Måndag, igen.

Det är inte klokt vad tiden går fort, vart tar den vägen? I morgon är det den första februari. Jag fattar det inte… men men… Måndag var det då alltså igen.

 

I morgon är det då tisdag och då är det online stickcafé på facebook som fin VisaLisa har startat upp. Veckans tema är ”flera projekt på gång”. För tillfället har jag inte ås många projekt igång, för att vara jag. Det är inte fler än 7 stycken:

·         Haruni sjal

·         Elsas vantar

·         Januaristrumporna

·         Kofta

·         Oktober 2009 strumporna

·         Kofta till Litenen

·         Rengbågsstrumporna

Jag hade dock tänkt att jag nu skulle varit färdig med min Harunisjal men så är inte fallet. Jag vet inte om andra har haft samma problem som jag men det tar en himla lång tid att göra icore avmaskningen. Konstaterade i lördagskväll att jag på 4 timmar hade kommit ungefär halvvägs… Fortsatte med avmaskningen igår men har fortfarande en bit kvar så i morgon borde den vara klar. Men man vet aldrig. Det kan komma saker emellan som gör att man inte hinner. Igår var det t.ex. besök och listspikning som tog en stor del av dagen.

 

I lördags var jag och prinsen iväg och köpte lister till rummen där hemma. Det var inte det lättaste att ta hem då de längsta var 3.90 meter långa. Tur att vi lånade pappas bil så vi kunde ta hem dem. Även om de stack ut genom bakrutan =) sedan kom Fredriks kompis Fredrik och vi åt pizza. Igår var det tid att sätta upp listerna och sedan även besök i Helsingborg. Kvällen igår blev lugn. Då var man lagom trött. Nu idag blir det till att fortsätta ta det lugnt. Hade feber, illamående och ingen ork förra veckan och nu känner jag mig slut i kroppen igen. Ingen hit. Så det får bli till att ta det lugnt idag. Lite sticke i tv soffan står nog på schemat eller så får det bli ett långt bad med en god bok. Dock inga större aktiviteter i alla fall.

 

Glöm nu inte att gissa på bebisleveransen. Länk finns till höger. Det skall bli skoj att se om någon gissar rätt =)


Gissningslista över vem det är som gömmer sig

Jag har nu fått frågan om att sätta upp en gissningslista på vem det är som gömmer sig därinne hos oss.

Ni kan gissa på
* Datum för nedkomst (beräkat 13 april)
* Kön
* Vikt
* Längd

Föjande har gissat (sorterat i datumordning)

Fredrik Bergenfeldt: Flicka 28/3 3150g, 51 cm
Alexandra: Flicka 8/4 3165 g och 52 cm
Ingeborg: Tös 10/4 3500g och 48 cm
Mor (blivande mormor): tös den 10/4, väger 3456 gram och är 51 cm

Mirjam: 12/4 påg 3842 g 52 cm
Prinsen (blivande pappan): tös den 13/4 3675g och 49 cm
Mia: pojke 13/4 50cm, 3992g
Marleen: påg den 15/4 3430 g 51 cm lång
Jag: påg den 15/4 3300 g och 51 cm
Julia: 15/4
Camilla: tös den 16/4 3723 gram 49cm.
Maria: tös den 16/4 3140 g 50 cm lång
Therese:påg 16/4 3700 gr 50 cm
Annicka: Pojke 17/4 3560g 51 cm lång
Kerstin, stickcafé: 18/4 Pojke 3450g 48 cm
Uschi: pojke 19/4 3320 g och 52 cm
Sonja: Flicka, den 20 april 3310 g, 50 cm
Monke: Pojke 20/4 3674 g och 53 cm
LenaL: pojke 23/4 3.782 gr  51 cm lång

Första presenten till Litenen. Mor min, de...

mms_img60793 (MMS)

Första presenten till Litenen. Mor min, den blivande mormorn, har stickat en tröja till Litenen. Storleken är 6 - 9 månader så det blir perfekt till hösten/vintern. Vi tackar så mycket för den!


