Helgen är kommen och en massa bestyr kvarstår

Jag har nu en massaa att göra innan prinsen kommer hem. Har fått gjort en del men har mer kvar än vd jag önskar. Aja, det är bara till att sätta igång så jag blir klar någon gång. Måste även komma ihåg att fixa en del saker på vägen.

Slangning av bensin och massa att göra

Det är tur att jag bara jobbar halvdag idag för jag har så sjukt mycket att göra. Igår när prinsen kom hem märkte han att ngn har slangat bensi ur vår bil. Så glad man blir då. Urk. Den gick att få igång men varningslampan lös så det blev till att snabbt ta sig till macken och tanka. Tankade bara ås mycket så ja kommer till jobbet idag. Så på dagens schema efter jobbet står det.

* Fixa låsbart tanklock (ursprungsmekanismen fungerar inte längre)
* Handla
* Fixa pyspunka
* Fixa tvätten
* Packa till Hven
* Städa över lägenheten
* Diska

Det känns som jag har att göra. Jag kommer ha ungefär 3.5 timmar på mig så det kan gå. Håll tummarna för mig :P

Igår blev jag rejält pucklad på och hjälp med att hitta hotell

På boxen igår blev jag rejält pucklad på. Det har resulterat i att armarna är trötta idag och ett par blåmärken pryder numera min kropp, som komplement till de jag fick i förra veckan. Det är alltid lika intressant att analysera. Blåmärkena brukar uppkomma där man minst anar. Förra veckan var det på låren denna veckan var det underarmarna =)

 

Egentligen så borde jag frogga min farmors sjal mer än vad jag redan har gjort då jag igår upptäckte att jag har stickat ännu mer fel på den men nu rör de ungefär 6 varv ner i stickningen… suck.. men jag orkar inte bry mig om det. Det är ingen mer än jag som kommer att se det så det får ju vara.

 

I morgon är det halvdag och sedan bär det iväg till Hven där föräldrarna finns. På söndag kommer även liten bror dit och han skall firas för han fyller år på måndag, ojoj… måste kanske fixa en födelsedagspresent åt honom... frågan är bara vad… men men… min tankeversamhet består nu delvis i vad jag skall ta med till ön. Det blir så klart farmors sjal, sen blir det nog prinsens strumpor men jag vill även ha med min reventoulisjal och min haruni sjal. En massa sjalar därmed. Frågan är, kommer jag ha tid att sticka på allt. Det är dumt att ta med sig och sedan inte använda. Jag har ju lite planer på att gå minst en powerwalk runda då jag missar löpgruppen.

 

Semesterplanera fortskrider för övrigt. Mor min tipsade om ett hotell i närheten av Vadstena som inte verkar vara så dumt. Skall bara sondera terrängen lite mer innan vi bestämmer oss om vilket det blir. Dock så behöver vi ett hotell/vandrarhem/bed and breakfast på västkusten att bo på på vägen hem. Någon som har något tips? Jag funderade på i höjd med Lysekil då det gå ratt köra hem till Skåne i ett svep sedan så om någon har något tips på vart man övernatta. Det skall var norr om Göteborg men söder om Halden i Norge och det skall sedan på max 6 -8 timmar (med pauser) gå att köra till Skåne och det skall finnas något att titta på och turista vid i närheten. Många krav ja så därför behöver jag/vi lite hjälp med att hitta.


Froggande och semesterplaner

Farmors sjal går verkligen inget vidare. Jag stickar ett varv och konstaterar sedan att jag har gjort fel vilket jag inte brodeg öra då mönstret är lätt men det bara går inte =( börjar på fel ställe hela tiden. Men men.. skam den som ger sig. Det är bara till att försöka igen.

 

I måndags fick jag bekräftat att min sommar semester har gått igenom. Så skönt det skall bli med tre veckors semester. Jag skall vara ledig från den 19 juli till 6 augusti. Jag håller nu för fullt på att planera semester vilka ställen som skall besökas och när. Jag och prinsen har planer på att hälsa på vänner och bekanta runt om i landet så det blir en del resande.

 

Om jag får som jag vill, vilket inte är helt säkert blir det stopp i följande städer/orter:

Gränna

Vadstena

Stockholm

Västerås

Sala

Östra Granhammar

Kristinehamn

Halden (Norge)

Lysekil

 

Det kommer bli en skoj resa det här. Skall bara få in utflyktsresemål på orterna så blir det bra. Efter denna tur tror jag att vi behöver vila upp oss så då blir det slappande på Hven ett par dagar eventuellt lite turistande i Skåne. Tivoli i Köpenhamn kommer antagligen också att besökas.         

 


Då var man med glasögon igen....

Igår var jag och prinsen hos optikern. Det blev ett dyrt besök. Det visade sig att jag är i behov av glasögon, igen. Jag har haft glasögon tidigare när jag pluggade men lade sedan av med dem. Igår fick jag veta att de jag hade var försvaga så det fick bli till att införskaffa ett par nya. Under tiden skall jag använda de gamla som jag faktiskt hade koll på vart jag hade. Prinsen behövde även han nya glasögon så därav blev det ett dubbelt kalas.

