Helgens planer

Idag blir det öa. Vad skönt det skall bli. Jag hoppas på att det blir lika fint väder hela helgen som det var igår. Då var det jätteskönt väder =) Hoppas, hoppas, hoppas. Jag vill vara ute i solen och få lite färg. Kan tänka mig att sitta i trädgården och sticka och ha sköldisen på gräset så att även han får lov att leka av sig lite.


Det är ännu osäkert om det kommer att bli något eldande i kväll. På vissa ställen råder det ju totalt eldningsförbud. Får hoppas att man får ihop en liten eld i alla fall. Annars får det bli till att båla på grillen :P


Igår var det box och box är alltid trevligt. Dock kändes det lördags pass gick bättre än dagens. Det kan bero på att då gick man upp och sen tränade nu var det först hela dagen på jobbet, cykling och sen träning. Aja =) Sitter nu och väntar på att träningsverken skall komma. Den har inte kommit än så förhoppningsvis så kommer den i morgon. Det vore ju hemskt att inte få någon träningsverk alls :P


Idag är det halvdag på jobbet. Så direkt efter att jag slutar klockan 12 skall jag bege mig till ICA tillsammans med alla andra.  Skall se om jag kan hitta fisk som vi skall grilla i morgon. Måste hitta någon fyllning till det med. Frågan är bara vad. Jag vill ha ananas, lök och tomat men det fick jag inte allt för många positiva kommentarer om. Men å andra sidan, det är ju jag som lagar maten och då är det jag som bestämmer =)Snart dags att sova

Snart är det dags att sova. Har inte kommit i säng än även om jag borde ha gjort det för länge sedan men det blir så ibland. Först så var det box, alltid lika trevligt. Sen gick jag hem duschade och gjorde mig i ordning sen blev det lite kvällsmat och så fastnade jag i stickbloggarna :P Jg skall nu gå igenom listan som jag skrev innan för att se om jag har glömt något. Jag hoppas inte det för väskan är ganska full varav hälften är sticke :P

Att ha med till ön

Detta skall has med till ön. Gäller nu bara att ha det i åtanke när jag packar ner mina grejer =)

Sticke
* Aprilstrumpor
* Axelvärmare
* Sussiestrumpor

Böcker
* Pocket
* Läsecirkeln
* Korsordstidning

Kläder
* Bikini
* 2 t tröjor
* 1 kofta
* 1 långbyxor
* 1shorts
* underkläder

Tror det var allt. Om jag har glömt ngt får ni gärna hojta till =)

Den gemensamma bekanten är Viveka

Såg nu på morgonen att min Hemlis hade skrivit en kommentar i bloggen. Det är Viveka som är vår gemensamma bekant. Henne var jag hos igår på stickcafé.... =) Om ca en månad så vet även jag vem min hemlis är =)

Jag postade mitt andra hemlispaket igår och i går köpte jag även innehållet till det tredje. Det är alltid trevligt att ligga steget före och veta vad det är som man skall göra =)

Fick igår nystat garnet till min axelvärmare. Dock fungerade inte nystmaskinen så jag fick göra det för hand men vad gör det. Resultatet blev okej. Nu skall jag bara sticka på den en massa så den är klar idag =) Tror inte det går men man kan hoppas. Går det inte så får den följa med till öa på valborg =)


Stickcafé, rensning och bokföring

Utöver jobbet så är det vad jag skall hitta på idag. Direkt efter jobb blir det till att ta tåget hem till föräldrarna. Där blir det lite mat och sen lite rensande ibland låderna som finns där. Sen skall jag bort till vännen A och titta på hur det har gått för henne att bokföra det hon håller på med. Efter att de tär klart då blir det en runda till stickbutiken och stickcafé. Måste få nystat mitt garn som jag behöver till min axelvärmare. Jag har stickat upp det första nystanet och har bara lite lite kvar på det andra och jag har bara kommit knapt halvvägs. Men det löser sig alltid :P

Visade igår garnet som jag köpt till kollegans iorstrumpor. De fick godkänt i färgen. Skönt det. Funderar på att ta ut de till stugan för att arbeta på under valborg. Det är långt kvar tills jag måste bestämma mig. Hela 2,5 dag :P

En gemensam bekant med min hemlis

Enligt min hemlis så har hon och jag en gemensam bekant och jag har ingen aning om vem det kan vara och än mindre vem min hemlis är. PAketet var postat i Malmö så det kan vara där vi har gemensam bekant. Eller någon helt annan stans. Jag blir galen =)

I kväll skall jag fixa med mitt andra hemlispaket så att jag kan skicka iväg det. Jag hoppas att det passar mottagaren men man vet aldrig. Men det får jag ta i morgon.

