The D-day

Idag är det då farmors födelsedag. Om en liten liten stund skal ljag och prinsen bege oss. Vi har lite ärenden att göra på vägen så det är dags att köra även om vi inte skall varapå plats förrän om en timme cirka.

Efter frukost i Landskrona så skall vi till faster och farbror i Halmstad och äta middag. Totalt så kör vi upp med en bil vilket innebär att jag inte kör då vi är fem i bilen (förpassad till baksätet) och kör man inte finns det ypperligt med tid till att sticka och träna golfregler.

Dagens planering

Handla - check
Golfträning - check
Sortera tvätt - check
Tvätta - håller på
Laga mat - strax
Sticka med film - resten av kvällen

I morgon är det farmors 90 års dag. Då skall sjalen överlämnas. Skall gå och slå in den nu så jag inte missar det i morgon. Får se om jag kan få en bild med farmor och sjalen. Annars får det bli en bild med mig och sjalen i stället. Men först inslagning, sen matlagning och sen film och sticke, me like

Doris, den nya familjemedlemmen

dsc00708 (MMS)

Doris, den nya familjemedlemmen Då jag har fått önskemål av lärare att visa bild på Doris så kommer det en här. Detta är då Doris. Passandet av henne går hyfsat. Hon är inte speciellt kelig men det går bättre och bättre. Igår var hon dock uppe och klättrade på sekretären och välte ner en fin vas som gick i kras. Hon fick då åka in på toa och skämmas. När vi sen tyckte det kunde vara läge att släppa ut henne låg hon kvar under badrumsskåpet en lång stund tills prinsen hämtade henne. Doris placerades då i soffan och där låg hon snällt och tilllät oss att klappa henne. Igår under semifinalen till esc så stickade jag färdigt farmorsjalen, fäste trådarna och sträckte ut den. Det känns skönt att ha den färdig. Skall slå in den sen idag. Ikväll är jag och Doris hemma själva. Hoppas att hon vill mysa med mig då. Undra vilket av mina projekt som jag skall fortsätta på. Det är ett svårt val. Med till jobbet följde april strumporna men frågan är om jag pallar sticka på de hela kvällen. Aja, det löser sig. Jag har fortfarande inte bestämt vilken, vilka filmer som skall ses i kväll, men det kommer nog det oxå. Utbudet på tv är ju inte så speciellt stort. Om någon har någon bra film att rekommendera så tas tips tacksamt emot.


Och så var det bara kanten kvar samt ofrivillig sovmorgon

Nu så har jag bara kanten kvar på farmorsjalen. Det innebär att jag kom en bra bit igår =) Om inget oväntat händer så kommer sjalen vara klar idag, skönt. Då kan jag sticka på annat istället. Jag börjar nämligen tycka att den dära sjalen är ganska så tråkig. Om den då blir klar idag eller i morgon så kan jag blocka den i morgon kväll och fästa trådarna och sen är den klar. Jag undrar om Doris kommer vara villig att hjälpa till med blockningen. Det finns en viss risk att hon kommer att vilja det.

 

Undra vad jag skall ta och sticka på när farmorsjalen är klar. Det får såklart bli något av mina pågående projekt alternativt ett par presenter. Har två stycken som måste fixas en till i början av juli och en till i början av oktober. Det är inga stora presenter så det borde gå snabbt att fixa men samtidigt är det skönt att bli klar med något av det som redan ligger. Tror att det får bli lite på ett par strumpor varvat med min reventoulisjal. Det är inte så mycket kvar på den så det är egentligen bara dumt att den bara ligger och väntar på att bli tagen itu med. Om jag räknar till min stickfördel så har jag 2 timmar sticke idag, 3 timmar i morgon och 2 timmar på lördag. På söndag blir det tåg till Landskrona och sedan en tur till Halmstad. Om jag känner familjen rätt så är det jag, mamma och prinsen som sitter bak i bilen och ett par strumpor borde jag allt klara av att sticka där eller hur? Eller inte sticka ett par utan att sticka på ett par…. I så fall blir det ytterligare två timmars sticke i bilen och eventuellt lite hos faster och farbror. Sammanlagt alltså ca 10 timmar tills på söndag à möjlighet att komma en bit på åtminstone något/några projekt.  

 

I morse gick jag upp i vanlig tid men var så trött så jag gick och tänkte snooza. När klockan var 07.11 väcker prinsen mig och omtalar att vi nog har försovit oss, inte bra. Det var bara till att konstatera att jag skulle missa tåget då jag normalt sett cyklar till tåget vid 07.15 och jag just nu har punka på cykeln. Det var till att meddela chefen att jag blev sen och gå upp och fixa sig i ordning. Då det ändå var konstaterat att jag missade tåget så tog jag det lite lugnt ingen ide att stressa när det inte ger något. Fick lekt lite med Doris. Hängde ett litet nystan i armstödet på en stol och det var väldigt intressant precis som hon tycker att sköldpaddan är.