Tåget till jobb har havererat när det är e...

mms_img29024 (MMS)

Tåget till jobb har havererat när det är en hållplats kvar. Sitter på stationen på min förra hemort och stickar färgglada strumpor för det skall bli lite roligare...


Färgglatt skall det vara. På tisdagens onl...

mms_img71009 (MMS)

Färgglatt skall det vara. På tisdagens online stickcafé var det färgglatt som var temat. Dock var det inte dessa strumporna som jag stickade på då även om de hade passat in. Vet inte om det syns men hälen är en variant på adventskalenderstickningen som jag är grymt nöjd med.


Jag har för första gången lyckats... Med a...

mms_img66304 (MMS)

Jag har för första gången lyckats... Med att ha sönder (läs slitit ut) ett par hemmastickade strumpor i strumpgarn. Men någon gång ska vara den första :-D


Litenens strumpor är klara. Undra vad jag ...

mms_img58795 (MMS)

Litenens strumpor är klara. Undra vad jag skall ta itu med härnäst.


Litenens strumpor. Har nu börjat med tårna...

mms_img73113 (MMS)

Litenens strumpor. Har nu börjat med tårna så förhoppningsvis blir de klar idag, tjoho :-D


Outfit på balen. Detta är vad jag hade på ...

mms_img46079 (MMS)

Outfit på balen. Detta är vad jag hade på mig på lördagens bal. Inte helt illa om jag får säga det själv ;-)


Froggar

Ägnar mig åt froggande (repa upp stickprojekt) idag. Två upprepade. Ett till på gång. Och kanske att jag tar ytterligare ett och gör nystan av.... Det känns skönt!

Baby bootikin. De finns på stickorna nu. J...

mms_img54660 (MMS)

Baby bootikin. De finns på stickorna nu. Jättesöta strumpor men redan fulla av fel, mina då alltså. Men har bestämt mig för att inte bry mig om det.


Inte mitt dygn….

I går kände jag mig ur form. Dock kom pappa och hämtade mig på stationen, tack och det vägde upp =)  Väl hemma skulle jag flytta vår bil. Vilket resulterade i att jag rev i sönder den enda ordentliga vinterjackan som jag har. Sedan stickade jag på strumporna till Litenen och konstaterar sedan att jag har stickat fel på dem. Natten flöt på utan problem. Tänkte åka tidigt tåg till jobbet idag så det blev stressigt i morse, missade få med min kofta. Kommer till stationen 6,52 och ser tåget 6,53 komma in. Men blir då uppmärksammad på att det inte stannar där jag skall av. Det jag skulle åkt med gick 6,39 (6,53 från Kävlinge). Bara att vänta på nästa tåg (07,09). Kommer till jobb och får meddelande om fel lösenord på datorn. Provar att starta om datorn, med caps och utan, fylla i siffror till höger och ovanför. Inget hjälper. Fick ha teknik att ge mig nytt lösenord *suck*. Undra vad som skall hända härnäst. (och detta är sedan igår kväll).

 

Vad var det då som var fel på Litenens strumpor? Jo jag hade missat tre stycken omslag på ett varv långt tidigare. Försökte pilla fram dem men det gick inte. Nu får de faktiskt vara som det är. Strumporna stickas i mönstrat fabelgarn så det syns inte jättemycket. Jag har plockat upp lite extra maskor för att få mönstret att gå ihop. Får köra det som att båda strumporna i ett par måste inte var exakt likadana varandra =)

 

I morgon är det jobb för prinsen. Skall köra honom dit och medan han jobbar så skall jag passa på att gå och träna. Hur det nu skall gå med tanke på den träningsvärk som jag har i mina ben idag, precis som jag hade igår. Sedan under kvällen blir det fest med bal. Har haft lite problem att komma underfund med vad jag skall ha på mig men tror att jag har kommit fram till en lösning nu och det är skönt. Får se i morgon om den fungerar eller inte. Hoppas verkligen att det går annars får det bli någon annan lösning :P


Simba i sin mössa

mms_img54659 (MMS)

Simba i sin mössa


Inte blev det mycket igår…

Det blev inte så mycket stickat igår, tyvärr. Kom hem med huvudvärk och genom svettig, kände mig helt enkelt inte i form… Hjälpte prinsen att montera ihop vår köksmöbel (blev nästan klara). Innan det blev sen middag. Men lite blev det stickat på mössan till Simba, kollegans sons gosedjur.