Idag blir det jobb, träning och sen tv med stickning. Alltid lika mysigt :P

Ont i hela kroppen

Idag har jag haft ont i hela kroppen. Det är överarmarna, ben, mage och rygg. Detta tck vare, eller på grund av boxen igår. Det är så skönt att känna att man har gjort något.

Idag satt jag med A och hennes papper. Fick förhoppningsvis rätt på det hela. hÅller tummarna på att hon fixar resten själv =)

Redigering av mönster

Jag började igår med andra delen av min axelvärmare. Stickade på men kom under fund med att då kommer uddarna att bli åt andra hållet. Detta har resulterat i att jag måste sticka med det röda garnet på båda sidor så kommer det vara röda uddar båda håll. Det är så spännande att se reslutatet. Stickar nästna bara på denna axelvärmaren =)

Om en liten stund skall jag iväg till Landskrona. Jag skall hjälpa vännen A med hennes papper sen skall jag till föräldrarna och slänga lite flyttkartonger. De skall flytta så i behöver rensa litegranne (läs mycket).

I kväll skall jag sitta med prinsen och se på tv och sticka. Slappa i soffan och ta det lugnt. Jag längtar till nästa helg då vi skall till stugan =)

Hemlis 5 paketDetta fina paketet låg i min brevlåda igår, eller på ICA låg det men det var till mig.

Det var ett nystn Online strumpgarn. Jag som stickar strumpor hela tiden så var det jättebra =) Sen var där ett nystan regnbågsgarn i gul och grönt, vet inte vad det skall bli än men det kommer fram förr eller senare =) Underbar färg. Sen var där ett nystan rött Heavens Hand. Det är samma garn som jag fick i mitt garn och chokladpaket. Jag kommer med största sannolikhet använda det bak på min axelvärmare samt som kant upptill på min sjal.

Tänkte göra som så att jag stickar först upp mitt första Heavenshand (blått) till en del sen tar jag det andra blå nystanet till den andra delen till sjalen. Sen stickar jag mittdelen i rött och fogarsamman det. Nu skall jag bara komma på hur jag skall göra för att foga samman dessa bitarna men det är ett tag tills jag kommer dit. Men det fixar sig. Funderade på att använda mig av grafting. Sen blir det till att göra vid kanten upptill så att axelvärmaren sitter skönt över axlarna.

2,5 udd

Sen jag började med sjalen i onsdagskväll har den blivit två uddar bred. Det går fort framåt. Trevligt att göra något med lite större stickor för omväxlingsskull då det inte tar en hel evighet att göra i cm.


Igår kom prinsen min hem från Stockholm. Det var mysigt, jag har ju saknat honom. Han hade med sig två sköldpaddor hem till mig, så fina var det. Den ena är i tyg och ligger nu på sängen och det andra var en brosch i någon form av metall och den är nu i bokhyllan med alla de andra sköldpaddorna. Fråga mig inte hur många sköldpaddor jag har men många är det. Dock är det bara en riktig och han är ju trots allt favoriten.


Idag är det fredag och i kväll skall jag bara ta det lugnt och mysa med mannen. Vi skall äta gott och se på tv. Jag skall även sticka en del. Det är så kul med axelvärmaren för man ser ju att den växer. I morgon är det först box och sen blir det antagligen Landskrona. Skall hjälpa kompisen A med hennes bokföring. Får se om vi kan reda ut det =) På söndag blir det nog fortsättning med bokföringen. Prinsen skall ägna hela helgen åt att rätta skrivningar så det gör inte så mycket att jag inte är hemma.