 

Igår när vi kom hem från föräldrarna så satte sig prinsen i soffan. Efter en stund hoppade Doris upp till honom för att bli lite klappad. Så söt hon var när hon stod där. Det kanske kan bli en liten kelekatt av henne med när tiden går. I morgon skall jag sitta i soffan och se på film halva kvällen då kanske hon kan få för sig att komma upp till mig med. Frågan är bara, vad skall jag se för något och vad skall jag äta. Det är stoora ilandsproblem.


Nu består familjen av fyra medlemmar

Igår när jag och prinsen hade praktisk golfteori så ringde liten bror. Han var i behov av att vi hämtade lilla Doris igår (katten). Så efter golfen åkte vi hem till föräldrarna. Där hämtade vi kattburen och sedan åkte vi iväg till liten bror. Hos liten bror fångades Doris in och stoppades i buren. Alla hennes grejor bars ut till bilen och sedan var det Kävlinge nästa. Doris verkade inte vara helt förtjust i att åka bil då hon kräktes en del. Som tur väl var det bara i buren får se om jag kan rengöra den idag hos föräldrarna hann inte igår. Väl hemma blev det att snabbt plocka i ordning så att Dorisen kunde bli utsläppt utan att skada sig själv eller våra saker. Hon gick husesyn i de delar av lägenheten där hon får lov att vara. Sedan lade hon sig till rätta i fönsterkarmen. Under fönsterkarmen står Sköldisens bur och Sköldisen var hon väldigt intresserad av. När jag och prinsen gick upp i morse konstaterade vi att hon har haft full rulle där hemma eftersom mattorna i hallen låg ihop knölade men det såg inte ut som att det var något annat som var gjort. Lådan var också nyttjad. När jag begav mig iväg till jobb så satt hon lugnt under matsalsbordet och tvättade sig. Jag tror hon var ganska så tillfreds med tillvaron.

 

Farmorsjalen fortsätter att växa sakta men säkert. Den kommer garanterat vara klar tills på söndag morgon. Idag är det middag hos föräldrarna vilket borde innebära att jag får stickat åtminstone något varv. I morgon är jag, nog, hemma hela kvällen (blir eventuellt lite träning) och då blir det en hel del sticktid där även om det är en del tyska som också måste pluggas. På fredag skall prinsen ha filmkväll med sina elever. Jag kommer då vara hemma själv och då blir det också där en massa sticktid även om jag inte vet riktigt om jag skall iväg och gå en runda eller så. För att inte tala om på lördag när det är ESC som då rättfärdigar en massa sticktid.

 

Nu när Doris har kommit fick jag snabbt och lätt stuva undan alla mina pågående projekt in i gardroben. Vilket innebär att jag just nu har än större röra där än vad jag normalt sett brukar ha. Men jag får köra på inslagen väg. När farmors sjal är klar går jag dit, stoppar in handen och plockar ut ett projekt och så får det bli det tills det projektet är klart. Får se hur länge det håller i sig men förhoppningsvis över helgen i alla fall =)


Golfträning och solsken

Det är solsken ute. Så skönt det är att se lite ljus och inte bara moln. Man får vara glad så länge det varar. Idag skall jag och prinsen på golflektion nummer 4 sedan är det två kvar och efter det kommer det ett test. Det skall bli intressant att se hur det kommer att gå med testet men än så länge så är vi inte helt körda =)

 

Igår kom det ingen rapportering om farmor sjalen så den får komma här istället. Jag har inte blivit klar med den än. Har gjort hälften av den sista mönsteromgången så sedan är det bara kanten kvar. Skall försöka få kanten på samma sätt som den förra. Garnet kommer att räcka det tror jag =) Jag är inte orolig än i alla fall. Det är ju också så att det är först på söndag som hon fyller år och jag har sticktid på både fredag och lördags kväll. På lördag är det ju dessutom ESC finalen att sticka till.

 

I morgon då så kommer den nya familjemedlemmen. Det skall bli så mysigt. Tror dock att jag i kväll skall ägna lite tid åt att stuva undan alla min wip så att det inte uppkommer någon intresse konflikt om vem som har tillgång till nystanen och vem som inte skall ha tillgång till dem. Jag har planer på att ge lilla Doris ett eget nystan att leka med så att hon kanske kanske kan låta bli mina.

