Nu är vi färdiga med vårt tv rum. Vi är så...

dsc_0044 (MMS)

Nu är vi färdiga med vårt tv rum. Vi är så nöjda och spetten på väggen blev perfekt :-D. Nu sitter vi bara och njuter och stickar, såklart :-P


Sista veckan på jobb nu då

 

Då är jag inne på min sista vecka på jobb på väääldigt länge. Jag har inte riktigt förstått att jag på fredag har min sista dag på ungefär ett år. Spännande och skrämmande på en och samma gång. Jag började igår att städa på mitt rum på jobb så det inte helt ser ut som ett bombnedslag =) I dag är det 15 dagar kvar till beräknad bebis leverans. Dock tror jag inte att Litenen kommer att komma på utsatt datum men det är bara min känsla. Man vet ju aldrig vad Litenen bestämmer sig för.

 

I gårkväll satt jag och tittade i mina mönsterböcker efter mönster på filt till Litenen i det bomullgarnet som jag fick av mor och Annicka efter stickfest i väst. Har efter många om och men beslutat mig för vilket mönster jag vill använda mig av. Så då kvarstår bara hur jag skall rita om det så det verkligen blir precis som jag vill ha det. Det finns en massa mönster och varianter att välja på.

 

Igår kollade vi även att vår bilstol fungerar i bilen och den gick in både i framsätet och i baksätet. Det är skönt att ha det kollat så att man vet att den fungerar. Även vagnen provade vi att sätta in men då i bagaget. Efter lite trixande så gick det bra. Dock blev det inte mycket utrymme kvar men det är smällar som man får lov att ta.


Då var SIV slut för i år. Trots att jag in...

mms_img39679 (MMS)

Då var SIV slut för i år. Trots att jag inte var med så blev det en rejäl garnskörd för mig. På bilden syns 24 nystan bomulsgarn det fick jag mot att jag skall sticka en filt till Litenen i garnet. Det kommer bli en härlig filt. Sedan var där ett nystan strumpgarn och lite annat smått och gott. Tack mor och annicka för garnet!


Marsstrumpor, Ewa. Såhär långt har jag kom...

mms_img39678 (MMS)

Marsstrumpor, Ewa. Såhär långt har jag kommit på mina marsstrumpor. Jättesköna är de. Och nu har jag kommit ner till den slätstickade foten så det är lagom inte tänka stickning. Jag har dem och kofta till Litenen som bara är räta randig. Sen när det är dags för intellektuella stickningar så är det min rosa a handsome triangle som gäller.


Stickfest i Väst, Stora Symässan i Malmö och vuxenpoäng

I morgon är det stickfest i väst. Dock skall inte jag dit i år, mor och Annicka får åka själva istället. Orsaken till att jag valde att inte åka med i år är att den första preliminära leveransen av Litenen skulle vara den 4/4 och jag tyckte det var lite väl att utmana ödet att åka och givetvis så väger Litenens leverans över SIV.

 

När vi sedan blev framflyttade till en beräknad leverans den 13/4 istället så bestämde jag mig för att jag skulle åka till Malmö och Stora Symässan som öppnar i morgon och sedan är hela helgen. Dock kom skatteverket och deras ”nya” regler och satte stopp för det. Med ”nya” regler innebär det regler som har förändrats sedan jag läste beskattningsrätt för 5 år sedan ungefär. Och därmed resulterade i att jag skall betala in dubbelt så mycket skatt som jag hade räknat med, inga avdrag här inte *suck*.

 

Det är där vuxenpoängen kommer in. Att göra det man måste (betala in) istället för det man vill (Stora Symässan). Om det känns okej att skippa SIV för att Litenen snart kommer (vilket det verkligen är värt) så känns det inte alls lika okej att skippa Stora Symässan för att skatteverket vill ha in sina pengar från mig. Men det är inte så mycket att välja på. Bara att betala och se glad ut.

 

I förra veckan var jag och svägerskan på ultraljud nr 2. Det var trevligt att se Litenen igen även om Litenen inte är så liten längre. Fick samma beräknade leveransdatum som förra gången, den 13/4 och även en uppskattning över hur stor Litenen är idag och hur stor Litenen beräknas bli när den kommer, förutsatt att den kommer den 13/4. Möjligheten att gissa på kön, datum och storlek till höger kommer att finnas kvar tills att Litenen har kommit.

 

Idag är det riktigt stickcafé i stan. Jag funderar på om jag skall gå dit eller inte. Det är ilandsproblem av stora mått mätt. Det är ju stickcafé på facebook också och så är det Antikrundan på tv. Massa att göra med andra ord =) Får se vilket det blir men alltid blir det något, undantag förra veckan då jag somnade under Antikrundan i tv soffan…


Litenen växer. I kväll har det varit onlin...

mms_img58881 (MMS)

Litenen växer. I kväll har det varit online stickcafé på facebook. Under tiden har jag stickat på en restgarnskofta till Litenen, ett helt och två halva nystan har jag gjort av med än så länge. Dock har jag ingen bild på den kreationen utan bifogar en bild på mig och mottagaren istället. I morgon är det 3 veckor till beräknad leverans men jag har en känsla av att det inte blir så... Men man vet aldrig ;-)


A handsome triangel. I fredags kväll börja...

mms_img35646 (MMS)

A handsome triangel. I fredags kväll började jag igen på en ny sjal och denna gång blev resultatet bra. Jag stickar a handsome triangel i rosa handfärgat garn från Marias garn som inhandlade hos litet nystan i somras när vi var på semester i Stockholm.