 

Min prioritetsordning för sticket är just nu (kan ändra sig fort)

·         Mössan till Simba

·         Vantarna till prinsens mormor

·         Januari strumporna

·         Strumpor till Litenen

·         Vantar till prinsen (ej påbörjade)

·         Kofta till Litenen (ej påbörjad)

 

Saker jag borde ta tag i

·         Alpakka koftan

·         Haruni sjalen

·         Glasslippers

·         MS4

·         Jacka till Litenen

·         Kofta till Litenen

·         Secret of the stole

 

Jag funderar dock på att repa upp både MS4 och Secret of the Stole då det här med avlånga sjalar inte är något för mig. Jag vill ha trekantiga så man kan ha de kring halsen och så de värmer ordentligt. Trekantssjal, oftast Reventouli eller Candle Flame, använder jag dagligen som halsduk och sedan även på axlarna vid behov men avlånga används bara på bal och varken MS4 eller Secret of the Stole passar mina balklänningar… Svårt val det här.


Färdig med att börja på nya projekt…

Nu får jag se till att inte börja på något nytt innan något gammalt är avslutat. Det blir så rörigt att hålla koll på annars =) Började igår på januaristrumporna i stickameras strumpklubb samt en mössa till min kollegas sons gosehund. Dessutom så har jag även börjat på ett par strumpor till Litenen. Förhoppningsvis så kommer det gå snabbt att sticka mössan till kollegans son. Den är inte så komplicerad, tror jag, får improvisera den då jag inte har något mönster.

 

Dock kan jag även säga att jag nu har börjat på alla de projekt som jag vill så det är inget som ligger och flåsar mig och vill börjas på, eller jo det är det, en kofta till Litenen men den får vänta tills minst ett av mina pågående projekt är klara.

 

Idag är det UFO stickcafé på facebook. Jag funderar på vad jag skall ”ta med” för UFO dit. Antingen så får det bli mössan som jag började på igår (snabbt uppgraderad till UFO =) ) eller min Haruni sjal. Får se vilket det blir. Det brådskar trots allt mer med mössan än sjalen.


Tröja till Litenen. Igår blev årets andra ...

mms_img36938 (MMS)

Tröja till Litenen. Igår blev årets andra projekt färdigt. Det är en tröja till Litenen. Mamma vann garnet under stickfest i västs snabbstickar tävling. Jag van ett koftkit men vi bytte och jag hoppas mor är lika glad för bytet sm jag är.


Pyssel. Häri backarna har jag större delen...

mms_img36937 (MMS)

Pyssel. Häri backarna har jag större delen av mitt pyssel, nä skämt å sifo. Men en hel del finns där. Nu skall jag fixa klart tröjan till Litenen.


Jag lider just nu av sjukdomen ”Startis”.

Jag har så mycket projekt som jag vill börja med nu. Vet inte i vilken ende som jag skall börja eller sluta med för den delen.

 

Just nu stickar jag förfullt på

·         Tröja till Litenen

·         Vantar till prinsens mormor

·         Slätstickade stumpor till mig

 

Det jag vill börja på är

·         Januaristrumporna i strumpklubben

·         Långkofta till Litenen

·         Vantar till prinsen

·         Strumpor till Litenen

·         Spinna på min slända

 

Det jag borde ta tag i är

·         Oktoberstrumporna från 2009s strumpklubb

·         Harunisjalen

·         Sovstrumpor

·         Kofta

 

Sedan har jag säkert en massa andra projekt som jag borde ta itu med som jag inte kommer på just nu. Dessutom så fick jag igår måtten på kollegans sons gosedjur som önskade sig en mössa. Får se om jag på lördag kommer ner till den lokala garnaffären för att införskaffa garn till mössan. Har inget som passar hemma. Garnet som hade passat ”försvann” i flytten (läs donerades till prinsens skola) så det får bli till att införskaffa ett nytt.

