Tåavslutning och fika =)

Jag håller nu på med tåavslutningen på mina decemberstrumpor. Tänka sig… snart kanske jag har ett par strumpor färdiga. Det vore inte helt dumt. Det var länge sedan jag färdigställde några sådana. Sen är det bara fyra par som är på gång. Får se hur länge jag kan hålla mig ifrån att sticka Kristinastrumporna. Är väldigt nällad på att göra det. Aja… kommer jag en bit på de andra strumporna innan jag börjar på nästa så är det ju alltid en fördel =) Mitt mål med min strumpstickning år 2010 är att det skall stickas minst 18 par strumpor. Det vill säga minst 1,5 par i månaden. Vet inte alls om jag kommer att lyckas med det. Stickar ju på en massa annat också samtidigt. Men det löser sig alltid =) Friskt vågat hälften vunnet och dessutom så får jag ju tillgodoräkna mig de strumpor som redan är påbörjade. Och där nummer 1 snart dessutom är avklarat =)

Såg hos min Hemlis att hennes Reventouli sjal redan var klar. Det var snabbt jobbat. Jag är imponerad. Jag har kommit ca 1/3 av det andra diagrammet och har således en hel del kvar. Men den som drar ut på tiden har det roliga kvar längre.

Min farmor fyller 90 år i år. Jag funderar på vad jag skulle kunna ge till henne i födelsedagspresent. Hon har allting och behöver inget. Inte önskar hon sig något speciellt heller. Frågan är då vad man skall hitta på för något. Funderar på om jag skulle sticka en sjal till henne. Om jag gör det skall det vara en masiv sjal och inte med en massa hål att fastna i. Någon som har tips och idéer på vad för mönster man skall kunna använda sig av så tas de tacksamt emot. Även Ravley mönster går bra =) Det bör vara en sjal som är relativt snabbstickad och inte med försmå stickor. Massa krav jag vet =) Gratismönster främst men sen har jag även Victorian Lace Today och A Gathering of Lace böckerna så mönster från dem fungerar också fint.

Idag skall jag iväg och fika med min kusin A. Hon tyckte att det kunde behövas så är efter jul och nyår =) Skämt och sido. Fika är alltid trevligt. Dessutom så är det army träning med M idag så det är inte så farligt =) Har inte träffat A på länge så det skall bli trevligt. Jag kommer inte ens ihåg när det var senast, illa, med tanke på att hon bor i Lund och jag jobbar här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0