Helgens upplevelser har gjort mig helt utslagen.

Kom på att det inte blev någon uppdatering av bloggen igår. Så kan det gå jag orkade inte ta itu med det…

 

Vaknade igår av att jag hade taggtråd i halsen, ingen trevlig upplevelse. Det var bara till att leta upp de halstabletter som fanns att tillgå där hemma och göra det bästa av tillfället. Bestämde mig för att skippa gårdagens träning. Tog mig till jobbet och var där hela dagen. Skulle egentligen ha haft kundtjänst (=mycket telefonsamtal) på eftermiddagen men eftersom min röst inte alls ville samarbeta med mig så gick det inte. Jag bytte med en kollega mot att jag skulle ta för honom idag på morgonen. Igår kväll gjorde jag inte så mycket. Sorterade tvätt och såg på tv med prinsen min innan det blev dags för sängen.

 

I morse när jag vakande konstaterade jag att mitt halsont var tillbaka, det var inte skoj. Funderade på hur jag skulle göra. Gick ner till tåget för att ta det. Då får jag veta att det är inställt på grund av nedriven kontaktledning, skoj, eller inte…. Det blev ersättningsbuss till Lund. Jag hade tur för den körde inte den vanliga ersättnignsbussvägen så jag fick inte så långt att gå men stackars de som stod vid ersättnignsbusshållplatsen för dit kom det inga bussar… På vägen ringde jag en kollega för att omtala dels att jag var sen och dels att jag inte kan ha någon kundtjänst idag eftersom min röst inte fungerar alls… Händelserik morgon.

 

Eftersom halsen inte vill samarbeta (dricker honungsvatten och knapra vicks blå) så blir det ingen träning idag heller så jag kommer ha gott om tid på mig att förbereda mig inför min Hventur som skall göras nu i påsk. Funderar på vad som skall packas ner… Det är alltid lika svårt. Kläder skall jag ju så klart ha men mer än kläder. Det lutar ut de projekten som följde med till Grötö. Så kanske jag blir klar med dem =) Prinsens strumpor är ju så seega. Håller nu på med hällappen så det går ju framåt men urk och fy för att sticka strumpor på stickor 2. Mina andra strumpor som jag brukar sticka på är stickade med stickor 2.5 och det är så underbart.

 

 


Hemma igen från Stickfest i Väst 2010

Nu så var man då hemma igen efter stickfesten. Det var som vanligt en trevlig upplevelse. Eller rättare sagt årets och förra årets stickfester har varit skoj. Det började med att jag tog tåget kl 11 från Kävlinge. I Landskrona hoppade mamma och Annicka på tåget. I Helsingborg tog vi en tur in på pressbyrån och även Espressohouse. Vår fjärde deltagare, Lena, mötte upp oss här. När klockan var 12. 25 skulle tåget avgå norrut men så blev det inte först 12.40 lämnade vi Helsingborg. På tåget upp åt vi lunch och stickade. Jag satt upp som mål för helgen att jag skulle sticka färdigt prinsens strumpor. Strax innan tre var vi framme i Göteborg. Då började helgens största problem, fixa bussbiljetter. Ett jätteskumt system har de där man inte kan använda kontanter, man måste stämpla både när man hoppar på bussen OCH när man hoppar av. Efter en tur med bussen, en bilfärga, en liten promenad, en passagerare färga och sedan ytterligare en promenad var vi framme på Västerhav på Grötö. Där fick vi nyckeln till vårt hus och gick in för att fixa till det. Efter en liten ommöblering så blev rummet bra till oss fyra. När vi var hemmastadgade i stugan gick vi in till matsalen. Där hälsade vi på folk och satte oss till att sticka, trevligt. Vid 18.30 promenerade vi upp till torget där Kaffe Fassett hade ett mycket intressant föredrag. Efter föredraget var det middag och sedan var vi med i garnlotteriet. Jag vann inget men de andra i stugan gjorde fast jag fick mammas vinst så jag vann ju ändå på sätt och vis =) Sedan gick vi och la oss. Vi missade att det var KnitQuiz på kvällen vi trodde inte det skulle vara för klockan var så mycket men vi över lever i alla fall =)

 

På lördagen var jag och Charlotte ute och sprang en runda det gick på stigar, över klippor och stränder. Vi var ute i 30 minuter även om det kändes längre. Vädret var inte det optimala eftersom det regnade men det var så skönt. En bra start på dagen. Efter löpningen blev det frukost och när den var avklarad var det dags för helgens första workshop Spinna garn på slända. Jag har provat det en gång tidigare och trodde jag gjorde fel men det tror jag inte jag gjorde. Det är bara för mig till att fortsätta öva så skall det nog gå vägen. Jag införskaffade även lite ull i roliga färger att ha som morot för när jag kan klara av det som medföljde i kittet så tar jag sedan det färgglada. Men det blev i alla fall lite tvåtrådigt garn. Vet dock inte vad jag skall ha det till men det fixar sig alltid. Sedan var det då lunch. Under lunchen passade jag på att ta en tur på torget och med hem följde 4 nystan strumpgarn i fina färger. Strumpgarn kan man ju inte få för mycket av, eller :P

 