Jag såg igår att min Hemlis 5 kompis tycker om att sy så i nästa paket blir det inte bara garn utan även lite tyg. Hoppas att det kommer att uppskattas. Det skall fixas i helgen så att hon får det i nästa vecka. Det är ju ett paket varje månad =)


Fick igår tag på garn till kollegans Iorstrumpor. Det var önskemål på att det skulle vara gråa men det fanns tyvärr inget grått garn i rätt nyanser och då blev det bättre med att ta i den blåfärgskalan. Det blev mer Ior likt då. Skall ta med garnerna på måndag och se om kollegan godkänner det. Gör hon inte det då blir det jobbigt då det inte finns något garn i bättre färg där jag handlar i allfall....

Stickcafé idag

Idag är det stickcafé hos Annicka (http://www.nystat.se/) där skall det bli stickat av. Håller nu på med min axelvärmare och jag har gjort den första udden. Den ser så fin ut och jag är nöjd med valet av kantmaska =) Undra hur lång tid det kommer att ta innan jag är klar med den =)


På stickcaféet hade jag tänkt att införskaffa garn till en kollegas strumpor samt garn till mitt hemlispaket. Jag vet vad jag skall köpa för något skall bara hitta det först :P Måste bara spana in igen vad det är för färger och så som hon tycker om.


Nu när prinsen var i Stockholm fick jag ett mms av honom med bild på en garnbutik. Sedan ringde han och omtalade att han hade varit där inne och tittat men inte köpt något då han inte visste vad jag ville ha. Då blev jag något frustrerad men jag har garn så det räcker ett tag till ändå :P Själv så tycker jag att det är synd att den butiken inte hade öppet när vi var i Stockholm för två veckor sedan men man kan ju inte få allt här i världen.


Till helgen har jag för övrigt inget inplanerat. Det är så skönt. Bara ta det lugnt och göra ingenting. Prinsen skall jobba med att rätta prov men det är han det. Jag har planer på att ta med mig en god bok och sätta mig på gården med Sköldisen och bara slappa.

Måttligt irriterad

Det är stickcafé idag och där hade jag tänkt införskaffa en ett paket till min hemlis samt att min kollega har beställt strumpor så överföring av pegnar var dett måste. Jag loggar in på datorn och försöker komma ut på nätet säkert 7 gånger kom det att "nätverksadress erhålles" men sedan hände inget mer. Gick och drog ut sladden till nätverket. Då kom jag online för att vara online i 20 sekunder innan jag blev utsparkad. Så höll det på 4 gånger innan jag gav upp och la mig i hallenf ör att sitta på sladden. Det är ju inte lönt att ha trådlöst nätverk om man inte kan använda det *suck*  Men jag fick mina pengar och nu kan jag köpa mitt garn =)

Fick nyss en kommentar av min mor om att hon hade hittat en hel bok med kantmaskor. Funderar på om jag skall vänta med att göra min axelvärmare tills dess eller om jag skall fortsätta med den kanten som jag har hittat och som jag är nöjd med. Jag tror att jag fortsätter. I värsta fall får man repa igen ;S


Nu har jag kommit på hur jag skall göra

I kväll har jag kommit på hur jag skall göra kanten på min axelvärmare. Dock skall jag inte ropa hej innan jag har kommit ytterligare en bit på vägen då jag kanske inte är nöjd med den men det är att på det räta varvet första maskan lyfta den avigt med garnet framför =) Än så länge ser det bra ut =)

En snygg kant efterlyses

Jag efterlyser en snygg kant att ha på en stickad axelvärmare. Jag känner att jag inte riktigt vill ha en "vanlig" det vill säga sticka alla kantmaskor räta utan något annat. Helst skulle jag vilja ha en kantmaska som ger en "rak" kant. Där det ser ut som man har gjort en maska på "kortsidan" av sjalen. Det är jättesvårt att förklara. Men det är en stadigare och mer markerad kant som jag efterlyser om någon har något tips på hur man skall göra är jag tacksam. Har för mig att man kan göra något med att hålla garnet framför maskorna eller att man stickar den yttersta maskan före den som är inre. Som synes. Jag är förvirrad och tar tacksamt emot hjälp då jag verkligen vill sticka på min axelvärmare i kväll =)

Det blev inga knappar =(

Jag och mor skulle gå på knappkväll igår på ett av stickcaféena men när vi kom dit var det helt släkt och inte en människa var där. Lagom dött. Jag som dessutom hade bakat en massa muffins att bjuda på. Känndes inte helt lyckat.

