Strumpgarnslådan uppackad. Nu har jag pac...

mms_img25570 (MMS)

Strumpgarnslådan uppackad. Nu har jag packat upp mitt strumpgarn. Jag tror att jag skall fortsätta med att ha garnköpsstopp ett tag till, även om jag igår köpte två nystan till prinsens julklapp.


Årets jul 2010

Julafton började tidigt. Redan klockan 4,45 ringde mobilen och omtalade att det var dags att gå upp. Bara till att ta på sig och packa ner lite frukost. Körde sedan till Kävlinge där prinsen skulle jobba. Efter att ha jobbat ett tag tog vi en liten paus och åt frukost. Därefter begav jag mig iväg till gymmet och tränade duktigt. Under tiden jag sedan väntade på att prinsen skulle bli färdig satt och jag stickade på en liten tröja till Litenen. Vid halv tolv var vi klara och körde hem igen. Hemma var det tid för att byta om och sedan åka ner till föräldrarna för julfirande. När vi kom serverades det lutfisk med sås och potatis, gott.

 

 Därefter blev det en sovstund för mig innan Kalle Anka. Efter Kalle var det dags för ”tomten” att komma. Och då jag var yngst av oss som firades ihop så fick jag äran att dela ut de julklapparna som fanns för utdelning. I år fick jag

·         Flyttstädning av föräldrarna

·         Väggalmanacka av föräldrarna

·         Mönsterhäfte av föräldrarna

·         Lakan av farmor (tillsammans med prinsen)

·         Knivsett av lillebror (tillsammans med prinsen)

·         500 kr av Lars

·         Toffiefee av Margit (mammas faster)

·         Sticka till småttingar av prinsen (mönsterbok på barnkläder)

·         Elvis 10 år av prinsen

·         Att växa upp på 70 talet av prinsen

·         Barnsjukdommar av tomtefar

Tror att det var det hela. Hoppas att jag inte har glömt något om jag har gjort det så ber jag så mycket om ursäkt för det.

 

 Efter julklapparna blev det julmat och då hade även vännen Lars kommit (han kom under Kalle). Det var gott och lagom mycket för min del. Sedan blev det till att sticka och bara ta det lugnt innan vi begav oss iväg till kyrkan för den årliga midnattsmässan. Det är alltid mysigt att vara i kyrkan till julen. Speciellt nu när det var snö ute, även om det inte är skoj att köra i. Efter kyrkan åkte vi en snabbis till Farmor och kollade hennes kisemise Maja innan det blev till att åka hem och sova.


J*vla Skånetrafiken och dess sk information

Egentligen hade jag idag tänkt att skriva ett litet inlägg om alla de bra julklappar som jag fick i år. Men det får vänta. Istället kommer det här ett mycket irriterat inlägg om Skånetrafiken.

 

På grund av vädret som är ute så kör Skånetrafiken med reducerat antal tåg. Och det är inte lite tåg som de har reducerat med hela 100 st (normalt går 350). Och detta är om DAGEN! Om man går in på skånetrafikens hemsida så står det att alla tåg som har tågnummer som börjar med 13 är inställda. So far so good. Sedan står det även att pågatågen går som söndagstrafik. Om jag då går in och söker att jag skall åka tåg idag då förväntar jag mig att den reseplaneraren som kommer upp att de tågen som INTE går är borttagna därifrån eller att det i listan kommer upp att det är inställt. Men så är inte fallet vad gäller Skånetrafiken. Istället ser det ut som om tågen går och man får själv leta sig vidare in i pdf tidtabellerna för att försöka hitta vilka tåg som går eller inte går. I morse hade de uppdaterat med att det var en viss trafikhändelse på det aktuella tåget men då vare det redan försent för min del, jag hade missat tåget. Och jag som kollade nätet igår. Orsaken att jag inte kollade in på pdf tidtabellen var att jag i min vildaste fantasi inte kunde tänka mig at om de har beslutat att dra in tåg att de inte skriver något om det på nätet!! Som tur väl var så har vi bilen att ta till i nödfall men det var inte till sådana här tillfällen som jag hade tänkt! Dessutom så har de plockat bort tåg på vägen hem också så om jag hade åkt tåg i morse hade jag fått åka 6,39 istället för 7,09 och hem 17,59 istället för 17,29 och det har givit en stor skillnad. Roligare kan man ha än att stå på en perrong där man inte kan gå in och värma sig heller utan är hänvisad till att stå ute. Inte nog med att de har ändrat den vanliga tabellen så man får åka hemmifrån tidigare och hem senare sen tar de dessutom bort tågen. Man kanske skulle bli bilpendlare istället?