Eftermiddagen gick i dansens tecken. Jag var på SYTYCK2 med VisaLisa. Jag hade då anmält mig i QuickStep – strumpstickning. Det började med att vi fick dra vars ett kort med en dans på och jag fick Brodway, har jag för mig, jag skulle i alla fall sticka med mer än en färg samtidigt så det var bara till att sätta igång med en färg till. Sedan roterade stickningarna runt bordet och alla, nästa, fick sticka på allas projekt. Det var kul att få prova på lite olika varianter och tänk så olika man stickar även när man stickar samma sak. Men det är skoj =) Vissa valde att repa upp det som stickades under workshopen medan jag valde att behålla det som det var. Det var ju trots allt bara vardagsstrupor som nu blev lite roligare med lite färgfläckar i annan grön färg =) På kvällen var det dags för KnitBatle det vill säga snabbaste stickerskan på Stickfest i Väst. Jag är inte någon snabbstickare men alla fick pris =) jag borde ha kommit på ungefär 30 plats mamma kom på en plats efter mig. Jag vann ett kit från Deisy Design med lingarn och mönster på en kofta från Marks och Katten. Mamma van Debbie Bliss eco cotton garn och mönster till det. Jag konstaterade att jag inte kommer att sticka den koftan även om färgen på garnet var underbart så jag bytte med mamma och jag tror att vi båda blev tillfredställda av bytet.

 

Söndagen tog jag och mamma en tur runt ön. Det var i grunden samma runda som jag tog med Charlotte på lördagen men vi fortsatte en bit till och tog den lite längre. Sedan blev det frukost. Innan workshopen tog vi oss en tur på torget. Där köpte jag en garngömma i knalligt gult av Stickfrossa samt sjalgarn i Ingridshörna. Vad det var för material har jag i nuläget glömt men på den ena rullen var det 1150 meter och på den andre 500, har jag för mig måste kollas upp, (tog två av den) så till påsk skall jag och mor läsa stickböcker och leta sjalbeskrivningar. Sedan gick vi till vår workshop. Det var tvåändsstickning med skärgårstur. Jag kom fint in i tvåändsstickningens upplägg medan stickandet tog betydligt längre tid. När vi var ungefär halvvägs så fick vi en redogörelse för hur Öckerö kommun såg ut och hade sett ut och hur livet på öarna hade varit och är. Det är sådant som är intressant och som man inte vet mycket om. Tillbaka på fastlandet igen blev det lunch och sedan mer shopping. Jag införskaffade ytterligare 750 meter sjalgarn och mamma mönster och garn till en linkofta. Efter shoppingturen satte vi oss ner och stickade på torget tills det var dags att åka hem. Vi var tidiga på Göteborgs Central så vi satte oss på ett fik och åt middag och stickade. Det var en del folk som i princip stannade och tittade där vi satt 5 stycken på rad och stickade =) På tåget så blev det ytterligare mer stickat. Jag hade spanat in i tidtabellen att jag skulle ha 5 minuter byte i Helsingborg men så blev det inte. Vårt tåg var 6 minuter sent så jag missade det trots bra info från tågvärdarna. Men man kan inte hinna med allt. Lillebror hämtade mig, mamma och Annicka medans Lenas man hämtade henne. Det blev en fullpackad bil till Kävlinge där jag blev avsläppt. Hemma visade jag helgens förvärv för prinsen. Sedan satt vi en stund i tv soffan innan det blev sängen.


På stickfest i väst

6fefb6d3c89205fc2d52340050de5faa.png

På stickfest i väst
Nu är jag på stickfest i väst. Det är skoj. Sitter nu och väntar på att knitbattle skall börja. Det skall bli skoj. Jag har köpt ett par nystan strumpgarn, som om jag behöver mer ;-). Två workshop har jag varit på idag. Först spinna garn på slända och sedan so you think you can knit 2 med VisaLisa. Du var skoj. I morgon blir det skärgårdstur med tvåändsstickning. Det skall skoj.
I morse var jag ute och joggade med charlotte från danmark. Skall ut en tur med henne i morgon och sen blir det en tur med mamma med. Dags att återgå till stickningen och att vara lite social ;-)


Stickfest i Väst - om 2 timmar avgår första tåget

Om 2 timmar avgår mitt tåg här ifrån Kävlinge. Det skall bli såskoj. Det var jättekul förra året så jag kan inte tänka migatt det kommer vara mindre roligt i år :P

Det mesta är nu nerpackat. Det som är kvar att packa ner är mina träningsklädre och de ligger i skrivande stund i torktumlaren och är klara om ungefär 45 minuter sen skall de också läggas ner och då är allting klart. Jag hoppas att jag har tagit med mig tillräckligt med grejor. Jag borde ha gjort det men man vet aldrig =)

På knutan i Helsingborg kommer vi att ha ca 50 minuter byte och då blir det en tur till Pressbyrån. Det brukar alltid finnas någon kul tidning att köpa där så man har att läsa på tåget. Wihi, snart åker vi :P Bäst att fixa med det sista som skall ner som inte är i tumlaren =)

Rotary föredrag innebär att man får smälla med godispåsar

Igår var prinsen och jag iväg med föräldrarna. Vi lyssnade på ett föredrag av Bengt Hall från Malmö Opera. Det var ett kul föredrag. Vi fick prova på att dirigera lite, en lightvariant av boxen :p Sedan fick vi vars två godispåsar i papper, tomma och sedan fick vi prova på att vara en, som någon så vackert uttryckte det, påskör. Det var en person som enkelt visade vad som skulle göras. Det handlade om vridning, iblåsning av luft samt till sist att smälla godispåsen med en stor smäll =) Ungefär som Mr Bean gjorde på flyget när han skulle på semester och hade en åksjuk kille brevid. Så här kul hade jag inte förra gången jag var på Rotary föredrag.