 

I morgon är det ledig dag. Och det är såååå skönt. Jag hade först planer på att jag och prinsen skulle gå på bio men nu lutar det åt att vi går på musikgudtjänst i kyrkan och det är trevligt det också. Jag funderar även på vilket pyssel som skall gälla för morgondagen… funderar på om jag skall ta fram min slända och se om det går bättre denna gången än förra, då det inte gick så bra. Men man måste ju öva för att bli bättre. Idag blir det att fortsätta på tröjan till Litenen är snart klar med kroppen och då är det bara ärmarna kvar. En del förändringar är gjorda under tiden men så länge resultatet blir bra så gör det ju ingenting =)

 


Nytt år, ”löften” och ”presenter”

Nu är det nytt år 2011. Det är inte klokt vad tiden går fort. Under 2010 hände det en hel del för mig både personligen och familjemässigt.

 

Vi (läs prinsen) blev klara med renoveringen av vår bil, en BMW 518 från 1992 och fick den i bra skick och den används nu flitigt. Sedan åkte jag med mor till stickfest i väst och umgicks med andra stickare i flera dagar *mys*. Därefter gick jag och prinsen en golfkurs och jakten på grönt kort har börjat. Sverigesemester i knappt 14 dagar där vi träffade nära och kära och bara umgicks. Började också ana att vi inte skulle vara två så länge till och det bekräftades under sista semesterveckan som tillbringades på Hven. Husjakten intensifierades och vi hittade ”vårt” hus som vi fick tillträde till den 1/12 och den 18/12 kom alla våra möbler. Nu är nästan allting uppackat och i ordning. Internet, tv och telefon saknas dock fortfarande. Julen firades med föräldrarna i Landskrona. Nyår tillbringades själva med film och TP spelande.

 

Nyårslöften… de är bara till för att brytas men lite tankar inför det nya året har jag dock ändå

·         Fortsatt garnköpsstopp, har ju klarat mig bra under hösten. Köpte dock två nystan i mellandagarna till prinsens vantar men det får vara okej.

o   Garn får köpas men då bara till specifika projekt som kommer påbörjas direkt och om det inte finns något garn i lagret.

o    Påbörjade projekt får kompletteras med nya nystan för att kunna färdigställas.

·         Tänka mer på mig själv. Måste börja tänka mer på mig själv och vad jag vill och inte försöka vara alla till lags hela tiden. Man kan inte göra allt för alla hela tiden utan man måste tänka på sig själv också ibland.

 

Sedan så var det då present… det är skånetrafiken som jag tänker på. Deras present till deras pendlare är att de fortsätter med att ställa in sina tåg så det inte går att ta sig till jobb med dem. Och sedan så klagar de på att man tar bilen till jobb. Men jag känner inte för att åka 6,39 och vara på jobb ca 7,15 när man börjar 8 och sedan slutar man 17 men tåget hem går 17,59. Vilket ger en massa dötid, suck.


Årets första projekt är klart, även om tan...

mms_img66502 (MMS)

Årets första projekt är klart, även om tanken var att det skulle vara det sista förra året.


Att snubbla på mållinjen. Detta är mina de...

mms_img66500 (MMS)

Att snubbla på mållinjen. Detta är mina decemberstrumporoch för att få lov att vara med och tävla skall man stickat klart ett par strumpor inom en tremånadrspetiod och den perioden gick ut vid midnatt. Och vid midnatt hade jag bara att sy ihop strumporna med maskstygn och fästa trådarna. Så det var verkligen på tålamodet som jag snubblade. Men strumporna blir klara idag och sen sätter jag igång med vantar som prinsens mormor hade beställt.


RSS 2.0