Det ser ut att löna sig med UFO veckan

Redan nu ser det ut att löna sig med UFO veckan och då jag hakade på veckan mitt i så har jag ännu inte bestämt mig om jag kör på samma ufo nästa vecka som denna, kommer köra byte på måndagar.

 

Igår kom jag säkert 6 varv på grytlappen trots att det inte blev så mycket stickat. Jag och prinsen var iväg i Landskrona på ett ärende och var tillbaka i Kävlinge vid 20 på kvällen. Då var jag så trött så det blev bara ett par varv stickade. Men det blev i alla fall några =) Och dessutom så ser man nu att den har vuxit lite. Tror att jag har fått den 50 % större denna veckan =) Och i kväll är jag gräsänka så då blir det till att sticka och då minst 1 varv på grytlappen, jag har ju redan kommit 1,5. Detta är riktigt skoj.

 

Något roligt på tv är det direkt inte. Men det blir nog antikdeckarna och sedan CSI. Förhoppningsvis så kommer jag ta det badet som jag hade tänkt att ta i tisdags men inte hann med. Sååå skönt det kommer att bli och sedan då Antikdeckarna och CSI med tillbehören filt och tekopp. Jag känner att min torsdagskväll kommer att vara på alldeles lagom nivå.


Veckans UFO

Maria från Marias garnhändelser har skapat upp veckans UFO. Ett UFO är ett påbörjat projekt som av någon anledning inte är slutfört. För min del är det i huvudsak projekt som har blivit liggande i mer än ngn vecka som skall kallas för UFO. Maria har satt upp en del regler för hur veckans UFO skall gå till.

 

·         Som UFO räknar jag ALLA projekt startade innan idag.

·         Jag måste inte arbeta bara på detta projekt, men ge det lite omsorg vid varje tillfälle jag sätter mig ner hemma och handarbetar. Det skall vara roligt att vara med garn.

·         Jag kan välja att inte fortsätta med projektet, men då måste jag ge bort det, repa upp det eller något annat så att det inte finns kvar i UFO korgen.

·         Jag måste inte göra klart projektet under vecka.

·         Veckans UFO får inte vara samma projekt 2 veckor i rad, men jag får givetvis jobba vidare på projektet parallellt med mitt nya veckans UFO.

 

Då jag inte har börjat på något nytt projekt så har jag en del som klassificeras som UFO. Det rör sig om sjalar, strumpor, tröjor och liknande.

 

Mitt veckans UFO är min tvåändsstickade grytlapp där mor stickar nummer två. Mitt mål blir till att varje gång jag sätter mig ner för att sticka så skall jag sticka ett varv på grytlappen innan jag gör över och stickar på något annat. Då finns det hopp om att jag kommer vara klar med grytlappen innan nästa drottnings regeringstid är slut =) Skämt å sido. Någon gång kommer den bli klar och om man tar ett varv varje gång man skall sticka så blir det förhoppningsvis några varv varje dag. Och det är ju inget som förbjuder mig att sticka MER än ett varv varje gång.

 


Missar kulturnatten =(

Har precis kommit underfund med att jag missar kulturnatten i Landskrona. Det brukar vara ett årligt återkommande händelse för familjen men i år så kan jag inte vara med. Det är tråkigt =( men det kommer nya kulturnätter. Jag hade dessutom totalmissat den i Lund som var i helgen när vi var hos föräldrarna. Tänk om man kunde ha varit på fler ställen samtidigt.

 

Idag är jag gräsänka. Prinsen har blivit extrainkallad på sitt extrajobb då de var kort om folk där. Så jag är hemma helt själv. Jag har börjat planera min kväll och hur jag skall lägga upp den. Först blir det nog lite träning och sedan hem och pussa på pojken innan han åker. Sedan funderade jag på ett bad innan tekoppen, filten och sticket kommer fram till sällskap av söndagens avsnitt av Irene Huss. Det känns inte som en helt fel dag.

 

På stickfronten är det intet nytt. Jag sitter och sliter med min grytlapp. Den är inte jätteskoj och den går sååå sakta framåt. Det är tur att den blir snygg och att mamma gör nummer två annars hade jag nog aldrig orkat göra den färdig.

 

Igår när vi var inom föräldrarna och hälsade på. Där fick jag en grön fin cape att ha på mig. Det är bara ett fel på den och det är den inte har några långa ärmar. Jag funderar på om jag skulle sticka lååånga handledsvärmare som går upp och förbi armbågarna som man kan ha under capen till hösten när det börjar bli kallt. Jag vet det perfekta garnet för det, dock är det inget som jag har hemma så jag funderar på om det är okej att bryta sitt ”garnköpsförbudslöfte” för det garnet… svårt val.