 

Farmors sjal växer sakta framåt. Får dock ta och öka takten lite om jag skall hinna bli färdig med den, vilket innebär att jag inte får sticka på en massa annat hela tiden även om det då känns lite roligare. Jag har enligt ravelry 13 wip vilket är ganska många även för att vara mig. Får se om jag kan få ner det till under tio. Oh sören, jag har ju inte registrerat in farmors sjal som ett wip så där har vi ytterligare ett projekt. Aja… fördelen med att sticka på en massa och lägga undan det är att när man sedan tar fram det så är man ibland förvånad av att man hade kommit så långt som man hade gjort och då går det fort att färdigställa =)

 

Ojoj… kom idag på att jag kanske skall betala in restskatten idag. Det hade nog inte varit så dumt då är det avklarat. Man vill ju inte riskera att få betala ränta på de pengarna. Det är redan surt som det är att betala in dem.

 

Igår när jag och prinsen var på väg hem så gick mitt sista par nästan hela byxor sönder. Det är illa så idag blev  till att snabbt och lätt köpa ett nytt par. Tur det var 25 % på alla byxor =)


Bilen är numera godkänd =)

Igår var jag och prinsen hos svärfar och svåger för att fixa bliskrutten som inte gick igenom besiktningen förra gången jag var där. I morse var jag hos bilprovningen igen. Den kommentar jag fick där var ”fina bromsrör”. Varpå min kommentar tillbaka var ”de sattes dit igår”. Jag hade varit riktigt förvånad om mina 18 timmar gamla bromsrör hade varit rostiga.

 

Jag började på min Cherie Amour i lördags för att igår konstatera att den blir påtok förstor. Sådant är inte skoj. Får ta och repa upp den och sedan sticka om den. Det är tur att jag inte kom så långt. Kan då dessutom passa på att vänta på att min sticka skall bli ledig. Den jag har nu är lite stor för att användas.

 

En sjal till min farmor är också påböjad. Tanken är att hon skall få den i 90 års present nu i maj så det är bäst att den går undan =) Håller på med kanten nu. När den väl är gjord kommer det nog gå ganska fort för då är det samma mönster som upprepas ett par gånger innan det är dags för nästa kant och avmaskning. Jag har ju 1 månad på mig så det skall gå fint.

 

Efter jobb idag skall jag och prinsen gå till optikern. Det skall bli intressant att se vad han har att säga. Jag letade upp mina glasögon igår och har de med mig. Om jag behöver så skall jag välja helt nya. De jag hade för 6 år sedan är helt enkelt inte jag längre. Prinsen skall kolla sin syn så vi skall kunna övningsköra i sommar, är tanken. Om nu transportstyrelsen kan få tummar ur… det lär ju ta tid att få ett lämp beviljat.

 

Om exakt en vecka är det vårruset i Malmö. Jag skall dit med 5 kollegor och spring 5 km. Det skall bli skoj. Jag har ingen aning om hur det kommer gå men målet är att inte komma sist :P Skall ta det som uppvärmning till Lundaloppet den 8 maj då är det ”på riktigt”. 


Lugn lördag - än så länge

Än så länge har lördagen varit lugnt. Har inte gjort något vettigt. Jag och prinsen åt frukost under tiden osm vi såg på Nord och Syd. Paketet med filmerna kom igår så jag blev riktigt glad. Jag har börjat sticka på min Cherie Amour med garnet som mamma vann i garnlotteriet på Stickfest i Väst och stickorna som inhandlades på stickcaféet i torsdags. Har kommit en liten bit på vägen. Det är svårt att sticka med så stora stickor men det går ganska fort ändå. Får se hur långt jag kommer idag.

Nu sitter jag och funderar på om jag skall ägna mig åt konditionsträning eller styrketräning idag. Det är svårt val. Det är så fint väder så det lutar åt att jag vill gå ut och ägna mig åt konditionsträning. Men samtidigt så borde jag gå till gymmet då det var länge sedan jag styrketränade. Ilandsproblem av stor mått jag vet =)


Äntligen helg =)

Nu är det fredag vilket innebär att det är helg. Denna helgen har varit efterlängtad då jag är så trött. Jag har sovit för lite hela veckan. Förhoppningsvis kommer jag kunna ta nytta av min sovmorgon i morgon så jag inte är fullt så trött då.

 

Igår var det stickcafé. Jag fick inhandlat det jag skulle. Dock fanns inte det garnnystat jag hade i samma färgbad som jag hade så det fick bli en annan lila färg men det blir snyggt ihop. Nu skall jag bara få reventoulisjalen klar så jag kan börja på den sjalen så farmor kan få den i present när hon fyller år. Toppar till min tröja införskaffades så den kan startas upp i morgon eller i kväll så skoj det skall bli. När detta är startat får det nog bli lite paus i påbörjandet utan det borde nog avslutas något.

 

I morgon skall jag ta det lugnt. Det blir lite träning och lite tyska hade jag tänkt. På kvällen blir det Millennium sista delen, spännande. I veckan beställde prinsen lite dvd filmer bland annat fortsättningen på Nord och Syd. Hoppas att det kommer idag så vi kan se på den i kväll då det inte finns så mycket att se på idag.

