mig i det men konstaterade att trots att jag stickade en storlek mindre än vad jag egentligen har så blev tröjan jättemycket förstor så nu skall det som är uppstickat återgå till att vara nystan för att senare någon annan gång bli en tröja eller något annat. Dock så gillar jag tröjmodellen så det är inte omöjligt att jag stickar den på nytt men i än mindre storlek.

 

En av mina kollegor fick en Litenen tidigare i oktober så på lunchen idag skall jag och en annan kollega iväg och se om vi kan hitta något att handla till den lille. Det har skett insamlig på jobbet så det finns lite att spendera =) får se om vi kan hitta något som vi tror passar både den lille och föräldrarna. Men med tanke på det utbud som finns idag så måste vi ju lyckas hitta något tycker man =)


RSS 2.0