 

Jag känner mig lite duktig där hemma. När jag stickar så blir det faktiskt bara på gamla grejor. Inget nytt är startat vilket är behövligt då det finns hur många pågående projekt som helst, jag vågar inte ens räkna. Jag får helt enkelt framåt sommarkanten gå igenom mina projekt, välja ett och antingen sticka färdig det eller frogga det. När det projektet är klart så går jag vidare till nästa. Det är helt enkelt det lättaste och i min värld, mest rättvisa sättet. Så kanske min wip hög minskas. Sen har jag även en ufo hög men den ligger i gardroben och inte i soffan. Vilka ilandsproblem jag har.


Ny vecka fullbokad med aktiviteter och ny familjemedlem på gång

Då var det måndag igen. Tänk vad helgen går fort. Dock kanske det inte är så konstigt att just denna har gått riktigt fort. Det var golf både i lördags och söndags. Nu är det som sagt måndag igen och även denna vecka är det fullt med aktiviteter.

 

Måndag – army träning i Furulund

Tisdag – golfträning i Landskrona

Onsdag – avskedsmiddag i Landskrona, liten bror åker och hämtning av ny familjemedlem

Torsdag – inget planerat

Fredag – inget planerat, prinsen har filmkväll på jobb

Lördag – golfträning i Landskrona

Söndag – farmor 90 år i Landskrona och Halmstad, egentligen golfträning

 

Som synes så sitter jag inte hemma och är sysslolös =) På torsdag blir det eventuellt lite styrketräning vilket kan behövas då det var ett tag sedan jag var där sist. Annars så blir det bara tyska plugg. På fredag är det fredag och då hade jag tänkt ta det lugnt. Planen är att bara göra det jag vill och se på film.

 

På onsdag när det egentligen är box så skall jag och prinsen åka till Landskrona. Där skall vi ha avskedsmiddag för liten bror som skall åka till Bulgarien och jobba i tre månader. Under dessa tre månader så skall vi ha delad vårdnad om hans katt på deltid med den som lånar hans lägenhet. Det skall bli skoj att ha katt igen. Undrar bara lite hur det skall gå med prinsens allergi och med mina garnnystan. Jag har en känsla av att jag får plocka undan mina stickprojekt så att jag får ha de i fred. Kanske kommer att ge Doris (som katten heter) ett eget nystan att leka med =)

 

 


Vill börja på nytt NU

Efter gårdagens kurs så vill jag genast börja på nytt. Det jag vill börja på är ett par skuggstickade strumpor med hjärtan på som jag hittade på ravelry, samma som jag skrev om igår. Riktigt häftiga är de. Dock så får jag se till att sticka färdigt min provlapp först och sedan blir det till att sticka färdigt något annat projekt med. För varje avslutande får jag just nu börja på ett nytt projekt. Får se hur länge det håller i sig. Man vet aldrig men än så länge finns det hopp att går att hålla i. Provlappen var det tänkt att det skulle bli ett par muddar. Men då jag så sällan använder muddar och att den dessutom blev lite väl stor så funderar jag på vad jag skall göra med min provlapp. Tror att det kommer funka i storlek att använda som mobilfodral. Det tål att tänkas på. Undra bara hur jag i så fall skall göra med avslutningen men det kanske kommer ner någon briljant tanke i huvudet på mig allt eftersom dagen går. Ibland blir man förvånad över hur hjärnan arbetar.

 

Jag har nu börjat komma in i det ljusa på farmors sjal igen. Det kommer gå vägen, hävdar jag fortfarande. Får se om det är något trevligt på tv idag som man kan se på under tiden som man stickar på den. Målet med dagen är att det första ljuslila nystanet blir upp stickat idag så att jag kan sticka det andra i morgon och tillsist sträcka ut sjalen på söndag. Tror inte riktigt att jag kommer att lyckas med det men friskt vågat hälften vunnet :P

 

Ikväll skall jag bara ta det lugnt är tanken. Det är firmafest på jobbet som jag tyvärr missar men man kan inte få allt här i världen. Det har varit fullt upp denna vecka med aktiviteter så ikväll har jag utegångsförbud… Jag kollade upp dagens tv utbud och det verkar inte vara jättehipt =( tycker att det visas sämre och sämre program på tv hela tiden. Får se om jag kan övertala prinsen min att vi skall se någon film som jag får välja. Det är inte alltid jättelätt att få sin vilja igenom.

 

Funderar på om jag skulle ta fram min spinning ikväll framför tvn men då hinner jag definitivt inte med att sticka färdigt nystanet på farmors sjal. Det är svårt det där. Men det löser sig allt eftersom dagen går.