 

Söndagen skall tillbringas med svärfar. Bilen som fick underkänt på besitkningen skall genomgå en lite restaurering där och sedan kommer de förhoppningsvis inte vara något problem med den. Så där ja, där var planeringen för hela helgen. 2


Stickcafé, löpgrupp och box

Idag är det stickcafé. Det skall bli så skoj att åka dit igen. Det är ju längesedan jag var där sist i och med Stickfest i Väst och förkylning men idag skall det då bli av. Inköpslistan för dagen är färdigställd så det är skönt. Det är ju 3 mm rundsticka, 9 mm toppar och ett nystan garn. Funderar på om man kan sticka sjalen och ge den till farmor i present nu när hon fyller 90. Det kan fungera skulle jag tro. Man kanske skulle kunna göra lite små förändringar på den så den kan användas som en bolero, eller nej… det är en sjal och så skall det var men man kan ju ändå sticka den åt farmor. Innan jag kan sticka den måste jag dock vänta på att min Reventouli sjal är klar eftersom det är samma storlek på stickor som krävs till båda. Eller så gör jag en liten förändring och stickar sjalen med ett nummer större stickor. Det brukar inte göra någon större skillnad vad gäller sjalar. Det är ju ingen mönsterpassning på dem. Undra bra om mina 6 mm stickor är lediga… =)

 

Mamma bjuder på middag idag precis som vanligt. Först var det sagt att hon inte skulle göra det eftersom hon skulle iväg på middag i Helsingborg men med anledning av askmolnet så blev det ingen middag för henne utan det blir middag för mig i stället, gott.

 

Igår var det löpgrupp kl 18. Som beräknat blev det lite stressigt. Gårdagens middag åts på Gunnesbo station bestående av två grovbrödskivor med apelsinmarmelad. På lögruppen tog jag det lugnt under uppvärmningen på 1.8 km. Efter det var det dags att springa runt, runt, runt i en fyrkant. Tempot som vi fick att vi skulle springa i var lite snabbare än vad vi springer 5 km. Jag som då aldrig orka springa 5 km visste inte vilken hastighet jag skulle välja. Jag gick ut ganska lugnt med fokus på att jag skulle orka alla varven. Efter varv 3 var det dags för 30 sekunders vila. När jag kom dit hade de andra sprungit 5 varv. De hade två kvar och jag egentligen 4. Fick då att mittmål var två till. När jag var nästan klar med nummer fem så gick 2 personer på nedvarvning och de andra begav sig iväg för att ta uppvärmningsrundan igen. Jag sprang ner till där vi började. Tänkte då att jag kan ju springa runt 3/4 av rundan och sen springa tillbaka. Under rundan mötte jag de två som varvade ner. Tänkte att om de fortsätter gå rundan så kan jag ta den ett varv till =) Så för mig blev det 7 hela varv precis som det var sagt från början och som de andra gjorde. När jag kom ner till målet den 7:e gången tog jag och gjorde 3/4 varvet igen innan jag sprang tillbaka. Biten från rundan tillbaka är ungefär lika lång som den sista 4:e delen som jag inte tog så totalt blev det 8 varv runt rundan på 700 meter vilket då blev 5.6 km och till det kom då uppvärmingen på 1.8 km vilket totalt blev 7.4 km snacka om att jag var grymt nöjd med det. Jag som inte orkade med 400 meters loppen i grundskolan. Heja mig =)

 

Efter löpgruppen hade vi en timme paus. Sedan var det boxdags. Vi var riktigt många deltagare hela 19 stycken. Skoj var det men det blev lite trångt, ilandsproblem av stora mått. Det var vissa av de vanliga som inte var där och en hel del som bara varit där någon gång samt vissa som kommer ibland. Blandad flock helt klart. När vi var klara stod M i dörren och räknade in alla som skall komma på måndag på armyn :p det gillas =)


Logistik och planering

För att få ihop dagen idag så var jag tvungen att ägna mig en del åt logistik planering igår. Dagen ser ut som följer.

8.00 – 17.00 jobb

17.20 – 17.25 på tåget

17.25 – 17.40 till gymmet

17.40 – 18.00 Byta om

18.00 – 19.00 Löpträning

19.00 – 20.00 vila / eventuellt lite gymträning

20.00 – 21.15 box

21.15 – 21.30 eftersnack

21.30 – 21. 45 cykla hem

Väl hemma skall jag duscha, äta, förbereda stickväskan till i morgon och mysa med prinsen

 

Mitt största problem med dagen idag var att få med mig alla grejor då det är olika uppsättningar träningskläder till löpgruppen och boxen, men med en del stuvande så gick det. Dock visade det sig att jag glömt min almanacka hemma och jag som känner jag hade behövt den idag =( Jag som dessutom har bestämt för mig att jag packade ner den i morse.

 

Mitt andra problem för dagen var hur jag skulle lösa maten. Det är inte lätt att få ihop. Nedan följer en bild av mat en normalträningsdag och sedan jämfört med idag

Klockan             Normalt                                     Idag

7.00                     Frukost                                   Frukost

10.00                  En smörgås                              Frukt med kesella

12.00                  Lunch                                      Lunch

15.00                  Frukt med kesella                      Frukt med kesella

17.00                                                                  Två smörgåsar                            

18.30                  Middag

19.00                                                                  Två äpplen

22.00                  Frukt med keso                         Frukt med keso

 

Lite förändringar med andra ord. Den största förändringen är att det inte blir lagad mat till mig i kväll men det skall jag nog kunna klara av =)

 

Jag har dock insett att det inte kommer bli så mycket stickat idag. Har lite problem vart jag skall stoppa in den tiden. Synd att dygnet inte har fler timmar än vad det har så man hinner med lite mer :P Några maskor blir det dock allt. Det kan ju inte gå en hel dag utan att jag stickar. Så på rasten och på lunchen blir det lite. Jag vill börja på aprilstrumporna i stickameras strumpklubb. Funderar på om jag skall göra det eller låta bli. Det kommer ju ett nytt mönster där om bara några dagar och jag kanske gillar det ännu mer…. Ilandsproblem av stoora mått. Jag hade ju med aprilmönstret till stickfest i väst men började aldrig på det där. Prinsen hade dessutom valt ut garn till mig så det är också fixat så frågan är bara, vad väntar jag på :P