Vi ringde då till lillebror och hörde om han var hemma. Det var han dock inte men hans tös var där så vi gick hem till honom. Jag har ju inte varit där sen han fick i ordning i sin lägenhet. Dessutom så var jag tvungen att hälsa på lilla Nilsvikning. Jättesöt är hon. Mor hjälpte mig där att nysta mitt garn som jag också hade tänkt att göra på caféet och sedan fikade vi på muffinsarna. Och sen kom lillebror hem till sig.

Efter ett tag så gick jag och mor hem till föräldrarna för att fixa lite. Det resulterade i ett jag slängde 2 sopsäkar med skräp och det var bara början. Jag har en kännsla av att även jag får skaffa mig ett par flyttkartonger för att kunna frakta mina grejer hem till mig. Det är naktdelen för oss att vi har haft ett stort hus med en stor källare och skall nu få plats med allt i 3 källarförråd (ett hos mig, ett hos bror och ett hos föräldrarna).

Jag började på min axelvärmare igår. Det skall bli intressant att se hur den ser ut. Gör min egen variant på stickfrossas mönster. Är spänd på att se om det blir bra eller om det går åt skogenhelt och hållet. I källaren hos föräldrarna hittade jag för övrigt en ny stickpåse till mig. Det är som min mormor har sytt och broderat på. Kul att kunna återanvända saker.

Rekordfart idag =)

Det gick fort på väg till jobbet idag. 38 minuter tog det och det är rekord. Nu skall jag bara få det att bli under 30 och det skall jag innan den 1/6. Får se hur jag kommer att lyckas med det =)


Igår fick jag mitt garn & chokladpaket. Det såg mycket trevligt ut. Jag låter dock chokladen ligga antingen till denna helgen eller till nästa. Har inte bestämt mig än. Det hade varit mysigt att ta med den ut till Hven. Det är vit choklad från Lindt med straciatelle smak (har ingen aning om hur det stavas). Garnet i paketet var Heavens Hand från Hamilton design. Jag har för omväxligs skull bestämt mig direkt för vad jag skall göra med garnet. Det skall bli en axelvärmare med utgångspunkt från Stickfrossas mönster. Tycker att mönstret är fint men fick en mönsterkonstruktionsbok av prinsen i julklapp och nu tänkte jag att jag skulle utnyttja den. I Paketet fanns det även 3 stora blåa knappar som jag tänkte använda som knäppe på axelvärmaren. Tack så jättemycket Ann! Har inte hunnit fotografera garnet än. Så det får bli ett kort när det är färdigt i stället.


Jag har varit helt väck vad gäller dagarna en senaste tiden. Jag har in över en vecka fått för mig att det är den 20 på torsdag men det var den 20 i går. Vet inte alls hur det gick ihop i mitt panben. Det innebär att jag inte har skickat mitt garn och chokladpaket än trots att det har legat färdigt sen i fredags där hemma. Får knata bort till ICA idag och posta det. Hoppas att mottagaren har överseende med att det blir en dag sent.


*wiie* fick nyss veta att semesteransökan har gått igenom. Så i sommar skall jag ha 3 veckor semester. Det har jag aldrig haft tidigare. Vad skönt det skall bli. Nu gäller det att inte boka upp för mycket så man även får tid att ta det lugnt och så. Oh, jag ska ha semester *tralalalala*


I kväll är det knappkväll hos Viveka. Det skall bli intressant att se hur det skall gå till.

Tillbaka till verkligheten och Prinsen på väg till Stockholm

Nu är jag på jobbet igen. Brukar ju dock spendera en stor del av min vecka här så så ovanligt är det inte :P

Åkte från svärisarna nu i morse så lite trött är man men det är smällar man får lov att ta. Helt klart är han värt det min älskling. Jag får ju inte se honom förrän på torsdag kväll sent efter stickcaféet =(

Idag är det träning som står på schemat. Annars inget. Skall försöka komma i säng tidigt oxå. Vet inte om det är möjligt :P Men friskt vågat häften vunnet =)

Såg igår hos fredriks Farmor att jag stickat fe l på hela hälen på mina strumpor så det var bara till att börja om och göra rätt. Jobbigt men det är så det är....

