Hemma igen efter 12 dagar semester

Nu är jag och prinsen hemma efter vår 12 dagar långa sommarsemester. Det har varit roligt =) En längre uppdatering kommer komma i veckan då vi har en hel del att stå i nu här hemma tvätt och sådant

Semestern har dock innehållet
* Vadstena
* Stockholm
* Västerås
* Sala
* Kristinehamn
* Karlstad
* Torsby
* Göteborg

Vi var även i Östra Granhammar och hälsade på Karin på Ostbiten =)

Sommartröghet

Det är just nu lite småtrögt på hjärnkontoret därav den frånvarande uppdateringen. Jag skall försöka bättre mig men det finns viss risk att det kommer var lite si och så ändå.

 

Strumpstickningen går framåt. Har letat upp ett par gamla strumpor som jag nu har fått fart på. Det är trevligt. Trodde de skulle bli froggde ett tag men nu har polletten trillat ner för hur jag skall sticka dem så nu går de undan. Får se om jag kan få de klara nu i sommar. Jag har kommit förbi hälen så det finns gott hopp om det. Gäller bara att jag inte för in för mycket annat skoj att sticka.

 

Igår var jag på boxen och lekte. Alltid skoj. Fick dock en liten chock när jag vaknade i morse. Har blivit belönad med två blåmärken och en blodansamling under nageln. Ojoj, så det kan gå. Men ack så roligt det är :P


Resultatet av fotbollsbettingen på jobbet.

Då får vi en delad etta på 63 poäng: M. och M.

 

1.       63 poäng: M. och M.

3.       60 poäng: M.

4.       57 poäng: J.

5.       56 poäng: I.

6.       55 poäng: M.

7.       52 poäng: Ida

8.       51 poäng: L.

9.       50 poäng: A., A. och M.

12.   49 poäng: P. och S.

14.   48 poäng: A.

15.   47 poäng: S.

16.   45 poäng: D.

17.   41 poäng: M. och O.

 

Vad drar vi då för slutsats av detta? För att vara nästan helt fotbollsanalfabet så är inte 7:a av 18 så jätte dåligt och jag får vara nöjd med mitt resultat även om det hade varit trevligt att vinna, som alltid. Samt att det är väldigt många på jobbet som har namn som börjar på M =)

 

Mitt restgarnsprojekt blev klart igår och där med kan jag efter övervägande med prinsen bocka av ännu ett par strumpor på min lista. Det känns bra det här. Jag kommer nå mitt mål räknar jag med. Igår letade jag upp 3 mönster som jag kan tänka mig ha som semesterstickning. Skall höra med prinsen i kväll eller i morgon och se vad han tycker. Alltid bra med en utomstående åsikt även om jag själv tror jag vet vilka som jag helst vill göra.


Montering och knappisynad

För stunden ägnar jag mig åt montering och knappisynad av mitt restgarnsprojekt. Det är inte riktigt optimalt i denna värmen. Men det blir så fiint =)

Om 2 timmar skall jag sitta ner och se på fotbollssändningar. Det skall bli skoj och se vem som vinner. Och om inte förr så i allafall då kommer restgarnsporjektet bli klart och sedan blir det till att ta it med något annat lik i gardroben =)

Tvätt, disk, träning sen STICKE

Lördag idag och lördagar är alltid trevliga. Idag kommer dagen bestå av att den rentvättade tvätten skall plockas i ordninge. Den smutsiga skall sorteras. Sen blir det till att ta itu med frukostdisken och när den är klar blir det en tur till gymmet. Där har jag inte varit på länge, fy på mig. På väg till gymmet blir det en tur inom bokhandeln och väl hemma så skall jag ägna mig åt sticke. Det blir mys.

Ikväll är det bronsmatchen som det spelas om Tyskland mot Uruguay. Jag är ju då lite självisk och hoppas på Uruguay för då kommer jag inte lika dåligt i placeringen på tipset på jobbet. Men egenetligen så ville jag att Tyskland skulle vinna allt. Julistrumporna kommer att stickas på under tiden, tror jag, eller planen är det men det kan alltid komma att ändras =) Mina strumpböcker och strumppärmar kommer oxå att komma fram för att välja vilket mönster som skall bli min semesterstickning.

Men först det tråkiga, sen det roliga =)

Fredag igen, vart tar tiden vägen?

Idag är det fredag och det är skönt. Till helgen skall prinsen jobba och jag har fullt upp med tvätt och annat hemma arbete. Lite träning blir det också skulle jag tro. Idag har jag lyxat med att åka tåg till jobbet. Tror att mina ben tycker om det då de har fått cykla måndag till torsdag samt army i måndags och box i onsdags. Igår blev det lite golfande även om resultatet inte gick bra. Även idag blir det lite golf är det tänkt.