 

I morgon är det stickcafé. Trevligt skall det bli. Jag har inte varit med sedan 12 mars så det är länge sedan nu. Jag skall se till att införskaffa stickor 3 mm * 80 cm, 9 mm toppar till mina knitpro samt ett nystan garn. Nystanet garn är komplement till de två jag fick på stickfest och de två som mor fick på stickfest och tillsammans så blir det med det nya extra nystanet en sjal... Man skall ju inte diagnostisera sig själv men det känns som jag har drabbats av startis. OM jag känner mig själv rätt så har jag till helgen påbörjat minst ett par strumpor, sjalen som jag behöver nystat till samt tröjan som jag behöver knitpro topparna till och jag har ju inte alls projekt på gång redan =)

 

 

 


Träningsvärk och sol

Nu är det sol ute och det är så skönt. Jag längtar verkligen efter att slippa tjocka jackor. I morse när tåget var försenat (med 30 minuter *morr*) så hade det varit skönt med en extra tröja också. Men men.... Satto ch stickade på stationen så mig gick det ingen direkt nöd på även om det var kallt och tråkigt. (Dessutom kan jag ha roligare för min flex än att sitta på stationen och vänta på tåget.

Jag har träningsvärk i mina armar idag. Det är inte jättebekvämt men jag får skylla mig själv då det är självförvållat :P Det var 60 minter JÄTTEHÅRD army träning och sedan provade jag på bänkpressen med pojkarna. Det är inte bra att köra bänkpress efter typ 150 armhävningar. Men vad tusan. Nu har jag provat det med.

I och med att det är löpgrupp OCH box i morgon så är det träningsfritt idag. Jag skall på vägen hem från jobb handla (toapapper, havregryn, middag, mjölk, tandkräm) sedan laga mat och sen blir det ryggläge i soffan med det sista avsnittet av Nord och Syd och en stickning. Perfekt.

Nu är det dags att äta lite rester och sedan tror jag att jag skall gå ut och sätta mig lite i solen och njuta av att våren är på väg med stora steg.

Det är nytt byte på gång

Det är nu ett nytt Mixa och Matcha byte på gång hos stickamera. Byten är alltid kul. Jag funderar dock på om jag skall vara med i bytet eller om jag skall skippa det. Jag vill gärna vara med och få paket men samtidigt så har jag garn så att det räcker och blir över för både denne och nästa kungs regeringstid. Mina svar på frågorna ser ni dock nedan. Om jag sedan mailar in de eller inte återstår att se. Sista anmälningsdagen var först den siste april så jag har några dagar på mig att bestämma mig.

1.     Namn:

2.     Fullständig adress:

3.     E-post:

4.     Bloggadress: http://kidassticksida.blogg.se

5.     Yrke/sysselsättning: Telefonsupporter på ett dataföretag som gör affärssystem

6.     Vilket är ditt drömjobb? Ha en egen garnaffär

7.     Din drömresa går till: Någon ö i medelhavet

8.     Är du nybörjare, mittemellan eller avancerad (stickare alltså)? Mittemellan

9.     Vad stickar du helst? Strumpor =)

10.  Vilken typ av stickor föredrar du? (Typ, material osv.) Rundstickor endast, gillar mina KnitPro mycket

11.  Vilken typ av garn föredrar du? (Bomull, ull, bambu osv.) Naturmaterial är favoriten, akryl går bra men helst inte 100 %

12.  Favoritfärg(er): Skarpa färger, blå, grön, rosa, gul, röd, orange

13.  Färg(er) du absolut inte tycker om: Beige, grå, pastell färger

14.  Är du allergiskt mot något? Sötningsmedel, getingstick, gräs och kallvatten =)

15.  Ditt största intresse är: Svårt val, sticka och träna går inte att välja =(

16.  3 andra intressen: träna (box, army), umgås med prinsen, vara ute i naturen

17.  Har du barn? Nej, bara man :P

18.  Har du husdjur? Katt hos föräldrarna och Sköldpadda hemma

19.  Kaffe eller te? Favoritsmak(er)? Te i stora lass i alla färger och smaker

20.  Favoritårstid: Var och en har sin charm men just nu våren och sommaren

21.  Favoritgodis: vitchoklad, marsipan, nougat (gärna i kombination) men äter just nu inte godis =(

22.  Spinner du? Försöker

23.  Virkar du? Sällan

24.  Syr du? Aldrig

25.  3 favoritböcker (ej stickböcker), eller 3 favoritförfattare: Harry Potter, Narnia, deckare i allmänhet

26.  3 stickböcker du önskar fanns i din bokhylla: Knitting Estonian Lace, Selbustrikk mönsterhäfte från Rauma Ullvarefabrikk men vantar och strumpor i,

27.  3 stickmönster du önskar fanns i din pärm: Phazelia's mitered baby jacket, Phazelia's Framed Baby Jacket, Phazelia's Baby Overall finns flera önskemönster på min Ravelry sida (Kida1984)