Måndag, en ny vecka med nya aktiviteter

I lördags när jag och prinsen var på väg till föräldrarna mötte vi polisen som stod och vinkade in folk. Det var nykterhets och körkortskontroll. Givetvis så gick allting jättebra och såklart så var jag nykter =) Men lite nervös var jag allt och det var ju första gången som jag råkade ut för det =)

 

Igår övningskörde jag och prinsen. Det gick bra =) Vi började ute på en parkering och körde ett tag där och sedan lurade jag ut prinsen på vägen. Efter en liten stund hamnade vi inne i Löddeköpinge by och då fick prinsen min nog och vi bytte förare. Jag kan dock förstå honom eftersom det var andra gången som han körde och att köra inne i byn med massa cyklar, barn, bilar och bussar är ingen hit.

 

Idag är det måndag och en ny vecka med massa nya aktiviteter. Idag skall jag och prinsen en runda till Landskrona och se på ett hus. Så får vi se vad vi tycker om det huset. Det är allt lite spännande att åka och se på hus. I morgon är det spinning och på onsdag Train’in Cross. Torsdag händer det inget och på fredag blir det prinsmys.

 

För övrigt fick jag igår som jag ville, vi spelade in Irene Huss och vi gick och la oss istället. Det var riktigt skönt. Får se om vi kan se på den ikväll eller om det är något annat som vi vill se istället.


Fullmatad helg

Nu så är helgen snart till enda. Den har varit fullmatad med massa av händleser och nu är jag sååå trött och funderar på hur jag skall orka se på Irene Huss... Kanske man kan övertala prinsen att spela in det...

Igår var vi först i Hässeholm, sen i Finja och tillssist i Landskrona. Fullt upp med andra ord. Men trevligt hade vi det.

Idag så var vi hos Dormy i Ängelholm, övningskörde en del och sedan slappande framför tvn.

Då mina Fa Fa Fa strumpor blev klara igår (och invigda) så har jag ett porjekt mindre på gång. Undra om jag skall börja på något nytt eller om jag skall fortsätta och göra klart något gamlat först. Det är ju bättre att ta det gamla men det är ju alltid kul att börja på nytt =)

Färdig med Fa Fa Fa

Igår fäste jag trådarna till Fa Fa Fa strumporna och i morse så klipte jag av trådresterna så nu är jag klar med de strumporna. Ett par till att bocka av på min strumplista och dessutom så är jag nu kvalificerad för att tävla i Stickameras sturmpklubbstävling.Det är inte det lättaste at foto på sig själv och sina fötter =) Men jag är nöjd med dem och de är sköna att ha på sig =) Man måste ju alltid använda de nyaste grejorna direkt.

NU är det snart läge att göra sig i ordning för att åka hem till svärföräldrarna för att fira svärfars födelsedage innan det blir fika hos prinsens farmor och till sist middag hos föräldrarna. Full dag med andra ord =)

Nu är det helg!

Det är inte klokt vad tiden går fort. Igår var det stickcafé trevligt som vanligt och jag fick lov att nästan ha stickat klart mina septemberstrumpor. De kommer nog bli klara i kväll alternativt senast i morgon. Sedan är det bara till att rapportera in dem och så. Sen får vi se vad jag tar itu med härnäst.

Mor min stickade igår på våra tvåändsstickade grytlappar. Där skall hon göra den ena och jag göra den andra och så skall de hängas på Hven tillsammans och bilda ett par. Jag kanske borde ta och sticka på dem så att jag blir klar med min innan mor blir klar med sin, även om jag inte tror det =)

 

I morgon skall jag och prinsen på lite äventyr. Först så skall vi till Hässleholm och hälsa på svärföräldrarna för att fira svärfarsfödelsedag och sedan skall vi en tur till prinsens farmor med svärföräldrarna och svåger och svägerskor för att fika. När vi har kört därifrån så skall vi ägna oss åt övningskörning innan vi åker hem till mina föräldrar och äter middag. Så trevligt det kommer att bli.

 

Inatt skall jag ha jobbat en massa enligt min käre prins. Tydligen hade han vaknat av att jag hade sagt ”klicka uppe till höger” men jag hade inte röjt vem det var som jag pratade med =) Ganska spännande det där. Och det var visst inte bara en gång som jag hade väckt honom med mitt datasnack *tihi* så det kan gå när man inte är medveten om vad man gör =)


Träningsvärken börjar släppa =)

Nu börjar min träningsvärk att släppa ur mina lår även om de fortfarande känns en massa. Jag trodde att det skulle ta men inte så mycket. Dock är jag också förvånad över att jag inte har haft några problem alls med mina armar. Det var snarare de som jag trodde skulle vara den mest påverkade delen.