Hos svärisarna

Nu är jag hos svärisarna. Skall antagligen stannar här tills i morgon. Prinsen åker till Stockholm då med skolan och för att få träffa honom så mycket som möjligt så stannar jag här. Skall bara fixa lite grejer som jag behöver för natten.


Såg idag när jag var hos prinsens farmor att jag har stickat fel på hela hälen på min strumpa så då var det bara att repa upp. Så tråkigt men får skylla mig själv när jag inte läser beskrivn ingarna ordentligt.

Skall snart försöka övertala prinsen om att vi skall åka iväg till ica och handla middag till oss och svärfar. Kvällen här blir nog lugnt. Har inga planer på att hitta på en massa grejor. Lite sticke, tv och korsord så är jag nöjd =)

Sommarväder

Här i Kävlinge har det varit sommarväder idag. Det är jätteskönt! Var ute i 1,5 timme med min sköldis. Det var trevligt för honnom med. Har inte sett honom springa runt så mycket på länge. Tog med både bok och stike ut. Tyvärr var det boken som vann. Det är fortfarande min hemlis bok som jag hållerpå med. Ville knappt gå in så bra är den =) Men då jag skall iväg och träna om 40 minuter var jag så illa tvungen att gå in och äta något.

Så om en stund blir det träning sen skall jag iväg till affären och handla nödvändigheter. Vet inte vad det kommer att bli för något riktigt. Men det blir alltid bra i slutändan =) I kväll blir det bara till att ta det lungt med prinsen.

I övrigt så händer inget här. Lille sköldisen är mottligt road av att vara tillbaka i sin bur ige. Jag tror starkt på att han mycket hellre hade velat fortsätta vara ute än att följa med mig in och jag förstår honom =)

Jag fick förövrigt igår tag på god choklad till mitt Garn och Chokladbyte. Hoppas nu bara att mottagaren tycker om det. Det är alltid lika spännande :S Jag kom för övrigt precis på vad jag skall skicka i mitt nästa hemlispaket =) De tär alltid lika förlösande när man kommer på en bra idé. I kväll borde jag göra ett par stickmarkörer. Skulle kanske försöka involvera ävne mannen i det :P

Fredag och arbetsveckans sista dag =)

Idag är det fredag. Det är så skönt. Även om veckan bara varade i 4 arbetsdagar så är det skönt när helgen kommer. Skall ägna mig åt att vila upp mig. Prinsen jobbar lördag och söndag sedan åker han till Stockholm med sin skola och skall vara borta i 3 dagar. Eftersom skolan ligger ganska långt borta måste han åka redan på söndag kväll och kommer hem först på torsdag kväll och då är jag på stickcafé. Dåligt planerat men det är så det blir ibland.


Själv skall jag under dessa dagarna när han är borta träna, sticka och slappa. Lagom aktivitet med andra ord. Jobba skall jag ju också göra =)


Igår blev de inte mycket stickat. Kom hem och såg på tv och åt middag sen tog jag ett långt bad med en bra bok (God morgon Midnatt som jag fick av min Hemlis 5 kompis). Det blir så blött med sticket i badet =) I dag hade jag tänkt att det skulle bli fler maskor gjorda. Måste få fart på min aprilstickning. Borde hinna klart med dem i rätt månad. Och vill gärna vara klar med den innan nästa månads mönster kommer. Men det är ett par dagar kvar till dess.


Jag cyklade till jobbet idag med. I morse när jag satte mig på cykeln gjorde det ont i baken. Jag kan bara tänka mig hur det kommer att kännas när jag skall cykla hem * aj *


Anmälan till högskolan, box och cykel

Igår så var det äntligen dags för mig att gå på box igen. Det var länge sedan och verkligen välkommet. Så skönt det var. Var helt slut efteråt =)

Väl hemma försökte jag att anmäla mig till kurs till hösten. Tänkte försöka mig på att läsa danska eller tyska på distans. Men det var stört omöjligt att komma in och få det fixat men i morse gick det igenom. Egentligen var sista anmälan midnatt natten till idag men de har nu förlängt det till lunch.