Kursdags

Idag är det dags för mig att gå på kurs. Efter många om och men så har jag bestämt mig för att gå. Fick även klartecken från kursledaren att det fanns platser kvar =) Det är kurs i skuggstickning. Jag har varit lite intresserad av det fenomenet tidigare men aldrig blivit färdig till att sätta mig ner med det. På ravelry hittade jag för att tag sedan grymt snygga strumpor med hjärtan på som var stickade med hjälp av skuggstickning. Haha, startisen i mig gör sig påmind igen :P

 

Jag har nu börjat på det ljuslila på farmors sjal igen. Det är skönt. Det innebär att det tog mig 14 dagar att sticka det mörklila (=4 nystan). Torsdag är det idag och det är söndag den 30 som farmor fyller år. Det är exakt 10 dagar som jag har på mig. Det skall inte vara något problem då de ljuslila består av endast två nystan. Jag känner mig hoppfull =)

 

 


Nya skor - med bruksanvisning

Igår var det golfkurs. Kul och jobbigt. Man blev trött i både knopp och kropp. Efter golfen åkte jag och prinsen hem till föräldrarna. Dit kom även Liten bror. Med sig hade lite bror ett paket det var ett par jeans och ett par skor. Han hade köpt de men var inte nöjd så det skulle skickas tillbaka. Skorna var grymt häftiga. Så jag passade på att prova dem. De passade mig, skoj =) och nu till bruksanvisning för till skorna kom det ens sådan. Orsaken är att det på skoran finns enkombinerad stegräknare/tidtagare/klocka/datummätare. Tänk vad de hittar på. Tror att jag har fått koll på funktionen men undrar om de tåler vatten....

Farmor har nu bestämt hur hon skall fira sin 90 års dag så nu är det bara för oss andra att passa in det. Jag har, om jag har räknat rätt 2 varv mörklila kvar innan det är byte. Det borde gå att få klart idag, eller?

Golfkursstart

Det blir lite lite stickat i min värld just nu. orsaken till det stavas en massa andra aktiviteter. Idag skall jag och prinsen börja på golfkurs. Det skall bli intressant att se hur det kommer att gå. Jag fick det var mina föräldrar när jag fyllde år =)

Dock skall det tilläggas att farmors sjal växer. Jag har nu bara lite lite kvar av det mörklila och sen är det två nystan ljuslila och sen är den klar =)

Verkligheten är i fatt oss

Nu är verkligheten verkligen i fatt oss. Det är måndag och lunch på jobbet. Skall strax bege mig ut och värma den medhavda maten =) som varje dag vid den här tiden :P

Farmors sjal går fint framåt. Det råder numera inga tvivel. Den kommer att bli klar i tid. Det är den 30 hon fyller år och jag har gjort ca 3/4 så det är finemangt. Dock är det fortfarande det projektet som har högst prio och är mest aktivt.

På Hven var det i huvudsak farmors sjal som det blev något gjort på. Lite på prinsens strumpor oxå men inte alls lika mycket. Dock är det inte lika brottom med dem . De är inte ätnkta till något speciellt så han kan allt få vänta lite til på dem =)

Farmor är på gång Nu har jag börjat på du...

dsc01082 (MMS)

Farmor är på gång Nu har jag börjat på du fjärde nystanet på farmors sjal Enligt mönstret skall det gå åt 5 nystan totalt men då den äter garn. Men med mina extra garn så har jag nu kommit halvvägs. Efter blockning kommer sjalen bli perfekt i storlek. Lite har det blivit stickat på prinsens strumpor oxå. Då jag när prinsen åkte in till hven i onsdags innebar det att jag missade min onsdagsbox. Tråkigt men det blir så ibland. För att kompensera detta så blev det lite jogging på ön. I torsdags morse var det fint väder och då gick det bra. Men idag var det ingen lysande dag att vara ute. Regnet öste ner när jag kom halvvägs så då var det bara att ta kortaste vägen hem. Hemma var jag vid 9 i morse och kläderna är fortfarande är blöta. Nu skall jag fortsätta på farmorsjalen. Förhoppningsvis så kommer jag att bli klar med ett nystan till idag. (© Pappa Sune Karlsson har tagit bilden)


Idag bär det iväg

Om ett par timmar åker jag och prinsen till Hven. Så underbart det skall bli =) Lugn och ro. Dock är det för tillfället uselt väder så jag vet inte om det blir någon träning. Men å andra sidan. Om man är ute i regnet så är det betydligt skönare att komma hem sen och bara mysa med prinsen, sticket och teet

Halva veckan är avklarad – nice

Nu när det är lunch innebär det att jag har jobbat halva min vecka för denna veckan. Till helgen blir det nog stickning på Hven. Lite träning och tyska kanske jag också kan få in =)

 

Urk… jag kom nyss på att jag glömde mitt stickprojekt hemma som jag hade behövt idag. Hade tänkt gå in i sybehörsaffären i byn och se om hon har band att knyta med. Men men… det får vara till en annan gång. Måste ha med mig sticket så att jag ser så att det passar med färgen. På vägen hem skall jag även inom bokhandeln, dels så skall jag byta min lånebok och dels skall jag hämta en bok som jag har beställt. Det är en bok om sedvärdheter i Sverige. Kan vara bra att ha med på semestern i sommar =)