 

Imorgon bär det iväg till Grötö och Stickfest i Väst. Jag håller för fullt på att fundera på vad som skall packas ner och vad som kan lämnas hemma. Jag måste ju ha plats så jag kan införskaffa lite nytt garn =) Morgondagen har jag en massa som skall göras innan jag begär mig iväg. Följande schema har jag:

05.00 Klockan ringer, snabb frukost

06.00-07.00 Träning

08.00-10.00 Tvätt, packa, frukost

10.45 till tåget

11.00 tåg från Kävlinge

11.45 tåg från Landskrona

11.30 framme i Helsingborg

12.25 tåg från Helsingborg mot Göteborg

Fullt upp men det skall bli så kul

 

Jag har nu bara tårna kvar på mina Wollemiessocks. Jag har goda förhoppningar om att bli klara med dem i tid så jag skall ta och meddela SIV arrangörerna om att jag har ett par strumpor med till utställningen. Jag kanske till och med får möjlighet att börja sticka på något annat idag. Det är ju trots allt både antikrunda och sedan Främmande Fågel vilket ger två timmar sticktid.


Utbildning, föredrag, strumpstickning

Idag har vi haft utbildning på jobbet. Det var intressant. Alltid kul att få lära sig något nytt även om det nu trots allt var mer en genomgång och att för att lära sig på riktigt så krävs det att man testar själv =)

 

I kväll skall jag och prinsen på föredrag i Landskrona med föräldrarna. Det skall bli trevligt . Det är alltid skoj att umgås med folk och äta gott. Dock så innebär det då tyvärr att jag missar min box idag men man kan ju inte få allt alltid och denna gång fick boxen stå tillbaka till förmån för föredraget.

 

Igår kom jag faktiskt längre än förväntat på mina strumpor så jag lever med gott mod att jag skall hinna bli klar med dem i tid tills på fredag. Det vill säga, jag hoppas att jag blir klar med dem i morgon. Då är det våffeldagen med antikrundan mys och även en serie på tv4 som jag ju nu inte kommer på vad den heter. Men mysigt är det =) Såg dock igår att jag hade stickat lite fel på dem men jag frågade ett par vänner och de såg det inte och dessutom skall det ju synas att strumporna är hemmagjorda =)

 

 


Paket, restskatt och planering

Igår när jag var på jobb så ringde prinsen till mig. Jag hade fått ett paket. Paketet var litet, så det passade i brevlådan, och mjukt. Prinsen var söt och öppnade paketen åt mig och mmsade en bild på innehållet. Paketet innehöll två nystan Bamyak garn från House of hobbys och det var min vinst från Stickameras januarikorsord. Jättemjukt och skönt var det. Satt och klappade på det i gårkväll mjuukt och skönt är det.

 

Igår var jag inne och kontrollerade på skatteverket hur min deklaration för inkomståret 2009 såg ut, och det var ingen trevlig upplevelse. Om det som står på skatteverkets hemsida står sig så kommer jag få en restskatt på knappt 2000 kr. Inte det som man önskar. Har pratat med personalansvarig här och bett henne dra lite extra i skatt varje månad så slipper jag förhoppningsvis detta nästa år.

 

Sen så var det då planering. Jag kom igår på att det faktiskt, trots allt, inte är så lätt att packa ner kläder. Jag har ju nästan inga =( Måste införskaffa nya. I morgon skall jag och prinsen iväg på föredrag med mina föräldrar och då skall man vara hel och rent klädd. Det blir svårt. Konstaterade i veckan att jag har hål i ALLA mina byxor. Jag förstår inte att det kan bli så. Får se om jag kan hitta några idag. Annars så vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på för något. Sedan så kom jag på att jag bara har fyra långärmade tröjor och de är inte speciellt kul någon av dem. Ilandsproblem av stora mått.

 

Vad gäller projekt som skall med till Grötö och Stickfest i Väst så lutar det åt följande:

·         Restgarnsstrumporna, till VisaLisas workshop SYTYCK2

·         Railwaysocks till prinsen

·         Aprilstrumporna i sockklubben

·         Reventouli sjalen

Sen är frågan om det skall tas med något mer eller om detta räcker. Jag skulle gärna vilja ta med min kofta som jag stickade på förra året men funderar på om det bara tar onödigt med plats. Eller så kan man kopiera upp något strumpmönster och ta med för jag skulle tro att det finns strumpgarn att tillgå på Grötö om fallet vore att man bli klar med sina andra. Mina wollemeissocks kom jag faktiskt lite längre på igår än vad jag hade planerat så det är skönt. Hoppas bara att jag kommer komma lika långt idag. Det finns viss risk att jag inte gör det eftersom jag idag efter jobb skall in till centrum och sen iväg till gymmet, efter gymmet är det raka vägen hem och baka. Inte mycket tid över där men inget är omöjligt eller hur =)


SYTYCK strumporna färdiga

0-18c59f45debbc38c8aaba5191086d5e3.png

 

Så här fina är mina SYTYCK strumpor när de är färdiga. Riktigt sköna var de att gå på oxå. Det var ett ganska kul mönster och efter att jag skaffade magnetplattan så gick det fort undan.