 

Igår fick räddningspatrullen komma till undsättning igen. När jag i gårkväll låg i badet ringde mor min. Hon och far var en tur inne på öa och hade missat att min käre lillebror skulle komma hem i gårkväll och att hans nyckel var utlånad så det var bara till att plocka av min nyckel till dem, dirigera honom hem till oss, lämna nyckeln och sedan skicka honom ner till tåget igen.

 

Jag såg på Ullared igår. Där var det bröllop i butiken. Frun friade i butiken och sedan så gifte de sig där med präst och alltet. Det som jag inte hängde med på var: Hur hade de gjort med hindersprövan? Gubben var rent förvånad över allting och tydligen så hade de diskuterat detta flera gånger men aldrig kommit till skott eller satt något datum så frågan är hur man gjorde med den…

 


Valvakan igår

Valvakan igår gick precis som förutsatt. Vi åt gott och sedan så somnade jag i soffan med sticket. Dock var min sömn inte så långvarig då prinsens farmor inte hade hunnit av tåget i Hässleholm utan hade fått åka med ner till Lund så då fick räddningspatrullen sätta igång. Jag och svägerskan tog bilen till Lund. Vi kom dit 21,35 och är då medvetna om att tågen går 42 varje heltimme så det var till att hitta farmor fort. Vi hittar henne. Svägerskan köper biljet och vi konstaterar att för engångsskull så är tåget försenat när man VILL att det skall vara sent. Så svägerskan och farmor hinner med tåget och jag kör hem till prinsen och vännen F.

 

Jag kom så långt som jag hade tänkt med mina Fa Fa Fa strumpor. Tyvärr inte längre än planerat men i alla fall så långt som det var tänkt. Dock gjorde jag en upptäckt när jag provade strumpan. I och med att jag stickar med magic lopp och båda strumporna samtidigt så flyttade jag inte en maska från ena till andra sticka så som det stod i mönstret och nu såg jag då varför man skulle göra det. Tråkigt men sant. Gjorde då en liten patentare som jag hoppas går vägen och inte syns allt för mycket. Om inget annat är det min tolkning av mönstret. La till ett par maskor då jag kände att strumporna blev lite väl smala för min typ. Det är tur att man kan anpassa sig efter vad som krävs =)

 

Gårdagens funktionella träning sitter just nu ganska så hårt i mina lår. Det är ganska så lugnt att gå vanligt och upp för trappor men neråt skall vi inte tala om. Inte heller det som det krävs för att ta sig upp och ner från en stol *aj, aj, aj* man vet att man lever =)

 

 


Val, träning, städning

Det som rubriken säger är det som jag har ägnat dagen åt. Var uppe med tuppen =) Började dagen med att gå och rösta. Sedan hem och skaka mattor. När mattorna var kakade var det dags att bege sig till gymmet för att träna Funktionell Träning (fy tusan vad jobbigt). Handla på vägen hem och sedan städa, städa, städa och städa. Vi var klara nu vid tre. Och tur var det. Om ungefär 30 minuter kommer gästerna. Det är svägerskan T och vännen F. Det kommer bli skoj. Vi skall göra tacos och sedan se på valvaka och allt vad det innebär. Jag är nog den av oss fyra som är minst intresserad av valet. Jag hade kunnat nöja meig med att läsa det i tidningarna i morgon men icke så... Dessutom är det ju så att jag och käre prinsen förlovade oss på förra valdagen den 17/9 - 2006 så lite heligt är det ändå =)

Jag kom igår så pass långt på mina Fa Fa Fa strumpor att jag har nästan gjort färdigt min hällapp. Det är inte ialla det med tanke på att jag började med de i onsdags. Men de är så lättstickade. Målet är att jag idag har kommit till foten och gjort alla hälminskningarna innan jag ger upp förr kvällen =)

I morgon är det val

I morgon går hela Sverige till val. Gör din medborgerliga plikt och gå och rösta! Valvakan som skall hållas här hemma kommer innebära en massa stickat för mig =)

Jag har nu kommit så jag har en mönsterrepitition kvar på skaftet på mina Fa Fa Fa strumpor. Detta kommer gå vägen =)

Sorg…

Just nu så råder det mindre sorg hemma hos mig… I höstas såg jag att mina favorit strumpor hade blivit uppslitna så jag repade upp uppslitningen och stickade i nya tår på dem. Har använt de lite då och då men nu igår kväll så såg jag att det var ett stort hål i hälen. Och med det menar jag ett STORT hål. Det är i princip så att hälen sticker ut ur strumpan. Jag har börjat inse att de strumporna är kaputt och bara till att kasta. Jag funderar dock på att repa upp de tårna som jag stickade dit. Det är stickade med strumpgarn medan resten av strumpan är stickad med rent ullgarn och antagligen därför inte har samma hållbarhet. Men det problemet får jag ta någon annan dag och inte idag.