 

Jag känner mig faktiskt ganska duktig just nu. Jag har inte påbörjat något nytt projekt på länge och dessutom så har jag stickat en del på farmors sjal så att den kanske kan bli klar i tid till hennes födelsedag. Om jag bara tar med mig den till Hven så kommer den garanterat vara klar i tid men det är nog lite tråkigt att bara ha ett projekt… får se vad det mer kan bli. Om det blir som jag har tänkt nu så har jag med följande till Hven

·         Farmors sjal

·         Reventouli sjalen (kanske kan få den klar)

·         Prinsens strumpor

·         Aprilstrumporna

Sedan får det vara nog, tror jag, det finns många dagar på sig att ändra sig :P

 

Jag kanske borde ta foto på det jag stickar och dels uppdatera bloggen och dels ravelry med lite bilder. Börjar tycka det är lite väl lite bilder här hos mig. Tycker dock bara det är så jobbigt att leta upp kameran fotografera och sedan plugga in det i datorn.

 

Ikväll har prinsen möte och jag sitter hemma själv. Jag funderar på hur jag bäst skall lägga upp kvällen. Jag vill ju alltid hinna med så mycket. Schemat ser ut som följer

·         17-18 ta sig hem, fixa bokhandeln på vägen

·         18-19 äta och ta sig till träningen

·         19-20 träna duktigt

·         20-21 hem från träningen, duscha och äta

·         21-23 plugga lite tyska

Om prinsen håller de tider som han normalt sätt gör när han normalt är i väg så är han hemma vid strax efter nio men det är inte någon garanti. Egentligen så kanske jag borde sitta i soffan med mitt sticke och en kopp te men det finns inget kul på tv, jag missade träningen igår och har en massa tyska att göra så det känns inte som det vettigaste alternativet. Aja, klockan är inte fem än så det finns tid på sig att fundera.

 

 


Kort vecka denna veckan och bensinen finns kvar

Idag är det en kort vecka för mig. Jag jobbar måndag till onsdag, torsdag är röd dag och på fredag är jag ledig =) Det skall bli skönt att ta det lugnt och bara njuta en massa. Förhoppningsvis så kommer jag och prinsen vara på Hven. Inget bestämt än men så skönt det hade varit. Lugn och ro och bara en massa stickat. Förhoppningsvis så kommer det att bli fint väder också så jag kan ha Lillepojken ute.

 

I fredags var bilens tanklock uppbrutet. Jag hade förra veckan köpt ett låsbart tanklock för att undvika att få ovälkomna gäster i tanken men inte tusan hjälpte det. När vi skulle bege oss av för att laga middagen till mor såg vi att tanklocket var uppbrutet. Antagligen har de blivit avbrutna då det inte var någon bensin tagen. Vi får se vad vår nästa åtgärd kommer att bli. Smått irriterad blir man. Det är så mycket mer merjobb när sådant här händer.

 

Idag är det ute amry premiär. Jag hoppas att jag hinner dit i tid. Jag och prinsen skall iväg på möte men om turen är på min sida så hinner jag. Det skall bli så skönt att börja med uteträningen igen. Det är något som jag saknat.


Lundaloppet 2010 resultatResultatet av lundaloppet blev en 333 plats för min del med en tid på 33:56 officiellt. Heja mig =) Är grymt nöjd med det :P Personbästa och essutom blev jag stoppad av bussen på vägen

Trainin på Lundaloppet

dsc01078 (MMS)

Då var det dags för lundaloppet. De som springer milen är nu på väg till uppvärmingen då deras start går kl två. Jag som skall ta 5 km startar kl tre först. På bilden har vi våra fina tröjor som vi har fått. På ryggen står det "Steget före Trainin Kävlinge" det är från löpgruppen. Om en sund skall jag träffa min nästkusins dotter, henne dansade jag folkdans med i 10 år innan vi kom på att vi var släkt. Så kan det gå. Jag går inte träffat henne sedan mitt och prinsens bröllop så det skall bli skoj. Nu är det dags att börja förbereda sig lite och sen får jag hålla tummarna att det går minst lika bra idag som i måndags 35 minuter och 15 sekunder blev det då.