Nu kommer det sköna veckor framöver. Denna vecka är jag ledig fredag, nästa är det ledigt på fredag och förhoppningsvis även torsdag. Och veckan efter det är måndagen fri. Skönt. Det blir till att slappa på hven.
Nu börjar det äten bli läge att fundera på vad som skall var med till stickfest i väst. Kläderna vet jag men vilka projekt, det är svårt...

 


Sortering av strumpgarner och löpgruppsträning

Idag var det löpgruppsträning som stod på schemat. Riktigt jobbigt var det idag. Jag kände att jag inte hade någon energi att ge. Men jag tog mig runt i allafall och det är ju huvudsaken =)

Hemma så har jag sorterat mina strumpgarner. Det börjar bli riktigt många nu (läs: jag får inte köpa mer utan att ha användt upp något gammat först). Men med till Stickfest så får nog aprilmönstret följa och då med ett nystan från byrån. Skall be prinsen hjälpa mig att välja.

Jag borde nog gå igenom mina andra garner någon dag också. Jag hittade bland mina garner nystan i bomull som jag kan ha med till min SIV workshop. det stod inget om att garnet skulle vara enfärgat så jag hoppas att det går bra med flerfärgt för det är det som jag har =)

Resten av dagen idag skall jag bara ta det lugnt. Jag skall ringa föräldrarna och lägga dagens middag i marinad. Sedan så skall jag se på tv och bara slappa :P

Och regnet det bara öser ner

Det verkligen ösregnar ute och det är inget kul väder alls! Men vad gör man åt det? Det är ju inte snö i allafall :P Nu skall jag ägna mig åt min att göra lista för dagen. Den ser ut enligt följande

Träna - fixat
Damma
Dammsuga
Moppa
Bädda - fixat
Badrum
Sköldis - fixat
Förbered dator - fixat
Handla
Tvätt - fixat
Disk - fixat
Maila Anna - fixat
Tyska
Golfkurs
Böcker

Är osäker på om jag kommer hinna allt men om jag tar hälften idag och hälften i morgon så kanske det fixar sig =)

Träning, ösregn och wollemeise

Det är snart dags för mig att sticka ner till gymmet. Dock så ösregar et så det känns inte riktigt kul men vad tusan, skall man träna så skall man träna. Då finns det inte så mycket att välja på!

JAg skall strax börja på tåmönstret på min första wollemeissock. Det går framåt och förhoppningsvis såkommer jag att bli klar med den idag. Det innebär då att jag har en knapp vecka på mig att sticka foten på strumpa två. Det är inte omöjligt eller hur!!

Strumpgarnspaket

0f656564fb2432a29ebea732f846014c.png

 


Igår när jag kom hem så fanns det ett paket i min brevlåda. Eller i min låda fanns det inte men i lådan fanns det en avi om att det på posten fanns ett paket till mig att hämta ut. Trevligt. Paketet kommer från Bibbi (måste kolla nätet vad min kära bytes vän heter). I paketet fanns det två nystan mark & katten garn. Ett heter fame trend och har klara fina färger. Det andra är oxå fame garn men i lite dovare färger, i min mening perfekta höst färger. Tack så jätte mycket för garnet och givetvis äten chokladen som låg i paketet. Den skall jag njuta av en dag när jag är hemma själv.

 


Träning på SIV....

Om en liten stund är det dags för veckans boxträning. Hoppas att det är lika kul som alltid =)

Jag har lite problem med att få ihop min träning först när jag skall till Stickfest i Väst och sen när jag skall till Hven. Men har nog fått ihop det nu och det innebär att jag senast kl 7 på både lördag och söndagsmorgonen när jag är på Grötö skall ut och Power Walka. Det kan bli intressant. Speciellt när det även ingår lite vanlig army träning efteråt på gräsmattan :P Det skall bli skoj =)

Grått ute =(

Idag är det tråkigt väder. Det känns inte som om våren är på väg längre men förhoppningsvis så kommer solen fram snart igen. Hoppas kan man alltid. Igår kom jag en bit till på mina SYTYCK strumpor. Om jag kommer ihåg rätt så har jag en omgång mönster kvar och sen är det bara resåren också. Skönt att bli klar med dem.

 

Nu har jag dessutom fått ett lag till Vårruset. Det är ett par tjejer på jobb som skall ta sig runt där och jag har valt att haka på dem. Dessutom så harjag fått ett träningsschema så jag har något att utgå ifrån så jag kan jogga hela vägen. Friskt vågat hälften vunnet heter det ju =)

 

 


Mina wollemeise socks

0-502c48239133700b8066562989cf537b.png

Så här fina är mina wollemeise socks. Jag håller just nu på med minskningarna efter hälen på denna strumpa. På en andra är hälvändningen klar och skall plocka upp maskor längs med hälen. De kommer att bli så fina när de är klara. Hoppas bara att jag hinner. Men än så länge finns det hopp om att bli klar. Det är bara tisdag idag och till helgen kan det nog bli en del gjort. Prinsen jobbar på lördagen och kanske söndagen så jag får tid där.

Jag stickar där hemma för fullt på mina SYTYCK strumpor. Jag här gjort två mönster omgångar av fem på benet sen är det bara resåren kvar. Kanske hinner jag göra det i kväll. Det beror lite på vad det är för något på tv. Och om jag blir klar med SYTYCK hemma så blir det wollemeise socks både på jobbet och hemma och då går det kanske lite, lite, lite fortare.