I morse var jag så trött då jag hela natten försökt komma in på studera.nu så det blev ingen promenad. Detta kompenserades dock med att jag cyklade till jobbet i morse och i och med att jag cyklade hit så måste jag cykla hem för annars får jag ju inte med mig cyklen hem =)

I kväll kommer det bara stå stickning och tv och korsordsläsning på schemat. Känner för en riktig slappar kväll. Måste oxå för övrigt svara på stickameras strumpklubbstävling. Man kan ju vinna =)

Ett beställningsjobb

Jag har fått ett beställningsjobb av en kollega. Hon önskar ett par Ior strumpor. Det komemr att bli en utmaning =) Fick en ritning av en annan kollega på färg och form. tror att jag kan klara av det men det kommer inte att bli lätt. Men skam den som ger sig =)

Fick stickat ett par varv på min kofta igår. Det var trevligt. Så fin den kommer att bli. Hoppas på att ha den färdig till sommaren och att den passar då. Man vet aldrig men hoppas kan man alltid =) Idag blir det april strumpstickning på jobbet. Måste bli klar med de snart. Fick ju inte stickat på de när vi var iväg. Det fanns en massa annat skoj att göra då i stället =)

Nu är det stickcafé.....

... och jag är inte där. Jag hade gärna varit där men jag känner att jag inte hade orkat. Sitter nuoch ser på tv och gör inget vettigt. Stickade lite på koftan och så =)

Jag har fått en beställning på ett par strumpor =) Får se hur jag skall lyckas med det :P Får börja se hur jag skall konstruera dem men det är sånt som alltid löser sig =)

Resten av kvällen kommer bli till att sticka och se på tv. Läsa lite stickbloggar och så =)

Tillbaka till verkligheten

Då var man nu tillbaka till verkligheten. Är på jobbet och skall strax sätta igång med vad jag skall göra.

I dag är det stickcafé men jag skall inte dit =( Orkar inte efter helgens trapatser :P lite lugn och ro är vad jag behöver nu. Trots att jag har varit på semester :P Argh..... Jag pratade med mor nu och det hade varit farmorsköttbullar till middag hos henen idag och det missade jag =(

Bilderna kommer förhoppningsvis att komma ur kameran och in i datorn idag =) så kanske de kommer att komma hit med =)

Hemma efter resan =)

Resan bestod av

Torsdag - till stockholm och söta tös med sin D
Fredag - i stockholm med söta tös och D sen båt
Lördag - båt, tallinn och fest
Söndag - gamla stan i tallin och båt
Måndag - båt och tåg

Nu är vi då hemma och lagom trötta. Kommer att sova gott i natt =) Har tagit jättemånga bilder och några kommer säkert komma hit =) Köpte tre nystan garn *mums* Skall skicka iväg det ena i ett byte. Det andra behåller jag själv =)

Hos söta tös

Nu är jag i Stockholm hos söta tös och D. Det är trevligt. Vi kom igår och då blev det sightsing och shopping =) Vi som inte skulle handla något här =) men det blir som det blir =)

Idag skall vi ta båten till Tallinn =) Det blir mysigt.

Jag har faktiskt inte köpt något garn än. Det kan dock bero på att den enda garnbutiken som vi gick förbi stängde kl 15 i och med att det var skärtorsdag =) Har dock skrivit ner adresserna till 3 stycken i Tallinn som ja gär lite nyfiken på att gå till. Men vi får se om det blir så.

Har börjat med mina nya strumpor igår med mitt handfärgade garn. Det blir så fint =) Är så nöjd med färgerna även om det inte blev som det var tänkt  :P

Äntligen bestämt vilket mönster

Äntligen bestämt mig vilket strumpmönster som skall få följa med mig på resan. Det blir ett mönster från boken Socks, Socks, Socks som jag fick i mitt Mixa & Matcha byte. Det blir förhoppningsvis bra. Skall använda mig av mitt "godisgarn" det vill säga det mångfärgade som jag gjorde på stickfest i väst. Har med mig stickameras marsmönster om i fall att det inte blir bra men det brukar bli bra. Det är sällan som jag inte blir nöjd med det jag stickar.

