Danmark med mor och prinsen

I söndags var det från början tänkt att vi tillsammans med mors faster skulle åka iväg och hälsa på släkten men det blev inte som tänkt och det blev iställt så istället bestämde vi att vi gör en utflykt i allafall. Efter att alla ahde varit uppe och röstat i Kyrkovalet bar det av.

Först körde vi till Roskilde där vi tittade på vikingautgrävningen. Jag har varit där en gång innan men det var för ca 15 år sedan så mitt minnedärifrån är inte det bästa. Sedan var det även tänkt att vi skulle se på domkyrkan men det stod plakat om att den var stängd hela dagen och helt utan orsak. Försökte sedan smita in för att ta mig en titt men blev stoppad. Såg dock då att det var stora byggnadsställningar på insidan så jag misstänker starkt att de håller på att renovera kyrkan. Sedan åt vi lunch i Roskilde.

Efter det så körde vi iväg till Fredriksborgsslott. Där gick vi en tur och såg en massa rum. Fint var det och en massa att titta på. Båda dessa ställen kan verkligen rekommenderas.

Sen gjorde vi helt enkelt så att vi fikade och efter fikat körde vi till Helsingör där vi tog båten till Helsingborg. Det var längesedan jag åkte med bil Helsingborg Helsingör. Brukar bara göra det som gåpassagerare. På båten fick vi korv av mor och sedan åkte vi hem till föräldrarna och var där en stund innan det var dags för oss att ta tåget söderut.

Det blev lite stickat under resan. Inte så mycket som jag hade räknat med men det är så det blir när man har mönster på strumporna och en massa att titta på. Igår lyckades jag göra den sista stroppen till Juliastrumporna och fick ihopp de på stickorna. Nu har jag bara 56 trådar att fästa innan jag kan fortsätta på skaftet. Täkte göra skaftet klart och hälen enligt mönstret och sen får de vila tills vi skall iväg och se på "Flickan som lekte med elden".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0