Måndag morgon och semestern är slut

Nu är det tillbaka till allvaret igen. Jag hade gärna haft lite mer semester men det skall bli skönt att komma tillbaka till vardagen igen =)


Semestern vår fortsatte i tisdags med att vi packade om våra väskor, tvättade bilen som vi hade lånat och åkte sedan till Landskrona för att åka till Hven. Som vanligt var vi packade upp till bristningsgränsen men det är så det blir när man har nästan en hel vecka på ön. Tisdagskvällen tillbringades med grillning och lite kattmys och sedan blev det sängen.


Onsdag, tillika min 25 års dag, inleddes med glass på sängen som är standard tradition i den Karlssonska familjen. Sedan blev det cykeltur till bagaren och handlade bröd innan den riktiga frukosten. Vi gick sedan till båten och mötte svärföräldrarna och en massa turister (3000 kom med båten den dagen). Vi åt glass i glassfabriken och gick sedan kring Haken tillbaka till huset. Där blev det kaffe och lite småsnackande innan vi gick ner till Campingen där vi mötte mina föräldrar, bror och fadder. Födelsedagsmiddagen inmundigades. Hemma igen blev det kaffe och kaka (istället för födelsedagstårta). Och presentutdelning, det som jag fick var:


1000 kr från fadder (användes delvis till nystmaskin)

500 från farbror, faster och kusin (användes till en dvd serie)

Nystvinda av lillebror

Marimekko strumpor av prins

Nybörjarkurs i golf av föräldrarna

Sminklektion av prins

TP spelet av svärföräldrar, svåger och svägerska

500 spelet av prinsen

Krusbärsträd av farmor

Svenska Akademien dokumentär av prinsen


Jag tackar och bockar så mycket till alla. Hoppas inte jag har glömt något... :S


På kvällen när föräldrar, svärföräldrar och fadder åkt hem gick jag, prins och bror iväg till en av krogarna. Där satt vi och snackade med bekanta och hade det trevligt.


På torsdagen var det dåligt väder så då såg vi på Svenska Akademien dokumentären och gick en runda i hällregnet.... Sen blev det lite spel spelat. TP hade helt klart lättast regler men jag skall ge mig tusan på att fixa 500 då det verkar vara ett spel i min smak =)


Fredag kväll då kom föräldrarna och det blev kräftskiva. Innan dess hade vi varit och uträttat en del ärenden och handlat alla de tillbehör som krävs för kräftor. Lite kattmys blev det med. Och sen spelades det TP ingen van utan spelet upplöstes när det började en film på tv som vissa ville se.


Det var golfspel som gällde för mor på lördagsförmiddag. Jag och prins följde far till båten och sedan gick vi och slog vars två hinkar på drivingrangen och vinkade av mor. Sen var vi ensamma igen. Egentligen var det tänkt att vi skulle äta på krogen men istället gick vi till affären och handlade för att grilla själva. Det blev mycket gott. En runda på 500 gick under tiden som det var simning på i bakgrunden. Sedan sängen =)


Söndag och sista semesterdagen. Vi packade och feljade så att vi skulle kunna lämna huset i fint skick. Sedan blev det promenad till båten. I stan hämtade vi bil och cykel. Tog en tur ut till center syd och ICA maxi. Handlade en massa grejor. Bland annat Rejseholedt (Mordkommisionen) DVD serien och en massa mat. Sen blev det kväll och vi såg lite på Tracys hämnd innan sängen kallade.


Under semestern har jag stickat julimönstrets strumpor. Det blev så fina. Skulle dock ha upprepat mönstret en gång till innan jag gjorde tårna men det kan inte hjälpas. De passar och sitter skönt. Fredriks restgarnsstrumpor är färdiga och jag fick även stickat ett par strumpor till Alva på 5 månader. Ett par varv har även gjorts på körsbärsstrumporna och mina egendesignade så nu är båda de förbi hälen. Jag vill sticka augustimönstret men jag har inget garn hemma att sticka de i (kräver enfärgat) så de får vänta så kanske något av dessa paren blir klara. Nu när jag har både nystare och nystvinda så skall jag se till att nysta upp lite av de garn som jag idag har i härvor. Det skall bli trevligt att få lite ordning på dem =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0