Oh jag hittade nyss att man kan ändra stilen här inne på texten =) Det kommer jag att utnyttja sedan =)

Jag har packat färdigt allting nu inför resan. Hoppas nu att jag har allting med mig. Biljett och pass är det viktigaste och det är nedlagt. I morgon bitti skall jag fixa baguetter som vi skall ha med oss att äta på tåget.

Antagligen skall vi inom A Boström Autoservice och hälsa på då vi har ett byte i Hässleholm på strax över 1,5 timme. Det skall bli trevligt att träffa svåger och svärfar igen.Hjälp med att välja - januari eller mars

Jag behöver hjälp med att välja vilket par strumpor jag skall ta med mig på min lilla resa. Det är antingen januari mönstret eller marsmönstret i stickameras strumpklubb (på www.stickamera.se och sedan sockklubb 09) hittar man adressen till mönstret. Jag har så svårt att välja. Gillar båda dock verkar marsmönstret vara lättare att sticka. Tar tacksamt emot synpunkter och tips =)

Igår var det träning så det stod härliga till. idag blir det ingen box då det är till att ha semester i morgon och då måste man ju vara hemmam innan och se till att man får med sig allt det som man behöver =)

Men först en dag på jobbet med avtackning av en kollega...

Max 2 strumpstickningar

Det är vad jg får ha med mig på helgens resa. Det får jag allt se till mig att klara mig på. Det borde inte vara något problem då jag inte rä någon snabb strumpstickerska. Jag köpte en väska igår  men skall gå och byta den idag till en som är en storlek större. Rådgjorde med Prinsen igår och kom fram till att den nog är lite liten.

Stickar framåt på koftan så att den kanske kan bli färdig till sommaren. Håll tummarna för mig =)

Mår illa och missade tåget

Usch... i går efter kalaset så började jag må illa och mår fortfarande inte bra =( Tradigt men vad skall man göra? Kalaset igår gick för övrigt helt utan missötden =) gästerna hade de trevligt och maten uppskattades =)

Igår var jag och handlade mat till festen och i den väskan hade jag min plånbok. Tänkte inte på att flytta den igår men nu i morse när jag skulle bege mig hittade jag inte plånboken i min vanliga väska. Sprang runt som en teting i hela lägenheten och hittade sent om sider plånboken men till flöjd av att jag missade tåget. Men nu skall jag iväg till nästa och se till att jag INTE missar det :S

Kalas nummer två

Nu är kalas nummer 2 för prinsen avklarat. Det var föräldrar och svärföräldrar som var här. Det blev 3 tröjor och 2 skjortor till prinsen. Precis det som han önskade.

Sitter med mina strumpor nu igen =) skall göra en mösterrapport till och sen blir det hälen som skall skapas. Borde dock sticka lite på min kofta med. Har kommit underfund med att det får bli två stickningar som får komma med till semestern och det blir 2 par strumpstickningar. måste bara se till så att jag har stickor och garn att använda men det är nog inget problem :P

Födelsedagskalas

Igår hade vi födelsedagskalas nr 1 för prinsen min. Det var jag, vännen L, vännen F, vännen M, vännen A samt prinsen. Det var trevligt. Vi åt gott och drack. Dock skedde det två missöden i köket. Ett av dem var mitt det andra var det inte. Det första var inte mitt. När vi stod och lagade mat dog plötsligt all störm i lägenheten. Panikade ner till ICA och handlade nya proppar. Det vr inte någon som såg skadad ut men v bytte alla dock hjälpte inte detta =( vi fick ringa akutnummert och de fick rycka ut. Det var vår huvudpropp i källaren som hade åkt :S Efter 1,5 timme utan störm fick vi den tillbaka. Fick då panika färdigt med maten gjorde både mat och efterrätt sasmtidigt. Dock blev efterrätten inte bra. Hälde den varma smeten i en glasskål som givetvis gick sönder oc vi fick efterrätt i HELA köket. Speciellt mycket mellan spisen och bänkskivan. Så lagom glad jag blev då. Skickade snabbt ner två av gäserna på cykel till ICA för att införskaffa glass. Suck. Men det blev mat och mten blev god.

