Kjolen är klar och invigd! Kjolen blev kla...

mms_img824482655 (MMS)

Kjolen är klar och invigd! Kjolen blev klar redan i början av förra veckan men det var först igår som den invigdes. Jag är så nöjd med den. Nu skall jag bara hitta kläder som passar till den. Den är stickad i ett garn som är 100% ull så den är riktigt varm och go också.


Rensat bland garnerna. I Landskrona håller...

mms_img130516562 (MMS)

Rensat bland garnerna. I Landskrona håller man på att försöka slå världsrekord i stickad halsduk. Många stickar och det finns en hel del korgar på stan med påbörjade halsdukar som man kan sticka på. Prinsen undrade om jag inte skulle vara med men hävdade då att jag inte hade något garn men efter att ha kollat lite i gömmorna hittade jag en hel kasse med garn. Nu har jag dessutom lagt upp till en halsduk och börjat sticka. Jag behöver någon lätt stickning när fröken leker och man skall ha koll på henne samtidigt.


Mycket man vill göra. Det är så mycket jag...

mms_img127788958 (MMS)

Mycket man vill göra. Det är så mycket jag vill göra. Jag har problem med att hinna med allt. Jag hat dock sytt klart övre kanten på min kjol och sytt i in ett resårband i den. Nu håller jag på att repa upp avmaskningen i nederkant för att sticka dit en svart kant även där nere. Sen måste jag sticka en icore till tösens skor. Hon fick ett par söta i julklapp men nu har jag haft sönder knäppningen två gånger där en plupp trillat av. För att vi inte skall riskera att tösen skall få de i halsen skall jag byta ut de mot icore snöre som jag sen kan knyta. Sen så stickar jag på tös kofta och mina vantar. Puh! Massa att göra men skoj är det.


En glad tjej i sin nya mössa. I höstas sti...

mms_img144901189 (MMS)

En glad tjej i sin nya mössa. I höstas stickade jag en mössa till Esther. Då hon har litet huvud stickade jag den i storlek 6 månader men den var förliten från början. Har nu gjort en nu till henne, storlek 1 år. Den funkar bättre men är lite stor. Så pass stor att även jag kan ha den. Tror nog att lilla fröken har fått sitt lilla huvud efter sin mor.


Fullt upp hela tiden. Då var det ett tag s...

mms_img194268284 (MMS)

Fullt upp hela tiden. Då var det ett tag sen det senast blev någon uppdatering här Vi kom hem från Lalandia på torsdagen, på fredagen blev det därför uppackning och tvättning hela dagen. På lördagen åkte vi till biltema (däck och slang till vagnen, punktering) och Ikea. Söndagen bestod i stort av att montera en av barngrindarna som var inköpta. Och i måndags började skolan för prinsen. Tisdagen tillbringade jag och Esther på mitt jobb och igår hade vi besök av A med dottern L. Fullt upp med andra ord. Vi har nu börjat lägga unga fröken kl 19 istället för 21. Det gör enorm skillnad. Nattningen tar inte lika lång tid samt att jag och prins får lite egen tid. Nackdelen är att hon numer även vill ha mat på natten men det får vi ta sen. Igår efter nattning fick jag lagat mun favorit kjol och en klänning till Esther, heja mig. Vad gäller stickning så stickar jag även om det går långsamt. På bilden är det en kofta till fröken men färgen stämmer inte, den är mossgrön. Mest stickar jag på tösens mössa. Hon har en del men aningen är de förstora eller försmå...


Semester och Lalandia. Nu är vår semester ...

mms_img-43726749 (MMS)

Semester och Lalandia. Nu är vår semester på badlandet Lalandia snart till enda. Kl är halv två sista natten. Egentligen sover vi alla nu men lilla tösen var ledsen så vi fick trösta (tror hon svalt lite mycket vatten och mådde illa). Så där ja, nu är det morgon 6.50 och dags att packa ihop. Bilen var fullpackad på vägen hit och efter att vi har varit en tur till border shop så skall det bli intressant att få plats i bilen... Detta var första gången som Esther badade i en större bassäng än vårt badkar. Hon tyckte att det var jätteskoj. Man kan säga att hon trivdes som fisken i vattnet. Under tiden som vi varit iväg har jag stickat på mina spatz vantar. Jag har nu kommit upp till tumkilen och börjat på den. Lite ändringar har jag gjort från original mönstret. Bland annat har jag större stickor och ändrat inskriptionen på handleden från 2011 till 2012. Än så länge är jag väldigt nöjd med dem.


RSS 2.0