Fredag idag och bjuda mamma på middag

Idag är det fredag. Det är alltid skönt =) Idag skall jag och prinsen bjuda mamma på middag hemma hos henne. Jag hade bestämt vad jag skulle bjuda på. Igår när jag kom hem från stickcaféet kollade jag på mitt recept och konstaterade att det var minst 2 timmar i bara marinerings och kokningstid. Så det var bara till att tänka om så nu har jag nya varianter på gång =)

 

Det var stickcafé igår. Alltid lika trevligt dock fick jag en massa extrasteg då jag passade på att gå både till och från stationen. Det blev införskaffat lite garn igår men bara till farmors sjal så nu kan jag fortsätta med den till helgen, eller hos mamma i kväll efter middagen. Tanken är ju att vi skall sova där tills i morgon då prinsen skall med föräldrarna till Hven medan jag skall iväg till Lund och springa lite.

 

Det skall bli mysigt att åka hem till föräldrarna. Det blir till att äta gott och sedan se på tv och sticka. Dessutom så kanske jag får möjlighet att få en liten katt att ligga i knäet under tiden. Det är inte helt omöjligt även om det finns viss risk att det inte blir så. Hoppas någon av de två töserna är på kelhumör idag och att jag duger som kelare =)

 


Fredag idag och bjuda mamma på middag

Idag är det fredag. Det är alltid skönt =) Idag skall jag och prinsen bjuda mamma på middag hemma hos henne. Jag hade bestämt vad jag skulle bjuda på. Igår när jag kom hem från stickcaféet kollade jag på mitt recept och konstaterade att det var minst 2 timmar i bara marinerings och kokningstid. Så det var bara till att tänka om så nu har jag nya varianter på gång =)

 

Det var stickcafé igår. Alltid lika trevligt dock fick jag en massa extrasteg då jag passade på att gå både till och från stationen. Det blev införskaffat lite garn igår men bara till farmors sjal så nu kan jag fortsätta med den till helgen, eller hos mamma i kväll efter middagen. Tanken är ju att vi skall sova där tills i morgon då prinsen skall med föräldrarna till Hven medan jag skall iväg till Lund och springa lite.

 

Det skall bli mysigt att åka hem till föräldrarna. Det blir till att äta gott och sedan se på tv och sticka. Dessutom så kanske jag får möjlighet att få en liten katt att ligga i knäet under tiden. Det är inte helt omöjligt även om det finns viss risk att det inte blir så. Hoppas någon av de två töserna är på kelhumör idag och att jag duger som kelare =)

 


Problem med Yemenväst

I vår goodiebag från stickfest i väst på Grötö fick vi i år vars ett nystan Korall från Järbogarn och vars ett nystan Cotton Bamboo från Schchenmayr. Sedan fick jag de andra i stugans Korall samt mammas Cotton Bamboo så totalt har jag då fyra nystan Korall á 50 gr och 100 meter. Jag har funderat på om jag skulle ta och sticka en Yemenväst från hjälpstickan av dem men vet inte om garnet räcker. Jag har försökt att googla fram hur mycket garn som behövs men jag har inte fått nopp än förutom hos snigelmamman som hade ca 320 meter. Stämmer detta? Är det någon som har någon erfarenhet av hur mycket garn som går åt?

 

Idag är det stickcafé. Det är alltid skoj. Idag passar det dessutom utmärkt då prinsen är iväg med sitt arbetslag och äter avslutningsmiddag så vi är iväg på vars ett håll. På stickcaféet skall det inhandlas 3 nystan ekologisk bomullsnystan från marks och katen till farmors sjal. Sedan tror jag att jag behöver en 3.5 mm rundsticka. Tror inte jag har någon och jag har ingen möjlighet att kolla upp det under dagen. Dessutom så är det nog så att om jag har en 3.5 så sitter den redan i något projekt. Eller jo det gör det, det kom jag på nu. Aja, då slapp jag handlad et och dessutom så måste jag sticka färdigt mitt påbörjade projekt. Tyvärr så är mamma iväg idag annars så brukar hon bjuda på middag på torsdagar. Nu får jag istället försöka hitta på något själv och så. Tråkigt, dessutom brukar det vara ganska trevligt att sitta ner och prata.

 

På lördag är det då lundaloppet. Jag funderar på hur man skall gå tillväga där rent praktiskt. Skall man åka tåg dit, vart skall man då göra av plånbok och nycklar under tiden? Och överdragskläder, vart lägger jag de? Finns det något inlämningsställe? Jag känner inte för att ha ryggsäcken med mig runt på lördag så som i måndags men vart skall man göra av det? Om man kör bilen in till Lund så kan man lägga grejerna där men då har man ändå nycklarna att hålla reda på. Någon som vet om det finns något inlämningsställe för grejorna som övervakas?


Garnet kommer inte att räcka och muckande med igelkott

Efter att ha analyserat min sits nu under dagen har jag kommit fram till följande resultat vad gäller min farmors present; garnet kommer inte att räcka =( Jag är på första upprepningen av mönstret och det skall vara fem om jag har rätt för mig och nysta två är nästan slut. Jag får se till att införskaffa två nystan till, sen får det faktiskt räcka. Den kan ju inte vara hur stor som helst. Vad jag dock inte förstår är hur det kan vara så stor differens mot mönstret. Det brukar inte vara så stora skillnader.