Det blev stickat ett par rapporter på mina strumpor. Jag tror att jag snart kan börjar fixa för hälen =)

Idag kommer mor, far, svärmor och svärfar på middag. Det skall bli trevligt. Hoppas att jag inte får samma missöden dåi köket som jag fick igår. Suck. Men först skall all tvätt göras i ordning så det är bara att gå ner och fortsätta att sortera smutstvätt...

Bilder från GrötöJag och Annicka på tåget till GöteborgPå en av båtarna som tog oss till GrötöStugan som jag, Annicka och Eva i Halmstad delade.God mat och dryckLite av den garnförsäljning som skedde på platsStickmaraton där det inte gick speciellt bra för mig men kul var det =)Givetvis togs det en massa fler bilder men det finns inte plats för alla =) Tack än en gång till er som har anordnat detta. För övrigt är det inte lätt att ta foto på sig själv när man har solen mitt i ansiktet men så skönt det var att sitta i den =)

Solskensrunda

Det var jätteskönt att vara ute och gå nu på lunchen. Det var länge sedan det var så fint väder att bara gå runt i =) Man kan inte vara kräsen =)

Jag är för vörigt bjuden på kalas. Eller jag och Fredrik är bjudna på kalas. Det är i Tallin och precis den dagen då vi är där. Snacka om slumpartat. Det ser jag framemot =)

Avtackning av kollega

Idag skall vi ha avtackningsfest för en kollega på jobb. Det är synd att han skall slutan då han är en av de som är bäst på att förklara saker och ting. Men det får gå som det går =)

Pappa, jag har faktiskt varit ritkigt duktig idag. Har bara en väska med mig och den är det bara lite i på botten. Det trodde du inte va =) Trevligt att man kan förvåna ibland.

Det är bara strumporna som är med till jobb idag. Normalt brukar även koftan få lov att följa med hit men i och med att vi skall iväg direkt efter fick det bli så här. men å adnra sidan så kanske jag kommer någon stans på dem idag =)

Nu är det frukost. Bulle och te *mums*

Kool Aid garnet är nystat

Jag fick på stickcaféet hjälp med att nysta mitt egenfärgade Kool Aid garn. Det blev så jättefint =) Längtar tills jag kan göra nästa omgång färgning men då kommer jag att göra den hemma själv. Nu vet jag hur jag skall göra så det är bara att köra på =)

Nu väntar jag på att prinsen skall komma hem. Fast först skall jag laga middag. Det skall bli lax *mumsigt*

Grattis på födelsedagen

Idag fyller min prins år. Grattis på födelsedagen. Hoppas att du blev glad för paketerna =) tänkte att jag skulle försöka med att göra en god middag till honom i kväll när jag kommer hem =)

Det är planerat att bilderna från Stickfest i Väst kommer att komma i helgen. Känner att jag inte har tid förrän då. Jag har själv inte tittat på nilderna så jag vet inte alls ur de ser ut :S

Min stickade kofta går sakta framåt. Det går som sagt inte fort men framåt är framåt. Det tar sin modiga tid att sticka med stickor 3,5. Men den blir så fin. jObbar på att få den klar till sommaren så jag kan använda den då. Håll tummarna för mig att det går =)

I övrigt så händer det inte så mycket här. Det är jobb och sova mest hela tiden.

Resultatet av kostkursen är att jag äter förlite protein så det får bli mer kyckling så ser det genast bättre ut =)

Inget bra dygn...

Jobbet flöt på okej. Vara bara trött och fick en del konstiga frågor :S  Fick sedan samtal av prinsen och han var inte med på tåget så jag fick inte träffat honom =( Åkte till Landskrona. Hoppade på en buss och sen kom det en tanta som ställde 5911 frågor så att vi blev sena den andre bussen jag kunde åkt med gick när den skulle. sen blev det god mato ch träffade nästkusinen J med fästman. Efter det stickcafé. Försov mig i morse och sen tandläkaren fick inte gjort det jag skulle så det blir at åka dit igen =( Skulle sen gfixa present till prinsen kommer till butiken då visar det sig att de har stängt från idag och till mitten av maj. jag som noggrant hade kollat att det var öppet enligt nätet. irriterande!!! nu skall jag gå och fixa mig en frukt och sedan sätta mig på kundtjänst.


RSS 2.0