Man kan bli irriterad för mindre… Skånetrafiken suger…

I lördags var jag och prinsen på inflyttningsfest hos svägerskan. Det var trevligt och vi umgicks. Sedan bestämde vi oss för att åka hem. Kollade in skånetrafikens tider med hjälp av reseplaneraren. Fint tänkte vi. Det går ett tåg 22,42 framme i Lund 23,17 och sen 23,25 går där tåg vidare till Kävlinge. Går ner till stationen. Hittar tåget 22,42 till Malmö via Lund. Tåget kommer in och vi hoppar på. På tåget står det sen tåg mot Höör. Prinsen kommenterade det men vi kom överens om att tåget bara var felskyltat. Har hänt mer än en gång.

Tåget rullar ut ifrån Hässleholm i tid och vi tänker att det skall bli skönt att vara hemma i vettig tid. Då ropar konduktören ut att. Idag kommer detta tåget bara gå till Hässleholm på grund av banarbete. Då blir vi lite nojjiga. Sedan kommer utropet om att det kommer vara buss från Höör till Lund och Malmö. Tittar på klockan och konstaterar att vi kommer att missa tåget från Lund. Det är inte en chans att bussen kommer att hålla samma hastighet som tåget. Börjar där bli lite smått irriterade.

Tågvärden kommer och kollar på biljetterna. Frågar om det är ett planerat banarbete eller om det är nypåkommet. Det är ett planerat banarbete. Frågar då om varför det inte står på deras hemsida. Då säger hon att det gör det. Vi frågar om när nästa tåg, efter det vi hade tänkt åka med, går från Lund. Får till svar 23,51, okej tänkte vi det är 30 minuter senare än planerat. Frågar då om när bussen kommer att vara i Lund. Tågvärden går iväg.

Efter en stund kommer hon tillbaka. Hon visar du en skärmdump på hur det ser ut på skånetrafikens hemsida. Jo visst stod det om banarbetet där. OM man klickade in sig ett ANTAL SIDOR på deras hemsida. Det vill säga om man som vi gör använder reseplaneraren på vänster sida så får man inte fram informationen (vilket jag har för mig att man brukar få). Dessutom om talar hon att bussen beräknas vara framme i Lund 23,55. Det vill säga 4 minuter efter att vårt tåg har lämnat Lund och därmed hade låtit oss få vänta i över 1 timme på centralen.

Framme i Höör går vi med den strida strömmen av passagerare till bussarna som väntar. Två stycken är det. Prinsen frågar då dom BÅDA verkligen skall gå inom Eslöv. Ja det är så det är tänkt fick vi till svar. Vi undrade då om man inte kunde organisera det på något sätt så att en av bussarna går direkt Lund och den andre går Eslöv. Det gick chaffisarna med på. Åker iväg mot Lund. Sitter och hoppar i sätet på grund av nervositet över att missa tåget hem. Kommer in i Lund och upp på perrongen där tåget skall gå 5 minuter innan avgång. Kan andas ut.

Jag vet om att det inte är tågvärdens fel att det inte fanns någon information på hemsidan som var lättillgänglig. Men hon jobbar på Skånetrafiken och är den personen som är kontakten ut till kunderna och därmed är det hon som får ta skiten från oss passagerare. Man förväntar sig att hemsidorna är uppdaterade med rätt information till rätt tillfälle. Hade det varit ett oplanerat banarbete förstår jag att det kanske inte hade stått. Men ett planerat *urk*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0