Blommor. När jag kom hem från jobb idag st...

mms_img35643 (MMS)

Blommor. När jag kom hem från jobb idag stod denna fina bukett med kort på vårt köksbord. Jätteglad blev jag, och överraskad. Tack så mycket min älskade prins! Du vet precis vad jag tycker om och uppskattar!


Vårkänsla i trädgården.

mms_img35640 (MMS)

Vårkänsla i trädgården.


Februaristrumporna är nu klara, jätte skön...

mms_img35636 (MMS)

Februaristrumporna är nu klara, jätte sköna är de. Och nu är marsstrumporna i full gång :-D


Tysklandsstrumpor till Litenen. Prinsen fi...

mms_img16141 (MMS)

Tysklandsstrumpor till Litenen. Prinsen fick i uppdrag att välja garn till strumpor till Litenen. Givetvis valde han resterna från hans strumpor så de kan ha likadana :-D


I-lands problem

Jag är just nu drabbad av i-landsproblem. Jag har tre fina nystan här hemma som jag vill sticka sjal av men jag vet inte vilka....

Garnerna jag har är
* 2 härvor grönt garn från ostbiten de är på 600 meter tillsammans (200 gr)
* 1 härva rosa garn från Marias garn 800 meter och 100 gr
* 2 härvor rött garn från Ullcentrum men jag är inte säker 100 gr/ härva och kanske 500 meter/härva

Om någon vet hur många meter garn det är i Ostbitens egna garn så hade jag varit jätteglad. Har för mig att det är 300 meter i varje härva så att det är 600 meter totalt, men jag kan vara ute och cykla. Eller om någon vet hur man räknar ut hur många meter man har.

De mönster som jag funderar på är
* A Curved Shawl with Diamond Edging (686 m)
* A Handsome Triangle (869 m)
* Half-Square in Trinity Stitch (1143 m)
* Three-Cornered Shawl in Clover Pattern (1189 - 2012 m)


Award

Award

Blogg entappadmaska :En tappad maska, Award

Jag fått en Award från En tappad maska.

Egentligen skall man skicka vidare awarden till 8 bloggar men då denna typ av awarder har gått runt flera gånger nöjer jag mig med att skicka den vidare till en. Givetvis får alla som vill hämta den härifrån och skriv då gärna vem ni är så jag ser vem det är som läser bloggen =)

Stickmor mor min

Sen ska jag skriva 8 saker om mig själv.

  • Väntar vår Litenen den 13/4 (gissa gärna på när, kön, längd och vikt till höger)
  • Var uppe tidigt i morse då mannen skulle jobba
  • Har en massa saker att göra idag så som städa ugnen och åka till tippen
  • Har alltid minst ett sticke med mig oavsett var jag skall
  • Gillar att baka
  • Jobbar med telefonsupprt men har fobi för att prata i telefon (få ihop det)
  • Saknar att kunna träna box
  • Har lyckats hålla mitt garnköpsstopp sedan i augusti

Om du har fått Awarden skickar du den vidare till 8 bloggare- skriver åtta saker om dig själv och njuter


Katt på fågelholk. Denna synen såg jag och...

mms_img68802 (MMS)

Katt på fågelholk. Denna synen såg jag och prinsen när vi gick utanför dörren i morse. Det är grannens lilla katt som ligger och spanar på eventuella fåglar i holken.


En helg fylld av aktiviteter

Denna helgen har det inte varit mycket utrymme för att ta det lugnt och vila. I fredags kväll gjorde vi dock ingenting. Såg på tv och mös.

 

Lördag morgon vaknade vi vid 8 och gick upp. När klockan var 10 var vi nere i en vitvarubutik i stan och införskaffade en tvättmaskin och torktumlare. Det skall bli skönt när det kommer att kunna tvätta och torktumla utan att säkringarna går. Därefter handlades lite trädgårdsredskap och dess provades under 1.5 timme i trädgården sedan med ett resultat av 5 sopsäckar fulla med skräp. När trädgården var fin gick vi ner till staden. Vi var inom garnbutiken och pratade lite, men lyckades låta bli att handla. Därefter tog vi oss ner till museet där vi gick och tittade på de utställningar som finns innan vi gick hem till föräldrarna och fikade med mor. Kvällen tillbringades sedan med att se på Melodifestivalens andra chans innan det blev sängen.

 

Igår vaknade vi i lagom tid för att se på starten till Vasaloppet. Därefter kom mor på besök innan far hämtade oss alla och vi begav oss iväg till Ikea för att införskaffa lite nödvändigheter. Efter ett par timmar där blev det en snabb tur till Biltema där ytterligare nödvändigheter införskaffades. Innan vi körde in till Helsingborg och åt middag. Väl hemma igen så fixade far och prins en badrumsspegel till oss och sedan nästan alla listor som skall sättas upp i källaren. Nu är det inte många kvar. Därefter var klockan dags för Bones och till Bones var det inte många knop som gjordes. Ett fåtal varv på mina strumpor stickades. Det var allt jag orkade med. Sedan stupade vi i säng….


Äntligen är tröjan till Litenen klar. Det ...

mms_img68801 (MMS)

Äntligen är tröjan till Litenen klar. Det blev en hel del trådar att fästa men fin blev den.


Tedman&Kvist har sponsrar hjälpstickan med...

mms_img11539 (MMS)

Tedman&Kvist har sponsrar hjälpstickan med garn. Jag hade turen att vinna två av nystanen. Det är delucious tweed. Vad jag skall sticka av det bet jag inte än.


RSS 2.0