 

Jag bytte bil med min lillebror i förra sommaren. Fick då veta att det var pyspunka på bilen. Det har vi då levt med sedan dess. Men nu så hade vi bestämt oss för bilsemester i sommar och då är det lite tråkigt att behöva pumpa bilen varje gång man skall använda den. Hörde runt lite och blev rekommenderad en däckfirma. Åkte dit igår. Efter många om och men hittade de ett litet hål. De började fixa med däcket. Då upptäcker de… det fanns flera andra hål på däcket. Fick då frågan om jag hade muckat med en igelkott då det var hål av den kalibern. Så det blev till att få ett nytt däck istället för att laga det gamla. Nu hoppas jag bara att det håller =) Får köra och kontrollera det någon dag i nästa vecka eller så =)

 

Det är boxdag idag. Box är ju tillsammans med army favoritträningsformerna men just nu känner jag mig så trött så jag vet inte om jag skulle stanna hemma idag och sova istället. Men jag har ju ett par timmar på mig att fundera på hur jag skall göra. Man vill ju helst inte missa boxen samtidigt som man skall orka vara vaken. Idag är det dessutom gästinstruktör som jag så gärna vill gå på.


Nu är jag helt slut

Usch... nu är jag helt slut, det är bara en sak kvar att göra idag. Eller det är en massa kvar att göra men nu ger jag upp för idag. Sängen ropar högt och tydligt. Något stickande på farmors sjal har det inte blivit idag =( Men å andra sidan så har det inte blivit mycket stickat alls... det har varit tyskaplugg för hela slanten. Jag vågar inte chansa med farmors sjal. Skall se till att införskaffa fler två extra nystan för säkerhets skull sen tror jag det blir bra. Det kanske finns lite tid till att sticka på den i morgon.

5 km på 35minuter och 15 sekunder

Igår var det dags för årets upplaga av vårruset. Jag tog mig i mål på tiden 35 minuter och 15 sekunder. Det är jag grymt nöjd med med tanke på att jag för 14 dagar sedan inte hade orkat springa mer än 1200 meter i ett sträck och nu orkade jag med alla 5 kilometrarna utan något större problem. Organiseringen av loppet kunden varit bättre. Vi ställde upp oss i startfållan. Det fanns fyra kategorier:

Spring fort

Spring

Jogga

Lunka

 

Två kollegor ställde sig på spring och jag och de två andra ställde oss i slutet av spring i början av jogga. Tävlingskommiten ropade ut att stavgång och vagnar skulle stå längst bak. Trots det stod det både barnvagnar, stavgångare och folk i jeans framför oss. Sedan gick starten. De andra åren så har ett visst antal personer startat och sedan har det varit 5 minuters paus och sedan var det dags för nästa grupp. När starten gick så var det ingen i tävlingskommiten som bröt så att alla startade samtidigt vilket gjorde att det blev riktigt trångt. På vissa ställen var det så trångt att vi stod still och det är inte kul och på andra fanns det viss möjlighet att springa men då fick man springa utanför stigarna på gräsmattan och på sluttningar. Men jag är nöjd med tiden. På lördag är det lundaloppet och då är jag på det igen. Då skall jag få en ännu bättre tid, hoppas jag =)

 

Idag är det träningsfritt. Jag är kluven till träningsfria dagar men man är tvungen till det ibland. Man kan tyvärr inte träna hela tiden =( så idag blir det till att plugga lite tyska och att ligga i soffan och sticka. Det skall bli skönt det med. Jag har missat tre avsnitt av ”Det kungliga bröllopet” och eftersom det inte verkar finnas något annat på tv så blir det nog det som blir att se på.

 

Över lag så går mitt stickande framåt även om jag påbörjar betydligt fler projekt än vad jag avslutar. Men så är det ibland. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag ganska snart komma in i en period då jag bara avslutar projekt i stället för att påbörjar. Hoppas att jag kommer dit snart så att jag får farmors sjal klar i tid till hennes födelsedag. Får ta ett ryck och sticka en massa på den nu idag. På torsdag är det ju stickcafé och jag måste då veta om jag behöver införskaffa mer garn till den eller om det jag har räcker. Tror tyvärr inte att det räcker men det vet jag inte än på ett tag så farmors sjal borde vara prio projekt 1.