 

Idag skall jag med ett par kollegor till Fellini i Lund och ha avtackningsmiddag för en före detta kollega. Han slutade i början av september och nu skall vi då ha middagen. Det skall bli trevligt att komma ut och äta, även om prinsen får lov att stanna hemma och ta vara på sig själv =)

 

Mina Fa Fa Fa strumpor växer så sakterliga. De är roliga att sticka och enligt mönstret har jag snart gjort två upprepningar av de fem som krävs på skaftet så det går sannerligen framåt och det finns verkligen hopp om att jag skall bli klar med dem innan september är slut vilket är mitt mål. Som sagt, det är ju val vaka på söndag hemma hos oss vilket innebär MASSA sticktid för mig =)


Tillbaka i verkligheten…

Då var man tillbaka i verkligheten nu. I måndagsmorse när jag och prinsen lämnade ön kände jag mig trött, hängig och inte alls i form. Avfärdade det med att det var tidigt på morgonen. Tog mig till jobb och satte mig på kundtjänst och kände hur jag blev allt mer väck i huvudet. När mitt kundtjänstpass var över gav jag upp. Jag kände att jag inte skulle göra någon nytta mer den dagen. Kände mig verkligen som en urvriden trasa med huvudvärk.  Kom hem och åt min middag och sedan sov jag tills prinsen kom hem och väckte mig. Både tisdag och onsdag tillbringades ungefär lika dant. Upp och säga hejdå till prinsen lägga sig och sova, upp och äta lunch, sova lite i soffan. Vakna när prinsen kom hem och sedan somna i soffan vid 21 tiden. Idag hade jag dock fått ner kroppstempen till 37,1 grader (mot normala 36,2) så jag bestämde mig för att traska till jobb och här är jag nu =) Även om jag inte känner att jag är 100 % på topp, men det skall gå =)

 

Jag har fått stickat lite, lite dessa tre dagarna då den mesta tiden gått åt till att sova. Men har i alla fall börjat på Fa Fa Fa socks som är septembermönstret i stickameras strumpklubb. Hade först sagt att jag INTE skulle sticka dem utan fokusera på mina My Vampire Boyfriend Socks men jag tycker att de just nu är så tråkiga att jag inte ens ids ta fram dem och Fa Fa Fa strumporna verkar inte vara så svårstickade så förhoppningsvis så kommer de att bli klara innan september månad är slut. Det blir ju en massa tv tittande åtminstone på söndag då vi skall ha valvaka så möjligheterna finns där verkligen.


Train'in Cross

Igår provade jag Train'in Cross... och det känns idag. Inte så farligt än så länge men utifrån de rykten och så som jag har hört så kommer det bli värre i morgon.

Idag var det egentligen tänkt at tjag skulle ta en tur till Landskrona och stickcafé men jag känner at t jag tyvärr inte har den tiden till det =( Får ta det nästa gång i stället. Jag får ha stickcafé hemma själv i stället. Men det är mysigt det med. Har ju prinsen med mig då oxå =)

Snabbuppdatering om den senaste tidens händelser

I fredags var jag, prinsen, mamma och pappa med kören på pappas jobb för att se på Singin’ in the Rain. Det var en kul och bra föreställning. Definitivt annorlunda jämfört med vad jag brukar göra på fredagskvällar (läs se på tv). Då det var med pappas jobb så hade jag mycket medvetet valt att inte ta med något sticke för att inte vara frestad av att göra något och det gick faktiskt över förväntan bra. Jag är imponerad över mig själv =)

 

Lördagen togs det lugnt under. Vi slappade framför tvn ett tag och åt frukost. Tvättat blev det också. Vid ett tiden stack prinsen iväg för att jobba och jag åkte ner till byn, det var ju höstmarknad. Jag lyckads med att komma ifrån marknaden med samma belopp i plånboken som när jag åkte dit. Det är jag faktiskt lite imponerad över. Sedan att handarbetsboden delad ut gratis Dropskataloger, det behöver ju inte räknas =)

 

I söndags åkte jag med mor och hennes faster för att hälsa på morfars kusiner. De var 40 stycken från början och nu är de 7 stycken kvar varav 6 stycken var med på träffen. Det var trevligt att träffa dem. Vad jag vet så har jag aldrig träffat någon av dem, eller jo fastern som var med som är syster till min morfar men ingen av de andra.