28.  3 favoritfilmer: Allt med Johnny Depp, Narnia, Harry Potter

29.  3 favoritprogram i tv: Bones, CSI, Det kungliga bröllopet

30.  3 favoritradioprogram: Karlavagnen, skånemästaren, radiosporten

31.  3 favoritsmaker: mogen mango, äpple med kanel, tacofärs

32.  3 favoritdofter: sommarregn, nybakat bröd, prinsen

33.  3 favoritord: prinsen, garn, helg

34.  3 favoritgrupper/artister: Svenska Akademien, Lady Gaga, Imperiet

35.  3 favoritplatser: Hos prinsen, på Hven, på träningen

36.  3 favoritljud: katterna, prinsen, när man fått in en fullträff på boxen

37.  3 saker på din önskelista: semester =), nya bromsrör, ett hus

38.  3 ord som beskriver dig: glad stickande träningsnörd

39.  Vad drömmer du om att göra/lära dig..? Spinna eget garn, orka springa milen, designa egna mönster

40.  Samlar du på någonting? Sköldpaddor

41.  Kan du tänka dig mönster på engelska? Ja då

42.  Hur ser en perfekt stickstund ut för dig? Var är du, vad gör du medan du stickar (lyssnar på bok, ser på tv, stickar tillsammans med andra, t.ex.)? I soffan framför tvn med prinsen bredvid, te i koppen och en filt över benen

 


Dagen har varit backig och helgen är snart slut

Idag har det varit backigt. Det innebär att jag och mina löpgruppskompisar var i Lund på St Hans backar och sprang upp och ner, upp och ner. Riktigt jobbigt var det. Men skoj.

Det är nu söndag kväll och klockan är snart sju. Det innebär att helgen strax är slut =( med tanke på att jag just nu känner mig ganska så överkörd (läs trött och seg) så hade det inte varit fel om helgen hade varat någon dag till denna gången. Men men...

Är för övrigt även aningens irriterad då min enda sticka 3 mm knäcktes idag. Jag har ingen aning om hur och varför men ett tu tre så var den bara av. Det innebär att jag får vänta ett tag på at sticka färdigt mina strumpor. Skall se om jag kan få tag på en ny på torsdag när det är stickcafé.

Nu är det rent, bara handlingen kvar

Nu är hemmet rent. Om en liten stund skall jag lägga ut mattorna på golvet, sen blir det till att byta i tvättmaskinen och sen skall det handlas. Huu... Jag känner mig riktigt huslig idag =)

När maten är lagad skal jag inte göra något mer alls idag. Skall bara sitta ner på baken och vänta :P Skämt och sido jag skall sitta i soffan, se på tv, sticka och mysa med prinsen

Tåget stannade inte och städning

I torsdags när jag skulle hem från jobbet så blev det inte riktigt som tänkt. Gick till stationen och tåget stod som att det var i tid. I tid kommer det ett tåg som saktar in. Vi går ut mot kanten på perrongen och väntar på att tåget skall stanna. Men det gör det inte. Istället rullar det sakta genom stationen... Förvånade står vi resenärer kvar och undrar om det var vårt tåg som körde förbi. Det kommer ett direkttåg ungefär samtidigt som inte stannar så vi funderade lite på om det ar det. Men bort från skyltarna försvann vårt tåg. Ringde då till Skånetrafiken som sa att tåget hade stannat enligt deras skyltar. Då kom direkttåget.... De körde oxå igenom bara. Då var det ojdå som kom från skånetrafikes supporter. Fick som svar sen att nu är tåget i Kävlige ni får vänta på nästa. Irriterande. Tänk om man hade någon tid att passa. Ingen information i högtalarna fick vi heller.

 

Idag är det städning på schemat för mig. Tråkigt men absolut nödvändigt. Nedan är listan på det som skall göras idag. Undrar om jag kommer att hinna... Måste iväg och handla också och tvätten börjar 16.

 

Sovrum

·         Bädda

·         Plocka sänghylla

·         Damma bokhyllan

·         Torka fönsterkarmen

·         Torka sängen

·         Dammsuga

·         Torka golvet

·         Skaka mattor

 

Kök

·         Diska

·         Släng sopor

·         Torka disken

·         Damma hylla

·         Damma buffé

·         Spisen

·         Vasken

·         Diskbänken

·         Skaka mattor

·         Dammsuga

·         Damma

·         Torka golvet

 

Tv-rum

·         Damma tv/stereo

·         Fönsterkarm

·         Soffan

·         Damma

·         Dammsuga

·         Torka golvet

 

Stora rum

·         Damma

o   Byrå

o   Buffe

o   Skänken

o   Bokhylla

o   Skrivbord

o   Matbord

·         Dammsuga

·         Torka golvet

·         Skaka mattor

 

Hallen

·         Damma

·         Dammsuga

·         Torka

·         Skänken

·         Skohyllan

·         Skaka mattor

 

Stora toa

·         Vask

·         Toastol *huuu*

·         Badkar

·         Spegel

·         Damma

·         Dammsuga

·         Torka

·         Skaka matta

 

Lilla toa

·         Vask

·         Toa

·         Skaka matta

·         Torka hylla/skåp

·         Moppa

·         Dammsuga


Äntligen fredag =) och underkänd =(

Denna vecka har känts lång. Men jag har fått gjort en massa trots allt =)

·         Måndag var det Army

·         Tisdag var det Anna träff

·         Onsdag var det Box

·         Torsdag tog det lugnt

·         Fredag är det idag

Idag skall jag inte göra någonting alls. Det skall bli riktigt skönt =) Sedan är det lördag och då är det städning och tvätt som står på schemat. Kanske lite träning också. På söndag är det löpgrupp och lite lugn och ro.