Har dock bestämt mig, nästan, för att det inte blir någon träning idag (=mer sticktid) men man vet aldrig.
Just nu står jag och väntar på ett försenat tåg som skall ta mig in till lund och till jobb. Det är så tradigt att stå och vänta. 10 minuter gör ganska mycket skillnad. Suck!


Bion igår och 1,5 vecka kvar

Igår var jag och prinsen då och såg Alice i Underlandet. Det var en kul och bra film. Dock var det lite problem med skärpan då vi såg filmen i 3D och lite trött i ögonen blev man allt. Men det var skoj. Alldeles lagom lång var filmen också. 1 timme och 45 minuter. Jag kom en bit på mina strumpor men inte längre än att jag kan ha dem med till SIV. Vad gäller mina SYTYCK strumpor så har jag inte lyckats färdigställa dem än men det kommer nog. På tåget stickade jag nämligen på Wollemiessocks. Jag har ju nu 1,5 vecka kvar innan det är dags.

 

Om 1,5 vecka så är det dags för SIV – stickfest i väst. Det skall bli skoj =) Jag har längtat dit sedan den 10/10-2009 då det var anmälan. Det kommer bli tre fullspäckade dagar skulle jag tro.

 

På fredagen den 26 går mitt tåg från Landskrona klockan 11.00. Innan dess har jag veckotvättpasset och då möjlighet att paniktvätta innan vi åker. När klockan är 11.15 är tåget i Landskrona och tanken är då att mamma och Annicka skall hoppa på tåget. Om jag kommer ihåg rätt så är vi framme i Helsingborg vid 11.40 tiden ungefär. Där skall vi möta L. När klockan är 12.25 avgår vårt tåg mot Göteborg. Där är vi framme 14.32 och då skall vi ta oss ut till Grötö. När vi kommer ut dit så får vi fika, skulle jag tro, tillgång till stugan samt träffa lite andra SIV:are. På kvällen är det invigning av Kaffe Fasset och middag. Förra året var det lite happenings på kvällen och det hoppas jag att det blir i år igen.

 

Lördagen inleds, förhoppningsvis, med en promenad för min del innan frukost (man måste ju hålla upp sina steg). Sedan är det frukost och därefter workshops. Jag skall gå på Lär dig spinna garn med slända på lördagsförmiddagen och på eftermiddagen är det dags för SYTYCK2 med VisaLisa (jag kom inte så långt på strumporna igår så jag kan ha med de till SIV också). Så från 9-12 och sedan 14-17 är det workshops för mig. Där emellan blir det lunch och förhoppningsvis lite frisk luft. På kvällen blir det antagligen nya små happenings och tid att umgås. Måste även spana in ”torget” under lördagen och se vad man kan hitta för smått och gott (läs garn).

 

Söndagen ser förhoppningsvis ut på samma sätt som lördagen. Det vill säga med promenad och frisk luft innan frukosten och sedan är det dags för worshop. Från 10.30-12.30 skall jag på tvåändsstickning under tiden som vi skall åka en tur i Göteborgsskärgård, det ser jag framemot. Måste bara komma ihåg att idag eller i morgon gå igenom mitt garnlager efter bomullsgarn till stickor 3 och även se om jag har strumpstickor i storlek tre. Normalt använder jag ju bara rundstickor. Om jag inte har garn så får jag be mor införskaffa till oss då hon skall på samma workshop. Efter båtturen så är det lunch. Förhoppningsvis ett par varv på torget till innan det är dags för oss att åka hem.  Tåget avgår från Göteborg central 19.27 och är framme i Helsingborg 21.28. Sedan blir det till att tag första bästa tåg söderut till Landskrona respektive Kävlinge. Måndagen efter skall jag klockan 7.45 sitta i tandläkarestolen =(

 


Bio - Alice i underlandet

Snart skall jag och prinsen åka in till Malmö. Vi skall se på Alice i underlandeti 3D. Det skall bli spännande. Med till bion får mina restgarnsstrumpor följa. Tanken är att de skall räcka till både bio och stickfest i väst. Är osäker på hur det kommer gåmen om det inte går så får jag lägga up ett par nya på tåget på vägen upp till SIV.

Mina SYTYCK strumpor har växt i en väldig fart. Jag har nu kommit förbi hälen och har åsledes bara skaftet kvar. Det finns litet hopp om att de blir klara idag. Det beror helt och hållet på när jag kommer i sängen idag. När de är klara blir det till att sticka på mina wollemeissesocks så snart skall redovisas... hur jag nu skall klara av det :P

Aja, allting löser sig men nu är det nog bäst att jag letar upp lite kläder det är inte ritkigt ok att gå på bio i morgonrock :P

Nya blommor

Idag köpte jag och prinsen blommor till vår lägenhet.
En doftranka köpte vi. Vi hade en sedan tidigare, kom vi på när vi kom hem men det gör inget.Det blev även en orkideSamt en calathea
Hemma hade vi även sedan tidigare en Flamingoblomma.Så här ser det nu ut i vårt storarum. Snyggt eller hur =)

Tänk vad glad man kan bli av lite blommor. Hoppas bara att de klarar sig och inte går och dör för mig...Investering i magnetplatta

Igår var det ju då stickcafé. Med dit följde mina SYTYCK strumpor och de började jag sticka på men jag tycke det var svårt att hålla mig till rätt rad i mönstret. Fick då veta att det fanns magnetplattor. Så jag investerade i en sådan och det fungerar jättebra. Den fungerar som så att jag la mitt mönster på plattan, satte fast det med magneterna som följde med sedan fanns det en magnet linjal och den la jag under den raden som jag skulle sticka. När raden var klar så flyttade jag upp markeringen en rad och fortsatte. Jättelätt att se, underbart. Jag kom en bra bit på min strumpa. Jag har känt att jag inte har haft motivation att sticka på den och tror det har varit för att det varit jobbigt att läsa mönstret.