Aprilstrumpor och vårruset

Idag är det första måndagen i maj. Det som händer då är två saker. Dels så skall inkomstdeklarationen lämnas in och dels är det vårruset. Den första delen är avklarad. Den andra delen klaras av i kväll. Jag skall dit med 5 stycken kollegor. Trevligt skall det bli. För två år sedan var jag med senast. Jag har för mig att det då tog mig ca 38 minuter men jag får inte det att stämma men men… aja… jag får se till att klocka mig idag och sedan kan jag jämföra det med lördagens tid då det är lundaloppet och därmed tidtagning på riktigt med chip.  Att det är vårruset idag innebär att jag missar min armyträning och det sörjer jag stort men man kan ju inte få allt här i världen.

 

Aprilstrumporna går sakta framåt, ja jag har börjat på dem också. Nu har jag inte ens koll på vilka projekt jag håller på med men det är lite charmigt (eller). Man kommer in i tv rummet och så tar man en valfri påse från soffan så får man se vad det har att erbjuda. Spännande eller hur =) Aprilstrumporna fick följa med idag orsaken är att jag behöver något lite då det som j ag ovan nämnt är vårruset idag. Jag kan ju inte ha med ett stort projekt det för det är jobbigt att bära runt på.

 

Mina just nu pågående projekt är

·         Farmors sjal

·         Reventoulisjalen

·         Harunisjalen (jag använder ju inte ens sjal till vardags)

·         Irladsstrumporna

·         Prinsens railwaysock

·         Oktoberstrumporna 2009

·         Aprilstrumporna 2010

·         Restgarnsprojekt 1

·         Restgarnsprojekt 2

·         Restgarnsprojekt 3

·         Tvåändsstickad grytlapp

Detta är ju då de projekten där det händer något litet, åtminstone någon gång ibland. Sedan finns det de projekt som nästan är utdöda

·         Secret of the Stole

·         Secret of the Chyropolis

Detta är då mysteriestickningar från 2007 skulle jag tro. Det var synd att jag inte tänket så långt. Hade kunnat ställa upp med dem i Ravelrylmpics och grenen där man froggade sina saker. Funderar seriöst på att göra det då jag inte alls känner för det och dessa båda sjalar är stolaformade och jag vill helst ha runda, halvcirkel eller trekantsformade. Dock har jag ett problem med en av dessa sjalar och det är då att den är stickad i mohair garn och det är ju så kul att frogga. Det trasslar ju sig inte alls, ironisk.  


Sköna maj =)

Då var det maj igen. Var tusan tog april vägen. Nog för att det brukar gå fort men april var något i hästväg. Inte klokt alls!!

I fredags var det då halvdag. Skönt. Sedan blev det en massa fixande. Vi kom iväg i tid och han till båten men det var inte med mycket marginal. Men den var på vår sida =) Väl i huset fick vi ärtsoppa av föräldrarna innan vi gick ner till "bålet" i Kyrkbacken. Förra året var det eldningsförbud så då bestod bålet av 8 marchaller i vattnet. I år var det 15 facklor. Undra vad det blir till nästa år. Lucialjus? Väl hemma igen blev det pannkakor med sylt och grädde *mums* I övrigt var det bara ryggläge i soffan som gällde. Det var till att sticka på farmors sjal (tror dock att den tyvärr blir lite liten =( ) samt Haruni.

Lörag morgon inleddes med en runda runt ön. Det är alltid trevligt. Sen kom fadder L och då åt vi frukost. När frukosten var inmundigad blev det lite mer ryggläge med stickning vädret var inte så upplyftande just då. När vädret stabiliserat sig något gick vi en tur till affären. Det blev komplement handling. Tillbaka i huset blev det så dags att göra middag. Kvällen avrundandes med svenska jordgubbar och glass *underbart*

Söndag, idag då. Vaknade pigg och glad och kände för att röra på mig men la ner det, det är ju vårruset i morgon. Vid nio var det frukost och sedan blev det dags för mig att fixa tårta. Lillebror fyller år i morgon och skulle firas idag. Precis när tårtan var färdig garnerad kom lillebror och C. Det var skoj att träffa dem. Vi grillade med föräldrarna åt tårta och bara njöt i solen. Den som njöt mest var dock lillepojken (Sköldis) som fick vara ute för första gången för säsongen och det var underbat! Sedan promenerade vi alla ner till båten. I stan följde jag och prinsen med hem till föräldrarna. Där fick vi klappat på katterna och tyvärr hittade vi en varböld på ryggen på en av dem och fick fixa liemed det (lukta inte hallon *urk*) men hon verkade ta det bra. Sedan körde vi hem. Ställer oss i bilkön vid järnvägen. Reagerar dock på att det brukar ju inte gå tåg här, och definitivt inte på söndagar. Då blev det till att backa, mot trafiken, och hitta annan väg hem. Som tur var vi flera som backade och det gick smidigt. Nu så är det bara sängen kvar för idag. I morgon är det allvar, vårruset!

RSS 2.0