 

Det var bilbesiktning som gällde idag och det blev Mission failed på den, tyvärr. Men men… Skall iväg med bilen till svärfar och svåger och se om vi kan fixa till det och hoppas på att den sedan klarar ombesiktningen. Dock var det inte SÅ illa så att jag fick körförbud på den, skönt =)

 

 


Helt slut i armarna…

Jag har helt slut i armarna sedan boxen igår. Det är helt sjukt. Nog för att jag brukar vara lite trött i armarna men de brukar inte skaka dagen efter. Mycket skumt. Det var jobbigt igår med gästföreläsare. Man måste ju ta i lite extra då =) Men ack så skoj det var. Mer box åt folket så blir jag glad =) Tanken är att jag idag skall ut och gå en runda i kväll. Får se om jag orkar det eller inte. Så som det känns nu så är det soffan och ryggläge som gäller.

 

Igår blev det invigning av boxhandskarna som köptes på lunchen igår. Det var skoj med egna handskar även om de allmänna faktiskt var skönare, tror det har att göra med att mina var hårda och oanvända så det blir nog bra om ett par gånger.

 

Sticka gör jag hela tiden. Mest är det på Reventouli sjalen. Hoppas på att den snart är klar. Tänk vad fin den hade varit på Valborg om de var klar då. Hoppas, hoppas, hoppas. Jag tror att det kan gå eftersom det ju faktiskt är 2 veckor kvar till dess.

 

I morse på väg till jobbet ås fick jag skoskav av mina nya skor =( Det brukar alltid bli så men inte är det skönare för det. Letade i min skrivbordslåda och där fanns det plåster, med Bamse på, lite status är det allt med Bamse plåster =)


Mina farhågor besannades….

Som jag misstänkte igår så har jag inga stickor nr 9. Mycket irriterande. Dessutom när jag har två par stickor nummer 8. Men det är inte så mycket att orda om. Det är bara för mig att beställa toppar till min KnitPro idag. Skall se var de finns och om det finns något annat skoj att handla när man ändå är i farten :P Det brukar inte vara problem att hitta något annat =)

 

Idag är det box och det skall bli så skoj. Det är alltid kul att slå på folk :P I alla fall när de är medvetna om det och får lov att slå tillbaka. Nu på luchen har ett par boxhandskar införskaffats. Nice. Efter träningen så blir det tv eller dator. Allt beroende på prinsen igår blev det dator och stickbloggar. Jag förstår inte att det skall vara så svårt att sticka samtidigt som man skall scrolla med musen. Jag hade velat ha en dator som följde blicken så jag slapp använda musen och kunde använda båda händerna till stickorna hela tiden :P

 

Igår var det sista träffen med Annas kom-i-form kurs. Det var lite synd. Jag kommer att sakna det men men… Jag sade innan kursens början att jag skulle prova min brudklänning efter lundaloppet den 8 maj men igår efter sista träffen så kunde jag inte låta bli att testa den och den gick på =) Den satt lite tight (precis som på balen 2009) men den gick på och det var inga större problem. Heja mig. Att vågen inte visade det som jag önskar är en annan sak men vad sören det kan kvitta när nu måtten börjar komma på min sida igen =)


Jag har bestämt mig =)

På stickfest i väst vann mor min i garnlotteriet. Hon fick en kasse med 13 nystan Highland från drops. Då det var i färgen brunt donerade mor min garnet till mig. Jag har funderat på vad jag skall sticka av det. Idag surfade jag runder på ravelry och fylld i de uppgifter jag hade om garnet det vill säga antalet meter och stickstorlek och fick fram ett par mönster att välja på. Jag föll för grupptrycket och valde den som var mest populär och det är Cherie amour från Knitty. Jättefin var den. Garnet kommer att räcka och stickfastigheten stämde med det som stod på garnbanderollen. Jag längtar så efter att få lov att sätta igång med den men det får vänta tills i kväll. Tänk vad ilandsproblem man har. Kom dock nyss att tänka på, undra om jag har stickor som är tillräckligt stora. Om jag inte har det så måste jag vänta ännu längre =( Inget skoj alls ju. Undrar dessutom om jag har stickmarkörer som passar på de stickorna som krävs, storlek 9. Om inte får jag fixa ihop några till helgen. Jag har nog inte stickat på så stora stickor någon gång tidigare.

 

Det verkar som mitt knitpro kit inte innehåller stickor nummer9. Det var inte bra och eftersom jag stickar så hårt som jag gör så kan jag inte gå ner i storlek. Det får helt enkelt bli så att jag roddar runder på nätet och ser om jag kan hitta några tippar till mina vajrar. Det kanske kan komma ner lite annat smått och gott i paketet också :P

 

I kväll skall jag bara ta det lugnt. Sitta i soffan och slappa med prinsen. Får se om det är något bra på tv. Fast jag vet ju inte om prinsen måste jobba i kväll det finns en viss risk för det och om så är fallet får det bli datorn för mig för att hålla honom sällskap men på datorn finns det alltid en massa skoj och jag skulle ju kunna se på något tv program där istället. Skall bara kolla upp vad det är som visas i kväll =)

 