 

I morgon kväll och på söndag kväll är det fotboll för hela slanten. Har även tvättid på söndag men den är klar ca 30 minuter innan matchen börjar så det är perfekt även om jag p bettingen på jobbet kommer att trilla i tabellen då jag har helt fel på vem som kommer etta, tvåa och trea. Men men… det får gå som det går och dessutom ger det mig tillfälle att sitta och sticka och inte göra något annat vetigt.

 

Jag är nu i full gång med att sticka på det tredje hjärtat av tre på skaften på mina My Vampire Boyfriend socks. Får se hur långt jag kommer på dem. Börjar även fundera på vad jag skall ha för mönster och sticke med mig på semestern. Det börjar bli läge att fundera på det nu. Tror att det får bli ett nytt sticke. Ett semestersticke =) Frågan är bara vad. Det lutar, som vanligt, åt strumpor. Men man vet aldrig och dessutom finns det en sån massa fina mönster att man inte kan bestämma vilka. Om någon kan tipsa på skoj strumpmönster där man får tänka lite men ändå inte behöver ha mönstret hela tiden så tar jag tacksamt emot sådana tips.


Värk i träningen och en omgång till

Idag har jag en sådan hemsk träningsvärk i benen. Tror att det har att göra med alla de fina utfallen som gjordes i måndags på armyn i kombination med cyklingen i veckan. Men det är bara till att bita ihop och se glad ut. Det är ju faktiskt box idag =)

 

Jag har funderat och tänkt på mina My Vampire Boyfriend Socks. Jag har gjort två upprepningar av mönstret på skaftet och funderar på om jag skall göra en omgång till eller om jag skall låta det vara som det är. Jag brukar tycka om korta strumpor men dessa är nog lite väl korta så det får bli en upprepning till innan jag är klar. Bra så är det bestämt =)

 

Tittade in i mitt projektskåp och det är inte klokt vad mycket jag har där. Där inne har jag även alla mina restgarner. Börjar ju då givetvis fundera på vad man kan göra med dem. Och när man gör det och börjar på nytt så blir det ännu mer projekt. Det är ilandsproblem av stora nivåer. Allting löser sig på något sätt =) jag gillar denna typ av problem =)


Innehavare av 4 kr

Idag är jag innehavare av totalt 4 svenska kronor i min börs. Igår när jag kom till byn tog jag mig till bokhandeln och bytt bok. Gick sedan tvärs över gatan och tog ut hela 100 kr för att kontrollera hur mycket pengar som var på kortet. Gick sedan till affären plockade och valde ut det jag skulle ha och ställer mig sedan i kassan. Och det tar så sjukt lång tid. Det var 3 personer före mig i kön och det tog nog 30 minuter innan det var min tur. Mina varor går igenom. Jag drar mitt kundkort och sedan visakortet för att betala. Får då att köp inte medges och kassörskan meddelar att de har problem med kortterminalen. Då var det bara för mig att börja välja bort de varor som INTE var nödvändiga för att räkna av mot det jag hade i kontanter. Det tar ju ett tag att räkna av 200 kr av 450 kr när man anser att allt är nödvändigt. Efter att ha räknat av ett tag kom jag ner till den summan som jag hade. Då var jag glad att jag hade tagit ut de extra 100 kronorna annars hade jag inte fått hem någonting alls. Och när jag hade betalt har jag alltså 4 kr kvar.

 

Hemma var jag kl 18.45 istället för mina planerade 18.15 och det var inte lite stressigt. Det var nämligen army träning klockan 19.45 och då är det lagom att gå ca 30 minuter innan. Men det var bara till att köra igång med matlagningen och sedan kasta sig i maten. Jag kom iväg sent till träningen men var på plats hela 1 minut innan vi började. Sedan var det full gång med träning och att hålla så myggen borta så mycket som möjligt.

 

Jag kom hem efter träningen precis i läge för att se på CSI NY så då blev det nattamat och sticke. Jag var så trött att jag inte orkade gå ut i hallen och hämta stickena som jag har på jobb (My Vampire Boyfriend och If You Know Where To Go) utan jag tog ur skåpet precis bredvid. Där fick jag tag på mina Irlandsstrumpor. Stickade på och kan nu konstatera att jag är på varv 32 och när varv 44 är avklarat så blir det dags för mig att göra hällappen och sedan foten. Undra om jag hinner sticka klart något par strumpor innan vi åker på semester så jag kan ta något nytt med mig då. Men det är ju ännu ett bra tag tills vi är iväg.