 

 


Torsdag idag och då är det stickcafé och dags för vurpa igen…

Då var det torsdag igen. Det är inte klokt vad veckorna går fort. Men men… Det är som det brukar vara. Ganska ofta så känns det som att veckan består av måndagar och fredagar…

I morse när jag gick ut så såg jag vita sträck på marken. Trodde det var efter att man sopade upp grusen från gården så jag tänkte inte mer på det. Cyklade ner till stationen och äntligen så kunde jag sitta ner någerlunda på min stackars bak efter vasaloppsspinningen. Kommer ner till stationen och skall cykla och parkera cykeln. Schowop säger det då och då ligger cykeln ner och jag med. Rent snorhalt var det. Det var så pass halt att jag hade i princip problem att resa mig upp. Sedan från cykeln och till spåren höll jag på att vurpa inte mindre än 3 gånger och det är ingen lång strecka. Uppe på perrongen stod min chef C och om talade att jag var nummer två som hade trillat och ytterligare en efter mig hade halkat så det var regält halt. I och med fallet så slog jag i baken så nu har jag ont i den igen, det är tur att den är så pass vaderad som den är :P

Småstrumporna när klara och överlämnade. Hoppas att de passar. Jag har inte stickat så smått innan. Tyckte det såg litet ut men det kanske går. Det är ju inte så stora fötter som den lille har. Pappan som fick dem verkade vara glad så =)

Till stickcaféet idag så blir det som vanligt strumpor. Det är mina SYTYCK strumpor och wollemeisse socks. De skall ju vara klara INNAN jag åker iväg på SIV. Lite stressigt lär det nog bli men än så länge finns det möjlighet. Jag har ju faktiskt den första SYTYCK strumpan klar och skaftet och hälen på mina wollemisse är gjorda. Och jag har ju faktiskt två veckor på mig =) Som sagt, det finns hopp men då får det inte komma en massa annat emellan.


Jag har fått en sunshine award

'

Awarden fick jag av mor min och instruktionerna är följande

The Sunshine Blog is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blog world. The rules for accepting the award are:

1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you received this award.

Det vill saga att jag skall publicera blomman på min blogg. Sedan skall jag länka den till 12 andra bloggar och meddela dem om att awarden finns. Och till sist skall jag länka till den som skickade awarden till mig, det vill säga mor.


Jag tackar så mycket för awarden och det värmer, som alltid. Till vem och vilka som jag skall skicka awarden vidare till är svårt eftersom det känns som den har snurrat runder ett par varv och då flera gånger. Men till följande vill jag skicka den


Joanna
– hon driver sin blogg Livsvinst som handlar om hennes liv och viktminskning samt allt där emellan. En enorm förebild som lyckats gå ner ca 80 kilo


Evelina
– hon skriver om sitt liv om kärleken till sin man Fredrik och sonen Ellion och allt som händer hos dem.


Sofie
– hade tidigare en stickblogg men bloggar nu i huvudsak om sin träning. Det är enormt att se de framsteg hon gör med träningen och på vilket sett de positivt påverkar henne.


Julia
– hennes blogg är inte igång längre men hon förtjänar ändå en award eftersom hon alltid är så glad och man blir glad när man tänker på henne.


LenaL
– det är alltid lika kul om läsa om hennes stickprojekt till de små barnbarnen och dilemmat över att fina
knappar faktiskt kräver en kofta och inte en tröja


Varpans
– min hemliskompis som trots motgångar nu under vårvinter sett positivt på allting och allting, tror och hoppas jag, har ordnat upp sig


Yllenetider
– en underbar stickare som jag hade lyckan att skicka hemlispaket till i två omgångar. Man blir alltid lika
inspirerad varje gång hon stickar något. Allting är så fint.


Hans och Lotta
– som skriver om livet i Asmundtorp och Lilla Veras utveckling


Anna
- som skriver så kul om träning

MarieG - skriver om allt och ingenting och sticke förståss


Sen skulle jag även vilja ge den till följande personer som dock redan har fått den


VisaLisa
– på grund av hennes roliga påhitt med SYTYCK


Stickmor
– för att hon är mamma


En tappad maska
– min hemliskompis som skickade så fina paket till mig


Småstrumpor – det går fort att nå målet

Jag håller på att sticka ett par små strumpor. Det är J på gymmet och hans L som har fått en liten grabb. Än så länge finns det inget namn på den lille och när vi cyklade i söndags bestämde vi som cyklade att han skulle då namn efter de personer som blev intervjuade längs med banan. Kontentan blev att pågen skall hetta Gunnar Lassi John om jag kommer ihåg rätt. Mamman L var definitivt emot namnförslagen och pappa J bara skrattade =) Men i alla fall för att återgå till strumporna. Jag kände för at sticka något snabbt och enkelt så jag letade upp ett restgarnsnystan, efter mina OS strumpor, och satte igång. Jag blir klar idag eller i morgon med dem =) och på paketet skall det stå alla de fina namnen som valdes ut till grabben. När dessa strumpor är klara så blir de par nummer 5 under 2010 och det är ju 18 som är mitt mål.