Usch… det märks verkligen att jag är inne i en startis period. Jag vill bara börja på nya projekt hela tiden. Inte bra då det inte blir något avslutat. Men vad sören. Det är ju mina grejor och jag har ju materialet hemma så det är inget ny inköpt. Bäst att vara kreativ när andan faller på. Förr eller senare så blir allting färdigt, eller froggat =) Men det blir bra i slutendan :P

 

Jag och prinsen skall gå och lära oss spela golf. Jag fick en golfkurs av mina föräldrar i födelsedagspresent och för att mjuka upp inför denna kurs så skall jag följa med min kollega ut på lunchen här ett par gånger i närheten och slå lite. Det kan ju inte bli sämre än vad det redan är :P


Måndag och ny vecka

Då var det måndag igen. Kan inte påstå att det var en bra början på dagen som jag hade =( Det visade sig när jag skulle betala Lundaloppet att något hade blivit galet med bankgiro nummert jag skrev upp men det skall nog ordna sig då jag har mailat dem om mitt problem.

 

Måndag idag ja och måndag innebär att det är Army som står på schemat. Army är alltid trevligt. Det skall bli så skönt att få köra det igen. Det var ju länge sedan sist… Jag har idag känningar i magen (?!) efter gårdagens löpgrupp. Det är lite smått intressant vart träningsvärken kan sätta sig :P

 

Efter dagens Army så skall jag se på Det Kungliga Bröllopet på tv. Jag gillar det programmet =) Brukar sitta och se det, dricka te, sticka lite och äta kvällsmat. Har för övrigt fyllt i hela vårens schema nu. Det är ganska så fullbokat. Så är det när man vill ligga på topp :P Aja, allting löser sig i slutet =)

 

 


Lagom mör - skönt att det är kväll

Nu är jag lagom mör och riktigt njuter av att det är kväll. Det var ett hårt pass, åtminstonne tycker jag det. En massa springande men kul var det. I morgon är det Army som står på schemat. Heja mig =) Nu skall jag fixa lite kvällsmat och sedan blir det tv soffan för resten av aftonen. Det skall bli så skönt.

Har för övrigt anmält mig till Lundaloppet nu. Fick dessutom rabatt eftersom vi har sydsvenskan som tidning. Det var inte dumt det =)

Äntligen frisk =)

Nu så känner jag mig äntligen frisk. Det var på tiden. Jag har varit ur form nu i två veckor. Inget skoj alls =( Om 4,5 timmar skall jag ta mig ut till Furulund för att träffa A och resten av löpgruppen är lite nervös för hur det skall gå eftersom det inte har blivit någon träning på 14 dagar men det löser sig alltid =)

Stickandet går framåt och gårdagen blev precis så som jag hade tänkt. Sticke och Millenium. Idag kommer det bli precis samma sak om man bortser från att millenium är utbytt mot Bones. Det är livet det =)

Helg =)

Det är helg nu och det är riktigt nice =) Vi har varit på väg hela dagen. Vi var och åt smörgåstårta hos prinsens farmor. Smörgåstårta är alltid gott =) Även om det är mäktigt och vi åt en del så är det dags att göra middag nu. Grillad entrecot =)

Kvällen kommer att tillbringas med sticket, en kopp te och offan. Speciellt skall vi se på Millenium del två på Flickan som lekte med elden. Vi har de alla på DVD men det skiljer sig en del mellan TV versionen, DVD versionen och bokversionen så det är kul att se den igen. Vi sitter hela tiden och påper saker som att det där är inte med och det där är inte med.

Nu kallar maten (säger prinsen) men för min del är det sticket som ropar.

Award

 Jag har fått Award från Iowa. Tack snälla för den.
Denna award kommer från Rio de Janeiro i Brasilien
och översatt från Portugisiska blir det:
"detta är en blogg med charm"Men denna medföljer en regel som är:

1. Lägg ut awarden
2. Ge den till 12 personer
3. Link till dem du ger den till
4. Meddela till dem som du ger den till
5. Meddela vem du fått den från


Jag tackar så mycket för den fina awarden. Trots de så har jag valt att inte skicka den vidare. Detta då den stämmer väl överens med de bloggar som jag awarverade i samband med sunchine awarden. Men än en gång ett stort tack Iowa!


Stickcafés torsdag – men jag skall inte dit =(

Idag är det torsdag och åter dags för stickcafé. Det hade varit riktigt roligt att gå dit då jag inte har varit där på en månad men så kommer det tyvärr inte att bli idag =( Man kan inte hinna med allt och ibland måste man tänka lite på sig själv också. Orsaken till att jag inte kommer att gå är dels att jag känner mig lite hängig fortfarande efter min förkylning samt att jag vill umgås lite med prinsen. Så kvällens aktivitet kommer bestå av tv stickande. Det är först antikrundan och sedan är det sista avsnittet av serien Främmande fågel. Det skall bli spännande att se upplösningen =) Till detta kommer det givetvis att bli en massa (?) stickat.