 

Till helgen är det final och bronsmatch i fotbolls VM och eftersom att vi har betting på jobbet och jag inte ligger SÅ dåligt till så är det väldigt intressant att följa så förhoppningsvis så kommer jag och prinsen se de två matcherna. Semifinalerna är jag intresserade av men inte så mycket att jag vill se de helt och fullt. Fast beroende på hur det går idag så kan jag bli körd i bettingen men men VM final är VM final och det kan man alltid se. Och dessutom så ger de två matcherna en massa sticktid så det blir bara fin fint =)


Golf och sticke, sticke och golf

Det är vad min helg har bestått av. I lördags var det den så kallade tjejligan och min första tävling. Det rörde sig om 9 hål på banan och jag går ifrån gul/svart pinne dvs jag har 150 meter till hålet och för att få två poäng så skall jag ha 5 slag i hål. Över dessa nio hål så fick jag totalt sett 5 poäng och målet är 18 så det var inte alldeles lysande. Igår gick vi ut på nytt och gick ytterligare 9 hål och då fick jag 8 poäng så det gick framåt. Nu blir det uppehåll idag och i morgon blir det nog korthålsbanan så nästa gång det blir riktig bana så har jag förhoppningsvis fler poäng.

 

Strumpor har det blivit stickat en del. Men som vanligt kommer man inte så långt som man har räknat med men det får man räkna med =) Men det är skönt att vara ledig och bara ta det lite lugnt och snart är det semester och det ser jag fram emot. Kanske blir det lite stickat då. Man vet aldrig =) Min harunisjal fick några maskor på sig i helgen men inte så mycket men det får komma som det kommer.

 

Månades strumpor i sockklubben My Vampire Boyfriend sock stickas i ett sommargrönt garn så det känns inte riktigt läge att kalla de för Vampire Boyfriend socks. Jag klurar och funderar på ett annat namn på dem men har inte kommit på något annat namn som skulle kunna passa men men… förr eller senare så löser det sig nog =) Eller så får de vara ett par söta vampyrstrumpor. Jag har köpt Twilight böckerna och tanken var att jag skulle läsa den första av dem när vi var iväg men det blev inte så och nu är jag tillbaka till verkligheten men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.


Fredag igen

Nu så är det fredag och då är det helg, igen. Det är inte klokt vad tiden går fort. Men det skall bli skönt att få sova lite längre i två dagar nu.

 

Fast i morgon skall jag ställa upp i min första golftävling i modern tid. Det kommer bli en intressant upplevelse =) Antagligen så kommer det inte gå så bra för det har det inte gjort tidigare i veckan men det är smällar som man får lov att ta =)

 

Mina strumpor växer sakta men säkert. De kommer att bli så fina när de är klara. Och detta gäller båda mina par. Igår stickade jag i huvudsak på ”If you know where to go” och idag tror jag det blir ”My Vampire boyfriend”. Just nu vill jag bara sätta mig ner i solen och sticka men det får vänta till i morgon och på söndag. Vad härligt det kommer at bli =)

 


Helt lost

Jag är helt lost på dagarna. Vaknade i morse och kom på att det är torsdag idag. Det var en trevlig överraskning för det innebär då att det inte är så lång tid tills det är helg, igen. Veckorna går så fort. Idag har halva 2010 gått, vart har tiden tagit vägen?

 

I helgen är det dags för min första golftävling är det tänkt. Det är inne på öa där de har damgolf en gång i veckan som jag hade tänkt ställa upp i. Mor min skall också ställa upp så jag är inte ensam =) sen så får vi se hur det går. Men det finns två alternativ, antingen så går det bra eller så går det dåligt.

 

I övrigt så händer det inte så mycket. Just nu skiner solen till skillnad från i morse då det var molnigt och kallt. 14 grader visade termometern på när jag gick hemifrån. De har lovat upp till ca 24 grader idag så vi får se vad det slutar med. Men oavsett vilket så är det skönt med sommar.

 

Stickningen går framåt och jag har gjort en upprepning av mönstret till My Vampire Boyfriendsock. Och de blir så fina i det gröna garnet. Vet inte hur många hjärtan jag skall ha på benet men ett par till blir det i alla fall. Passade även på att prova de igår och de passade bra. Då jag på ravelry hade läst att det var en hel del som tyckte att de var försmå så gjorde jag mina lite större. Jag valde att ha fyra extra maskor och det fungerar jättebra. Såg för övrigt nu att jag hade fel stickor på mina If you know where to go strumpor. Normalt sett så använder jag de stickor som står och om det är kvartsnummer får jag gå upp ett nummer. Jag hade här missat att det var 2.75 stickor som var rekommenderade så jag tog som vanligt 2.5 mm men passade på att prova strumpan och det fungerade fint. Jag var dock inte så orolig eftersom jag vid maskantalet 64 maskor brukar kunna använda mig av stickor 2.5 men det var samtidigt skönt att få det bekräftat så jag slipper frogga.


RSS 2.0