 

För att sammanfatta, Skånetrafiken suger!

 


Decemberstrumporna är nu på stickorna. Pri...

mms_img41739 (MMS)

Decemberstrumporna är nu på stickorna. Prinsen har valt garnet. Dock tror jag inte jag hinner bli klar med dem innan december är slut. Men det går bra ändå :-D


Adventskalenderstrumpstickningen på fötterna.

mms_img41738 (MMS)

Adventskalenderstrumpstickningen på fötterna.


Endast tomten är vaken... Jag sitter nu på...

mms_img41737 (MMS)

Endast tomten är vaken... Jag sitter nu på prinsens jobb. Klockan är 6.30 och vi kom hit för ca en halvtimme sedan. Prinsen skall jobba och då tågen går när de vill och inte enligt tidtabell tog vi bilen. Under tiden som prins jobbar skall jag sticka på en tröja till litenen och träna. Sen blir det bullrande hos föräldrarna. Jag blev klar med adventskalenderstrumporna igår. Och dessa kommer användas idag. Får se om jag kan fånga de på bild senare. Ha nu en riktigt god jul!


Denna bild tog prinsen på mig i morse. Nu ...

mms_img69451 (MMS)

Denna bild tog prinsen på mig i morse. Nu börjar det synas ordentligt att det faktiskt är något därinne. Jag har nu bestämt mig för att jag skall sticka mammas vinst från Siv. Där vann hon mönster på bebis kläder från debbie bliss och jag vann en linnekofta så vi bytte ;-) så det blir mitt julprojekt tillsammans med julkalenderstickningen och ett par vantar till prinsen men till de behöver vi garn... :-D


En liten present. Du gillar ju flyttlådor;...

mms_img16571 (MMS)

En liten present. Du gillar ju flyttlådor;-) den hittade jag utanför mitt rum, present från en kollega 0:)


Undra om jag kommer få plats i bilen.

dsc_0045 (MMS)

Undra om jag kommer få plats i bilen.


Ritkigt effektiv idag...

... än så länge i allafall. Jag har nu på morgonen
* ätit frukost
* plockat ner gardiner
* lagt gardiner i tvättmaskinen
* packat en låda (inte mycket kvar nu)
* tömt frysen
* frostat av frysen

Det som står närmst på schemat nu är
* Bära ut sopor
* Bära ut mer sopor
* Ta av sängkläderna
* Stoppa täcke och liknande i sopsäck, lakan för tvätt
* Packa ner det sista
* Tömma kylen
Nya punkter
* Vika gardinerna
* Ta käderna ur byrån

och sen är det en massa mer som jag inte kommer på just nu... det känns som om detta aldrig kommer att ta slut... men det gör det nog.

Edit: kl 09.17

Ledtråd 4

Såg nu att ledtråd 4 i adventskalenderstickningen har kommit ut. Jag skall snart sätta mig i soffan och se på Lyxfällan. Dock så ligger adventskalenderstickningen inte här i lägenheten utan i huset så det får helt enkelt vänta men nu ser jag hur strumporna skall sluta =)

Dessutom så har jag ett par strumpor här som nästan är klara. Har typ 8 varv kvar innan det är dags för tårna så jag kör på dem istället. Heja mig. Jag kanske kan få ytterligare ett par strumpor klara i år =)

Fullt upp med allting annat

Just nu är mitt liv fullt med en massa saker, man hinner helt enkelt inte med. Lite stickat blir det dock men i huvudsak på rasterna på jobbet. Annars är det mest till att packa lådor, rensa och sortera. Men snart är det över. Då skall det bara packas upp på det nya stället.