 

Jag har tittat och funderat och kommit fram till att jag gärna vill sticka en Haruni i det garnet som jag fick av min hemlis blandat med det som jag köpte i Estland när jag var där förra påsken (köpte då två koner en lila och en grön, gav bort den gröna och behöll den lila, ångrar det nu när jag köpte lila även på Grötö men det är ilands problem). Skall dock se om jag kan hålla mig borta från Haruni åtminstone fram tills att jag stickat färdigt något av mina andra projekt och då helst Reventouli sjalen. På tal on Reventouli så växer den stadigt. Jag skulle tro att jag har stickat den färdigt enligt diagrammet men jag känner att jag vill ha den ändå lite större så jag fortsätter en bit till, bra att man själv kan välja =)

 

Min tvåändsstickade grytlapp (mamma gör den andra) går saaakta framåt. Det är grymt svårt att hålla garnet i höger hand. Jag tror och inbillar mig att det bara är en vanesak men det är så svårt att vänja sig vid något nytt… men det heter ju ”skam den som ger sig” och än så länge har jag inte gett upp. Det är bara det att det blir några maskor med garnet i höger hand sen på något sätt så kommer de tillbaka till vänster och så får man börja om igen med att lägga det i höger =)

 

Igår var jag i den lokala bokhandeln och investerade i en fickalmanacka.  Jag hade en förra året som jag inte använde men i år så kände jag nu att det var något som jag saknade. Så det fick bli till att investera i en och eftersom vi är en bit in i det nya året så var det rabatt på den. Inte helt fel med andra ord. I går kväll satt jag och fyllde i alla mina uppbokningar i den och det var så skönt att få det nedskrivet dag för dag så det inte uppkommer några dubbelbokningar.


Onsdag – box eller inte box

Då var det onsdag idag igen. Det är inte klokt vad dagarna går fort men tror att det har att göra med att måndagen var ledig, vilket var skönt =) Jag sitter i valet och kvalet huruvida jag skall gå på boxen i kväll. Det hade varit riktigt skoj att gå men min näsa är fortfarande snorig så jag vet inte om jag skall eller om jag borde vara hemma…

 

Gårdagens garninventering blev snabb och lätt. Jag har nu fått upp ögonen för två nya mönster med garn från samlingen där hemma. Jag fick tunt fint grått garn av min hemlis Anna-Karin men då jag inte är någon direkt grå person har jag funderat på vad jag skall göra för något med garnet. Var ett tag inne på att jag skulle sticka en sjal i det och ge bort men det kände jag inte riktigt för men igår när jag kollade igenom mitt lager trillade polletten ner. Jag skall fortfarande sticka en sjal och jag skall sticka den sjalen som jag bestämde mig för Haruni men till det gråa garnet skall jag ha en tunn tråd lila med. Då blir det genast lite mer Ida av det hela. Tyvärr så tänkte jag inte på det garnet när jag köpte garn av Ingrid på SIV då hade jag nog valt en annan färg på det jag köpte där eftersom jag nu har en massa tunt lila garn men det är ilandsproblem av stora mått =)

 

Igår fick jag för övrigt köpt nya skor. I måndags när jag var med familjen på manifestationen mot våld var jag tvungen att låna skor av min mor eftersom mina egna var så sönderslitna så de gick inte att använda. Men det är smällar som man får lov att ta ibland. Det blev ett par vita vanliga street skor med lite grönt på samt ett par converse i svart med lila/rosa metallik blad på – jättetuffa =)

 

 


Nu är verkligheten i fatt mig igen… =)

Nu är påsken över för detta år. Det har varit riktigt skönt med lite extra ledighet. Om vi skall sammanfatta den gångna veckan så såg den ut enligt följande.

 

Måndag: seg och trött efter den underbara Stickfest i Väst upplevelsen.

Tisdag: Vaknade av halsont och utan röst, kraxade runder på jobbet (jättebra att inte ha röst när man jobbar som telefonsupporter).

Onsdag: Halsen var värre och tågen inställda på morgonen, inte jätteskoj.

Torsdag:  Flexledig på förmiddagen, tog det lugnt och åkte till Hven med prinsen. Umgicks med föräldrarna och gick caddy åt mor på golfbanan. Lite seg.

Fredag: Feber =( fick utegångsförbud av pappa och stannade hemma när de traskade iväg till kyrkan.

Lördag: Såg mor spela lite golf, lagade middag till familjen, vinkade av föräldrarna.

Söndag: Kyrkan på förmiddagen i ösregn. Middagen vi skulle haft var dåligt så vi provade restaurang på ön = mycket gott (Tuna Krogen)

Måndag: Hem från ön, middag hos föräldrarna, manifestation i kyrkan i Landskrona

Tisdag: det är idag, vi får se vad dagen har att bjuda på

 

Jag kan se statistik över mina besökare här på bloggen och jag har blivit lite nyfiken på vem ni är som besöker mig. Vad gör ni, har ni någon blogg, ungefär hur gamla är ni, kille eller tjej det skulle vara kul att veta.

 

Idag är det ingen träning på schemat och då det fortfarande pågår en del snoraktivtet i min näsa så harjag faktiskt beslutat mig för att jag skall göra lite garn och projekt inventering idag. Får se om det blir något av det eller om det stannar vid en tanke :P Det hade inte skadat men det kan ju komma annat emellan, som att packa upp väskan från Hven….

 

 

 


Nu är det påsk =)

Nu så skall jag och prinsen snart bege oss till Landskrona där ifrån tar vi båten till Hven för att fira påsk med min familj, nice =) Skall bara in om affären först och fixa så vi har lite käk att äta på lördag... oooops har glömt att packa ner en stekpåse.. stekpåse är nu fixat.

Bäst att plocka fram det sista som skall med så jag inte glömmer något, det hade inte varit bra.

Jag har fyra olika sticken med mig och är borta i fyra dagarså den biten klarar sig, hoppas jag :P annars får jag ägna mig åt att läsa lite.

En ritkigt glad påsk till er alla!!!

RSS 2.0