Igår var jag på armyn. Jag vet inte om det var det som gjorde det eller om det hade blivit så här i alla fall men jag har inte någon speciell träningsvärk efter söndagens cykling. För mig så brukar det vara värst inte dagen efter utan efter ytterligare en dag. Jag har kanske lyckats få bort det eftersom jag tränade igår. Hoppas kan man. Idag blir det träningsfritt så jag är fit for fight på boxen i morgon.

Mina wollemisesocks går sakta framåt. Önskar att det gick fortare men det går inte… vet inte varför men måste snart få fart på stickorna om de skall var klara innan den 25/3 så de kan få vara med på stickfest i västs utställning. Sen var det ju även mina SYTYCK strumpor som skulle redovisas då. Då rädet tre strumpor som skall stickas på lite mindre än 3 veckor. Undra hur det skall gå?!

Till SYTYCK2 workshopen som jag skall på på Stickfest i väst så har jag bestämt mig för att ta mina restgarnsstrumpor. Jag har kommit förbi hälen och håller på med foten. Skall i och för sig ha med de på bio på söndag är det tänkt men jag tror det kommer att finnas kvar på dem så att det räcker i alla fall =) Annars får jag börja på ett par nya strumpor snabbt och lätt på tåget på vägen upp.


8 timmar och 18 minuter spinning samt 1 år fast anställning

8 timmar och 18 minuter spinning samt 1 år fast anställning

Igår var det då dags för vasaloppsspinnigen. Då jag var sjuk måndag, tisdag, onsdag så hade jag inte den bästa uppladdningen men men… Klockan 7.25 gick jag hemifrån och vid 7.50 var jag på plats. Tog mig en cykel och fixade mig i ordning. Klockan 8 gick starten. Det var lite strul med tekniken i början men sen tog det fart. Första timmen var rejält jobbig och jag undrade vad i hellskotta jag hade gett mig in på. Under hela loppet blev vi servade av C och J på gymmet med vattenhämtning, tack. När då eliten kom till XX efter drygt en timme var det dags för första fikan, bulle och mer vatten. På cyklarna igen och trampa. Då eliten kom fram till XX var det ny fika och då blev det bulle, kexchoklad, banan och lite blåbärssoppa, tilläggas skall att den andra timmen var inte lika jobbig som den första. När eliten kom till XX var det dags för den tredje pausen som såg lika dan ut som den andra samt att det dessutom fanns sportdryck. Detta var även den sista pausen för de som körde med eliten. På cyklarna igen och då ända in i mål. Vid målgång kom M och delade ut vinst till den som vann, det var den om inte hade vunnit någon godispåse under lottdragningen, samt medaljer till alla. Det var även utfodring på nytt. Tunnbrödsrullar med pålägg, det var vad som behövdes. Sedan var det bara till att hoppa upp på cyklarna.

 Preliminär målgång för oss som skulle spinna till A och Vs gubbar skulle gå i mål var klockan 16,23 så det var bara till att spinna på. Vi fick paus en gång i timmen med vätska och energi påfyllning. Vid två var vi ganska hungriga så då fick vi J till att beställa pizza till oss som vi åt vid tre tiden, ibland är det extra gott med pizza.  Det var på det igen och nu var det bara 1,5 timme kvar innan målgång. A vars gubbe gick i mål sist av de två vi väntade på sa att det var sällan som hon varit så glad av att se sin man.

Jag är grymt nöjd att jag orkade ta mig i mål. Spinning är inte den motions form som jag är speciellt förtjust i. Tror att jag innan gårdagen hade en total upplevelse på säg ca 7 spinningpass totalt sett så nu är det dubblat. De gånger jag har gått brukar jag vara grymt lycklig när den timmen är över så att jag kan slippa det. Igår blev det då 8 timmar och 18 minuter. Visst hade vi lite pauser men det var inte mycket. Jag kan även omtala att från vid två tiden när det då var ca 2 timmar och 20 minuter kvar så la min rumpa av och i princip vägrade låt mig sitta på den. Ingen trevlig upplevelse. Efter att vi var färdigcyklade så förbarmade en annan medcyklare sig för mig och körde mig hem. Det var riktigt skönt.

Idag är det inte så farligt som jag befarade, eller inte än i alla fall. Rumpan har fortfarande ont och i höfterna känns det också men i övrigt går det bra. Jag går som en anka men det är smällar man får ta :P Jag har dock bokat av mig från armyn i kväll, men det är inte försent att boka sig igen :P

I går på kvällen hade vi vännen L på besök. Vi gjorde pizza och skulle sedan se Luftslottet som sprängdes men på grund av min aktivitet tidigare på dagen var jag så trött så jag somnade i soffan halvvägs in i filmen. Jag har ju sett den på bio och vi har den på dvd så jag får se den igen sen när jag inte är lika trött.

Idag är det exakt ett år och sex månader sedan sen jag började jobba på mitt jobb och därmed är det exakt ett år sedan jag fick fast anställning. Ett stort grattis till mig.


Eliten är i mål

66d923f8ec5252e6df9f7c472aeeca35.png

 


Nu är eliten i mål. Medaljer är utdelade. Nu är det halvvägs tills vi är klara. Heja oss!

