Ja se det snöar, ja se de snöar, men inte nu längre =)

Det har snöat idag, igen. Det är inte klokt vad det finns mycket snö här i världen :P Det är fint att titta på ibland men det känns som jag har tröttnat på det nu. Nu vill jag ha vååår =)

På stickfronten är det bara strumpor som gäller, strumpor, strumpor och åter strumpor. Jag har inte lyckats med att färdigställa några än men det kan man inte alltid lyckas med :P

Restgarnsstrumporna är jag nu klar med hälen och har börjat på foten. Hoppas att de kommer gå fort att sticka så jag har något att komma med att rapportera in snart. Vi är ju snart halvvägs inne i februari och jag har fortfarande bara två par strumpor färdiga i år 

Här är statuslistan för mina kära strumpstickningar

Restgarn: Precis förbi hälen

Kristina: Snart färdig med skaftet, sticka en massa i kväll

SYTYCK: En strumpa stickad, den andra är mitt ena OS projekt

Wanida: OS strumpor börjas på lördag morgon

Railwaysock: ca ¼ av mönstret på skaftet är gjort

Wollemeise: lagt upp till en strumpa

Oktober: ca ¼ på skaftet är gjort

Irland: ca ½ skaftet gjort 

Om man räknar samman detta som en strumpa så har jag faktiskt gjort mer än ett helt par strumpor =) Inte helt omöjligt för mig att nå upp till mitt mål på 18 stycken i år då, eller?

Restgarnsstrumporna är de som just nu är med på jobbet. Jag har stickat resår och häl i en färg och skaftet i en annan. Jag har precis bytt från hälfärgen till skaftfärgen nu och skall sticka ett par varv på de (dvs så mycket jag hinner på min eftermiddagsrast). Efter det så får de åka in i lådan och ligga där ett tag. Jag och prinsen skall gå och se på Alice i Underlandet i mars och då är de perfekta att ha med och sticka på då.

Kristina är just nu hemma och väntar på att jag skall komma hem från jobbet. Det är dem jag kommer att fokusera på under resten av veckan. Orsaken är att de är lätta och snabbstickade. Om jag stickar lika mycket på dem idag som jag gjorde igår så kommer skaftet vara klart i kväll och hälen kanske påbörjad. De stickas i jätterosagarn =) Kristina är även januarimönstret i stickameras strumpklubb och det är ju trevligt att kunna redovisa något stickat par. Jag blev direkt jätteförtjust i detta mönstret.

På lördag kl 03.00 svensk tid drar ju då OS igång. Jag har som ovan nämnt två par OS stickningar. Strumpor bägge delar. Jag kommer nog att pendla mellan dem då det är helt olika svårighetsgrad på de. SYTYCK strumporna är det mönsterdiagram i två färger på varje varv och man måste ha en del fokus på stickningen. Wanida ser inte lika svårt ut. Det är bara att följa de ”linjer” som bildas av omslagen och att sticka två ihop. Jag är osäker på om jag kommer hinna sticka klart alla tre strumpor men friskt vågat häften vunnet :P

Railwaystrumporna hade det ju inte varit fel om de fick några varv på sig. De är kul att sticka på men det kräver att man själv är aktiv och i helgen och igår orkade jag inte tänka när jag stickade.

Wollemisestrumpan som skall med till SIV har jag lagt upp strumpa nummer ett sen så har jag tyvärr inte kommit längre. Ibland önskar jag att dygnet hade dubbelt så många timmar då man var ledig så man kunde hinna mer med på det som man önskade. Men på något sätt så skall jag lyckas få de strumporna klara innan SIV precis som jag måste lägga upp ett par till min SYTYCK 2 utmaning där.

Oktoberstrumprna och Irlandsstrumporna skall vi inte prata om eller med. De ligger fint i garderoben och väntar på bättre tider. Har bara tittat i påsen på denna sida nyår. Inte en enda maska har blivit stickat på dem. Inte kul alls men tiden den räcker som sagt inte till.

Till helgen skall jag och prinsen till Hven. Det skall bli lugnt och skönt. Bara slappa och umgås. Förhoppningsvis så kommer jag hitta tid till att sticka där så att jag får en bra början på mina OS strumpor så jag slipper panika sen på målrakan :P

Stickcafé på torsdag. För det så krävs det ett lagom krävande projekt så jag kan umgås och sticka samtidigt. Får se vilket det blir. Eller det blir med största sannolikhet Kristina för det är omöjligt för mig att tänka mig att jag har kommit så långt så jag har de klara till dess. Stand in till Kristina får bli Railwaystrumpan och eventuellt Wollemeister…. Dagens största ilandsproblem, jag vet.


Kommentarer
Postat av: Anna-Karin

Hej,

Jag fick Kristina mönstret och garn i mitt hemliga paket, hmm, jag ska sticka klart mitt första par sockor någonsin och sedan försöka med dem. Är det svårt att sticka flätor?

/ Anna-Karin

2010-02-09 @ 20:34:25
URL: http://entappadmaska.bloggspace.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0