På fredag kommer nästa ledtråd i julkalenderstickningen och för omväxlingsskull så är jag rätt i fas i mysteriestickningen men jag har dock en känsla av att det kommer att vänta till julhelgen eller nyår innan jag kommer göra den ledtråden som kommer nu. Måste bara komma ihåg att ladda ner den =)

Sen får det bli till att sticka decemberstrumporna i strumpklubben. De är ju bara sååå fina =)

Fredriks railwaysocks. Jag blev klar med v...

dsc_0043 (MMS)

Fredriks railwaysocks. Jag blev klar med veckans ledtråden i adventskalenderstickningen igår så så fick jag leta köpa något annat att sticka på. Fredriks strumpor är snygga att se på men så de stickas med stickor 2 så har det låååång tid att sticka. Förhoppningsvis så kommer det inte dröja jättelång tid innan det är klara men man vet inte.


Gaudete, adventskalenderstickningen är nu ...

dsc_0042 (MMS)

Gaudete, adventskalenderstickningen är nu så här långt kommen. Det är halvvägs genom ledtråd tre, av fyra. Får se hur långt jag kommer idag. Sista ledtråden kommer på fredag men så flytten är planerad till helgen för den nog vänta. Men ladda ner den kommer jag att göra.


Första natten i det nya huset kommer tillb...

dsc_0041 (MMS)

Första natten i det nya huset kommer tillbringas här.


If you know where to go strumporna

dsc_0039 (MMS)

If you know where to go strumporna är nu klara. Igår blev jag klar med strumporna. Funderade på att lägga upp till december strumporna men ledtråden till adventskalenderstickningen kom så jag valde att satsa på den. Dock var det ett fel i mönstret som tur var så hade jag inte kommit så långt så det gick att rätta till. I kväll skall jag och Fredrik åka till Landskrona och pilla med huset. Det kommer bli så skönt när det är klart. Just nu bor vi verkligen på två ställen. Och jag har hela bilen full med saker som skall packas upp idag. Ingen rast och ingen ro :-P


Tävling

Jag hittade en tävling hos Joyful Knitting där man kan vinna ett pulsvärmarkitt.Givetvis så vill jag vinna detta och är därför med och tävlar. Tävlingen pågår till den 15 december.

Semester = upppackning

Idag har jag semester *tjoho* Dock var jag uppe tidigare än vanligt, förstår ine varför men var för omväxlingsskull ganska så pigg när klockan ringde. Det är inte ofta som det händer.

Igår bar prinsen upp alla kartonger som skall upp på ovanvåningen i det nya huset så idag är det dags för mig att packa upp dem och ställa det i ordning. Skall även försöka sortera våra böcker så att de kommer att komma på rätt plats i bokhyllan se när de andra böckerna och hyllerna kommer på plats.

Igår blev det ett par maskor stickade. Det var de första för denna helgen. Det har helt enkelt inte funnits tid och möjlighet till att göra det tidigare. Får se hur långt jag hinner i veckan. Hoppas bli klar med veckans ledtråd i kalenderstickningen.

Delar av hemmet. Såhär såg det ut igår när...

dsc_0037 (MMS)

Delar av hemmet. Såhär såg det ut igår när vi höll på. Nu har vi fått upp en hel del grejer. På bilden ser vi matsalsbordet med stolar och skåp. I morgon skall jag packa upp lådor sen blir det till att fortsätta packa ner i lägenheten.


Första middagen i det nya huset, kebabpizz...

dsc_0036 (MMS)

Första middagen i det nya huset, kebabpizza. Mamma och pappa är oxå här och hjälper till och det tackar vi för.


Ledtråd 2 i adventskalendern och decembermönstret

Nu kom ledtråd två i adventskalender strumporna. De kunde inte komma mer perfekt. Det är Lyxfällen nu och jag är precis färdig med skaften.

Såg för övrigt stickameras strumpklubbs december mönster och de var ju bara så underbara. Dock är mina stickor nerpackade och jag har definitivt INGEN möjlighet att påbörja ytterligare ett nytt par strumpor. Dagens ilandsproblem. Jag kanske, kanske, kanske får möjlighet i mellandagarna, vem vet?

Nu har vi "fått" vårt hus

Idag var jag och prinsen hos mäklaren och fixade det sista inför vårt husköp. Så spännande det är. Nycklarna har vi fått och vi har börjat planera hur vi skall flytta in våra saker =)

RSS 2.0