 


Vasaloppsspinning

Nu skall jag gå iväg och vasaloppsspinna. Preliminärt så blir det 7,5 - 8 timmar. Håll tummarna för mig att jag orkar!!!

Gårdagens resultat

Igår var det ju då bowling med jobbet och buffe. Jag och tre andra valde att bowla i två timmar. Det gick bättre allt eftersom att kvällen gick =) Dock retade jag mig på att jag slog mitt sista slag i tionde omgången och då fick jag spärr. Problemet var då att då var tiden slut. Så jag fick inte sett vad jag hade fått för resultat. Dessutom så han jag inte bort till tvn för att se vad jag låg på. Det var lite dåligt speciellt eftersom jag va den sista paeesonen på vår bana. När den första timmen av de två vi hade beställthade gå så stängdes tvn av och vi fick börja om. jag förstod inte varför den inte kunde ha kört två timmar i sträck när det är det som man har bokat.

I kväll blir det till att sitta ner och se på melodifestivalens andra chansen och sicka strumpor. Eventuellt så blir det en film också. Det skall bli skönt att bara ta det lugnt. Detta inför morgondagen. Då skall det bli vasaloppsspinning. Önska mig lycka till, det kan behövas :P

Bowlingdags

Idag är det fredag. Fredagar är alltid trevliga men den kom väldigt hastigt på för min del eftersom jag var sjuk måndag till onsdag =(

Men som sagt, idag är det fredag. Fredagar tycker vi alltid om. Idag är det bowlig med jobbet. Jag tror vi är cirka 14 person som skall iväg till big bowl i Malmö och bowla och äta. Det skall bli skoj. Jag har laddat och tagit med kameran :P Får se om det blir någon som fastnar på några bilder :P

Igår under antikrundan kom jag så långt som jag önskade med min wollemiese sock. Så det finns hopp om att jag skall hinna bli klar med dem innan SIV. Jag har nu gjort hälarna på båda strumporna och håller på att göra minskningaran efteråt. JAg kommer nu fokusera på den ena strumpa eftersom garnet tog slut på den andra och jag vill inte börja på något nytt nystan utan vill använda de som finns hemma dvs i den andra strumpan :P

Nu skall jag springa ut till köket och se om det finns någon bulle kvar till mig. Hoppas på det för jag är hungrig :P

Favorit tv programmet tillbaka

Idag är mitt favorit tv program till baka. Programmet som jag pratar om är ju då givetvis Antikrundan. Under antikrundan är det wollemiese socks som gäller. Målet är att få hälen klar på strumpa två. Vet inte om jag lyckas med det men fritt vågat hälften vunnet. Måste dessutom passa på att sticka en massa idag eftersom det är bowling i morgon kväll med jobbet, skoj =)

Medalj och trängselskatt

Jag har idag plockat ut min medalj i Ravelympics 2010. Se så fin den är och blänker ordentligt gör den också :P tänk om man hade fått en riktig medalj. Det hade varit grymt.

Det har under de senaste dagarna varit dåligt med uppdatering här på bloggen och det finns bara en orsak till det. Jag har legat hemma med en kraftig förkylning. I söndags kväll kände jag mig inte helt i form så vi tog det bara lugnt. I måndags vaknade jag ordentligt täppt i näsan och med feber. Fick kommentaren av prinsen ”du kan inte gå och jobba idag”. Så det var bara till att byta om och krypa ner i sängen igen. Tillbringade dagen med att sova och se på tv. Tisdagen kom och gick täpptheten men istället hade jag begåvats med huvudvärk vilket resulterade i att jag såg fina små stjärnor varje gång jag böjde mig ner. Bara till att bädda ner sig igen. Samma sak var det igår morse. Inget roligt alls. Dessutom så är det ganska tröttsamt att bara sitta hemma och inte göra något alls. Orkade inte ta tag i något. Hade på mig min stegräknare och fick totalt sätt 2400 steg på tre dagar. Det är rekord. Igår kväll så mådde jag bättre och bestämde mig för att jag skulle jobba idag, och här är jag nu =)

Precis i samband med att jag skulle gå och lägga mig igår ringde min mor. Hon frågade om jag hade varit i Stockholm i januari, vilket jag förnekade och då givetvis undrade varför hon frågade detta. Det visade då sig att hon hade fått en faktura för inbetalning av trängselskatt. Det var ju kul. Hon ringde och kollade upp detta. Det är en bil med ”vårt” registreringsnummer som har kört igenom tullarna men det är en utländsk registreringsskylt så det är ingen som har ”lånat” våra skyltar, skönt. Nu skall vi bara fixa den lilla detaljen som att få tillbaka de pengar som har betalats in.

Mina wollemeise socks som skall med till SIV växer sakta framåt. Skaften är avklarade på båda (har bården kvar på den ena). Och hälen är gjord på den ena. Det finns hopp om att de är klara innan det är dags att ”redovisa” dem. Hoppas att jag även hinner med min SYTYCK strumpa så jag kan ”redovisa” den för VisaLisa. Sen är det ju den teststrumpan som skall stickas inför SYTYCK2. Funderar på om jag skall sticka en slätstickad strumpa eller om jag skall sticka någon med mönster på. Funderar även på om jag skall ha enfärgat garn eller flerfärgat, om det skall vara ett nytt nystan eller ta ett restgarnsnystan. Det är problem på hög nivå det här.

 


RSS 2.0