 

Nu var det då en ny vecka igen, vart tiden tar vägen är mig förundrat. Oavsett vad som händer som försvinner tiden bara… Igår var det en slappedag framför tvn med sticke. Och givetvis deltog jag i VisaLisas stickcafé på FB även om jag bara var där en liten stund. Sådant kan man ju bara inte missa =)


Singin in the Rain

Idag skall jag och prinsen med föräldrarna och fars jobb till Malmö där vi skall se på Singin in the Rain. Det skall bli jätteskoj. Jag är dock av den personligheten så jag brukar ha med mig sticke även till sådana happenings dock inte idag. Jag kände att det inte var riktigt läge att ha det med när man skall iväg med fler än bara prinsen så alla stickena utom ett ligger hemma och det som är med går inte att sticka på under tiden som man ser på musikal… mycket medvetet.

 

Till helgen så jobbar prinsen min vilket innebär att jag har heeeela dagen själv till att göra vad jag vill… eller inte. Det blir till att tvätta hela långa dagen. Nöden har ingen lag och finns det inga rena kläder i gardroben så finns det två alternativ, tvätta eller köpa nya och alternativ två är inte något alternativ för mig, alltså blir det tvätt. Lite träning hade jag också tänkt att få med.

 

På söndag skall jag och mamma iväg med min mors faster. Vi skall iväg och träffa lite släktingar till oss. Det skall bli intressant och skoj. Alltid kul att få veta mer om släkten än vad man redan gör =) Det som är bra där är att det är mor som kör, faster sitter i framsätet och då kan jag sitta där bak och sticka *tihi* undra vad som skall stickas på… jag är sugen på att sticka sjal men det är definitivt inte optimalt i bilen. Ah… kom för övrigt på att i morgon när jag är själv så skall jag roa mig även med att nysta garn. Och då det jag köpte på semestern från Karin på ostbiten .


1 timme 21 minuter och 57 sekunder

Det är min officiella tid på iformloppet som sprangs/joggades i tisdags. Loppet var så att man kunde välja antingen 5 eller 10 kilometer. Jag hade anmält mig till 10 men med tanke på att jag inte hade tränat något, nästan, under sommaren så var jag helt inställd på att jag bara skulle orka 5 km. Men när loppet delade sig, för att springa ett varv till eller gå i mål så kände jag mig inte färdig utan jag tog ett varv till. Mina första 5 km tog mig 45 minuter och 54 sekunder vilket innebär att de andra 5 km tog 36 minuter och 3 sekunder. Det andra varvet gick alltså nästan 10 minuter snabbare och när jag ”spurtade” i mål så kände jag att jag hade haft ytterligare mer att ge. Trots att egen beröm luktar illa, men jag är bäst =) Och bäst av allt, jag var inte sist i mål (dock var det inte många efter mig men ändå). Ah… jag känner mig såååå nöjd =) Speciellt med tanke på att när löpgruppen började i februari så orkade jag inte jogga 2 km. I slutet av april var jag uppe i 5 km och vid midsommar tog jag 9.2 km och sedan har det inte blivit något mer. Så jag är grymt nöjd =) 7,36 km i timmen blev det för övrigt i snitt över alla 10 km, om jag nu har räknat rätt =)

 

Lite stickat blir det om dagarna. Det är inte helt fel :P Strumporna växer så sakterliga och det är bra med avseende på att hösten närmar sig med stormsteg *huu* I morse när jag cyklade till tåget var det nästan så att jag önskade att jag hade haft vantar och sjal på mig. Sjal kan jag tänka mig nu för man är alltid välklädd i sjal men vantarna får allt vänta lite till.

 

För någon dag sedan satte jag mig ner och bläddrade igenom en del mönster som jag fick av min mor (http://stickmor.blogg.se) när de flyttade. Det var riktigt skoj att titta. Jag hittade mönster på två koftor som mor min hade stickat till mig när jag var liten och sedan fanns det en massa fina ”lusekoftor”. Tänk om man skulle göra någon sådan… Det som VisaLisa skrev till mig när vi var med i So You Think You Can Dance var nog inte helt fel… det hon skrev var att jag behöver öva på att sticka med mer än en färg samtidigt. Och det krävs verkligen om man skall sticka en lusekofta. Dock är det inte riktigt aktuellt just nu att göra det så det får vänta, jag har ju garnköpsförbud =)

 

 

 


RSS 2.0